To je pa zelo dobrodo?lo, da po ?elji lahko avtomatske brisalce tudi izklopi? in ima? klasi?ne intervale. Sicer ne vem kako je pri CX-3 ter nasplo?no pri novej?ih Mazdah, pri stari M6 namre? znajo biti muhasti, v?asih bri?ejo prehitro, v?asih prepo?asi (odvisno od svetlobe) in bi si zato ?elel imeti kar klasi?ne intervale, katere bi uravnaval sam.
To je res, ampak ?e pa ?ipo nama?e? z Rain-X ali pa s kak?nim podobnim se tvorijo malce ve?je kapljice in takrat brisalci delujejo to?no tako kot je treba.
Sej to da trese ni nujno daje diskfizi?no zvit. Dovolj je da se je na disku naredila ozek plast kovine, ki ima ve?ji torni koeficient pa bo treslo. Recimo pregreje? zavore pol se pa ustavi? in dr?i? nogo na bremzi. Pregreti diski in plo??ice se ti??ijo skupaj pa nekaj materiala od plo??ic ostane na disku zape?enega.
jaz bi prej rekel da je bila fov? monta?a - namre? popolnoma enako se je zgodilo sestri na Audiju....menjala na letne na uradnem servisu, vse zategnjeno, po 400km jo je prehitelo lastno kolo. Vzrok, en mulc je s pnevmatsko direktno dal vijak notri in falil navoj, ni ga prej ro?no namestil. Izgleda kot pri?ravfano ampak ko se to obremeni....poleg tega ni bila feltna do konca, posledi?no tudi ostali ne, in so ?li po?asi vsi vijaki, pa jih ima 5...
Fotr ni mogel po?akat pol ure,pa je sam menjal gume in seveda eno pozabil zategnit. Avto je tako tresel na AC, da je moral ustavit pa vse skupaj je bilo recimo za zategnit vsak vijakt za pribli?no tri?etrt obrata. Tako da mi ni jasno kako tvoja sestra ni opazila, ker avto tako trese, da misli? da bo razpadel, predno kolo odleti.
Sam se najraje, ?e sem ?e vzporedno s kamioni, ?e malo pospe?im, nato se, takoj ko je mogo?e, umaknem. Po mo?nosti dam ?e nogo iz plina, da je hitreje mimo.
Se znajdem v obeh vlogah. Ampak ve?krat se mi zgodi, da se mi ?erif pred menoj ne ?eli umakniti, kot da bi se mi na zadek nalepil kreten.
Ponavadi se lepljenje na zadek (kar je zelo nevarno), blendanje in nakazovanje prehitevanja za?ne ?ele, ko nepozorni voznik (ali ?erif) zamudi ?e tretjo ali ?etrto prilo?nost za umik.
V noben primeru ni? od na?tetega ne upravi?uje zaviranja na prehitevalnem pasu.
Ne vem no.
?erif na prehitevalnem pasu se ni umaknil, tudi ko je prehitel vozilo, ki se je vklju?evalo. Ne. raje je dal "lekcijo" vozniku za sabo.
Nisem prepri?an o zmagovalcu tega tekmovanja za "najve?jega kretena".
Se kr moram strinjati s Tadejem. Nikakr?no dejanje ne upravi?uje povra?ilnih ukrepov. V tem primeru se je ?el raje "izobra?evanje", kot pa da bi za 200m zavil na vozni pas in ga spustil mimo. Takih ?erifov je tudi na na?ih cestah ogromno in taki najbolj pijejo kri ostalim. Ritopikov je v primerjavi res zanemarljivo malo.
?e bolj ?alostno pa je da eni ne vedo da ima semafor prednost pred znaki na njem, ki so tam zgolj v primeru, ko semaforji ne delujejo. Sem recimo v Litiji ?e do?ivel, da grem na ravnost pri zeleni, model pa lepo zavije levo pred mane, da komaj oba ustaviva. Bumbar se pa nato za?ne pizdit in mi ka?e na znak, ki ka?e potek prednostne ceste. Najhuj? pri vsem temu je, da je bil prepri?an, da ima prav dokler ne bo prvi? po?ilo in to se bo ziher zgodilo.
V zadnjem AvtoBildu so predstavili Passata 1.9 TDI*** (letnik 2002), ki ima prevo?enih 1.300.000km. Se pravi okoli 100 jurjev na leto vsako leto. ?e od?tejemo sobote in nedelje je to 400km na dan. Ufff da ti rit odpade.
***Ajvar sicer pravi, da je to la? saj se dizli nepopravljivo pokvarijo nekje med 200-300kkm.
Da se jaz dodam svoje, danes bil v Cosmosu, bil tam 10 min, postopal okoli avta, pet zaposlenih osebkov se je sprehajalo naokoli, nikogar, da bi me sploh vprasal kaj zelim. Morda se moram naslednjic pripeljat s sedmico in v obleki. Hvala za tak prodajni servis.
Ampak res kako smo si ljudje razli?ni (da ne bo narobe razumljeno, s tem seveda ni ni? narobe).
Meni je pa ravno to najbolj v?e?, da si stvar (velja za vse ne samo za avte) najprej sam ogledam, ne pa da me takoj napade prodajalec v stilu "a lahko kako pomagam". To se mi zdi preve? vsiljivo in ko dejansko rabim njegovo pomo? se obrnem k njemu in jaz za?nem z vpra?anjem, ?e mi lahko pomaga.
Ta bolj pronicljivi prodajalci pa celo sami vidijo, kdaj si ?eli kupec stvar najprej sam pogledat in kdaj rabi pomo? pri nakupu ter takrat stopijo zraven.
Po druginstrani pa sva sla jaz exeo tdi 143 in bossova cd140 v monzo vozila en za drugim identicno po omejitvah ac. Oba kot pribito 5,2L
Temu bi se lahko dalo primerjavo ker je bila res identicna voznja.
No boss je bil v zavetrju, ha ha ha ha
Hehe, samo, da bi se zavetrje dejansko poznalo bi se ti moral skoraj zalimati na zadnji odbija? tko kot na dirkah WTCC ali pa na NASCAR.
?eprav sem pa zadnje ?ase videl take vlakce tujih turistov, ki se vozijo nad 100km/h med avti pa manj kot dva metra placa. A misli?, da ?parajo al se grejo poraba test?
Ne vem s kak?nim pristopom pridete v salone, ampak jaz sem bil v vseh zelo lepo postre?en, ko sem kupoval M3... povsod so mi ponudil kavico, pa debata in seveda na koncu pogajanje.... in tudi v vseh so mi ponudil testno vo?njo. Za kon?ni nakup sem se pa odlo?il pri interclassu, ker je bil prodajalec res na mestu.... tudi v ?akanju na avto me je prodajalec redno obve??al, tako da sem bil na teko?em in ?e danes se sem pa tja oglasim tam na kaki kavici in mal debate s prodajalecem o novostih in prihjajo?ih Mazdinih vozil...
Hvala, ker si tole napisal... sem ?e skoraj dobil ob?utek, da sem edini priviligranec ali pa da imam zme?njavo v glavi, ker sem ob?util druga?ne izku?nje kot ostali. :ne vem:
Sicer res da za neprijaznost oz. nezainteresiranost ni opravicila... ampak vseeno... postavi se v kozo prodajalca... Vsakodnevno mu verjetno "utrujajo" ljudje in ker je "nacionalni sport" v Sloveniji kupovanje popustov, je ponavadi prvo vprasanje, koliko je zadnja cena oz. koliko se da dobiti popusta ... in kaj se vse dobim zraven ob nakupu ...
Se sicer strinjam ampak na kupovanje popustov so ljudi navadili prav taisti prodajalci (ne osebno amapak na nivoju avtohi?) in zdaj pa? ?anjejo sadove te nepremi?ljenosti. Namesto, da bi bile cene ?e na za?etku realno zastavljene jih postavijo visoko ravno zato, da se gre potem na barantanje. Tudi kot kupec izpadem neumno, ?e se ne bi potrudil oklestiti previsoko nastavljeno ceno.
Druga?e je pa verjetno ve?ji problem, kot barantanje za popuste, cel kup ljudi, ki se pridejo v salone naslajat nad novimi avtomobili, se pretvarjat, da so kupci in verjetno zraven ?e mal pametovat. Pa? eni imajo bistveno preve? ?asa in zaradi takih potem trpijo tudi resni kupci - sicer to ni opravi?ljivo samo vsak zakaj ima svoj zato.
Za zadnji odstavek ?e razlaga - bilo je neko? pred cca 20 leti, ko me je kolega zvabil v salon od Alfa Romeo gledat takrat ?isto novo Alfo 156. Seveda ni imel namena ni? kupit ampak se samo naslajat. In pol v tisti zavistni maniri je za?el po doma?e drkat oz. trolat prodajalca in primerjat Alfo z BMW trojko, pa zakaj nima tega pa onega, pa kvaliteta gor in dol pa rjavenje (kot da se to ve pri novem avtu). Men je bilo dejansko full nerodno in sem se kar malo odmaknil stran. Za vi?ek na koncu najde slabo oziroma delno nepobarvano prednjo prevleko odbija?e, ki se je videla le v primeru, ko je bila havba odprta (skratka brezpredmetno) in za?ne spra?evat, zakaj tu ni pobarvano in ali pri Alfi tolk ?parajo, da je te?ko ?e tistih par kvadratnih decimetrov pre?trihat. Men je blo takrat polna kapa in sem ga sam odvlekel iz salona, ker prodajalec je ?e zavijal z o?mi.
A ve?, da jaz sem se pa ravno ?udil kako se ve?ina, ?e ne celo vsi umikajo na levo kot se ?ika. Le kak?en tujec ne ve, ?e sploh lahko po levi in potem, ko pogrunta ga jezno pritisne... Samo ?akam, da bo koga oskubil po ogledalih.
Ne se sekirat, v praksi (sem dnevno vsaj 2x na tem odseku) je natan?no tako kot pravi? in dejansko ni kolon razen ob ?picah na dovozih, ko so bile tudi takrat, ko je bila obvoznica normalno prevozna,
Labi pa? samo mene drka in vedno i??e dlako v jajcu. Ni va?no, ?e nekdo uleti nekje iz delovi??a, kjer sploh ni predviden dostop na cesto, niti ni va?no, da potem ne potegne ampak se skoraj ustavi, niti ni va?no, da zasede ?e pol metra sosednjega pasu. Va?no je samo to, da nisem predvidel, da lahko padalci padajo od vsepovsod na cesto in da ?e skoz nisem vozil po levem o?jem pasu. In mogo?e tudi ni va?no, da pa le nisem bil sam na obvoznici in da kljub vsemu veljajo pravila kot na vseh cestah izven naselja in da se umika? na levi pas le takrat, ko s tem nikogar ne ovira? in lahko to varno naredi?.
Kakorkoli ?e, jaz sem kupoval v Gami, pa na A-Cosmosu, pa na Interclassu, pa na Kia-ji na Lesko?koviin v Hyundaiu na Brn?i?evi in vedno je bilo vse prva liga. Pa tudi v ostalih salonih, kjer sem bil so bili vedno korektni in brez pripomb. Ne vem, mogo?e imam sre?o ali pa imam karizma level 10
Ampak vidva to tako razlagata, kot da avto kupujeta vsaj enkrat na mesec. Meni je na koncu va?en izplen, pri tem se pa ne poni?am, pa ego tud ni prizadet in ko na koncu potegnem ?rto sem zadovoljen. In to je bistvo - in sam pa? grem s tako taktiko, da stopim v salon z namenom da bom tam tudi kupil. Ko izbere? tak odnos gre kot po maslu.
Pa ne razmi?ljat, da sem vaju kakorkoli napadel, ampak samo delim izku?nje in pri treh svojih novih avtih in dveh novih za fotra sem vedno pri?el kot zmagovalec. ?e me vpra?ate kak?en je bil odnos prodajalcev niti ne vem ve?, vem samo to da sem dosegel realno zastavljen cilj.
Verjamem, da je tudi nakup novega avta svojevrstno do?ivetje ampak, da bi me prodajalec odvrnil od nakupa ?eljenega avta, bi pa pri sebi ob?util tudi svojevrstno poni?anje, da sem se spustil na tak nivo. Konec koncev ne kupujem prodajalca ampak avto. Vem, da je veliko denarja, ki ga ?lovek odkarta ampak ga ne odkarta za sprejem, rde?o preprogo, paparace in pla?ane ploska?e ampak izklju?no za avto. In gre se samo za avto, vse ostalo je obrobna epizoda in takrat sam vidim samo avto, ostalo mi pa kratko malo dol visi.
?e pa si malce zvit in prika?e? resni interes se bodo vrteli tudi prodajalci. ?e pa pride? na plano takoj s tem, kolk dajo popusta in ?e ga ne bodo dali dovolj, da gre? pa takoj drugam, je pa to prirojena ?love?ka lastnost, da tak nastop odbije. Jebat ga za kontro pa? fa?e? hladen odnos prodajalca, kar marsikoga preseneti saj pri?akuje, da v kolikor zagrozijo, da bo ?el prodajalec na kolena in malodane poljubil ?evlje.
Mal se je treba iti psihologije in taktike pa se zavrtijo okol tebe tudi, ?e si v pono?enih kratkih hla?ah in razvle?eni majici (tako sem kupoval Clarusa). Dva, tri prava vpra?anja, pa je prodajalec takoj spremenil odnos in razkazal od A do ?. In na koncu ko se dela? da si prijel, je v bistvu na trnku prodajalec - takrat pa malo potarna?, da je avto skoraj tvoj sam, da si mal prekratek z denarjem. Pa ne zdaj na neke bajne popuste cilat - da pa se zni?at ceno pa ?e kake zimske gume in feltne lahko nabaranta?, pa kake parkirne senzorje pa si skozi.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
bolj k pada bolj se obnesejo. ?e najslab?e je ob rahlem pr?enju.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani