A potem, če dobiš položnico, lahko rečeš, da je fejk?
Pa še eno resno vprašanje: a te lahko za isti prekršek večkrat kaznujejo? Mislim, ko te ta škatla posname pa da dejansko res dobiš položnico, traja 14 dni, lahko pa tudi do 30 dni. Če traja 14 dni, lahko po tem odseku pelješ vsaj 10-krat. Recimo, da je signalizacija malo nerodno postavljena pa ti kakšen kombi ali tovornjak zakrije znak ali kaj podobnega in niti ne več, da bi moral po avtocesti voziti 40 km/h, ker je pri kraju prostor za počitek DARSovcev, potencialno lahko dobiš domov 10 položnic, preden sploh ugotoviš, da delaš prekršek...
Pretekli petek so imeli novogoriški policisti nekoliko drugačno nalogo kot sicer, pod večer, nekaj po 19. uri, je Operativno-komunikacijski center prejel klic v
Imam tri vprašanja, pa da ne odpiram nove teme, bom potegnil eno iz naftalina. Glede na to, da je že več kot 20 let ni nihče potreboval, se najbrž ne bo nihče pritožil, da mu smetim...
Najprej uvod:
Neki trgovec (moj prijatelj) je našel 10 litrov motornega olja Valvoline MaxLife 15W40 iz leta 2009 - "izgubljeno" nekje pod eno polico, pa ko je preurejal, je "padlo" ven... Ker je tako staro, nekako nima poguma to vliti v motor. In sem bil v pravem trenutku na pravem mestu ter dobil to olje. In sem se odločil, da ga bom mešal v nafto, po en liter olja na 50 litrov nafte. In prišel do zanimivega zaključka: poraba nafte našemu BTjcu je precej padla. Prej je bilo povprečje okoli 16,5 litra na 100 km, zadnjih 3430 km pa je poraba goriva (nafte in olja) padla za okoli 1,5 litra na 100 km. In to ni merjeno na eno vožnjo ali pa na en rezervoar, to je merjeno na 3430 km - kar nekako zajame različne režime in relacije...
Torej, vprašanje: kaj vsebuje motorno olje, da zmanjša porabo nafte?
Do tu so bile številke. Od tu pa moji občutki (lahko, da je tudi "placebo efekt") : imel sem tudi občutek, da je motor deloval precej bolj mirno (ni se toliko tresel, predvsem v prostem teku), nisem pa opazil, da bi izgubil moč (čeprav sem pričakoval, da bo prikolico v Rebrnice težje potegnil kot s čisto nafto, pa tudi v te naše hribe je vlekel po dve prikolici, pa nisem imel občutka, da bi vleklo slabše kot prej).
Je možno, da je res motorno olje v nafti pripomoglo k mirnejšemu teku ali se mi to samo dozdeva?
Je možno, da zaradi motornega olja v nafti res ni izgubil moči ali se mi tudi to samo dozdeva?
Klicaj ravno ne, SMS je pa bil: moj prijatelj in bivši sodelavec.
Slučajno je naletel na oglas, prepoznal in poklical. Ne da bi on kupil ampak tako, ker se že dolgo nisva slišala. Sem mu naložil pošteno furo in vse je odpeljal. Kar je še bolj zanimivo - že lani sem ga za 1. april pošteno potegnil smo se na ta račun zezali potem še vse do jeseni. In letos je spet nasedel kot Greenpeacetov kit...
Tisto nisem slikal jaz! Vem pa, kdo je slikal in kje je slikal...
Jaz sem vozil pa nekaj drugega. Mogoče si me pa kdaj celo videl. Se ti je kdaj kaj takega nastavilo pred tebe?
Samo tu je na tabli spodaj številka 1977, kar je oznaka za tekoči dušik. Jaz, ko sem prevažal, sem v glavnem imel številko 1073, ker sem prevažal tekoči kisik. Spredaj je bila pa zaprežena 420 konjska Scania. Ampak tega je že dolgo...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A potem, če dobiš položnico, lahko rečeš, da je fejk?
Pa še eno resno vprašanje: a te lahko za isti prekršek večkrat kaznujejo? Mislim, ko te ta škatla posname pa da dejansko res dobiš položnico, traja 14 dni, lahko pa tudi do 30 dni. Če traja 14 dni, lahko po tem odseku pelješ vsaj 10-krat. Recimo, da je signalizacija malo nerodno postavljena pa ti kakšen kombi ali tovornjak zakrije znak ali kaj podobnega in niti ne več, da bi moral po avtocesti voziti 40 km/h, ker je pri kraju prostor za počitek DARSovcev, potencialno lahko dobiš domov 10 položnic, preden sploh ugotoviš, da delaš prekršek...
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani