Na?a povpre?na pla?a je pol ni?ja kot v avstriji - zakaj potem niso avtomobili pol cenej?i pa hrana, stanovanja, elektrika, ogrevanje, energenti, iPhoni, vstopnina v Postojnsko jamo itd itd itd? ?e zna? na to odgovoriti ti bo verjetno jasno tudi to, da je vsako stvar Slovencu te?je kupiti kot Avstrijcu.
Cene avstrijskih vinjet Cene vinjet za osebna vozila:
letna 85,70 ?
2-mese?na 25,70 ?
10-dnevna 8,80 ?
Ampak zakaj vsi tole mantro ponavljate kot papagaji, ?e vsi vemo da je to neustrezna primerjava.
V Sloveniji imamo 606km AC+HC, prebivalcev je 2.063.000, kar pomeni da na prebivalca pride 29,4cm AC-jev. ?e 110? letne vinjete, delimo s centimetri stane centimeter ceste prebivalca 3,74?/leto
Avstrija ima 1720km AC+HC, prebivalcev ima 8.623.000, kar pomeni da na prebivalca pride 19,9cm AC-jev. ?e 87,70? letne vinjete, delimo s centimetri stane centimeter ceste prebivalca 4,30?/leto.
Oziroma druga?e povedano je v Avstriji torej na prebivalca AC dra?ja za 15%
Mi je jasno, da vsak gleda samo kon?no ceno vinjete ampak, da smo morali v Sloveniji zgraditi skoraj 50% ve? AC-jev na prebivalca in jih tudi vzdr?evati je nekako logi?no, da je cena vinjete vi?ja ampak "le" za 25%. ?e ?e druga?e povemo, ?e bi imelAvstrija toliko AC na prebivalca kot Slovenija in da bi bilo enako razmerje kot je danes bi njihova vinjeta bila okoli 130?.
mogo?e, samo ne za tako nabrito ma?ino - jebat ga so pa? poceni izbira pa kakor koli obrne?. za normalno vo?njo ja, ?e pa ho?e? raztegnit noge vsem konji?kom pa pa? niso...
Well I went for the cheap option on my BMW E60 Msport 525D, around town at below 40mph these tyres behave very well in wet and dry conditions, a day after fitting brand new NEXON 6000 (245,40,18) 36psi all round I took the beemr up the M1 (Motorway) and to my horror these tyres felt like the back was stepping out on me above 70mph. It felt like the back was power sliding with no acceleration to the point I had to opposite steer just to bring the car straight, it wasnt windy, the tyres were balanced and inflated but these tyres are not for high performance cars and not safe above 70mph I have ditched them and bittent he bullet and replaced with P-ZERO's, they feel strong at 80mph.
Pa sem mislil, da sem samo jaz nagnjen k dolgim postom ... ampak tole je pa
Ve? kaj sem jaz iz vsega tega razbral - ve? kot ima avto dodatnih funkcij ve?ja je mo?nost, da gre kaj narobe. Je pa res, da mnoge "nove "funkcije znajo biti slab?e kot "stare" preverjene.
Tole snemanje sem videl v ?ivo na parkiri??u Supernove. So ponavljali tisti kader, ko ga brcne ven iz kamiona, vsaj ene 10x, da sta imela nastopajo?a ?e polhn kurac vsega.
Pa sj to je vsak dan ... biciklisti se v mestu sploh ne ustavijo, ko pripeljejo iz neprednostne, po mo?nosti brez lu?i pre?kajo cesto, da ga ja ne vidi?. Popolni manjko samoohranitvenega nagona oziroma resno kandidiranje za Darwin awards.
Tole na sliki je najbolj idealen in osnoven primer kro?i??a ampak princip pa je enak kot na medvo?kem, ki je ?e toliko bolj opremljen s ?rtami, da bi ja folk razumel kako naj ga uporablja. Mislim pa da je najve?ji problem v tem, da je vsako kro?i??e druga?e oblikovano. Nekje je vse odprto, nekje so linije, nekje so robniki, nekje pravijo, da mora? pohodit po gasu, ker gre za turbo kro?i??e, nekje ima? semaforje v kro?i??u... itd itd.
Tako, da edina re?itev je, kot ?e ni?kolikokrat povedano, obnavljanje znanja vo?nje in CPP na vsakih 10let - pa da vidmo kdo bo ?e obdr?al izpit.
Hehe, naj Stroker pove, kako je zgledalo v soboto, k je model najprej zavil levo na nasprotni pas potem pa brez ?migavca desno tik pred njim na izvoz. Ni dosti manjkalo pa bi ga nabil.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na?a povpre?na pla?a je pol ni?ja kot v avstriji - zakaj potem niso avtomobili pol cenej?i pa hrana, stanovanja, elektrika, ogrevanje, energenti, iPhoni, vstopnina v Postojnsko jamo itd itd itd? ?e zna? na to odgovoriti ti bo verjetno jasno tudi to, da je vsako stvar Slovencu te?je kupiti kot Avstrijcu.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani