V bistvu imajo stop&go funkcijo pa tak miniaturni static electric tesla coil alternator, ki generira elektriko iz statike. Tako, da mora? imet v avtu sinteti?ne prevleke na sede?ih in sinteti?no jopco na sebi pa se ves ?as premikat po sede?u, da proizvede? dovolj statike za pogon. Tist, k vidi? da se ?oferji el. avtov tko premikajo kot neki raverji ni zarad muske...
Ja kako - Violeta Bulc misli, da kar iz vti?nice prite?e. Dovolj bo ?e samo pove?amo ?tevilo vti?nic pa bo vse laufalo tipitopi. Mislim, sam res, kaka ?udna vpra?anja mate eni?
To pa sploh... telefonisti so pa posebna vrsta idiotov. Je pa zanimivo, da pri enih sploh ne opazi?, da je za?el telefonirat, pri drugih jih je pa cela cesta, hitrost pade za 20-30km/h, vo?nja v ovinek je neenakomerna in cukajo z volanom, menjava pasu je pa v domeni ostalih, da prepre?ijo karambol.
Najbolj?i pa so vozniki novej?ih premijcev, ki bi jih najraje vpra?al a so tehni?no nepismeni in ne znajo uparit bluetootha, al jim je komaj zneslo kupit najbolj uskubljeno razli?ico avta in ?e za BT nima.
Se strinjam Bini, sploh pa je zelo pametno preverjat tablice - full pomaga, ker je la?je predvidet, da bo ?tala.
Se pa res ne vidi na kameri, ker ko sva bila vzporedno je ?lo za mi?jega - ?e ne bi potrobil, bi bila skupaj tako sva pa vsak v svojo smer nato cuknila z volanom. Druga?e pa sem tole objavil bolj v opomnik, da sezona je tu in da so na cestah tudi ?e raznorazni veleumi.
Pa skozi druge storitve sofinancirali "zastonj" elektriko. Ja bo??ki, res jih bodo zdej nategnili pa tako fino je bilo zastonjkarit.
Druga?e je bolj zanimiv ta podatek in sicer 43kWh je za cca 200km poti, ?e vozi? z avtocestno hitrostjo. Tolk je mo? polnilnice in pretvorjeno v minute je 60min za torej 200km vo?nje. V denarju, ?e je po cenej?i tarifi, je to 12 ?. Recimo dizel za 200km porabi na oko okoli 11-12 litrov, kar je po dana?nji ceni od 14-15,5 ?. Uff, kje je zdaj tisti grozni prihranek?
?e bo en Italijan naredu prekr?ek bo takoj za njim ?e drugi - ?al sem bil nepreviden in sem drugega skoraj fasal v bok... ?lo je za milimetre.
Da se ne bosta Shrek al pa Jures (omenjeni so Italijani) pridu?ala, se bom najprej sam posul s pepelom... ja nisem se peljal po omejitvah in lahko bi ?e v naprej vedel kaj se bo zgodilo a sem bil premalo pozoren do zadnjega trenutka... tko da krivda je moja in jo tudi priznam. Pa? voznikom, ki so svetlobna leta pred nami se je treba umaknit in ne izzivat sre?o.
Mazda je malo zasla.....najprej so ukinili sportni del, nato druzinskega, zdaj pa plavajo z veliko zamudo v trendovske vode in ob tem pozabljajo svoje pompozne in revolucionarne napovedi.
Naslednji korak? Elektricen SUV....
Se popolnoma strinjam - to kar po?nejo se lahko sprevr?e tudi v labodji spev in se ponovi zgodba iz 70-ih let pa zgodba iz 90-ih. Vsi bi samo SUV-e zdaj delal in se ?rli med sabo za kupce, namesto, da bi Mazda izbrala pot in polnila tistesegmente, kjer konkorenca ni prevelika in kjer smo kupci, ki nam gre na falus, ker danes bi vsak samo SUV-e delal. Kupim Autobild in 3/4 revijo se predstavljeni samo SUV-i... pa kaj a smo vsi na glavo padli al kaj.
...in Mazda se kaj dosti ne sekira ker tako na lahek na?in izgublja kupce zaradi svojih ?uda?kih odlo?itev... Ampak verjetno se res kopajo v denarju in da japon?kom dol binglajo tisti ?rvi?ki za kupce.
Pa sej smo nekaj strani nazaj ?e ugotovili in tudi preverili na youtubu, da s prej?njo generacijo trojke NIH?E ne zmore 8,9s do 100km/h in da je ?lo verjetno za "typo" v teh podatkih in da je pravilno 9,8s do 100km/h.
To je sicer ?e vedno pol sekunde razlike ampak za to so lahko vzrok drugi faktorji - predvsem te?a.
Pri tej mo?i je ?e samo 60-70kg razlike v te?i odra?eno v pospe?ki okoli pol sekunde.
?e enkrat, ne zanikam napake dvojkice, je pa snemalec padel na izpitni vo?nji 100%. Pa je lahko 200 policajev, ki to komentirajo...
Prav, ti ziher najbolj ve?, pa naj bo po tvoje.
Ampak res ne vem od kod ti ni jasno, da ko sem ?tartal Mazda ?e ni bila v prehitevanju (poglej screen, ki ga je prilepil Jest saj se takrat ?e lepo vidi, da se postavlja v primerno razdaljo za prehitevanje). Kako pod milim kurcem naj 3 sekunde prej ugotovim, da bo ?el v prehitevanje. Oba sta bila ?e dale? stran in ko sem ?e na cesti obrnjen v smer ?ele na kameri vidimo, da je v fazi premikanja na nasprotni del vozi??a ter, da za?enja s prehitevanjem.
Dr?i, da to ni tipi?na vsakodnevna situacija, ampak vseeno, jaz v tistem trenutku ne morem narediti ni? ve? kot samo ustaviti, Mazda pa bi morala samo stopiti z gasa in nekoliko na bremzo ter prekiniti prehitevanje, ne pa da gre do konca tudi ?e ni prostora. ?e deseti? ponavljam, ko sem ?tartal iz ulice ni ?e NIH?E prehiteval in tako kolesar je bil cca 40m stran, Mazda pa ?e kakih 20m za njim. V parih sekundah po tem, ko sem speljal je ?la Mazda v prehitevanje. Jaz v tem trenutku ne morem izginiti in naredil sem edino kar lahko, da ustavim.
Res ne vem kako se mora? truditi, da dokazuje? mojo krivdo... sr?no upam, da se ti takole ne loti? prehitevanj, ker to je recept za nesre?o.
Ampak... Enosledno vozilo se sme prehitevati marsikje.
Seveda, ampak ne sme? ovirati nasprotni promet, sploh ?e je cesta toliko ozka, da se pri tem nahaja? na nasprotnem pasu.
Haha, dober si... sem video pokazal kolegu, ki skupaj basketiramo in je celo, glej ga zlomka, policaj v patrulji. Tudi, ?e ne bi bilo kamere se dejansko gleda kje je pri?lo do nesre?e in kdo se je kje nahajal.
Razlo?il je tako:
?e bi jaz izsilil, bi dvojka prletela meni v bok ali pa v vogal. Tam, kjer sem se pa ustavil pa je ?e deset metrov od kri?i??a in ker sem se s svojim vozilom nahajal na pravilni strani in smeri vo?nje je napaka in nedvoumna krivda na strani M2. Nobene deljene krivde ali ?esar podobnega ni. Kdor prehiteva se mora zavedati, da to v kri?i??ih cest ni dovoljeno in da mora prvenstveno prehitevanje izvesti tako, da je varno, kar v tem primeru ni bilo,
Je pa ?e dodatno razlo?il, da nesre?e ob prehitevanjih v ve?ini primerov krivdo valijo na tistega, ki prehiteva saj gre takrat za vo?njo po nasprotni strani ceste in je okarakterizirano kot napa?na stran in smer vo?nje. Se pravi v isto kategorijo kot, ?e bi ?lo za sekanje ovinka ali pa da nekdo kar zapelje brez razloga na nasprotni pas. V tem primeru, ?e bi pri?lo do nesre?e in bi kolesar kot pri?a odpeljal bi se ?telo kot napa?na stran in smer vo?nje.
Pa ?e nekaj je pripomnil in sicer da v tem primeru (pa? tukaj se to vidi ker je video) mu ni jasno kaj je M2 sploh razmi?ljala saj evidentno sploh ni bremzala, ampak je bila vo?nja na horuk v upanju, da bodo drugi re?evali situacijo. To se kvalificira kot objestna in nevarna vo?nja.
Pa da ne bo narobe razumljeno... preden sem mu pokazal video sem mu rekel, da gre za video enega od mojih sodelavcev. Tako sem se izognil, pristranskosti. ?ele na koncu, ko je ?e vse razlo?il sem mu priznal, da je to moj video.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa rotira? gume ob menjavi? Se pravi prve nazaj in zadnje naprej. Tako ti ne bodo "stopni?ile" in postale glasne.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani