Skoči na vsebino
Letne gume 2013
Napisano

katero motorizacijo ma??

Imam Mazdo 3, 1,6 109 konjev diesel...

Tudi jaz gledam da bi si vzel te GY 225 45 17, ker so 20 evrov cenej?e od Contija, pa ne vem ?e imam zanje homologacijo...

A Te GY za 205 50 17 pa ne obstajajo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2013
Napisano

Mene pa nekaj zanima...

Imam Mazdo 3, 2008 letnik (prej?nji model), pa jo mam lih pr kleparju in ne morem pogledat homologacije, na pamet pa ne vem...

A lahko na to mazdo nataknem tudi 225 45 17? ker bi se mi OK prilegale na plati??a... Al moram iskat nujno 205 50 17?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3, l.08'-diesel
Napisano

Postal sem novi lastnik Mazde 3... :)

Preveril sem DSK pri Mazda motor Slovenije, podatki se ujemajo, Mazda je bila redno servisirana, na uradnih servisih v Italiji, na leto je delala po slabih 20k km, sedaj ima 68k km, naslednji servis se bli?a... Sicer zelo lepo ohranjena znotraj, res ima tempomat, bose, xenon. Poraba na ?tevcu po 400 km ob zmerni vo?nji ka?e povpre?je 4,4L/100km, je to realno? Ker ?e je, super... Od zunaj pa kar se ti?e pleha nedotaknjena, odbija?i pa tipi?no italijansko podrsani povsod. Podvozje rahlo rjavi, to bom mogu po?timat... Zaradi teh napak sem ceno uspel zni?at iz 9500 na 8600...

Je pa Italijan podalj?al garancijo ?e za 2 leti, tako da imam veljavno garancijo ?e do 10. 2013, veljavno pa imam tudi mazdino kartico...

Do takrat ga nameravam servisirati na uradnih servisih, potem bom pa verjetno pre?altal na privaten servis... Po razbranem iz foruma opa?am da ste najbolj zadovoljni z mazdinim servisom v BTC-ju, tako da se bom najprej obrnil tja...

Hvala za nasvete in pomo? pri nakupu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem mislil tako, hvala za popravek. Krivi so uvozniki, ki nato manipulirajo kilometre - manipulirajo jih pa lahko zato, ker ?e italijan vzpostavi temelje za manipulacijo. Lizinga?ki avti namre? v veliki ve?ini niso vpisani v DSK zraven ti pa pol turijo razne printane izpiske servisov, kjer pa vsak ve, da so ponarejejni.

In ravno zato ker lizingarji vedo, da ?e bo vse v DSK bodo kurac avto prodali po ?eljeni ceni, oziroma ga bodo s toliko km sploh lahko prodali se izmikajo vpisom v DSK. V navezi z preprodajalci na vzhodu pa se nato avta znebijo za normalen denar, pri nas pa zaslu?ijo preprodajalci, ker avto na hitro izgubi 100kkm in ve?.

Sej ne re?em, da avto kljub temu ni v redu samo, da se za?ne lastni?tvo avtomobila (ki bi moralo biti lepo do?ivetje) takoj na za?etku s prevaro in goljufijo pa hvala lepa za ro?e.

In zakaj se vedno takole razpi?em ob takih temah? Na koncu takratko potegnemo vsi mi, ko prodajamo svoja vozila z realnimi kilometri in ohranjenostjo veliko bolj?o kot razne lizing varjante (verjetno ni treba ugibat zakaj je razlika v ohranjenosti) in smo v podrejenem polo?ajo, ker je kilometrov na ?tevcu ve? 80% folka pa gleda sam na ceno in je ?ist zadovoljen ker prihrani jurja za bistveno slab?e ohranjeno vozilo z veliko ve? zadevami za popravit in zamenjat - ampak ej jurja je pa prihranil, ?eprav bo v naslednjih parih letih zmetal zarad tega 2-3x tolk denarja ?e za izredna popravila, ki jih pri kilometrini na ?tevcu dejansko sploh ?e ne bi smelo biti.

Ma sej ni da bi govoril - jamo si pa itak kopljemo sami, ker ves kur?ev ?rot pokupmo, pol je pa cel kup enga jamranja kolk so Mazde al ba druge znamke zani?, ?e ti pri 100kkm na ?tevcu odletijo ?e trije injektorji. :rolleyes:

Kaj pa je DSK? in ali se da to kako preveriti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala, ja situacija je taka, da je avto res iz Italije, sicer je zdaj 2. lastnik iz Slovenije, vendar je bil avto kupljen v Italiji...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6338527&show=1

?e je bil avto redno servisiran na Italijanskem poobla??enem servisu, se verjetno prav tako lahko preveri kilometre na na?em servisu?

Moram biti na ogledu ?e na kaj posebej pozoren pri tej Mazdi, po va?ih izku?njah?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?ivjo...

?e nekaj ?asa nameravam kupit Mazdo 3, nevem zakaj, ampak ta avto mi je res v?e?... Delam po 30k kilometrov na leto, zato mi vsi priporo?ajo da vzamem disela...

Zanima me, kak?ni so diesli Mazde 3? Kak?ne so cene servisov in rezervnih delov v primerjavi z podobnimi avti?

Sicer gledam Mazdo 3 letnik 08', motor 80kW... Avto ima okrog 70k kilometrov. Me ?aka kak?en ve?ji servis v kratkem?

Pa ?e to, Kako bi lahko preveril, ?e so kilometri res realni?

Lp, L.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.