@Boss noče karavana… Tega ima samo zato, ker ni več petvratne limuzine …
Pa še to sem ujel praktično zadnjega karavana pri Mazdi. 5-vratno so pa ukinili že 14 let nazaj.
Drek je v tem, da avto mora tudi v lastnih očeh bit privlačen. Ga pač ne jemljem le kot prevozno sredstvo, ampak vsaj malo mora pričarat nasmeška na obrazu, ko greš proti avtu, ki je parkiran. Zato pač nevšečne oblike pri meni odpadejo.
To je tko kot pri ženskah... ne glede kako je zabavna, če ti tudi vizuelno ne sede (pa ne govorim, da mora bit lepotica) pač slej kot prej gre vsak v svojo smer. Ja in SUV-i zgledajo v mojih očeh kot ženska, ki se je precej zapustila. 😜
Ok, ko čajniz to razlaga pomeni, da je res ene 40% in verjetno bo domet torej 600km, kar je še vedno OK.
A polnu jo boš pa na polnilnici priklopljeni na JE Krško? Megavat in pol verjetno lahko dobiš za vsakim voglom, kako se bodo pa baterije hladile med polnjenjem je pa tudi vprašanje, ki se zastavi ob takih močeh polnjenja.
Naslednji oglaševalski pritiski sledijo, da je samo škodilak tisti "pravi" avto. Nekateri na tem forumu, ki vozijo Mazdo, že podlegajo pritisku.😄
Torej kaj mi predlagaš od Mazde, da je avtu podobno in ni SUV al pa krosover, ima peta vrata, oziroma je karavan pa seveda, da je tolk prostora, da gre notri še kaj več kot dvoje gate in pa troje majic.
Ja ker imaš rezervno opcijo dveh avtov. Vsi tisti, ki pa imamo en avto moramo pa krepko premislit, da je čimbolj univerzalen in da pokrije maksimalno največ načinov uporabe.
Ja in ravno Škoda dejasnko ponuja take avtomobile pa seveda, da niso neki EV SUV in podobne kapelce.
Ne, to je zato, ker so se letne XL varianta. Na zimskih tega ni. Te gume imajo res trde bočnice.
O ja... to pa res zna bit. Pa zakaj si pa vzel XL, sej ni ne masiven SUV niti ni EV. Ok, če se da s tlakom tolk regulirat, da bo OK, boš že nekak tole vozil.
Na dizelci sem jih nekaj let nazaj menjal, ampak na forumu me prepričujejo, da je to logično, ker je dizel zanič, bencin je pa zakon. Tako, da me prav čudi, da imaš tole težavo na bencinarju. A si ziher, da nimaš dizla?
Na balonarcah pa res ne sme skakat. To še meni na nizkopresečnih ne dela pa pumpam 2.7 pri hladnem. Mogoče pa ga jebe, ker ima poltogo premo zadaj, ki rata neudobna in pretrda na kratkih neravninah in prelomih asfalta. Premium pa tak.
Se opravičujem, ampak ... a ste funkcionalni invalidi?
Ne, smo pa uporabniki tega avta in vemo kaj zmore in česa ne. Nazadnje v lepem vremenu Lj-Brežice in nazaj vse po predpisih, idealne temperature, da še klima ni rabila delat. Trije deci pa okol 150kg robe. Štartali s 100% v Lj in nazaj prišli z 18%.
Polni se na max na 100kW, če imaš tako polnilnico in si ne deliš moči s še tremi mandeljci, ki ravno takrat polnijo. V 5 minutah kot navajaš, če gre vse idealno, napolniš le za kakih 30 - 40km. Da ne bo šlo na knap je 20 minut minimum polnjenja.
Pa zakaj koji kurac se moram z avtom ukvarjat in kje bom ta jajca polnil... mam drugih zadev zadost za razmišljat ne pa da me še EV dodatno v stres spravlja.
za kako počasno polnilnico v bližini, kjer boste parkirali, sploh omenil nisem.
A res pa kilometer in pol hodit v eno smer pa pol nazaj. Dej ga seklat. Pa avto mora bit zraven, ker je oprema notri in ne vemo kaj bomo rabili. In zdaj bi po tvoje morali kot debili prpeljat na lokacijo, dat vse potrebne in nepotrebne stvari ven iz avta, ker ne vemo kaj se bo rabilo. Pol naj gre pa en pač poiskat polnilnico avto prklopit pa peš nazaj in pol na konc še enkrat it iskat. Pa kolk je to butasto, da ti pamet stane. Jebemu a mora avto men služit al jaz avtu?
Dela imamo pa za cca 5 ur, narejeno mora bit pa v štirih urah.
To je realnost. službena Hyundai Kona z 65kWh bruto kapaciteto baterije na AC jedva spravi 250km dometa. Ja v brošurah lažejo o 500+km ampak realnost je pač taka. Če se pelješ po AC omejitvah, nobenih prekoračitev, normalna uporaba klime in radia... to je realnost 250-280km max in to pri normalnih temperaturajh okoli 20 stopinj.
Za jutri sem šel najet Renta a car z ICE mašino, ker ne pridemo v Gornjo Radgono in nazaj, časovno smo pa tolk na limitu, da ni časa ta jajca nekje polnit. Tolk zavajanja in BS-ja okol teh EV-jev, da je to prav nemoralno. Nič ne rečem, za mestno vožnjo super, za relacije pa le če imaš časa v izobilju in se ti ne mudi.
To lahko potrdim, da na našem bivšem Passatu je tud pri 300kkm volan bil kot nov. Na šeskah pa hmmm... ni bilo slabo, ampak ne tako dobro kot na Passatu. Sicer pa smo že imeli temo na forumu, glede teža z usnjem na volanu v MAzdah.
Dobr jo je skurcal... pa še to se je mal nazaj držal, da ni vsega povedal. Jebat ga pač žal samo čajniz, ki skoraj nič nima z Mazdo razen značke. Prav na jok mi gre kam gre "moja" znamka.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kadar zagledam DARS-ove zapore in nikjer nikogar se spomnim na tole sceno...
Glede na hitrost del bi človek rekel, da je zelo velik resnice v tem.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani