Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

Dobre ?ivce ima?

Sam kaj pa mu druzga preostane - prepri?at audifahrerja v to, da se moti je misija nemogo?e. Lahko zadevo samo pospremi? z nasme?kom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Avto je ?e vedno papirnat sploh, ker je osnovna te?a le 820kg (900kg je ta s 4x4 )- to je na?eloma samo za v mesto. Za relacije in v primeru trka pa raje ne bi ?pekuliral, ker tri zvezdice na testu pa? ne prepri?ajo. Pa tud zvezdice ne povedo vsega ampak bolj to, da fizikalni zakoni in sile na potnike v lahkih vozilih so lahko bistveno ve?je kot v ve?jih in te?jih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

?ist slu?ajno sem ?el mimo in si pogledal tole Mazdico. Povr?en pogled ni opazil ni?esar, avto je super ohranjen, nikjer ni videti, da bi bil zaleten. Ni? ni spraskano, ne feltne ne barva. Notri ga ?al nisem pogledal razen skozi ?ipo ampak izgleda, da so kilometri realni saj so tudi gume temu primerno obrabljene in so originalne.

Je pa o?itno to ve? ali manj uvoz saj so na parkiri??u sami nem?ki avti (Predvsem VW in Audi ter BMW, pa ?e kak?en Opel se najde) vse v rangiu nekej 10 jurjev in navzgor.

?e pa koga zanima je ta prodaja na istem naslovu, kot je lociran Tri Krone.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OMV MaxxMotion Performance Diesel
Napisano

haha... dobra zgodba in verjetno res blizu resnice. Tud sam sem ene par tankov nazaj nato?il ta famozni dizel in razen z dra?jo ceno in dolgim nosem ni ni? bolj?i od Petrolove nafte, ki jo ve?ino tankam notri. Zdaj ne vem ali je OMV-jev navadni dizel tolk slab?i, da se res opazi razlika, oziroma je Petrolova nafta na nivoju tega premium dizla iz OMV-ja?

Za primerjavo nekaj zadnjih tankanj

datum           poraba    ?rpalka          

19.07.2018     6,07      Petrol
21.06.2018     5,94      Petrol
12.06.2018     6,12      OMV Maxxmotion Performance Super Mega Incredible Awesome Diesel
15.05.2018     6,41      Petrol
10.05.2018     6,41      Petrol
10.04.2018     6,26      Petrol

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rjavenje novih (novejsih) mazd
Napisano

Jaz nimam nobene za??ite razen original in spodaj na podvozju ni ni? omembe vrednega. Se je pa rja pojavila na B stebri?ku vrat, katero sem na levi strani ?e popravil (2 uri dela). Na desni pa je ?e ena manj?a pikica ravno tako na stebri?ku, ki ?e ?aka mojo voljo. Rja pa se je pojavila tudi na zavihanem spodnjem delu havbe pri vetrobranu. ?e sonce slu?ajno osvetli se celo iz kabine da videt. Tudi to ?e ?aka na mojo dobro voljo.

Druga?e sem pa pozitivno presene?en, da na avtu, ki je naredil ve? kot ?etrt milijona kilometrov in je star 10 let, ter konstantno stoji zunaj saj razen kak?ne gara?ne hi?e same strehe sploh ni videl, da je tako dobro zdr?al oziroma, da tud naslednjih 10 let ne bi smel biti problem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Se pa ?udim, koliko ?asa se tale prodaja. Glede na to, da je bil oglas tudi na tem ofrumu, pa tudi cena se mi zdi ugodna, glede na letnik, opremo 4WD...

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13270817&display=Mazda%20Mazda6%20Karavan%20CD150%20AWD%20NAKAMA

Cena ni slaba, ampak zdaj ali je bila mogo?e kaj zaletena pa to odbije kupce ali pa je vseeno slabih 23 jurjev kar veliko za sicer malo rabljen avto in marsikdo takrat razmi?lja, da bi dal ?e kaj zraven in imel ?isto novega. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Mazda tako problem Nox-ov in izpustov trdih delcev re?uje z visoko kompresijo in bolj?im izkoristkom pri gorenju zato verjetno ?e ne bo rabila GPF-ja. Vsaj na za?etku ne. Bomo pa videli kako bo to z novimi Skyactive-X motorji. Lahko, da bo tako ?isto, da bomo lahko izpuhe priklapljali nedono?en?kom v inkubatorje.

Druga?e se pa strinjam z Zmaj/Pelko izjavo ampak z eno pripombo. v veliki ve?ini lastniki dizlov delajo precej ve? km kot lastniki bencinarjev. Govorim za tiste, ki kupujejo novo in ne rabljeno tako, da Zmaj ne rabi? kontrirat :jezicek:

Dejansko pa to dr?i, da do 200kkm na?eloma ne bi smelo biti te?av ne pri dizlu in ne pri bencinarju in to debato smo neko? nekdaj imeli z enim na?im foruma?em MadMaxom, kjer sem tudi sam zagovarjal, da je treba avto prodat pred 200kkm. In ker se zare?enega kruha najve? poje sem se izneveril temu in sem zdaj blizu 260kkm.

Je pa to do zdaj pomenilo  naslednje zamenjave, ki so se vse zgodile po obrnjeni cifri 200000 km:

- sonda lambda (to gre pri bencinarju in dizlu)

- DPF zaplet (?al ni bil diagonisticiran pravi vzrok zato veliko ve? jebe in stro?kov kot bi bilo potrebno)

- kompresor klime (to  gre tako kot pri benzu kot pri dizla?u)

- rahlo blokiranje kle?? zavore (benz/dizel)

To je za enkrat to in edino DPF je bil ti?pi?no dizel problem pa ?e ta je bil v glavnem povzro?en s strani elementa, ki je popolnoma enak tako v dizlu kot bencinarju (luftmesser).

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Se pravi, da bo konec veselja pri benzinarjih. In ker vozijo prete?no po mestih, bo ?tala.

Konec kratkih vo?enj, zato bo? mel bicikel al pa si omislit elektri?nega. Preberi si nabijanje Bojana ?lendra kaj se nam obeta potem pa se da ?isto enostavno razumet kam zakonodajni psi in psice molijo grde umazane tace.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

z gumo nima nc veze, ima pa z naslovom teme...

imel si prehitre regeneracije itd itd...pac prevec sranja,

z bencinarjem tega ni

Kaj, da ne, dve novi bom moral kupit pa 16 EUR (136 proti 151 EUR) so dra?je po kosu kot za bencinarja. :lol:

OK, OK bom nehal trolat, ker ni ve? sme?no. 

Problem pri tem je da vse preve?krat je vzrok za te?ave z DPF ?isto nekaj drugega. ?al pa servisi in serviserji v ve?ini ne znajo diagostnicirat napake v prvo brez metode try and error. ?al pa tudi sam nisem hotel pametovati na servisu, ?eprav se je na koncu izkazalo, da imam celo prav in da niso krive ?obe, ne turbina, ne egr in tudi ne DPF. Kriv je bil Luftmesser, ki pa se je zapacal po moji krivdi saj sem verjel forumu, da pridobi? z uporabo k&n filtra in da je zaradi trajnosti filtra to ceneje - ja res je na koncu ceneje :angry2:

Druga?eje pa res, da na bencinarju nikoli ne bo te?av z DPF, bodo pa po novem z GPF.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Ja, sam ni bil DPF kriv... to je bila samo posledica. Ampak, ko sem to pogruntal je bilo ?e prepozno.

Ampak ?e vedno ne vem kaj ma to veze z mojo po?eno gumo? :ne vem: Upam, da se bo dalo zaflikat, ker ?e ne bo treba dve novi nabavt in za dizla so baje gume ful dra?je. Pa ?e 50kkm nisem naredil z njo  :angry2:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ma men je ta podalj?ek pri karavanu tko kot ena truga pa ne una za na streho.  En brezvezen neaerodinami?en prostor, kjer ga 99,99% ?asa ne potrebuje? in je v bistvu samo dodaten stro?ek. Tako pri nakupu je v ve?ini primerov avto dra?ji, s tem tudi kasko zavarovanje in zaradi slab?e aerodinamike se pa pozna ?e pri stro?kih goriva. Torej zakaj dati prednost karavano pred 5-vratno izvedbo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.