Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 35 minutami je Janez007 napisal:

Sam pa razmišljam že o letnih 225/45 R19. Tile dvoje sta mi padli v oči:

Kumho XL PS71 Ecsta 225/45R19 96Y... cca 100 €/kos

https://www.gume-pnevmatike.com/product/Kumho-XL-PS71-Ecsta-DOT1321-225-45R19-96Y-(f)/pid/1097652?did=9

Michelin XL PILOT SPORT 4 225/45R19 96W ... cca 200 €/kos

https://www.gume-pnevmatike.com/product/Michelin XL PILOT SPORT 4 DOT0321 225-45R19 96W (f)/pid/1090895?did=9&utm_source=ceneje&utm_medium=products&utm_campaign=ceneje_products&utm_content=pp_16

A ima kdo izkušnje s Kumho letnimi gumami, ki so pol cenejše od Michelink? ?zmeden?

slika.thumb.png.74071ddccb4dd8fb276a234e15f356cf.png

Kaj pa manjka Falken, ki so na 1 mestu? 

Kolega ima na BMW-ju 5ki X Kumho in pove, da so vredu. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:
WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike 225 45 R19 96V osebna vozila zimske po zelo nizki ceni na LiderPnevmatik · Brezplačno dostavo · Gume internetna prodaja pnevmatik · Razvejana mreža montažnih servisov po Sloveniji.

170,49 komad

Bridgestone LM005 so mi načeloma bolj všeč, ker so boljše v vseh pogledih razen v snegu, ampak so 195,88 komad

256001929_Screenshot2021-10-27at09_26_46.thumb.png.29a64001ab1a9c38c619a8578dfce64a.png

Dobesedno samo voda jih nese, pa bi bile v "zelo priporočljivo".

Moje mišljenje je kot vedno, katerekoli gume med deset na testu so ok. Sam veš kaj ti je prioriteta glede voznih razmer (suha, mokra ali sneg) in kupiš najcenejšo od teh! 

Ne boš še uštel, saj sam vidiš, da se eni menjujejo na vrhu lestvice z istimi gumami par let..... 

Dober in poceni nakup ti želim.... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 57 minutami je NevLado napisal:

Lastniki mazde 6, ima kdo 19 col zimske? Razmišljam, da bi vzel 19 zimske, ker je pri 17 col tako ali tako isto široka guma (225). Kako se obnese v praksi (in katere gume imate)?

Kolikor sem preletel teste, je najboljša cenovna izbira za 19/225/45 96v Vredestein Wintrac Pro. Ubistvu je guma super po specifikaciji za 17 col, če se ne bi tako obrabljala.

Kje si gledal in za kakšno ceno? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 2017 limo platišča
Napisano
pred 46 minutami je Jaka32 napisal:

Okej, platišča sem kupil, zraven sem dobil še ventilčke z nadzorom tlaka. Imam pa en problem: nič ne piska, lučka ne gori, avto gre!! 😂

Zakaj? Prodajalec mi je rekel, da je treba te ventilčke programirat na moj avto. Enako vulkanizer, ki je celo dejal da nima tega programa za moje ventilčke, ker imajo zaklenjen program za tiste svoje, ki jih prodajajo. Torej... če ventilčki ne bi delali, bi itak gorela in piskala lučka, kajne? Prej so bili na Hyundai, kakšna je verjetnost da so se pokonektali z M3?

Tako je kot piše Gregster, ne rabiš teh ventilčkov, ker imaš meritev preko ABS..... 👍S. ventilčke lahko pa prodaš, niso poceni! 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 2 urama je scania napisal:

Relacija Ptuj- Slovenska Bistrica, vožnja po omejitvah s predvidevanjem in občutkom, brez oviranja prometa čim bolj enakomerno. Doma čakamo hybrida, pa enega pod krinko že imamo mazda 6 g615 🙃🙃🙃🙃

20211026_094947.jpg

Odlično, 😀vidim da imaš vedno tam nekje 6.3 :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Ta razlika 0,3 l/100 km po števcu oz izračunana na roke, je bila pri mojem M6 dizlu zelo verjetno na račun regeneracij (izračunana 6,3, po števcu 6,0). Možno, da je tudi pri tvojem X motorju tako??? Pri M3 G120 se je nazadnje izračunana poraba popolnoma ujemala s prikazano (povprečje zadnjih pol leta 6,3 l/100 km). Pri M6 G165 pa še nisem računal, povprečna prikazana na števcu zadnjih 2.500 km pa je 6,4 l/100 km.  

Vedno je neka razlika, bom videl v prihodnje kaka bo poraba in izračun. Na M3 g120 je bilo kot praviš skoraj identično kot na roke, le če sem veliko vozil po mestu in v koloni je bila razlika do 0.2lit. Ti pa imaš tudi super porabo glede na to, da je tvoj avto še težji za kakih 150kil.👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Včeraj tankal in poraba kaže 6.0 na100km, dejansko na roke 6.3 😊

V primerjavi z M3 g120 je poraba malo manjša cca za 0.3 na 100km.

To je nekje pri enakih relacijah in načinu vožnje. Če ostane tako bom več ko zadovoljen.... :zoom-zoom:

IMG_20211016_095258.jpg

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 2017 limo platišča
Napisano
pred 9 minutami je Alex napisal:

Idealno za gumo 215 je širina feltne 7". A tudi tistih 12,7 mm širša feltna, kot je 7,5 ", gre na vsaki strani  ven za cca 6,5 mm. Tako, da guma niti ni toliko raztegnjena. 

Točno tako, pri meni je bila čisto ok na 7J, tako da 7.5 bo še vredo. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 42 minutami je Janez007 napisal:

No, pa ne pozabi poročati. Tiste Mazde, ki imajo deaktivacijo, jim prikazuje to funkcijo tudi na zaslonu. Zadnja M6 G165 tega prikaza nima.

A closer look at the 2.0 Skyactiv-G in the All-New Mazda3 | Inside Mazda

Sicer pa čutim, da se bo naložba v CX-3 pri tebi doma hitro povrnila. 😁

Ne skrbi, vendar je fino vedeti-razčistiti, kaj se dogaja pod pokrovom. 

Vam iz prve roke povem,da imajo cx3, CX30 in obe 3ki deaktivacijo cilindrov z motorji G122 in G150....:bravo: Za 6tke ne vem niso moje področje😁

X 180 in X186 tega nima,ker je skoraj 'disel' .......:bravo:

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 2 urama je Shrek napisal:

Sodobni avti... 

IMG_20211019_085936.jpg

Brez zadnjih luči. 

Pa ni tako daleč, kot izgleda 

😳 Še večji problem je to na AC.....😤

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Sem prečital en članek iz tujine o cx30. V Avstraliji imajo motorji 2.0 bencinci servise na 10kkm ali 12mes.

To potrjuje in tudi piše kako je pomembno menjati olje pravi čas! 

Garancijo pa imajo 5 let in neomejeno štev.kilometrov,kaj še hočeš več. 😀 Aless nam je prav svetoval in imamo odličnega poznavalca olja," oil mojstra" :bravo:

To tudi potrjuje, da so bencinci zakon.... 😁

Konkurenca pa takole..... 😟

Screenshot_20211018_111645_com.google.android.googlequicksearchbox~2.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.