Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Kaj jim Pogi dela... že drugi dan zapored odnesel etapno zmago. Modelom ni nič več jasno. Jumbo Visma so pa kekci, da jih ni večjih... ne razumem kaj Roglič ostaja pri njih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou preuč usega tega. Kej mi lohko kdo razloži taku, po domače...

Berem tale članek in piše, da morajo zmanjšat živinorejo za 30%. Zdaj, po moji kmečki pameti, cena živil se oblikuje po principu 'ponudba in povpraševanje'. Glede na to, da se cene živil v zadnjem času dvigajo, pomeni, da jih primanjkuje. Logično, saj nam 'servirajo' odgovor v smislu, da je to zaradi vojne v Ukrajini - kot da je od Ukrajinskega kmetijstva živelo 3/4 svetovnega prebivalstva. Če zdaj še Nizozemci zmanjšajo živinorejo za 30%, bo hrane na trgu manj, kar pomeni, da se bo še podražila.

To je v teh časih nevarno, da preveč sprašuješ, ker boš teoretik zarote, ravnozemljaš al pa še kaj hujšga... recimo antivaxer 🤨

Zdaj pa prvo vprašanje: Bo tudi za to podražitev kriva vojna v Ukrajini?

Ne, Putin in Rusija.. vsaj tajko pravi Biden in njegovi potrčkoti v EU.

Gremo naprej. Nizozemska mora zmanjšati živinorejo zaradi zmanjšanja emisij dušikovih oksidov. V redu. Ampak Evropski trg bo to hrano potreboval. Torej jo bodo pridelali drugod.

Von der Lajna pravi v prenesenem pomenu. Če hrane ne bomo potrebovali, manjko le te ne bo problem. To je sicer rekla za plin ampak verjetno velja tud za hrano.

Zdaj pa še drugo vprašanje: A na tej drugi lokaciji pridelave hrane pa ne bo nastajal NOx, se pravi dušikovi oksidi? Bodo to hrano pridelovali na Veneri, pa potem NOx ne bodo vplivali na Zemeljsko ozračje?

Če bodo pridelovali pravi in izbrani, izpusti dušikovih oksidov ne bodo problem. Velike koorporacije imajo nasmeh do ušes.

Gremo naprej. V zadnjem času se je v Sloveniji namnožilo divjih živali, tako "navadne" divjadi kot tudi velikih zveri.

Zdaj pa tretje vprašanje: A od njih pa ni NOx? Bo tudi tu treba zmanjšati za 30%

Tole bom preskočil, ampak kak lovec bi pa znal ploskati taki odločitvi.

Gremo naprej. Tudi število ljudi na planetu se je precej povečalo.

Še zadnje vprašanje: A iz iztrebkov ljudi pa ne izhajajo NOx? Bo treba tudi populacijo ljudi zmanjšati za 30%? Ali pa bodo vsakemu človeku na rit nabili katalizator pa še DPF za vsak slučaj. Saj AdBlue ima itak vsak že s seboj...

DPF bo bolj malo pomagal, Ad Blue bo pa treba nekako speljat do zadnje plati, najbolje v kako pleničko, kar pomeni po domače, da se najprej polulaš v pleničko nato pa skozi to mokro pleničko še veselo prdneš (prej ne smeš, ker ne bo delovalo). V glavnem, za bolj podrobno delovanje si lahko vsak pogleda kako delujejo SCR katalizatorji.

Kot rečeno, sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou preuč usega tega...

Ne rabiš razumet, sej drugi mislijo namest tebe... neka pametna glava je nekoč rekla, če bi ljudje vedeli kako neumni ljudje nam vladajo, bi jih bilo pošteno strah.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Kljub "kolesarski deželi" robo v trgovine še vedno prevažajo s tovornjaki in tovornjakci...

Pa naj Wolt al pa Globo angažirajo, ker pravijo da pripeljejo s kolesom vse od futra do kondoma :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 55 minutami je Slivka napisal:

Začeli pobirat polne sate medu in jih centrifugirat. Kaže, da letos bo nekaj od letine...

Kakšno olajšanje, vsaj en k ne jamra glede letine. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Kače se večino umaknejo razen, če jo presenetiš, to je pa zelo zelo zelo redko..... 😉👍

Jaz jo že več kot 10 let videl nisem, tako da kar veselo v naravo :danzoman:😉

Ni čisto tako, bratranca je lani ugriznil en mlad gad (predvideva se glede na količino vbrizganega strupa in lokacijo). Zakaj omenjam da je mlad - baje tafrišni še ne znajo "dozirat" strupa in vbrizgnejo vse. Tako so mi rekli, da starejše kače vedo, da je izdelava strupa velik napor in jih zelo izčrpa zato pri ugrizu ne pretiravajo.

V glavnem ni bilo prijetno za bratranca, sploh ker je model suh k prekla in ne tehta več kot 60kg. Je imel po piku vse žive zaplete od napadov tresenja, halucinacij. Tako, da tol ni glih hec. Aja pa vsekal ga je na pešpoti, pa ni kej dosti opazil - je mislil, da se je nataknil na kako vejo, ko ga je zabolelo, po 5 minutah je pa samo skupaj zlezel.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Deeyan napisal:

Js bi mel Ameriškega goža, sam pol bi se najmanj ena oseba hotla odselit 🤣

Predvidevam, da ne ti :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano
pred 8 minutami je Janez007 napisal:

@Boss, bila je šala, namenjena navdušencu nad Mazdami (za katere itak vsi mislimo, da so top), in ki ima slučajno na forumu ime Boss (šef). Nikar no tako resno ... 

Ok, vzamem nazaj, čeprav imam poln kufer, da se vedno iščejo napake pri tistemu, ki je le posnel situacije. Je bil kle gor nekoč en Lojz, ki je krivdo sprevračal na to, da nisem imel prižganih brisalcev. Ne ni zajebancija, res so ga motili neprižgani brisalci in take izjave so pač sitne. Torej, če je bilo mišljeno kot šala in nisem dojel je pač moja greška. 😉

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano
pred 8 urami je Janez007 napisal:

Se je na koncu zdelo, da Mazda nima zavor, ali je voznik želel samo pokazati, kdo je na tej cesti šef ... 🤭

To lahko izjavi samo tisti, ki misli, da je bolj pomemben od ostalih in mu je vseeno za prometne predpise. Tud taki narcistki hitro nekoč najdejo enakega, pa bo pok in jok pol, ko bo en izsilil, drug pa prehiteval.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

No pa ni dolgo trajalo.. Voltovci so to inovacijo že vzeli za svojo in zdaj uletavajo na cesto v nasprotno smer brez ustavljanja. Bravo res... fantazija.

Pa še dva bisera za bonus sem dodal v video in sicer, če se je kdo kdaj vprašal zakaj včasih v štacuni dobiš zmečkan sladoled? No zato...

Zadnjega pa sploh ne rabim komentirat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

Sem bil sitna stranka in sem poklical na občino - oddelek za cestno infrastrukturo ali neki tazga so me zvezali. Pa sem spraševal kaj bo z označbo sredine ceste. Pa so me podučili, da zdaj je cesta preozka, da bi imela sredinsko označbo. EEE what? 🤪 Men je v glavi vse ropotalo in ga iz vljudnosti nisem poslal direkt v qrac, ker verjetno ni sam kriv, da ni preveč brihten in verjetno tudi ni tisti, ki odloča ampak samo izvršuje bebaste ukaze. Nekako tako kot uni, ki so kontrolirali PCT.

Sem probal razložit, da cesta je še vedno enako široka in da so to pasovi za souporabo pa sem kmalu ugotovil, da je tole vse skupaj jalov poskus. V glavnem, na prometno obremenjeni cesti nimaš sredinske črte, ker so očitno črtkane črte zdaj ratale nepremostljiv zid, čez katerega ne moreš ne na levi ne na desni strani. Pa res no, pa kaj se je zgodilo z logiko, zdravo pametjo pa konec koncev s poznavanjem zakonodaje, cestne zakonodaje, infrastrukture cestnih označb. A to delajo kompetentni ljudje al so le vsi skupaj neki politični, družinski, VIP nastavljenci.

Ne vem, škoda, ker se mi ne da, da bi napisal eno konkretno pritožbo.... no je mogoče pa bom. :nevem: Ker, da naredijo iz varne ceste zdaj kaos na cesti ....

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

Aja, še to češnjo na tortici sem pozabil omenit. Tiste črtkane črte, ki ločujejo kolesarski pas so prefarbane z barvo, ki naredi grobo in debelo plast, da veselo trese kot bi se peljal po makedamu. In ker je to v večini na mestu, kjer smo prej z desnim parom koles normalno zavzeli sredino ceste zdaj ali vozimo za pol metra bolj proti robu ceste oziroma neznalci se praktično rinejo v sredino in se skoraj trkajo z ogledali podobnih nasprotivozečih. In vse to, da ne voziš po tisti črtkani črti. Ko bi vsaj možganski trusti to prefarbali z normalno barvo. Ja sej vem, to je čist preveč za pričakovat od takih buttheadov.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 14 urami je Bini napisal:

Voda in Kozel, zmagovita kombinacija..... :jupiii:

IMG-679a4ab0a29878739a176e4a1db39332-V.jpg

Bohinjsko jezero na peščeni sipinci pri izlivu Savice v jezero?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.