V Italiji mimo Trsta je tudi zožanje (en pas normalno širok, drugi ožji), pa je omejitev 90. In gre - brez zastojev in nesreč.
Tudi v Avstriji sem že videl take rešitve in ravno tako omejitev na 90, pa je šlo.
Zakaj mora pa pri nas biti na avtocesti omejitev 60? In zakaj so kljub temu zastoji? Ali pa so mogoče ravno zaradi tega zastoji? In potem narod nervozen pa rata kar rata...
Dva dni nazaj sem bil službeno na xy lokaciji, kjer sem opravljal svoje delo. Tam pa so imeli še prodajalno očal (optika). Lastnika sem vprašal, če imajo kaka športna očala za na MTB in sledila je debata o teh očal....
Danes pa mi FB ponuja oz. vsiljuje reklame za točno taka očala raznih ponudnikov?!?!?! Pa nisem prav nič guglav glede tega na spletu.
Kako je možno? FB trgovska Udba vse prisluškuje?
dne 23. 6. 2022 ob 10:17 je mazdaman napisal:
Kolikor je meni znano ne prisluškuje a ve pa kej si bil. Prikazuje ti tudi stvari ki so jih guglali ljudje s katerimi se družiš in ti potem to prikazuje, da se lahko pogovorajate o istih temah.
Morda ste tudi sami opazili, da so se na vaših mobilnih telefonih kmalu potem, ko ste z...
dne 28. 11. 2024 ob 14:02 je Matick napisal:
Ljudem se dozdeva da jih telefon poslusa, ker npr. imas na facebook prjatla ki nonstop online isce lopate, in bo logicno on na fb dobivov reklame za lopate, ampak ker si pa ti preko messengerja redno v kontaktu s tem prijateljem, bo tudi tebi fb znov predlagat kaksno lopato, ker ce sta prijatelja imata mogoce podobne interese. Ti pa lahko mislis da tvoj telefon prisluskuje, ker se s tem prijateljem o lopatah pogovarjata samo v zivo, in dobis obcutek da telefon poslusa, ne da dobiva info iz drugih virov
dne 26. 11. 2025 ob 9:52 je Slivka napisal:
Bemtiš, da resno začenjam sumit, da mi mobitel prisluškuje.
Sem se z @YavarYe X6V6 pogovarjal in sva se zmenila, da mi nekaj pošlje po pošti. Brez SMSov, brez FBja, samo pogovor.
In glej ga zlomka, v treh dneh sem dobil že peti SMS v stilu: "Na vašem paketu ni popoln naslov, kliknite na našo povezavo in vnesite točne podatke". Prej tovrstnih SMSov nisem dobil že vsaj eno leto, če ne še več. Zdaj pa takoj nasledni dan po POGOVORU...
Bemtiš, tole pa počasi postaja srhljivo...
Danes so bile v šoli govorilne ure. In ker imamo "nadpovprečno število" šolarjev, sva se z ženo odpeljala skupaj. Ker sem vozil, je bil moj mobitel povezan preko bluetootha. In se z ženo med vožnjo pogovarjava, da bi morali naše vodno zajetje, kamor zbiramo kapnico (mi smo Mestna občina Nova Gorica in nimamo vodovoda) očistiti in na novo zatesniti.
Po govorilnih pridem domov, prižgem računalnik in glej, prva reklama...
Poglejte predzadnjo vrstico...
Kako, da mi ... ... ... pa ne vem koliko časa že ni dal reklame za kaj takega, zdaj pa tri ure po tistem, ko sem se z ženo pogovarjal o tem?
Srečam enega starega sodelavca, pa se spominjava preteklih dogodkov v službi in se spomniva na enega "kapitalnega". Ga moram kar zapisat (če ga še nisem), da ne gre v pozabo...
Na urgenco pripeljejo neko starejšo gospo in jo na triaži vprašajo: - "Ime in priimek?" - "Marinka Šuligoj." - "Stari?" - "Stari pride pozneje, je šel domov po mojo zdravstveno kartico."
Pa še en dogodek iz Ljubljane izpred kakšnih dvajset, mogoče celo petindvajset let ko so na reševalni postaji Ljubljana uvedli reševalce na motorjih. Pa dobi en reševalec poziv za neko strašno nujno stanje, se hitro obleče in gas na lokacijo. Pred hišo ga čaka mamca v poznih 80-ih. Ga gleda ko marsovca nato pa prideta do tega da je ona klicala, se usedeta na klopco, reševalec ji pomeri pritisk itd. Nakar mamca reče reševalcu na motorju:
- "Fant, a pa imate še eno čelado? Pa, veste, mene je strah na motorju..."
