Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Ena bolj?ih misli na forumu 24ur :bravo:

Koni9

Mnogo let nazaj, ko smo bili samo ena vrste ljudje, sta brata Avsenik spesnila najlep?o pesmico o Sloveniji. V njej pravita:"Ne i??i sre?e drugot,kot le doma!" In res nisem ?el nikamor. Imel sem stalno slu?bo, solidno pla?o, se o?enil. Sezidal hi?o, kupil avto, hodil na dopust, imel tri otroke v vrtcu, pa mi ni nikoli manjkalo denarja. Le zakaj bi ?el kam drugam? A glej ga hudi?a, ker hisem hotel drugam, so drugi prilezli sem. Tam dale? v Ju?ni Ameriki so slisal kako je fajn vSloveniji in so se za?eli pripravljati na izselitev iz njihove, sicer priljubljene domovine. Ker so imeli ogromno masla na glavi, so morali del slovencev, prej zastrupiti s svojimi idejami. Tako se je nekega lepega dne pojavila njihova predhodnica, ki je v trenutku zasmradila vso de?elo na son?ni strani Alp. Tista pesmica je takoj izgubila svoj pomen. Sedaj se ?iri po nekdanjih pa?nikh neznosni smrad Argentinskih gav?ev, gozdovi smrdijo po cerkvenem kadilu, neko? zeleno dolenjsko so prebarvali na belo in mesta onesna?ili s svojimi idejami o bogatem narodu, ki so ga smo oni sposobni ustvariti.

Ej, dragi Vilko in Slavko, vredno je razmisliti, ?e naj bi se ?e dr?al vajinega nasveta! Zasvinjal so mi dvori??e z ?ir?o okolico, celo v hi?i zaudarja iz tv, ko prikazujejo ple?aste po?asti. Uboga de?ela!, le kaj ti je tega treba bilo?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kalman!
Napisano

Prekmurc vse najbol?e pa nobenih te?av z zdravjem. :mi pijemoo:

Yap Kaalman, zdej prihaja? v ta leta, ko bodo tak?ne ?elje vedno na prvem mestu :hohoho:

Vse naj :cheers:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?elje za leto 2008
Napisano

?e je ?as, da napi?ete va?e ?elje za leto 2008 - ampak samo tiste, ki so realno uresni?ljive.

1.) Da zamenjamo oblast in da se znebimo raznih JJ-ev, argentincev in ostalih kratkoumne?ev.

2.) Da bi na?el in kupil primerno hi?o

3.) Da se mulcu ne utrga

4.) Da nafta ne bo zbezljala v nebo

5.) Da na forumu ostanemo ?e vedno taka prava klapa ;)

Sre?nega in zdravega tudi v letu 2008

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preizkusi se!
Napisano

Pred meseci, ko se je ta simulacija prvi? pojavila je bila notri toliko napak, da sem jim poslal mail naj to popravijo, ker zavajajo in bodo naredili ?e ve? sranja.

Kot vidim danes so ve?ino popravili, vklju?no s talnimi oznakami in dvomljivimi situacijami.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Skeniranje tekstov
Napisano

Temu softwareu se re?e OCR in ponavadi jih ve?ina proizvajalcev hardweara daje zraven svojih naprav. Zakaj tega pri HP-ju ni pa ne bi vedel.

Druga?e pa nekaj imen OCR programov, ?e jih bo? iskal:

- Readiris

- Scansoft Paperport

- Recognita

- Abby Finereader

- Omni Page

- Adobe Acrobat

obstajajo ?e nekatere free razli?ice kot so

- FreeOCR

- SimpleOCR

- TopOCR

sam pri teh zadnjih treh mo?no dvomim, da znajo slovenske ?rke prepoznat oziroma se jih nau?it..

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

1 imenovalnik (nominativ)

2 rodilnik (genitiv)

3 dajalnik (dativ)

4 to?ilnik (akuzativ)

5 mestnik (lokativ)

6 orodnik (instrumental)

in zdej smo dodali ?e sedmega

7 fu?ilnik (chefurativ)

primer uporabe. Mater sm ga zmago.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pojamrajte no malo, ...
Napisano

?enske so (ste) ?udna bitja... :P

V ponedeljek zve?er smo se vra?ali domov v na?e frdamane hribe in je bilo na cesti ?e kar konkretno snega (cca 10cm) . V glavnem cirka 300-400metrov pred domom se avto ustavi, ker je preve? drselo in je bil klanec prehud. Stru?no ugotovim, da smo zadaj prete?ki (cca 20litrov vode v prtlja?niku) in moja draga na zadnjih sede?ih.

Ko sem to izjavil, je moja dobla en tak ?uden fris :blink: in hitela razlagat, da to ni res in da pri 65 kilah res ni predebela :D in da bi tako dober avto z zimskimi gumami moral vseeno potegnit. Po cca pol minute pregovarjanja mi je dopizdilo in sem vrgel njo iz avta skupaj z mulcem, ki je sedel spredaj. Pretovorili smo ?e tisto vodo iz prtlja?nika pred sovoznikov sede? na tla, da bi bila te?a ?imbolj spredaj.

No in zadeva se je obnesla saj se je te?i??e preselilo naprej in so kolesa dovolj zagrabila, da sem prilezel do hi?e. ?ez par minut sta tudi oba pripe?a?ila do hi?e - bil sem nato dele?en ?e opazke, da sem zanala?? obstal sredi hriba :blink: in ?e ene par bolj "pametnih" pripomb v stilu prekomerne te?e. :hohoho:

Vmes sem hotel ?e malo poduhovi?iti in sem rekel, da ?e bi imel BMW-ja al pa Mercedesa, da bi bilo v takem primeru ?e veliko bolje, ?e bi namesto 65kil imela 100 ali ve? pa sem zadevo samo poslab?al. :(

V glavnem: malo sem moral pojambrati saj na?eloma se nama ne dogajajo tak?ni komunikacijski prepadi ampak na vsake kvatere jo pa le pi?i kak?en napad "inteligence" :hohoho: .

Se pa resno spra?ujem zakaj se to ob?asno predvsem ?enskam dogaja, da navkljub vsem argumentom in prakti?nim dokazom gonijo svojo "resnico"... ?e bi to po?el mo?ki bi bil verjetno ponos kriv, kaj pa je pri ?enskah krivo; tudi ponos? :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pojamrajte no malo, ...
Napisano

Hja, zanimo je tole z mobiteli.

Pri meni je situacija ravno obratna, spomnim se da sem imel umts telefon takoj ko so pri?li ven, uglaunem vedno top of the line, pa me zadnje ?ase vse skupi mineva in ?e kar resno razmi?ljam da bi si nabavil neki starej?i model nokije oz. kej podobnega, uglaunem neki da bo baterija zdr?ala min.1 teden, ker tole polnjene vsake tri dni mi gre ?e rahlo na ?ivce. <_<

To da se baterija izprazni takrat ko je to najmanj potrebno, se mi zadnje ?ase preve?krat dogaja. :ne vem:

Ve?ino mobitel se da tako nastavit, da ti samo klasi?en GSM signal lovi in se ne "matra" z UMTSom. Sicer res pol ni glih point samo, ?e rabi? UMTS zgolj za internet (tako kot jaz), ga pa? takrat priklopi? pa ni panike z baterijo. Meni K800 zdr?i cca 5dni, ?e imam izbiro omre?ja na avtomatsko samo je pa res, da se skoraj ni? ne pogovarjam (manj kot 60minut na mesec).

ni ve?, ne...mogo?e pa tud zato, ker smo starej?i? sj pomoje se da ?e pri?arat vzdu?je, ampak ne s stvarmi

tko k vsi mislijo...petarde pa so itak eden izmed najbolj neumnih izumov....poleg ognjemetov-za ene par vzdihljajev gre v zrak tiso?e in tiso?e evrov.....

pustimo se presenetit....jest grem spat me glava boli. upam, da zadnji? letos.

lp.

KAt

Hehe... jaz sem do podobnih ugotovitev prihajal ?e kak?no desetletje nazaj pa sem bil vedno ozmerjan, da sem en primitivc, nedru?abno bitje in da ne znam u?ivat v praznikih. Folk mi je govoril, da sem ?udak, ko sem rekle, da je konec decembra najbolj stresen ?as v letu in ?e bi bilo po moje bi ga kar ukinil oziroma vsaj tisto nakupovalno/zapravljalno histerijo.

Zanimivo, da danes tisti kolegi, ki so se neko? delali norca, prihajajo do istih zaklju?kov in ugotavljajo, da je vse skupaj ?isto brezveze. Nekje sem sli?al, da so amerikanci (fizi?ne osebe) zapufani za skoraj 3000 milijard dolarjev in to samo zaradi potro?ni?ke mrzlice. Baje, da zapravijo v decembru za cca 1500$ po osebi samo v decembru za darila. Slovenci smo vsaj tukaj na malo bolj razumni ravni s cca 150? po osebi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Neuspesno polaganje
Napisano

Prijatelj moj, jaz ne vozim najbolj ?portno pa porabim tri pare letno, minimalno pa dva...pri 50.000 km pa dobro vzdr?evan motor ne potrebuje nobene generalke;?e motor dobro vzdr?uje?, redno menjava? olja in upo?teva? navodila v servisni knjigi lahko dr?ijo tile motorji zelo dolgo;sam ve?,da mam na svojewm malo manj kot 40.000 km prevo?enih in je motor v odli?nem stanju. Seveda je tudi ustrezno vzdr?evan.

Samo Vuk, sej sam pravi?, da ne vozi? ?portno pa ?e 10.000km ti manjka do 50.000 prevo?enih. BrainY je verjetno mislil bolj na bolj ?portne pogoje vo?nje - recimo ve? RPM :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.