Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Malo živce umiriš pa za njimi voziš dokler se stanje ne skulira.... 😂😉

Haha, od Ljubljane do Kopra. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ja levega od sebe na sosednjem pasu ne smeš prehitet po desni... ne vem bolj enostavno ne znam napisat.  Greš pač silom prilike k BMW-jem pa upaš, da te noben znanec ne bo opazil v kakšni družbi si. 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 2 minutama je Jest napisal:

Poleg tega si ravno tako v prekršku, če voziš po skrajno desnem pasu in hočeš prehiteti počasnejša vozila na srednjem ali levem pasu tako, da se kar pelješ naprej po skrajno desnem pasu…

Ni čisto tako... če se omejenec pelje po levem prehitevalnem pasu, kar niti ni taka redkost, na sredinskem pa ni nikogar, greš lahko v prehitevanje po skrajnem desnem. Oziroma to se sploh ne šteje kot prehitevanje. Za prehitevanje velja dogajanje med vozili na sosednjih pasovih. Skrajno levi in skrajno desni pa nista sosednja pasova.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

emmm, a ta stavek ni dovolj natančen... Kadar na prometnem pasu za počasna vozila ni tovornih vozilin avtobusov, IZBEREMO za vožnjo ta prometni pas, če s tem pripomoremo k nemotenemu in varnejšemu poteku prometa.

Je pa res, da kazni pa ni, če to ne narediš in pol vsak balkanc (i šire) vozi kakor mu pač paše in je njemu najbolj ugodno ter ga boli Jolly za druge.:nevem:

Da ne bo zdaj kdo probal precejat moje besede... me ne moti, če se nekdo pelje 130km/h po sredinskem in se načeloma ne rabi umikat na desnega. Me pa moti, da tam se najde cela plejada vozil, ki so vzorčni primer počasnosti in bi se mendatorno morale pospraviti na desni pas, da bi zagotovili nemoteno odvijanje prometa znotraj hitrostnih gabaritov.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 24 minutami je godlike napisal:

Torej je tu pravilno, da se 130 voziš po 2., tudi če je desni prost.

Zgornja hitrostna omejitev je na vseh treh 130km/h. Je pa spodnja minimalna hitrostna omejitev, ki je določena s tem znakom in je minimalno 60km/h na levem in srednjem pasu, na tem desnem pa lahko voziš tudi manj.

image.png

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Od Vrhnike, do izvoza za Logatec so skos trije pasovi oziroma še naprej, do cca 500m pred bencinsko na Lomu. Pol jih pa samo mim bencinske ni, nato pa so spet še kake slaba 2 kilometra.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 1 uro je samSimon napisal:

Pa tam pred Logatcem te še res fajn preruka. Tam pomoje vsak, ki se prvič pelje, pomisli "šla je guma" 😄

Še en, ki se pelje po srednjem pasu... pelji se po skrajno desnem.... ne ruka nič 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Lepo, samo naj se vozijo 120/uro na tretjem pasu, kjer vozijo tovornjaki. Ne pa na prehitevalnem. Tam delajo kolone.

Ja, tole bo ena velika lekcija, ki se jo bo moralo naučit 95% vseh voznikov, ko bodo razširili AC na tretji pas. Cel kup folka misli, da je ta pas rezerviran za kamione ali da je celo sramotilni pas.

Sam sem skoraj ogrožena vrsta avtomobilistov, ki striktno uporabljam skrajni desni pas (vrhniški al pa višnjegorski klanec recimo), če je le možno in to pri 130km/h. Sam mam problem, ko na srednjem vedno naletim na opravilnega invalide, ki se fura s 100-tko in mu na kraj pametni ne pade, da bi šel na desni pas. Tko moram pač menjat dva pasa, čeprav ne bi blo nič narobe, če bi samo pičil po desnem. Ta sigurno ne bi pod nobenim pogojem zavil tja, da bi prišlo do trka. No pač, to se ne dela in potem dva pasa na levo in ko sem mimo spet dva pasa nazaj na desno, da zgleda malo glupo. Ampak mentalnemu podhranjencu še vedno ni jasno, da on dela nekaj narobe.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Prej sem na Vrhniškem klancu prehitel eno rdečo 6-ko, ne-karavan, Lj tablice. 

Pa tip se je dobesedno plazil gor. 

Bencinar s ta starim 2.0 dinotom 145KM pol mamo pa take. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Premium modeli imajo postavitev opisano v posebni knjižici... Alex ma tako knjižico z navodili, kako pa to, da je ti nisi dobil zraven?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Da je med vožnjo šla guma čisto na tla se mi je nazadnje zgodilo pred več kot 20 leti. Tudi, ko sem kaj povozil je sicer javilo, da spušča, ampak načeloma sem s kompresorjem na vsakih 60km napolnil pa sem prišel do doma. Tako, da resne potrebe za rezervo nisem imel že kar dolgo časa... no in ker sem to izjavil lahko zdaj pričakujem tak hujši defekt :D 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Se pravi se splača danes kupit močnejše avte pol jih pa rabljene v Francijo prodajat. Hehe sem gledal Škoda Superb 265KM te pride 42.000€ dodatnega ekološkega davka.🤣

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jaz sem pa slišal, da viške olja zbirajo in pohančke pečejo pol v njem na team building pikniku.😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 15 urami je Alex napisal:

Za superba pa, da je to Audi za revnejše.

Ja, Superb je kot Audi s smešnimi brki. 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 3 urami je sportman333 napisal:

meni osebno je octavia bolj všečna....

Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi. 

Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde. 

Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ja tole mi je razlagal sodelavec, ki je sred tedna šel službeno iz Lj v NM. Vzame Avant2Go Cupro, kjer je pisalo, da ima domet slabih 300km pa 89% polno baterijo. Si je rekel, da teh 70km, do NM in še 70 nazaj bo pa ja dost. Pa še mudilo se mu ni in je šel bolj na izi. 

Ja, do NM je porabil 48% baterije. Tko, da je pol nek app nameščal, da je v cca pol ure polnjenja, ki tud ni šlo nikamor, dopolnil 20%, da je prišel nazaj v Lj. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.