Mamca v zelo zrelih letih je bila sveto prepričana da jo bo v bolnico peljal z motorjem...
Hvala bogu se ne rabim veliko vozit po tujini, ker mi tuji vozniki lepo kažejo svoje razkošno znanje tu pri nas, da ne rabim dodatno it gledat njihove karafeke še kam drugam.In ja glede na razmerje domačih in tujih voznikov pri nas z največjo lahkoto trdim, da na razmerje delajo tujci večjo štalo kot naši pa če se še tako trudiš prikupit tujcem (sploh italijanom). Zaradi takega slovenceljskega odnosa do tujcev, kjer se mnogi nevede spravljajo v podrejen položaj do tujcev nam pravijo "Bečki konjušari".
Drugače pa če bi res videl samo napake tujcev bi objavljal samo te, kot pa vidiš objavljam vse kar mi je zanimivo, da ljudje počenjajo na cestah pa ne glede kako registrsko ima avto gor obešeno in kdo je za volanom.
Hja, očitno res... Pri Postojni je bil povzročitelj Indijec, v Rožni Dolini Hrvat,...
V Rožni Dolini se je danes zjutraj, okrog 8.20, zgodila prometna nesreča I. kategorije z materialno škodo na območju nekdanjega mejnega prehoda v Rožni Dolini p
Pri kavi klepetamo in debata nanese na ... ... ... Pustmo stat... V glavnem, na koncu smo ugotovili, da če je nekdo res neumen, mu tega še dokazati ne moreš...
Kaj o Volkswagnovi prihodnosti v Evropi in svetu pravi njegov direktor? Pogovarjali smo se s Thomasom Schäferjem, vrhovnim šefom znamke Volkswagen. Odkrito spregovoril tudi o stanju evropske industrije.
Elektrocenter v Šempetru pri Gorici ima od Würtha čistilo za dezinfekcijo klim tako v avtih kot tudi v stanovanjih.
Če se prav spomnim, je en sprej skoraj 20€. Z enim sprejem pa očistiš dve klimi. Sprejaš okoli 30 sekund po vsaki. In 30 sekund sprejanja je dosti, čeprav se sliši malo...
1813 - Ženske niso imele nobenih pravic.
1913 - Ženske se pričnejo boriti za svoje pravice.
2026 - Ženske imajo vedno prav.
2126 - Še sama sreča, da ne bom doživel...
Ja, ko pa začneš brati poročilo te zadnje prometne nesreče, te pa tudi mine volja do življenja...
Danes nekaj po 5. uri se je na istem odseku, med Postojno in Razdrtim, v delovni zapori zgodila nova prometna nesreča. Avtocesta je bila zaprta v obe smeri, promet so preusmerjali na Razdrtem in Uncu.
Po prvih ugotovitvah je nesrečo povzročil 36-letni voznik tovornega vozila, državljan Indije. S tovornjakom se je prevrnil na levi bok in pri tem oplazil avtobus, ki ga je vozil 48-letni državljan Ukrajine in je pripeljal iz nasprotne smeri. Poškodovanega voznika tovornega vozila so odpeljali v UKC Ljubljana.
Policija vse okoliščine nesreče še preiskuje.
Pa tudi prva je podobna:
Na avtocesti med Razdrtim in Postojno, v bližini počivališča Studenec, se je včeraj okoli 17.40 zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila s slovenskimi registrskimi oznakami. Promet proti Postojni je bil zaprt, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti.
Po podatkih koprskih policistov je nesrečo povzročil 23-letni voznik iz okolice Komende. Po desnem pasu je vozil iz smeri Razdrtega proti Postojni, pred počivališčem Studenec pa je zaradi neprilagojene hitrosti brez zaviranja trčil v vozilo 60-letnega ruskega državljana. Obe vozili sta nato trčili še v avtomobil 43-letnega Ljubljančana.
V vozilu povzročitelja se je huje poškodovala 22-letna potnica, ki so jo s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana. Poškodovanih je bilo še pet oseb. Policisti so povzročitelju odredili strokovni pregled, okoliščine nesreče pa še preiskujejo. Promet je bil znova sproščen ob 20.30.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V Italiji mimo Trsta je tudi zožanje (en pas normalno širok, drugi ožji), pa je omejitev 90. In gre - brez zastojev in nesreč.
Tudi v Avstriji sem že videl take rešitve in ravno tako omejitev na 90, pa je šlo.
Zakaj mora pa pri nas biti na avtocesti omejitev 60? In zakaj so kljub temu zastoji? Ali pa so mogoče ravno zaradi tega zastoji? In potem narod nervozen pa rata kar rata...
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani