Sicer zgleda kot, da se spet delam norca, ampak naslednjih 14 dni bo ključnih.... 😜
To pa zato, ker upam, da je moj prjatu Holob, dovolj brihten, da bo ceno goriv vzdrževal dovolj visoko, da ne bomo imeli tukaj bencinskega turizma. Če bodo šle cene v Avstriji na 2€, bomo morali bit mi minimalno na 1,85€.
Bolj je namreč pomembno, da boš gorivo lahko kupil kot pa da boš dal za tank 10€ manj.
Mogoče me kdo zdajle pošilja na izlet v kurac, ampak vsaj na ta izlet se lahko odpeljem, ker drugače tud izleta v kurac ne bo, če goriv ne bo, ali pa da bo država prisiljena v redukcije in raznorazne omejitve... par-nepar, pa bencinski boni, če se kdo še tega spomni.
To ne bo dobro. Precej višje bo treba, ker zdaj se gremo igro z vojnimi dobičkarji v okoliških državah. Samo dve rešitvi sta:
1. da vse ostale države regulirajo ceno in zajebejo kapitalistične prasce, ki se grejo vojno dobičkarstvo.
2. če ne bodo prvo, bomo morali povišat ceno tako visoko, da ne bo interesantno za nakupe tujcev na naših črpalkah. Bencinski turizem bi bil tako poguben, da ostanemo brez zalog.
Tole se ne hecem, zadeva je resna pa ne tolk zarad zalivske krize kot je resna zaradi bogatašev, ki vsako krizo izrabijo za lastno bogatenje in to na račun sodržavljanov.
Kakorkoli, Huolub nam bo podražil goriva. Jaz jih sigurno ne bom. 😉
Dejansko bo moral in to kar precej pa se sploh ne zajebavam, ker če jih ne bo, bomo imeli katastrofo. Upam, da razumeš zakaj. In še hvaležen miu boš moral bit za tako potezo.
Tako je, ta pernati stvor je nenormalno podražil gorivo v Nemčiji, Avstriji in v vseh državah, kjer niso regulirana. V bistu to dela samo zato, da bo lahko pred volitvami v Sloveniji se hvalil kako njegova vlada skrbi za nizko ceno goriv. Mi pa vemo, kam pes taco moli in da so to le predvolilni bombončki. Zato zahtevamo janševo vlado, deregulacijo cen goriv in liter dizla minimalno po 2€. Dost je blo tega goloba in nerealno nizkih cen... sej smo ja v tržnem gospodarstvu... naj nam Petrol pa Shell pa uni madžari povedo kolk morajo goriva stat, če je pač kriza.
Ne, sej tebe nisem imel v mislih, ker vem da imaš vinjete in verjamem, da nisi skovikal kot lisica, da rabiš zastonj., je pa blo očitno zelo veliko tvojih sokrajanov in okolišanov, ki so prepričani , da mora njim pripadat več kot drugim. Največ so pa dejasnko res Italijani profitirali od slovenske neumnosti. Me zanima, kolk Italijanskih AC je za slovence free ride. Haha 😁
No,no, Boss, pa moramo imeti tudi na obali kaj zastonj, ne? 😄 Ne, v bistvu so to uvedli 'vaši" za Italijane in turiste, da se lahko lepo peljejo brez plačila cestnine do meje so hrčki.
Robantili ste pa vi obalniki, kaka krivica se vam godi... pol vam je pa vaš perjenosni Primorc zrihtal free ride. Nikomur drugemu ni, sam za svoje je poskrbel. Pa kljub temu ga ti ne maraš... čudna so ta pota. 🤪
Eni sploh nikoli ne kupijo vinjete. Imaš ljudi, ki se ne premaknejo recimo iz Kopra, če pa že gredo enkrat na leto v Ljubljani ali kam drugam po Sloveniji, kupijo pač tisto, ki najmanj stane.
Ali pa se švercajo po stari cesti.
Čak, a to so tisti zastonjkarji, katerim cela Slovenija plačuje uporabo obalne AC/HC? Odlično res.
Pa saj to si lahko že sedaj naredil… Samo si moral ročno vpisati registrsko… Ali,pa preko ovinka… da si slikal tablico in če ti telefon omogoča branja besedil iz slike… si lahko tudi copy/pastal registrsko …
Pa veš kolk je to dodatnega dela... tko pa samo slikaš in se naslajaš.... v stilu "glej ga tega reveža, še za vinjeto nima".
Nesreče bodo, ljudje bodo mrtvi, standardi se bodo dodelali in to bo to.
Ja lahko je tako govorit, dokler se to dogaja nekemu neznancu. Ne vem če boš takole ravnodušen, če se slućajno zgodi tebi ali tvojim bližnjim.
Standardi za električno opremo, stroje, belo tehniko, računalnike so že desetletja kar zajebani za izpolnjevanje. Celo pri stvareh, kjer se praktično ne more zgodit nič, se iščejo drobnarije in skoraj nemogoči dogodki.
Pri avtu, ki nosi v imenu, da je električen je pa vse po principu "hojlarija lumparija" in kljub temu, da gre za enormno večje baterije se odločevalci obnašajo, da to ni nič in da smo očitno vsi močnejši od usode. Ne res ne štekam, kje je tista meja, ko prevlada varnost nad nekimi drugimi interest, da tudi finančnimi.
Sam vseeno, neki je da zagori, ampak da pa celo raznese. Hmm to je en čist nov vidik nevarnosti. Kot kaže, gre verjetno za izpust plinov, ki so se nabrali v kabini in ko je bila zmes prava jo je ogenj samo še vžgal do eksplozije.
Te pa kr stisne ko to vidiš. Dva moja največja strahova v avtu, da se prevrneš v kakšen potok tako nesrečno, da ne prideš ven al pa da zgoriš v avtu.
Ta motor je v CX-30 dovolj v CX-5 pa žal precej podhranjen. CX-5 je cca 200kg masivnejša in to takoj pomeni vsaj sekundo in pol slabši pospešek, ki se verjetno giblje ram neje pei 10.4s od 9 co 100km. Poraba je sigurno za dober liter višja, ker je SUV-a potrebno priganjati v višje obrate.
Zdaj pa druga zagonetka. Zakaj je CX-5 le 5cm krajša od CX-60. Se pravi Mazda raje prodaja dva modela SUV-a v istem segmentu. Čemu ta logika... se pravi kot, da ne bi bilo dosti SUV-ov jih celo tlačijo v isti razred po dvoje. Očitno raje, kot, da bi ponudili nekaj nesuvovskega, ki bi se prodajalo bolje brez kanibalske konkurence v lastni hiši.
To je premal.... zato so tudi proizvajalci opustili ideje, da bi bla streha, havba in prtljažnik narejeni iz solarnih panelov, kar bi zgledalo v teoriji najbolj logično.
Te čist razumem, da besniš in imaš popolnoma prav, da se ljudje obnašajo kot ovce. Ampak vseeno, je razlika ali s svojim dejanjem ogrozijo le sebe ali pa nekoga drugega oziroma več njih. V primeru tega podvoza se je namreč zgodilo, da se je most premaknil, kar bi lahko vodilo v katastrofo.
Torej moramo zaščitit most in ne gre drugače kot s fizično prepreko v obliki prečne traverze. Se pravi, pred traverzo table, ki ne povzročijo škode. Če to prevozi, sledi traverza, ki je 5 cm nižja od mostu in ta mora fizično ustavit kamion al mu pa pač odrezat keson. To mora ustavit kamion pred nadaljevanjem vožnje, da sploh ne more več trčit v most.
Haha, kolegi dali polnit popoldne našo Kono v firmi, da bodo naslednji dan zjutraj šli z njo v Koper. Napolnilo za 12% pa vrglo vse skupi ven. Pridejo zjutraj, avto ne polni, baterija na 61%. Pa so šli in pol v Kopru se jebali s polnjenjem na neki javni polnilnici. Potem pa zahtevek, za povračilo stroškov, pa razlago zakaj se ni dalo drugače.... ma jaz se teh športov ne grem. Tole je za mazohiste.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sicer zgleda kot, da se spet delam norca, ampak naslednjih 14 dni bo ključnih.... 😜
To pa zato, ker upam, da je moj prjatu Holob, dovolj brihten, da bo ceno goriv vzdrževal dovolj visoko, da ne bomo imeli tukaj bencinskega turizma. Če bodo šle cene v Avstriji na 2€, bomo morali bit mi minimalno na 1,85€.
Bolj je namreč pomembno, da boš gorivo lahko kupil kot pa da boš dal za tank 10€ manj.
Mogoče me kdo zdajle pošilja na izlet v kurac, ampak vsaj na ta izlet se lahko odpeljem, ker drugače tud izleta v kurac ne bo, če goriv ne bo, ali pa da bo država prisiljena v redukcije in raznorazne omejitve... par-nepar, pa bencinski boni, če se kdo še tega spomni.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani