Sm kmet an s hribu doma, pei ne zastopm lih tanartabl usega tega...
Včasih so se ljudje hvalili, da bodo kupili nov avto, nato so se hvalili, da so ga vplačali in po enem letu so se hvalili, ko so končno dobili svojo stoenko, katro, Lado al pa Wartburga...
Kaj se je zgodilo, da zdaj nakup novega vozila pristane v Jamralniku?
Ni treba odgovarjat, bolj je mišljeno kot parodija na razvoj in napredek...
Nekateri ne bi šli na Emtb za nobeno ceno. Dejstva-navadni ,analogni MTB se ne prodajajo skoraj več, le kaki nostalgiki in zagrizeni ljubitelji analogcev še vztrajajo. Pa ni problem v tem,da je taka reklama za električne, ampak ljudje s(m)o ugotovili,da je bolj zabaven emtb. Podobno je pri suvih.
Ne, ni.
SUV je ena ogromna škatla na cesti, nerodna v vseh pogledih in brez nekega pravega prostora v notranjosti.
Dajta, @Alex in @Boss, a sta za en test. Poslikajta homologacijo tako, da se vidi znamka in model, dolžina, širina in prostornina prtljažnika. Samo za primerjavo... Se mi zdi, da bo nekdo precej soul-red premijske barve v obraz...
Za dodatek pa lahko potem še jaz na koncu dam podatke našega FucksWagna...
Dolžina 4,5 metra, širina 1,8 metra, višina 1,5 metra, medosna razdalja 2,6 metra, prostornina prtljažnika 520 litrov, sicer 1,6 litrski dizelaš (Euro-6d-Final) z 96 kW in 320 Nm navora.
Ne sprašuj, od kod poznam vse te podatke... Ja, teh 1,6 litra je res bolj žalost, ma poraba je pa tudi simbolična: smo ga kar priganjali, pa je bila poraba 5 litrov na 100 km... Samo ne vem, če ga v Sloveniji sploh dobiš. Jaz sem se s Tipom srečal v Italiji...
A poznate tisti občutek, ko z ženo mečete kovanec in zmagate in mora ona s Fordom pa greste z nasmehom na obrazu do garaže, da jo pospremite in ji še prednost daste, da je veselje lepše - ko se pa odpelje pa vidite...
Saj bo kmalu servis, bodo že tam ugotovili, od kod je odpadlo.
Ampak da od novega vozila takole odpadajo kosi...
In kdo ve kaj vse je odpadlo po poti, pa sploh ne vem...
Danes bil na svojem servisu tudi FucksWagen.
Vzmet naj ne bi bila nič problematična, ker samo drži zajlo od ročne, da se ne obesi prenizko pa bi jo lahko s čim "zakljuknil" in odtrgal.
Da pa olje kaplja od njega, je pa odgovor: "Ja, gospod, pa saj ima že 75.000 km, kaj bi pa radi, saj bo kmalu zvozil svoje in bo čas za novega..."
Ja, @Boss, tudi jaz sem bil danes stuširan. S hudo mrzlo prho...
Ja, če koga zanima cena servisa: olje motorja, oljni filter in filter kabine: 325€.
1.) Dobro jutro vsem skupaj. Nekaj podobnega sem jaz pisal že pred nekaj leti...
2.) Za 55.000€ dobiš eno leto staro CX-60 s šest-valjnim dizlom in 15.000 prevoženimi kilometri. Ja, vem, čisto drugi avto, ampak za primerjavo cen... No, če te zanima, ti lahko povem tudi, kje ga dobiš...
Jaz osebno imam izkušnje, da na sliki nikoli ni tako kot v resnici. Zato bolj malo slikam. In če je kaj, kar me resnično očara, se niti ne spomnim slikat...
Jutri bom pa štromar, moram en vtikač zvezati, tri faze peljati preko stikala, nulo pa preko menjalnega stikala nazaj za hitrosti elektromotorja. Tako da če neham pisati na forum - sem predobro ozemljen...
Kar pomeni, da bodo določene službe, ki so do zdaj imele območne enote, le-te združile in postavile nekako na sredino. Za začetek to pomeni, da se lahko zgodi, da bodo iz Kopra morali za urejanje določenih (predvsem zdravstvenih) zadev hodit v Novo Gorico.
Pa iz Novega mesta v Krško ali pa obratno.
Pa iz Črne na Koroškem v Celje ali pa Celjani v Črno na Koroškem.
Pa Mariborčani v Lendavo ali pa obratno...
V glavnem, namesto, da bi bilo bolj dostopno se zna zgoditi, da bo slabše dostopno.
Golobu to ni problem, ker bo odletel. Kaj pa vsi ostali? V avto pa na pot. Mislim, samo za občutek: od Dragonje do Trente je 3 ure vožnje - če ni zastojev. Če se 'baza' postavi na sredino, bodo tisti z 'obrobja' regije rabili uro in pol v eno smer...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani