Sej veš, aplikacija je pač slaba ampak važn, da je bla poceni. Tko k nov trend pri avtih... vse je prilagojeno zgolj nižanju stroškov potem pa ni čudno, da ljudje pravijo kako so bili avti pred desetletjem bolj kvalitetni.
Nisem užaljen, ker meni tvoja avtomobilska mnenja itak niso nikoli kredibilna.
A si hotel rečt, da je @Bini en tak fake news al kako? 🤣
Ok šalo na stran... Mnenja vulkanizerjev so vedno lahko dvomljiva, saj je to njihov kruh in prodaja gum del zaslužka. Zakaj bi se torej trudil podaljševat življensko dobo gum? Tako, da jaz zase vem, da najbolj zaupam sebi in lastni presoji, ter da, če vidim, da se guma obrablja narobe, al ima tak smešen občutek med vožnjo, da nekaj ne bo OK. Pa ti lahko sto tisoč ljudi kaže na nalepko na vratih ti nič ne pomaga, ker guma ne zna brat kaj je tam napisano. In ja sem imel prve Eaglce F1 s smrekca profilom napolnjene celo na 3 bare, Vse kar je blo manj je samo robove pobiralo.
Zakaj bi bilo 2.8 preveč? Marsikdo priporoča, da je tlak nekoliko višji. Proizvajalec navaja tlake, ki so sicer nižji, ampak predvsem zato, da je avto nekoliko bolj udoben in uporabnikom bolj prijazen. Druge pametne razlaga pač ni, da ne bi napolnil na 2.8.
Jaz osebno imam spredaj 2.7 zadaj pa navadno med 2.5 in 2.6. Ne vem to imam občutek, da je najbolj primeren tlak.
To je vedno težko pravilno izračunat, ti pa lahko iz izkušenj povem, da pri meni se v dežju in mokrih cestah poraba dvigne za cca pol litra in to celo ob dejstvu, da se vozim nekoliko počasneje ampak večino še vedno po AC-jih in HC-jih izzven prometnih konic.
Sej veš, da sem mal ubrisan na spremljanje porabe in vse take anomalije hitro prepoznam.
Koeficient trenja na mokri podlagi je zelo opazno nižji kot koeficient trenja na suhi podlagi, tako da tudi 10%več trenja zaradi mokre ceste so ene bučke.
Koeficient trenja ni toliko pomemben kot pa izgubljanje energije, ko kolesa mečejo vodo na vse strani. Ja vsaki kapljici je treba dat energijo, da jo odnese izpod koles. Tako, da poraba ne mokri cesti je vedno večja kot na suhi in se še poslabšuje z večjo količino vode na cesti pa s tem še niso bile mišljene poplave.
Ravnokar govoril s sodelavcem lastnikom zoe. Jamral je, kako zelo zima zmanjša domet. Pa ni samo kabina tista za ogret, po njegovem gre ogromno štroma za ogrevanje baterij.
@dvorjan pravi, da ne in da termo hlače in dvojna bunda, šal, kapa in rokavice dosti pomagajo k večjem dometu.
To že, ampak najbolj pomembno je, da ni serpentin, pred katerim moraš bremzat in potem pospeševat. Tista partizanka je skoraj idealna cesta, da hrib ne bi smel preveč imet vpliva na porabo. Veliko manj ugodni so recimo Gorjanci, če ostanemo nekje na tem območju.
ICE motorji imajo najboljši izkoristek pod obremenitvijo in najslabšega pri enakomerni vožnji s skoraj nič gasa. Pred leti so recimo lastniki cvajtakterjev počenjali tako, da se je na polno zagnal do 110km/h pol pa spustil gas in "jadrali", do 80/km/h pa ponavljal zadevo. Pri cvajtakterjih je to namreč super, ker motor skoraj nič ne zavira avto in lahko tudi po ravninini brez gasa kar daleč prijadraš. Porabe so bile neverjetno dobra za tiste čase.
Ah, to ga pa ne boš pod 7l spravil, poraba 6l je mogoča na pretežnih ravninah.
To že, ampak vsak hrib ima potem spust v dolino. Pa ta cesta ni ravno pretirano ridasta, da bi bila konstantna speljevanja in bremzanja. Razen.... je razen, če si Schumacher.
Ampak ravno to potem lahko razloži tiste anomalije pri prikazu, ker BC preračunava porabo in domete glede na zadnjih nekaj 10km vožnje. Jaz osebno bi šel na en lep ravninsk izlet recimo po AC do Lj in do Maribora pa bi tankal polno na ravnini. Potem pa se spremlja kako se poraba, domet in kazalec za gorivo obnašajo.
Kakšne tri vergle? WTF. Moj dizel stoji zunaj pod milim nebom. Edino kar je drugače je, da ogrevalne svečke rabijo dve sekundi da se ogrejejo namesto poletnih pol sekunde od pritiska na gumb. Ko štarter obrne je pa takoj v trenutku motor vžgan- štarter deluje manj kot pol sekunde.
Aja pa akumulator je še originalen torej več kot 6 let star.
Vseeno mi je čudno, da lahko prodajajo taka sredstva. In to ne poceni. 😬
Sej mogoče v večini to ni problem, če so čeljusti narejene po standardnem postopku. Če so pa kle šparal in zaščitili čeljusti z neko barvo. Hja takih varčevalnih posegov pač tudi proizvajalec čistila ni predvidel.
Jaz tud nikoli ne uporabljam tega sredstva, ko so kolesa na avtu. Le ob menjavah očistim, da ne špricam bo diskih in čeljustih. Hmmm mogoče pa je to res lahko vzrok. Ker tam na slikah res tko zgleda, kot bi kaj špricnilo gor.
Moje tudi po šestih letih in 90kkm. Tako, da tista slika zarjavelih me je kr posedla na stol in sem samo takole gledal Sam vprašam, a to je po novem premium? Sej meni je vseeno, ampak prjatla pa zanima.
Mazda je izjavila, da se jim zaenkrat ne zdi problematično, da se poleg Mazde prodajajo še Kitajci, ker baje jim zaenkrat le ti še ne predstavljajo direktne konkurence (izjava direktorja Mazde Slovenija).
Se oproščam za izjavo, ampak a je tale direktor kompleten moron.
Citat
“Res je, vsi naši trgovci imajo praktično tudi že katero od teh kitajskih znamk. Kolikor pa pravijo sami, ne gre za neposredno konkurenco Mazdi oziroma so to dejansko kupci drugih znamk. Zaenkrat kitajske znamke na naš tržni položaj ne vplivajo, to pa se bo lahko spremenilo. Podobno je bilo nekoč že s korejskimi znamkami. Za zdaj torej zato, ker niso tekmec, težav ne vidimo. Drugače pa bi bilo, če bi šlo za neposrednega tekmeca za naše Mazdine kupce,” pravi Aleš Marguč, direktor podjetja Mazda Slovenija.
Mislim, pa o čem to govori, kot, da bi Mazda prodajala avte, Kitajc pa solato al kaj? Zdajle, se dela frajerja v stilu "ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine" interno majo pa krizne sestanke na to temo. Naj se nehajo sprenevedat in glumit heroje, ker niso. Še VSI so se opekli v španoviji s Kitajci in zakaj bi bilo pa zdaj drugače. Cele panoge so propadle, ampak ne tuki pa Čajnizi niso konkurenca... kuku svet.
Te gume niso dobre niti za na prikolico. So edino za reciklažo.
No no ... pretiravaš. Lahko služijo kot posoda za rože, za zaščito na dirkališču, ta pogumni jih lahko uporabijo za driftanje, otroci za gugalnice. Ni da ni uporabnih zadev predno gredo v reciklažo al pa ciganom za kres.
kar pa nima ravno direktne zveze z električnim avtomobilom
Ok, električni golf voziček na plin...
A tebe ni groza, da tak mali voziček, ki celo ni pravi avto z malo baterijo naredi tak kaos? In tako kot gre pri pravih EV... moja trditev torej še vedno drži... temperaturni pobeg je v vsakem od teh primerov.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Smo se že pogovarjali glede dežja. Tole mu je skurilo 10% dometa.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani