Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Čak a pol babe tud ne morem držat ker ma 36 stopinj lastne temperature. 

pred 9 urami je Bini napisal:

Asfalt ima 50 in več stopinj, če je osončen. 👍. Boss je edini ki vroče gume šlata, zato je to tudi ugotovil, normalno je to brez skrbi... 👍😉

Ampak to je blo med 19 in 19:30 uro, ko asfalt ni več tako vroč. Pa pri 130km/h nekje zunanje temperature 30 pa še vedno ni hladilo gum. Men je to nenavadno, ker je bla res samo AC in to damo naravnost, nobenih zalaganj ovinkov.

pred 4 urami je NevLado napisal:

Glede na to, da vemo, da se zavore že tako ali tako na M6 pregrevajo, jih lahko to še dodatno segreva?

Zavore so bile hladne, vijaki na pestu tud, edino gume so bile precej bolj ogrete, kot bi pričakoval. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Pa ne moreš primerjat Japonce in Korejce s Kitajci. Japonci in Korejci imajo svojo čast, ki jo ne poteptajo kar tako za nekaj dobička več. Kitajc je pa to pripravlje narediti sred noči. če je treba. Ogoljufat nekoga oziroma ubrat bližnico je za njega kot da reče Zàihuì.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Danes sem naredil ene 60km po AC in imam eno vprašanje. Ne spomnim se, da bi se katere druge gume tolk segrevale kot tele GY. Prve bi rekel, da so bile tam nekje med 45 in 50°C zadnje za ene 5 stopinj manj. Mobenih ovinkov, samo do 130km/h, čas okoli sedmih zvečer, temperatura zraka malo nad 30°C.

Zdaj sem malo v dilemi, a so mogoče premalo napumpanein bi bilo treba iz nad 2.7 bara al je pač to feature teh res mehkih gum. @50keda kaj ti praviš pri tvojih GY asy 6?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 23 urami je FuManchu napisal:

Si vozil golfa enko dizla?

Sem 1.6 TD 70KM. Kolk je pa to ropotalo in treslo, da se še danes zdrznem, ko pomislim. Drži tudi to , da leva noga je bla bolj nakvihtana kot desna.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Bogi prijatelj, samo upam, da mu nisi priporočal še svoje žene. 😁

Dvomim, pravi da pod obremenitvijo slabo potegne... v vrhniški klanec. Takrat je samo za božat po kolenu. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ne samo to, Kitajci skoraj ne prodajajo rabljene, ker jih nihče ne kupi. Vedo, da je to crap in dokler je v garanciji ok, pol pa smetišče kliče. Ne pričakovat, da bo v EU pa nekdo kupil rabljenega kitajca brez podpore in rezervnih delov.

Aja pa še to, tale trik s fiktinimi registracijami... ti avti ki so registrirani in zdaj ekološko počivajo nerabljeni, sploh nimajo notri ne baterij in navadno tudi elektromotorjev ne. Se pravi so stroški izdelave tako nizki, da enostavno samo s subvencijami države zaslužijo. Kitajc je lopov, zapomnite si to. 

Sicer je pa možakar lepo povedal kaj si misli o kupcih kitajskih avtov in ima kar prav.

Ko kupiš, kitajski tekstil, orodje, tehniko so navadno zneski tako nizki, da se ni glih za sekirat, če se nategneš, pri avtu pa četudi stane "samo" 15k€ je pa to velik udarec, če ugotoviš, da si se nategnil.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 7 minutami je g.Wankel napisal:

Ampak to pisanje kako bolijo nogice pa rokice...halo.

Sem tud preveril, a nisem slučajno na forumu zadovoljna.si.

Če me nogice in rokice niso bolele na Jugotu pa na Wartburgu pred 30 in več leti, me danes še tolk manj, ker so avti veliko bolj user frendly, kot tisti nekoč. Razlika je le v tem, da takrat še vedeli nismo kaj točno je avtomatik. Danes pa vemo in je nastala cela drama, kako se brez AT sploh ne more več. :whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 6 urami je Alex napisal:

Èh, nekaj drobtinic je treba dati naivnemu narodu. Volitve se bližajo. 

In zopet bo določen delež naivno nasedel. Kot vedno. In potem bodo pizdili.

Prav imaš, povišati bi jih moral, da ljudje ne bi nasedli in da bi videli kaka pizda je tale Holob. Lahko zberemo peticije, da poveča cene al pa samo damo "predlog vladi" da to naredi na zahtevo razočaranih državljanov, ker nas je zdaj strah, da ne bi slučajno Taubi bil resen kandidat na naslednjih volitvah, ker nas misli nategnit na tak poceni način.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 11 minutami je g.Wankel napisal:

Petrol bo propadu 😵‍💫

Dokler bo folk kupoval Monster za 3,79€ in sendvič za 5,99€ na Petrolu ni nekih velkih skrbi. Itak sam ves čas poudarja, da je prodaja goriv manjši delež dobička.

aja, dol z Golobom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Pa kaj se gre ta Golob in njegovi pioni? Mi hočemo višje cene na AC-jih on bi jih pa znižal, da Petrol ne bo mel takih dobičkov. Ta res ni normalen. Jaz želim, da bom sponzoriral delničarje Petrola, ker če ne bo spet treba "pošlji SMS Petrol5 ali Petrol10 na 1919"

WWW.ZURNAL24.SI

Dobra novica za vse voznike, ki pogosto zapeljejo na avtocesto.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Prav sitni ste s tem X motorjem, k v otroškem vrtcu. Še enkrat vsi Skyactive bencinarji znajo tole kombinirati s pravilnim tajmingom vžiga. Tako, da komot pustite i-Stop.

