Skoči na vsebino
Pivo mi paše
Napisano

Ko tvoja čaša zajame Berg König iz Hoferjeve pivovarne, se kot bi odkrival skrivnostno deželo na robu sveta — gosto zlato, skoraj svetlobni žarek, s pestro peno, ki se počasi spušča kot jutranja meglica čez alpsko puhaste logo…

🍺 Vizualno popotovanje

Pivo se pred tabo razblini v topli jantar in zlato-oranžni zoki, z rahlo završno belkasto peno, ki počasi pada kot predlog jesenske jablane.

Vonj

Prvi pihljiv vonj prinaša alpske cvetlice: bezeg, rumeni cvetovi trate, morda nekaj suhih zelišč, ki spominjajo na daljne paše. Ob tem se položno vmešajo rahle note korajžnega ječmena in mastne testo v pekarni, pred tem, ko se prebudijo nekatere grenke, skoraj humorne kanale hmelja.

Prvi požirek

Ko pivo zaigra na tvojem poldrugi jezik, se ob melodiji prvih sladkorno-karamelnih tonov pojavi blaga kislost, ki spominja na žebelj v traški modini. Notranji val vzdržane sladkosti protislovno pluje mimo pretresenih grenkih hmeljnih elementov, ki v jeziku pustijo zelo rahel modro-oranžen priokus borovca in citrusov — a le kot zelo diskretna šepetna manjšina. Tekstura je rahlo mehka, a dovolj tonirana, da se ves čas zdi, kot da imaš v ustih stiropor.

Po pivu

Ko požnjeta zadnji kapljice, pivo ostane, kot končni zvok – lahek, topel in premislek poln. Nekaj sladkega karamele ostaja, a se skupaj z rahlo hmeljno grenčico ujamejo v lep, ne preveč intenziven udar zaključnega aplavza. In v vedno bolj tihem odmevu začutiš še evokacijo bledega drevesnega lubja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Mel je klavzulo v pogodbi, da če hulk osvoji stopničke ga lahko odpustijo.

Pred vikendom je zvenela bolj garantirana služba kot v javni upravi 😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano
pred 17 minutami je Tilen5 napisal:

kako zajebat Pijastrija z 10sec kazni sam da gnil Anglež zmaga dirko...

Ne vem kaj bi rekel. Mogoče sem subjektiven, ampak se mi ni zdelo nič takega zrelega za kazen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano
Pravkar je Tilen5 napisal:

Evo, kot sem napovedal :D

Kva je Leclerc čaral, če je bil že skor spredi :D

Drugač pa žal za tok Verstappen fanov, da pridejo gledat kako odstopi v prvem ovinku :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WWW.24UR.COM

22-letni Lorenzo Balboni je umrl na počitnicah v Sloveniji. Sodeč po obdukciji se je zastrupil s hrano, družina pa zahteva ponovitev pregleda. Na mrliškem listu je navedeno, da je vzrok smrti Italijana neznan.

Teorija se zapleta. Pes, ženska in še turist?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ta forum je "rodil" dve (vsaj predvidevam) generaciji Miata druženj. Prva generacija je šla na Mangart (poimensko ne poznam vseh, vem pa, da je bil Neyko med njimi, ker sem gledal slike njihovih izletov, preden sem šel v nakup rumene). Drugo smo potem nekaj časa vodili z dPavle-tom. Nova mladina se je pa vse zmenila kar preko Instagrama, tko da stari smo že 😅

20250620_175228.jpg

Včeraj na najdaljši dan pa še tradicionalni obisk Severne "primorske", čeprav spet v gneči mečkačev turistov.

20250621_143431.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 44 minutami je Z M A J napisal:

P.S. Bini bi rekel, če imaš manj kot 8s 0-100kmh, je to dober rezultat. Za kurz-a od SL-a pomoje niti ne :)))

Ne ne, on je govoru o porabi :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano (urejeno)

Moj jao se je nanašal na to rookie napako Norrisa :D Sem vesel za Kimija :) 

Popravljeno od g.Wankel

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Upam, da bo v vsakem primeru zanimivo. Temperature bodo še toplejše, te soft gume delujejo kot radirke, medium zgledajo hitrejše. Will see.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 4 minutami je samSimon napisal:

S to tablico bom pa zdej sigurno vedel, da ti švigaš mimo kolinske 😁

Tudi s prejšno sem samo jaz švigal tam 😀

Ampak zdej bom bolj na ŽP Ljubljana lociran :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.