Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Se strinjam, da naj vsak izbere, kar misli da je za njegov način bolje. 

In še, kaj pravi ChatGPT, če mu verjamemo 😁

image.png

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano (urejeno)

Test je sicer za CX-80, je pa dejansko v osnovi enak dizel motor in večino ostalega tudi za CX-60. 

Večinoma same hvale, vsa čast :notworth:

WWW.AVTOMANIJA.COM

V dobi, ko avtomobilska industrija drvi (ali si vsaj poskuša prizadevati drveti) proti neslišni električni prihodnosti in kjer se zdi, da se prostornina motorjev iz leta v leto krči hitreje kot arktični led, se zdi...

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 22 minutami je Alex napisal:

Primarno (tovarniško predpisano olje) za Mazdo CX 30, 2.0 , x186 motor=

SAE 0W-20, kakovost: API SN ali višje

Mazda priporoča svoje olje Mazda Original Supra-X 0W-20

👉 To je prva izbira in točno to olje je predvideno za ta motor v Evropi.

Enako 0W20 na prvem mestu je predpisano tudi za G motor za Evropo:

image.png

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
dne 27. 3. 2026 ob 20:30 je GregorV napisal:

Katero olje pa je bolje oz. slabše? Razlika...

Mislim, da je že bila debata o tem v eni drugi temi.

Moje mnenje:

Oba sta dobra.

5W30 je v vsakem primeru dobro, ne moreš zgrešiti, je bolj univerzalno, boljše zaščiti motor in boljše verjetno za dolge relacije in če delaš dosti kilometrov.

0W20 je bolj specifično in boljše, če delaš kratke relacije, dosti hladnih zagonov, manj kilometrov, manjša poraba. Glede na tvoje kilometre je verjetno to kar ok. Pa tudi, če delaš daljše ture, ne bo nič narobe.

Glede na to, da so predpisali oba, motor verjetno prenese oboje, potem pa se pač odločiš glede na specifike, ...

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Zgleda kar normalna cena in težko primerjaš z Generali, ker niso iste postavke.

Imaš npr. odkup 1.škode AO in 1. škode kasko, kar je pametno. Imaš pa cel kup delnih kaskov in tu ti dodatno nanese. Teh mogoče ne bi potreboval, razen tatvine, saj že imaš kasko in še odkup.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)

Hm, to je zdaj neke vrste uganka.

Bil je aktualen mestni avtobus s preklopom, samo ponavadi imajo ti samo 3 osovine...

Lahko bi bilo tovorno vozilo / neki šleper, tu bi nekako spravil skupaj 4 osovine in 12 koles, ...

Jaz sem imel sicer najprej v mislih spodnjo zverino 😁 (opcijsko je bil monster truck😉), ampak težko spravim gor 12 koles na 4 osovinah, razen če računam še priklope zadaj, tako da mi ni nič jasno, uganka se nadaljuje... ?zmeden?

image.png

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano (urejeno)
pred 8 urami je goB napisal:

Kdo so že milenijci, vsi smo neke generacije, razen milenijci, to je kot nekakšen "premium" ali je kakšen milenijec na forumu 😁

To je bil sicer bolj hec in je bilo mišljeno kot. npr po vrsti od druge svetovne vojne do danes: generacija Silent, generacija Baby Boom, generacija X, generacija Y (milenijci), generacija Z in čisto sveži generacija Alpha. In edino pri generaciji Y se lahko izpusti beseda generacija in so samo milenijci, vsi drugi pa smo vedno generacija...

Zato neke vrste kompliment za milenijce in zato premium, sam žal več ne spadam pod ta premium.

In kot je bilo predhodno rečeno, da milenijci sedaj največ kupujejo avte, ja ker so sedaj v najbolj aktivni dobi, drugi pa že malo ugašamo ali se še razvijamo 😁

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Slivka napisal:

Ja, in to iz štiriosovinskega...

😲

To je ponavadi 8 koles, 4 pari ? :punk:

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano (urejeno)
pred 17 urami je 50keda napisal:

Ne da je moderna, milenijci jo obožujejo in to je trenutno populacija ki kupuje nove avte največ.

Kdo so že milenijci, vsi smo neke generacije, razen milenijci, to je kot nekakšen "premium" ali je kakšen milenijec na forumu 😁

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano (urejeno)

Meni pa zgleda zunaj kar lepa, tudi ta zavihek je nekaj posebnega (moti me edino napis Mazda zadaj, pa tako lepi znak imajo, sedaj precej podobna Škodi, mogoče je v živo lepše, še nisem videl). Notri je pa druga zgodba, ampak se bomo počasi morali navaditi na novosti, če bomo še naprej vztrajali z bodočimi Mazdami. 

Kaj ta svetleča zunanja črna obroba glossy, je samo v opremi Homura, ker drugače so obrobe mat ? Kako se bo ta glossy obnašal v realnosti, svinjarija, praske, čiščenje, ...? 

pred 19 urami je Bini napisal:

Lepa, lepa 🤗 samo kolesa pa zelo mala zgledajo.... 😲 

Mislim, da je zadaj malo optično zmanjšalo..., ker zdaj zgleda kot mullet mtb, spredaj 29 col, zadaj 27,5col 😁

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 21 urami je GregorV napisal:

Točno 320€. 😁

Katero motorno olje so ti nalili.

Ali 0W-20 ali 5W-30 ? V navodilih za CX-30 G motorje se lahko sicer uporablja eno ali drugo.

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
dne 19. 3. 2026 ob 15:38 je GregorV napisal:

Naslednji teden pa uradni servis, verjetno 350 EUR...? Se motim?

In koliko približno je stal prvi servis :whatever:

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Freedom988 napisal:

Dobro jutro vsem skupaj! 🙂

Hvala za prijazno opozorilo, torej smo na ti. Kar se gum tiče, zjutraj, ko sem štartala, je tlak v gumah kazal 2.6 na vseh 4 gumah. Po 5 minutah je bil že na 2.7 in ko sem prispela v službo (20 min vožnje, razdalja 18 km) pa je bil 2.8. Tako da mislim, da bi bilo vseeno dobro da za kaksna 0.2 0.3 spustim ven zraka v luči jutrišnjega poslabšanja vremena na Obali in mokrega cestišča. Kaj pravite vi vsi? 

Lep dan vam želim. 

Jaz bi napumpal vse štiri (hladne) na 2,5 kot je predvideno tovarniško, verjetno je tako iz nekega razloga, pa dobro je vsaj enkrat na mesec preveriti ali če je velika sprememba temperature zraka.

Če imaš že letne in bo jutri minus, potem malo spusti, mogoče za kakšne 0,2 do 0,3. Kaže pa, da bo na obali plus, tako da verjetno ni panike, le malo bolj previdno v ovinke zaradi dežja, razen če imaš izkušnje in rada #driftaš" 😁.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 18 urami je Bini napisal:

Ne rabiš olja menjat na 1000 km to se ne dela več, ni pa nič narobe! Olje ti nebo pil brez skrbi, pusti UI.... 🥴

Olja po 1000 km ne rabiš menjati, pa tudi ne pije olja, ne rabiš nič dolivati pri G140, vsaj jaz nisem do sedaj opazil neke razlike...

Pa srečno vožnjo 😍

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 50 minutami je Janez007 napisal:

Te dni sem zavaroval Mazdo 3 G122, MT, navadna barva, pri Allianz za okroglih 6 hekta €, paket MAX. Sicer sem želel nižji paket EXTRA, pa bi prišel nekaj 10€ dražje .. razumi logiko (je neka psihološka fora zadaj, da se jim dolgoročno verjetno splača).

Sedaj pa še preko e-Uprave oddam vlogo za podaljšanje registracije. 

image.png

image.png

Moj avto

eUprava - Vloga

Ali štampiljke "velja do" v prometni več ne potrebuješ ? Ali je tudi prometna elektronska ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

... En kmet se je celo hvalil, da je šel na tri različne pumpe in na vsaki natočil po 3000 litrov v cisterno. ...

3 x 3000 litrov, kaj orje pol Slovenije ...?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)

30 litrov za rajo, wtf, kaj se dogaja ? Glavni pa "pobegnil" v Bruselj, a s 30timi litri :angry:

Popravljeno od goB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja, pri premijski iz prejšnjega desetletja, naj bi bile porodne težave. Res pa je, da bi lahko brezplačno zamenjali panel ne glede na garancijo, saj vedo, da se lahko pojavi, ni pa nujno... Za dobro ime Mazde, ker strošek napram celoti bi bil minimalen, verjetno ni veliko primerov... Ker tiste, ki so se pojavili v garanciji so tako ali tako menjali...

Japs, preveri, glede na znano napako, mogoče vseeno menjajo gratis...

Za tolažbo, imajo pa drugi "pravi" premijci kot Mercedes, BMW prav tako še večje težave, vpoklice...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-5 (2016-2019)
Napisano
pred 13 minutami je g.Wankel napisal:

Neki si se okužil s temi MX-5kami 😀

Jaz kar mal pogrešam NCjko, pa je imela samo teh 126 konjev.

Sem sanjal o MX-5 dino 🥰

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.