Pri dizlih pa tole ni glih, da bi non stop delovalo, ker vsak vžig obremeni zaganjač in aku. Tko, da tam bolj po pameti in res načeloma samo takrat, ko dejansko vidiš, da se bo stalo dlje in ne samo par sekund.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je 50keda napisal:

Je pa tako, da te nove CX-30 mislim, da poganjajo motor preko altenatorja? Nimajo več kot to imamo mi pri starejših, kjer ti zaganjač zmeraj zalaufa motor, zato se z namernim izklaplanjem nebi preveč matral.

Mislim, da je pri vseh bencinskih Skyactiv motorjih (ne samo pri X) tako, da ustavi bat v najbolj ustreznem položaju, ko naredi stisnjeno mešanico zraka in benza, da večino zagona naredi s svečko in le rahlo premakne zaganjač/alternator. Kar je super za dolgovečnost in ne obremenjuje akumulatorja preveč.

Žal pa, zaradi načina delovanja, to pri dizlu ni možno in vedno zalaufa z zaganjačem na polno. Tako, da i-Stop je pri dizlu bolj problematičen kot pri bencinarju.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Pri prejšnji šestki pa je bil najbolj enostaven način, avto na dvigalko, kolo dol, notranji kolotek dol al pa vsaj tolk odmaknit, da se je dalo skozi kolotek prit do luči. Dolge roke so bile priporočljive. Za dve svetilki zamenjat sem porabil dve uri in pol, res pa da sem delal prvič pa sem bil najprej optimist, da pridem zraven pri motorju.

Pri Stilotu od svakinje pa filter zraka dol, pa akomulator ven in šele pol je blo tolk placa, da se je dalo sploh zraven prit. Pa še vedno je blo kr neki telovadbe.

Nič od tega se ne da na cesti naredit in je čist brezveze s sabo vozit komplet žarnic.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 3 urami je godlike napisal:

urbina ne pije kaj več, če ga ne goniš. statistično celo manj pije, ker dokler ni pritiska, je avto z manjšo kubikaturo.

Kolikor je meni znano, ta kitajski jajc nima turbine. Je tak zelo enostaven motorček, tehnologije sicer od bohsigavedi kdaj. Ampak vseeno , tole bi moral delat ne vem kaj da na regionalki dosega tako porabo. Kaj pol v mestu 12 pa na AC 10 pri 130km/h? :whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Tisti MG ZS 1.6 je res požrešen a baje preizkušen, trpežen in zanesljiv motor. 

Svak se ne sekira, ker ne dela veliko kilometrov ima pa ful opremo za samo 25000€ s popustom..... :prstgor:

To, da so to jajca vem, ampak vseeno, na enaki relaciji, z enakim tempom, 3 litre ne more bit razlike. Max 1,5l. Ker če to drži bi moral bit ta avto že davno na servisu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Drugi avto na isti poti MG 1.6 bencinc je pil 7.8 l/100....🫣

A ta ima napako na motorju? Ker tolk razlike, če je šlo za isto pot in isti način vožnje pač ne more biti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ja logično, ko se motor spravi iz mirovanja v delovanje ga vedno zaslišimo, tudi začutimo, ampak, ko enkrat laufa se vibracij ne sme čutit, seveda ga pa slišimo in tukaj nihče tega ne zanika. 

Še 1x motor slišimo, ampak vibracij pa ni... ne smejo bit, če je motor pravilno uravnotežen. @dvorjan navaja vibracije in o tem se pogovarjamo, ker če sam tega ne opazim pa vozim izmenično EV in ICE pa sem zelo picajzlas, če kaj ni OK z avtom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ne vem kdaj si mel zadnjega dizla, ampak to kar navajaš so zgodbice iz preteklosti, kjer si dizla res tudi čutil pod ritjo. Če je zdrav pravilno delujoč dizel, ga v prostem teku ne smeš čutit in jedva slišat. Kar se zvoka tiče pa ja, ICE je glasnejši kot EV vsaj dokler piš vetra in zvok pnevmatik ne preglasi vsega pol pa neke večje razlike spet ni.

Bom pa rekel, da od vsega tega naštevanja je najbolj zoprn un umeten zvok, ki ga EV-ji po zakonodaji morajo spuščat pri nizkih hitrostih. Še nisem našel EV-ja z nekim prijetnim zvokom in tukaj je res zoprn in te kar sili, da bi kršil omejitve, samo da ta zvok zgine.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.