Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano
pred 33 minutami je Slivka napisal:

Kaj pa vem. Američanom je uspelo. In to s podobno taktiko, kot zdaj Rusi v Ukrajini. Celotno ljudstvo je imelo na izbiro: ali gredo svobodno in prostovoljno v rezervate ali pa metek... So imeli kar precej hude boje z Indijanci, ampak s številčno premočjo in boljšim orožjem jim je uspelo...

Ne moreš primerjati kavbojev in Indijancev. Poglej si Vietnam, pa Afganistan... Tam so si polomili obe velesili zobe. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 59 minutami je Janez007 napisal:

Ima nek smisel, kot recimo, da naj se ženska posiljevalcu čimprej prepusti, da se njeno trpljenje čimprej konča. Meni se zdi bolj prav, da se posiljevalcu upre in mu v poduk odreže jajca.

Moje mnenje je, da se bodo v teh dneh  vsedli za pogajalsko mizo. Ker je Putin uvidel, da se njegova agresija ne odvija tako, kot je predvidel( da bo končano vse v dnevu ali dveh in da bi v tem času odstranil ukrajinskega predsednika), mu ne bo preostalo drugega. Ni namreč pričakoval tako močnega odpora celotnega naroda. In kdor je bil v vojski točko ve, da ko se bojuješ na tujem ozemlju in si agresor ter se ti celotno ljudstvo zoperstavi, ne moreš zmagati. Tudi, če imaš petdeset krat močnejšo vojsko. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 9 minutami je Slivka napisal:

Uh, tole pa je... Samo 61 ur in pol me ni bilo tu, pa toliko objav - in nekatere kar spodobno dolge. In, na žalost, spet ne gre brez Janeza Janše. Zdaj samo čakam, da bo kdo izjavil, da je za Ruski napad na Ukrajino kriv Janša...

Pa bom pustil siromaka pri miru in malo pokomentiral tako, po kmečko. Kdo bi rad kakšne zgodovinske meje (iz časa Petra Velikega ali pred njim ali po njem), je pravzaprav vseeno. Mislim, na podlagi tega lahko Italija zasede četrtino Slovenije in postavi svoje graničarje na Rapalsko mejo. Pa Dunajski cesar je tudi vladal našim ozemljem... Kar hočem tu poudariti, je to, da se meje spreminjajo. In zahtevati, da je nekaj "naše" zato, ker je pred nekaj stoletji to res bilo "naše", je ena večjih traparij, kar sem jih kdaj slišal. Torej, to ne more biti "opravičilo" Rusije za napad na Ukrajino.

Nekje je bilo omenjeno, da se Ukrajina oddaljuje od Rusije, čeprav je Ukrajina zgodovinsko ozemlje Rusije. Po tej teoriji lahko Slovenija zasede Gosposvetsko polje in Istro...

Nekje je bilo omenjeno, da Rusija trdi, da približevanje NATA k mejam Rusije ogroža njeno varnost. Zanimiva izjava. Ker NATO že dolgo meji na Rusijo - od kraja Diomede (Aljaska) je do Ruske obale samo okoli 60 km Beringovega preliva... Pa od Japonske do Ruskega otoka Kunašir je zgolj 30 km ožine Izmeny... Pa tudi Turčija ni daleč od Rusije... 

NATO nikogar ne sili v članstvo. če se torej Ukrajina navezuje na NATO, je to njena odločitev. In ker je Ukrajina samostojna in suverena država, se nima Rusija kaj vmešavati v njeno notranjo politiko. Če bi torej Ukrajina rada v NATO... Saj so ljudje od nekdaj bežali iz dežel, ki jih je "nadzirala" Rusija. Iz "vzhodnega" bloka jih je ogromno prebegnilo v "zahodni" blok, v obratni smeri pa nekako ni bilo nekega hudega prometa...

Nekje je bilo tudi omenjeno, da bi Rusija rada obdržala svoje geopolitične interese in da je normalno, da jih brani. To bi Nemčija lahko razumela kot direktno vojno napoved - in željo po ponovni izgradnji Berlinskega zidu...

Torej, kakorkoli bi radi očrnili "zahodnjake" in Američane, pridemo do tega, da je Rusija napadla samostojno in suvereno državo. In kakorkoli obrnemo, "zahodnjaki" in Američani to gledajo in obsojajo in protestirajo. Ampak od njihovih obsodb in protestov Ukrajina ne bo imela kaj dosti koristi...

Pa da še eno stvar razložim:

1.) Kaj je to DEMOKRACIJA? To je, ko se trije volkovi in ena ovca dobijo na sestanku in se pogovarjajo, kdo bo za kosilo.

2.) Kaj je to SVOBODA? To je, ko ima na zgoraj omenjenem sestanku ovca s seboj puško...

Dovolj za zdaj, upam pa, da v naslednjih 61 urah in pol že sklenejo kakšno premirje.

Bravo, Sivka. V tem tvojem razmišljanju si povedal bistvo vsega. Točno tako sem razlagal danes enemu FB  rusofiliu, ki je teral svojo različico zgodovine. Na srečo je Evropa enotna in je pravilno pristopila z odgovorom na to zasedbo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Evo iz antivakserjev si zdaj prešaltal na rusofile. Noro res, kakšen način razmišljanja ... zakaj vedno vsako stvar gledaš črno belo in pozabljaš vsaj na 50 odtenkov sive, ki je vmes? Zakaj nekdo, ki ni rusofob je avtomatično rusofil? Razmišljat je treba izven okvirjev, ki so nam jih postavili in gledat stvari širše - sploh pa se zavedat, da vsaka stvar ni nujno takšna kot izgleda na prvi pogled pa čeprav bi to bilo najbolj fino.

Ja v ameriških filmih so res vedno Rusi predstavljeni kot glavni negativci in strah vzbujajoči kriminalci - a zdaj, ker tako pravijo američani v filmih in propagand bo pa treba kar brezpogojno verjet?

Po drugi strani pa je NATO in ZDA največji ideal in pravičnost na svetu, ki je treba verjet, da delajo le in samo za dobro in svetovni mir. In seveda se vedno držijo obljub sporazumov, ne iščejo konfliktov, ne grozijo državam, ne izvajajo napade nanje. Tega NATO ne dela, al nas sam ne zanima, ker pač takrat so to neki muslimani v igri recimo v Iraku, Siriji, Afganistanu, al pa razcapani suhci v Somaliji, poševnooki v Koreji, Vietnamu. Saj res, to je daleč stran, to nas ne zanima. 400.000 mrtvih otrok v Iraku, kot je rekla Albrightova, da je to poštena cena za demokracijo.

To nisem napisal zato, da bi opravičil to agresijo na Ukrajino, ampak samo zato, da se vidi, da sam Nato ne ZDA se ne držita tistega, kar zdaj očitata Rusiji. A smo pozabili kaj je NATO 1990 obljubil Rusiji, če dovoli združitev Nemčije, da se nato ne bo širil na vzhod. Takrat je James Baker, generalni sekretar od tastarga Busha obljubil Gorbačovu, da se NATO ne bo premaknil niti za inč proti vzhodu. Kaj je ostalo od te obljube? Skoraj vse države bivšega Varšavskega pakta so od takrat že članice Nata, od Bolgarije, Romunije, Madžarske, Češke, Slovaške, Poljske, Litve, Latvije in Estonije. Zadnje celo mejijo na samo Rusijo. Vse to se je izkoristilo zaradi takrat razpadle SZ in šibke Rusije sploh pod Jelcinom.

Kot, da to še ni dovolj so zdaj tu še Gruzija, Armenija, pritisk na Belorusijo in seveda Ukrajina, da bo NATO dobesedno bil postavljen na meje same Rusije. A je to agresija proti neki državi, da jo rineš v kot in v neizhoden položaj ali ne?

Sej vem, da je to težko priznati ampak kaj pa če smo mi baddies v tej zgodbi?

Nimam kaj dodajati. Zame so Rusi agresorji v tem primeru. Tukaj ni kaj za debatirati.

In to je potrebno zaustaviti. Vesel sem, da se jim je cel svet (razen Indije in delno kitajske) postavil po robu. 

Ko omenjaš ravno kovid, poglej malo po FB. Sedaj so se FB kovid doktorji prelevili čez noč v FB strokovnjake za zgodovino in vojaške vede ter vojskovanje. Zraven seveda vsaj parkrat povežejo fejk news o kovidu z fejk news o tej nesmiseli vojni. Seveda veselo trolajo neresnice o celi situaciji. In zopet si dajejo všečke ob neumnostih, ki jih pišejo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 34 minutami je Janez007 napisal:

Boss, mislim, da ti je šla kritika oblikovanja nove Honde HRV veliko bolje. :) Glede resnice, se strinjam. In seveda se nimam za strokovnjaka za te vojaško-politične zadeve, kot ne za Covid zadeve. 🙂

Do določenih dejanj sam nimam tolerance in zame nimajo opravičila (v tem primeru "saj so tudi Američani napadali", na primer Irak, zame ni opravičilo za napad Rusije na Ukrajino). Kaj si želijo Ukrajinci, naj odločijo Ukrajinci, dokler ne kršijo človekovih pravic svojih državljanov in ne posegajo v pravice ljudi izven svoje države.

Lepo napisano. Se popolnoma strinjam. 👍Samo kaj, ko rusofili pač v večini  upravičujejo to rusko agresijo. 🤪

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Nobena stvar ni samo črna ali bela, vendar je ruski predsednik še nekaj tednov nazaj zatrjeval, da Ukrajino Rusija ne bo napadla, ob tem, da je imela na meji že nakopičene vojaške sile. Kaj se je v teh 2 tednih bistvenega zgodilo?

Če je država suverena, zakaj ne sme iskati zavezništev po svoji želji, zakaj ljudje ne smejo izvolit za predsednika svojega človeka, čeprav  igralca?  

Daleč od tega, da želim zagovarjati ameriško politiko, ki je po celem svetu ljudem povzročila ogromno škode in krivic z vsiljevanjem svojih interesov. Ampak za ruski vojaški napad na celotno Ukrajino prav tako ne vidim opravičila. 

Zanimivo se mi zdi, da se nekateri zagovorniki (ne mislim na tukajšnje člane foruma, ampak širše) zadnjih dejanj ruskega predsednika sklicujejo na svetovne, predvsem zahodne elite, ki krojijo našo usodo (podobno kot pri Covid krizi), hkrati pa spregledajo rusko elito s predsednikom na čelu, ki je v desetletjih vladanja popolnoma onesposobila kakršnokoli resno opozicijo, objektivne medije. In vsaka država ima elito, tako Amerika, Rusija, Ukrajina, Slovenija, ... večino pa navadnega naroda, ki vse to omogoča.

Sam sem na strani naroda, ki si vojn ne želi in ne zasluži, tudi ruskega, ne samo ukrajinskega.

👍👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Ruse stane ta agresija na tujo državo  22 milijard na dan. Tako, da imajo denarja za nekje deset dni vojskovanja. Si mislili, da bo konec vsega v par dnevih. A ukrajinski  narod in vojska se je zbrala in sedaj bo začelo zares. Še nobeni vojski ni uspelo zmagati kot agresorju na tujem ozemlju. Ko se narod postavi naproti je konec. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Reno ma zdej babje barve po tanovem:wacko:

Res je. Ta je bolj za barbike, če kaka tekmuje v F1. 🤣🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano
dne 20. 2. 2022 ob 18:04 je g.Wankel napisal:

Sam lepota je itak subjektivno mnenje, tko da... :)

Meni osebno najlepši dirkalniki so bili v 90'. Ampak tole letos je lepše kot kar smo gledali 6 let pred letošnjim letom :D

Tu se pa strinjam. Kar je bilo zadnja leta v F1, pa je ne spremljam, res ni bilo podobno ničemur. En bolid  grši kot drugi, kot bi se norca delali z obliko. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pravkar je SpEkTr napisal:

To men liči na neko podobno zgodbo kot tista z metabond. Nekaj časa je pol foruma to vlivalo v olje oz v gorivo, sčasoma je pa potem kar poniknilo. A to še kdo uporablja?

Jaz nisem metabonda nikoli uporabljal v nobenem avtu. To pa bom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 minutama je Bini napisal:

DATACOL- DIZEL 👍

Res je. Ta aditiv prečisti celoten sistem dovoda goriva kakor tudi samega rezervoarja goriva. Skrbi tudi, da v nafti ni vode in posledično le ta ne more zamrzniti, ker se ne more tvoriti parafin. Nisem prodajalec tega, a mene so prepričali z dokazi na predstavitvi. 😉

pred 58 minutami je Slivka napisal:

Tudi pri nas že kakšne tri dni se motorja sploh ne sliši. Ampak nikoli nisem pomislil, da je to zaradi nafte...

Kaj je zaribal? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Kaj pa tisti dizel priboljšek,ki si ga nazadnje zlil v gorivo🤔 misliš,da je kaj pripomogel k manjši porabi?

Tudi. Predvsem pa sedaj motor lepše teče, se ga sploh ne sliši. Tudi regeneracije so se podaljšale na 250 km +. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

Pravkar smo se vrni s smučanja v Dolomitih. Moram res pohvaliti njihovo organizacijo in enostavnost pri nakupu smučarskih kart in kontroli green pass na smučiščih. Karte smo kupili kar v hotelu, kjer dobiš celo dodatnih 10% popusta pri nakupu kart, če jih kupiš za najmanj tri dni ali več. Nato na samem smučišču ( v posebnih avtomatih, ki stojijo na parkirišču preden greš na gondolo) potrdiš karto in Pct potrdilo. V bistvu nikjer ne čakaš nič. Za v kabino naj bi bile obvezne maske PPF2, a jaz sem uporabljal veš čas črno navadno kirurško. nobeden v bistvu niti ne kontrolira nič. Tudi na samih sedežnicah ni nekih kontrol. 

Tako, da je v bistvu vse bolj free. Prav tako ni nihče preverjal Pct v  okrepčevalnicah po smučiščih.

V bistvu smo se počutili kot, da je vse normalno in pred korono. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
dne 17. 2. 2022 ob 20:39 je Alex napisal:

Danes sem tankal super duper maxx nafto. Bomo videli, kako se bo obneslo vse skupaj. Če bo kaj manjša poraba. 🤔

Evo, rezultat je tu. Po prevoženih 550 kilometrih do Dolomitov in nazaj se je poraba s tem super duper dizlom ustavila pri 6,1 l/100. V avtu smo bili štirje odrasli, poln prtljažnik robe in thule na strehi. Po avtocesti sem vozil kulturnih 130 ( tempomat), ostalo po regionalkah - po omejitvah. 

Zadnjič sem z navadnim dizlom, podobno naloženim avtom do Zoncolana (razen prtljažnika, ki je bil prazen) pristal na 6,3l/ 100. S tem, da sem vozil malenkost  počasneje po avtocesti (tempomat na 125km/uro).

Moje mnenje je, da je poraba res malenkost manjša s tem gorivom. Tudi motor, imam vsaj tak občutek, da deluje bolje. 

Ni pa to nekaj, kar bi tankal vsakokrat. No, ko pa vidiš cene navadnega dizla ponekod v Italiji  (tudi 2€/liter je že) je ta naš maxx dizel še vedno dokaj poceni proti njim. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 39 minutami je Boss napisal:

V bistvu se ne bi smelo nikoli niti začet. Zdaj smo pa na točki, ko po eni strani izvajalci ne vedo več kako in kaj in sproščajo nekaj, kar zakonsko niti ustavno sploh ne bi smeli niti začeti. Ja OK, seveda je dobro slišat, da se ukinja teror nad določenim delom prebivalstva, ampak žal so me pa naučili, da jim praktično nič več ne verjamem.

Delim tvoje mnenje, da je realna možnost, da tole popolnoma nehamo do pomladi, ampak po drugi strani pa mi previdnost pravi, da je marsikomu bilo preveč luštno in dobičkonosno, da ne bi jeseni probali tečt še kakšen koronski krog. Še 1x, upam, da ne, sem pa previden, ker ... ma najlepše pove tale prirejen angleški pregovor:

fool me once, shame on you

fool me twice shame on me

fool me the third time - I´m a bloody moron

Ne bo več nobenega vala ne karanteni, nič. Kar je bilo je bilo, nekateri nismo občutili skoraj nič, drugi malo več. Sicer pa, tudi če bo še kak val, je vprašanje, če zmaga slučajno čupavi, kdo ga bo sploh poslušal in delal, kar bo on želel. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 47 minutami je Boss napisal:

A dej no... komu je pa Janša ukradel stranko? Če ne veš, poguglaj. Aja pa za Goloba mi prekleto dol visi, ampak njemu so stranke ponujali na pladnu, ker ima tako podporo in lahko stranko ponese v parlament oziroma je celo lahko z zelo dobrim volilnim izidom.

Zanimivo, a ne, kako eni raje zaupate neki oportunistični spužvi, ki je nekoč levo sredinsko stranko spravil v skrajno desno populistično, nacionalistično stranko. In to ves čas, 30 let pod avtokratskim vodstvom ene in iste osebe pa premik stranke skoraj iz ene skrajnosti v drugo. Men pač to ni normalno pa kakorkoli gledam.

Meni pa ni normalno, ko volijo ljudje vedno "nove" in nove obraze, a na koncu ostanejo z dolgim... In potem so vse krivi drugi. Pač dajmo si priznati, da ta vlada ni najboljša, a ostale so še večji polom. Tako, da v bistvu greš na volitve in obkrožiš manjši polom. 😄

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je pob napisal:

Za mene se nič ne spremeni, mogoče samo to, da bom prišparal na papirju.

Navdušenje, ker so volitve in smo mi zlate ribice, ki bomo pozabili teror zadnjih dveh let, ko bo potrebno obrožit nekoga. Vse ostalo si delamo neke utvare, haha.

Še dobro, da je omikron manj smrten. :) 

image.png.179c9fbe3b58b4509b263220e3cf363a.png

Če bom kdaj navdušen, bom recimo jeseni, če se zgodba ne ponovi. Vse ostalo je zame BS.

V bistvu bomo navdušeni vsi, če se to sta je konča. Nekaj mi pravi, da bo konec sedaj spomladi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 minutami je Bini napisal:

Da se vrnemo v pravo temo, ni opaziti nobenega navdušenja ob ukinitvi pogoja PCT.... 🤔

Verjetno pa le ni bilo tako hudo, kot je zgledalo jamranje na tej temi... 😲

Nekaterim ni nikoli prav. Sedaj si odpovedujejo, da je to zaradi volitev. Če ne bi odpravili, zopet ne bi bilo prav. Ni kaj, dežela nergačev smo, to moramo priznati. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 urami je Boss napisal:

Človek z integriteto in rrazumevanjem situacije pač to naredi in se ne oklepa stolčka za vsako ceno. Totalitarcev in avtokratov pa pomanjkanje podpore ne ustavi, ker so prepričani, da samo oni vedo kako je prav in tretirajo druge nenaklonjene njemu pač kot smeti. In to ni opis našega avtokrata ampak vseh takih in podobnih pa naj se pišejo Orban, Erdogan, Lukašenko, Trudeau, Ardern, al pa Putin, Biden, Kim, Jinping, itd.

Pa da @Alex ne boš preveč oporekal, kaj je in kaj ni totalitarizem mogoče samo ta definicija - totalitarizem je tam, kjer se ljudstvo boji oblasti, demokracija pa tam, kjer se oblast boji ljudstva.

... in novi obrazi so tam, kjer osli znova in znova gredo na led. A je to bolje, da potem po letu dni iščejo puško v koruzi in prepustijo oblast pač tistemu, ki zna državo voditi do naslednjih volitev.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.