Skoči na vsebino
pred 56 minutami je NevLado napisal:

Najbolj pomembno vprašanje: A je pri tem servisu tudi kak rezerven kos ostal pod pokrovom?

Še ne vem, bom doma pogledal...

Čeprav, resnici na ljubo, na tem servisu mi nikoli niso "podarili" nič orodja...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

Končno so dobili rezervne dele za mojega eksota, zato sem ga pripeljal v neko kitajsko delavnico...

IMG_20260219_071708289.jpg

Servisirajo Forthinge, Baice, Voyahe, Mazde, Dongfenge, Mheroje in Boxe...

In zdaj čakam.

Mimo grede, če se kdo klati tod okrog, mi lahko pomaga zabit čas...

Popravljeno od Slivka

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Sem slikal samo enega, ma jih je bilo več...

IMG_20260218_133722402.jpg

Poln "kamper-stop", vsi na kablu za čas smučanja. Drugače ne bi niti opazil, a je prišlo do barufe za zadnjo prosto vtičnico, pa mi na začetku ni bilo jasno, kaj hočejo, ko pa niso kamperji...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je sportman333 napisal:

in koliko € cca je tak "veliki servis" pri taki resni mašini? (res me to zanima iz radovednosti), hvala za info....

Naj bi bilo nekaj kovancev manj kot 2.000€. Kaj bo na koncu ratalo, bom zvedel v ponedeljek.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 39 minutami je NevLado napisal:

in kaj boš servisiral?

Veliki servis.

Se pravi, čisto klasično, menjali bodo:

- zobati jermen

- napenjalec zobatega jermena

- 2x klinasti jermen (BTjc ima, kot vse resme mašine, dvojni klinasti jermen)

- filter olja

- filter nafte

- filter zraka

- olje v motorju

- olje v zavorah

- olje v servo volanu

- olje v sprednjem diferencialu

- olje v menjalniku

- olje v reduktorju

- olje v zadnjem diferencialu

pa še nekaj malenkosti, ki pašejo zraven pri 'velikem servisu'... Nič posebnega ni.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 42 minutami je godlike napisal:

To ne.

Samo če ne prideš na servis, nimajo kaj s tvojimi deli. BT je pač postal že redek. In še ti ki so, verjetno niso večinoma na uradnem servisu šraufani.

Sicer ima smisel, ampak, če se z njimi menim za servis in mi še predračun pošljejo, da ne bo kakšnih presenečenj, potem ne vidim razloga, da ne bi prišel. Čeprav, glede na cifro na predračunu...

Ja, vem, so mi govorili, da Mazdini dizelaši znajo biti dragi, pa nisem verjel...

Da imam pa tako eksotičen avto, da moram avans na servisu plačat, jaz ga pa vozim po gozdovih in vlakah... Tega si niti Elon Musk ne privošči...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 21 minutami je Agerg napisal:

Ponavadi je to za tiste, ki so novi ali pa sumljivi. Sam veš kam spadaš. Samo nov verjetno nisi. 😋

Ti, se moram pa prav ustavit in na lopato naslonit, da tole malo premislim. Le zakaj bi jim bil sumljiv?

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plačal avans za "velik servis".

Ne vem, kam je tole prišlo in kaj je temu vzrok, ampak na pooblaščenem Mazdinem servisu so hoteli avans - vnaprej plačat material po predračunu, delo se bo pa obračunalo, ko prevzamem BTjca...

Kakorkoli, v petek grem pozdravit žabe in žabarje...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
dne 5. 2. 2026 ob 15:06 je Boss napisal:

A to je resna cena?

Ja, kaj, a ta mestni se pa lahko vozite v avtih za 40.000€?

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mi je nikoli nismo menjali. Ne pri Mazdi 5, ki je šla od hiše z 360.000 km, ne pri BTjcu, ki bo zdaj - zdaj imel 240.000.

In na tvojem mestu je ne bi menjal. Ker bolj zaupam original Mazdini kot konkurenci, ki jo izdelujejo kdo ve kje in kdo ve iz kakšnih materialov...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj je odveč danes na avtu?
Napisano

Počasi bodo ugotovili, da ni vse zlato, kar se sveti...

Saj je fino, dokler dela. Samo določene stvari morajo delati tudi ko ne delajo več - ker je od njih odvisno življenje...

N1INFO.SI

Kitajska uvaja prepoved skritih vratnih kljuk na vseh avtomobilih, ki se prodajajo v državi, s čimer postaja prva država na svetu s takšnim ukrepom.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

10.000 km utekanja? 🤨 

Noro. Da bi 1.5 leta utekal motor. 

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Jaz ne kupujem vozil za to, da stojijo v garaži in da jih razkazujem sosedom in žlahti...

Kljub vsem okvaram in čakanju na servisu je Ford 10.000 km naredil v pol leta...

Da ni kriv Ford? Kdo pa? Mahindra? Mogoče Daewoo? Gor je Fordova značka. Če so naročili podizvajalca, je meni vseeno. Oni naj pa nadzirajo, kaj podizvajalec dobavlja v Fordove salone in kaj Ford prodaja pod svojim imenom.

Hov-hov!

(ne se bat, pes, ki laja, ne grize)

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 17 urami je g.Wankel napisal:

Lahko se pa za Forda vprašamo, ali je problem v vozilu ali vozniku? :) 

To, da motor v prvih 6.000 km popije liter olja, ni kriv voznik - ker prvih 10.000 km se motorja ne obremenjuje in ne priganja v visoke obrate, da se zadeva lepo uteče. In pri nežni vožnji prvih 6.000 km poraba enega litra olja - ne, to ni kriv voznik, tega ne priznam. Kasneje ja, smo ga obremenjevali in priganjali, ampak prvih 10.000 km je šlo bolj umirjeno, da se zadeva lepo uteče.

Vse ostalo pa ... ... Dizelaš sam po sebi ni delal težav. Air-bag ni vezan na vrsto goriva in bi delal težave tudi, če ne bi bil dizel. Peder-bremze ravno tako. Pa amortizer, ki je spustil olje in so ga menjali v garanciji (!! In na pooblaščenem Fordovem servisu nisem mogel dopovedat, da se take stvari menjajo v paru na osovini in ne samo enega!!) tudi ni odvisen od vrste goriva. Pa tudi glavni računalnik, ki so ga morali menjat, ker je ves čas nekaj prihajal v varnostni način brez da bi našli dejanske napake, tudi ni odvisen od vrste goriva Pa da olje kaplja iz menjalnika tudi ni odvisno od vrste goriva. In tako naprej, ne bom zdaj našteval vsega, ker ne vem, koliko strani ima forum, pa da ne popišem celega Mazdinega foruma s Fordovimi težavami...

Če je pa težava, ker je voznik prepričan, da je vozilo s štirikolesnim pogonom primerno za vožnjo po hribih, pa ga parkira v garažo na 965 metrih nadmorske višine, pa ... Jah, glej, v bistvu je spet kriv Ford. Ker v Navodilih za uporabo nikjer ni zapisano, da je namenjen samo za uporabo na avtocestah Padske nižine in Panonske ravnine...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Moram kupit enega tega sodobnega dizla, pa da vidim, a je res problem v vozilu al v vozniku...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

V Novi Gorici se zaenkrat še dobi E5.

Ja, vem, zame so edino dizelaši tisti ta-pravi. Ma dvokolesna Honda, Jonsered 630 in Efco 132S nočejo delati na dizel...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 15 urami je FuManchu napisal:

Kolega je imel včasih. Ko smo še gume narezval 🤣

A pa ta kolega to še ima?

Bi hotel to posodit?

Od kje pa sploh je ta kolega?

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.