Torej pri?akuje? opravi?ilo od njega ?e sem zastopil
Ma kak?no opravi?ilo neki ... na pikniku ga damo ?ez koleno pa po riti, da bo vedel za drugi?
Je pa takole, da pr tolk dreka?ih, ki se svaljkajo po cestah tud mene mika da bi v?asih malo odslalomiral mimo, ker jih je v ve?ini primerov ve? na prehitevalnem kot na voznem pasu (temu bi lahko rekli ?e sistematsko kr?enje predpisov), a se nekako zadr?im - pa? leta in izku?nje zabremzajo instiktivno ?eljo - Lumpi se bo pa moral ?e nau?iti tole brzdat pa upam, da ne na trdi na?in.
Uff.. ?e dobro da je LojZi za vedno odpotoval v zdravili??e, ker to bi bila spet tema zanj in njegove nasvete v stilu "mame Manke".
Kot je meni znano imajo licenco zakupljeno tudi drugi kot recimo Ford, General Motrors, Mercedes, Toyota, Porsche... celo Rolls Royce, ki je izdelal dizelski wankel?!?!?!
Mercedes mislim, da je to poskusil le v prototipu C111, Norton celo v motociklih, Audi naj bi ga dal v A1 e-tron kot podalj?evalec dosega. Uporabljajo pa se teli motorji za lahka letala in cel kup drugih pogonskih zadev in strojev ter generatorjev.
Recimo sam sem se prvi? sre?al z wanklom, ko sem slu?boval v biv?i JLA na tri cevnem 20mm topu M55. Za obra?anje uporablja majhen wanklov motor.
Protivavionski trocevni top M55A3B1 se od verzije M55A3 razlikuje po tome ?to sa desne strane ima ugrađen motor "Wankel" ?ija se snaga koristi za pokretanje po pravcu i elevaciji. Ni?and?ija topom upravlja uz pomoć palice (d?ojstika).
No ja... vseeno pa ni dost dale? od resnice s tem da z MPS-ko dobi? zraven ?e udobje in vsakodnevno uporabnost. Je pa res da to pomeni ve? kil in posledi?no slab?e performance. ?e bi imel tedva na izbiro bi vzel MPS-ko, ker so mi bolj v?e? sleeper look cars kot pa neke na?i?kane s spojlerji opremljene kit car look zadeve. Ampak to sem jaz - za dirkali??e je pa definitivno Impreza bolj?a izbira.
Ne vem kolk se dejansko Sava ?e delajo v Sloveniji (razen razvoja). Sava ima tako dobro in kvalitetno proizvodnjo, da se pri nas izdelujejo premium gume koncerna GoodYear-Dunlop-Fulda-Sava-Debica.
Se pravi bo? prej dobu kak?ne Goodyearke al pa Dunlopke s Slo oznako kot pa same Sava. Vem, da sem pred leti imel 2x Eagle F1 z napisom "made in Slovenia"
sej vem da ti ni v tola?bo... sam ko pogledam slu?bene Passate kako imajo od kamen?kov po?rto barvo je Mazda ?e dobra. Pa so avti mlaj?i od moje ?estke pa ?e cca 15kkm imajo manj.
Kok ste eni zanimivi mate avtomobile ki imajo porabo 6l pa potem ra?unate pa ra?unate pa zra?unate da se vam po 2 letih ?ele vrne investicija in potegnete ?rto, da je plin ok ampak se ne izpla?a. Jest da mi avto pije 6l niti tega ne grem ra?unat. Predelave delamo tisti, ki imamo porabo 10l+ tukej je pa potem mal druga?na matematika ane
Nisem plina? ampak si zadel bistvo... ve?ja kot je poraba bolj se spla?a in hitreje pokrije ter za?ne var?evati s stro?kom goriva. Manj?a, ko je poraba in ?e je to vezano ?e na malo prevo?enih km bolj je investicija nesmotrna.
Ko si glih omenil vo?nje ve?ih avtomobilov mi je zdaj ravno to v?e?, da ko ?altam na slu?benega Passata in nazaj se sploh ne rabim privajat tistih nekaj deset sekund (sklopka, menjalnik,...), ker sta vsaj v tem delu izredno podobna. Zanimivo, da pa pri Golfih pa ni tako - druga?na ergonomija, ob?utek na sklopki ... tako, da se mi tudi zgodi, da mi avto cukne, ker narobe spustim sklopko.
moras sprostit sklopko pa das v ler in pol ponovi vajo, nc na silo, ker pol je rezultat to kar si opisal...se mi je parkrat zgodilo s staro 6-ko in mogoce 2 krat z miato
Ampak na novi ?estki pa ne? Men se ne na te ne na stari to ni zgodilo niti enkrat, ?eprav tudi ?e bi se to res ni ne vem kak?en problem.
To se tudi meni zdi nenavadno - sicer sem imel samo dva Japonca do zdaj pa tega problema z vzvratno prestavo nisem opazil. Nazadnje ko se je spomnim, je bilo to ?e na Wartburgu pred davnimi 20 leti.
Sicer ne vem kako zgleda drugod sam pri nas se oprema vozila sploh ne ceni pri prodaji tako, da imajo isto ceno osnovne razli?ice kot tiste najbolj opremljene. Na koncu se le malo la?je prodajo bolj opremljene ampak skoar za isti denar.
Ajoj no... pa sej ni bila poanta v tem kako to zrihta? ampak v tem, da gre za neoriginalen odbija? in zato verjetnost, da je avto bil udarjen ter v opozorilo morebitnemu kupcu, da avto dobro pogleda.
Dvomim, da se da tele pokrov?ke posebej dobit saj so del dvi?nega sistema ?ob za ?pricanje vode na lu?i. Kakor poznam Mazdin princip rezervnih delov je to vse komplet za nemajhno ceno.
u, ta zna bit lepa ja, od une pa raj roke stran, je res butast pokrpana. ?e je tok problem dat tistih par ? za pokrov?ek za xenon, kako se je ?ele ?paral pr ve?jih zneskih
Ni pokrov?kov - odbija? za tiste brez xenonov je pa? brez lukenj.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani