A obstaja še kaka pametna alternativa Nissan Note-u , pa recimo Honda Jazz, za drugi avto , za fjakat kak kilometer dva sem in tja, sem in tja mogoče 10km. Moram ženinega bavarca prodat, ker nima več smisla z dizlom..
Lahko ti zrihtam Škodo Favorit iz leta 1993 - 1400€ in 14.000 prevoženih kilometrov.
Avto je večino časa stal v garaži, ker je bilo nekaj v zvezi z zapuščinsko obravnavo. Ampak podrobnosti samo, če te zanima avto...
Od otroštva dalje me je ponoči strah, da je nekdo pod mojo posteljo. Odšel sem k psihoterapevtu in mu rekel:
- "Imam problem. Kadarkoli se uležem na posteljo, mislim, da je nekdo pod njo. Strah me je... Mislim, da bom znorel."
- "Lahko vas ozdravim. Prihajali boste na razgovor trikrat tedensko in v enem letu vas bom osvobodil tega strahu."
- "Koliko bo zdravljenje stalo?"
- "50 € na obisk."
- "Moram razmisliti pa se Vam bom javil."
Šest mesecev kasneje me je psihoterapevt prepoznal na ulici:
- "Zakaj niste prišli na terapijo?"
- "Pa, 50 € trikrat tedensko in tako celo leto - je zelo veliko denarja. Moj natakar me je ozdravil za samo 10 €. Bil sem tako srečen, da sem prihranil ves ta denar, da sem si kupil nov avto!"
- "Kako mu je to uspelo? Kakšen nasvet Vam je dal?"
- "Rekel mi je, da naj odžagam postelji noge..."
- "Sm slišu, de maš že neki cajta drugo službo."
- "Ja, že štir leta!"
- "Kolk pa kej zaslužš?"
- "Pa ene dva do tri jurje evrov."
- "Matr, je to dobr! K vam bi pa tud jest pršou!"
- "Vosu kronan! Vprašu si me kolk zaslužm, ne pa kolk zares dobim..."
- "Veste, to je bilo pa davnega 1953. Sem bil z direktorjem in partijskim sekretarjem na safariju v Afriki. Na začetku lov ni bil uspešen in sem se odločil, da malo zakinkam pod drevesom. Čez čas se zdramim, slišim, kako v grmu šušlja, pred mene pride ogromen lev in zarjove: aaaaaaaaa - usral sem se..."
- "Saj te ni za obsojat. Tudi jaz bi se, če bi takole prišel lev pred mene."
'Naredi nekaj koristnega s svojim časom' je njena najljubša tema, odkar sem se upokojil. Pravi, da mi s tem 'hoče samo dobro'. Predlagala je, naj grem do društva upokojencev in se malo družim z ljudmi. Poslušal sem jo. Sinoči sem se odločil, da ji dam nazoren nauk, naj se ne meša v moje zadeve. Povedal da sem ji, da sem se vključil v padalski klub.
Hitro je vzkipela:
- "Si zmešan? Star si 65 let in boš začel skakat iz letal?"
Ponosno sem ji povedal, da sem dobil celo klubsko izkaznico. Še bolj se je razburila in rekla:
- "Ljubi Jezus, kje imaš vendar očala! To je članarina za Prostitutka Klub in ne Padalski Klub..."
- "Aja?! Kaj pa naj zdaj?! Podpisal sem za pet skokov na teden..."
Danes nekaj delam od doma. Usedem se na kavč, vzamem prenosni računalnik v naročje in delam. Pa pride do neke zmede in odložim prenosni računalnik na tla. Žena pa ga je zamenjala s tehtnico in stopila nanj.
V domu ostarelih..
- "Pepi!"
- "Kaj je, Jože?"
- "Si že slišal za novico?"
- "Kaj, kaj se je zgodilo?"
- "Pa Micka Štajerska je na smrtni postelji."
- "O ti boga, potem pa moram hitro do nje!"
- "Zakaj hitro?"
- "Hja, nekoč mi je rekla, da bom jaz zadnji, kateremu bi ona dala..."
- "Moram se pritožiti čez svojega moža. Pomisli, po petih letih zakona me je sinoči prvič peljal ven iz hiše."
- "Ali ti je bilo lepo?"
- "Morda bi mi bilo, če nam ne bi hiša gorela..."
Ma ne, @jures je šel na travnik, da se je izognil kamenčku, ki ga jaz iz BTjke sploh videl nisem. A je bil nekdo pred al pa za njim z neko oranžno miato, ki je potem nasedel na tisti kamenček?
Lepa razgledna točka. Se boste spustili z avti proti Dolenji Trebuši? Tam se je na 1. MPL ... ... ... Kdo se je že z miato naslonil na @Baby Viper miato? Tisti, ki je potem "drobil kamenje" po dolini?
Ooo, kje so tista leta...
Kakorkoli, pomahajte malo proti jugo-zahodu, kakšnih 5 km. Mene žal danes ni doma, sem v Gorici, drugače bi vas prišel pozdravit...
Sm kmet an s hribu doma, pei bi mu za tamestne en uprašane: kolk smo mi za cajtm?
Berem tukaj, da so bili sinoči trije potresi v roku 17 minut in v članku se sprašujejo, zakaj jih ni nihče posvaril. Odgovor gre nekako v smislu, da se tega ne da.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Lahko ti zrihtam Škodo Favorit iz leta 1993 - 1400€ in 14.000 prevoženih kilometrov.
Avto je večino časa stal v garaži, ker je bilo nekaj v zvezi z zapuščinsko obravnavo. Ampak podrobnosti samo, če te zanima avto...
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani