Bi pa reku da ima tvoj vulkanizer neko neumno foro, meni se niso zaracunal tega, ceprov nikol nisem kupu gum tam kjer sem jih menjov
Sem ravno ta clanek bral ja. To ravno dobro ne razumem:
"Lahko vam storitev tudi zaračuna. To lahko stori v primeru, ko staro gumo zamenja z gumo, za katero ni dokazila, da jo je prvič dal v promet proizvajalec, ki zagotavlja zbiranje izrabljenih gum v skladu s prej omenjeno uredbo."
A to je misljeno kao, da lahko zaracuna v kolikor ni dokazila da je bila nova guma kupljena pri njemu ?
Če niso bile kupljene v SLOVENIJI ti je upravičeno zakasiral
1. kje si to prebral
2. kko sploh vulkanizer ve kje sem kupil gume
3. folk bo se bolj pogosto nelegalno odlagal gume v naravi ali pa jih bo preprosto pustil pred smetnjakom in se bojo morali smetarji s temu ukvarjati.
Nevem ali ima samo "moj" vulkanizer to foro ali jo imajo sedaj vsi.
Samo se cakam, da mi mehanik, vrze diske oz. spodnjo roko na vago in mi zaracuna po kg za reciklazo odpadnega zeleza v kolikor to pustim pri njemu.
Dej nehi...
Hvala bogu se z vulkanizerjem srecam enkrat na 4-5 let. Se to prevec ocitno.
Kupil nove gume in jih grem danes premontirati. Pravi vulkanizer v kolikor stare gume pri njemu pustim se dodatno placa 2€/gumo. Wtf? Od kdaj imajo pa sedaj to foro?
Katerekoli sem do sedaj imel. Trenutno so gor N'fera sport 18" (letne) in winguard sport 2 WU 7 17" (zimske). Letne so 2 sezoni stare in so letos na tehnicnem namerili 6 mm profila. Boljsa polovica ima pa winguard snow G WH2.
Ej 360 baza je res top. Sem na zacetku mislil, da je to krneki, ampak dokler ne probas neves :D. Tamala je sicer ze prerasla lupinico in imam ze nekaj casa otroski stolcek (isto nuna), ampak sem bazo 360 obdrzal, ker je itq kompatibilna in je res zakon, ko dajes otroka notri in ven. Je vredna svojega denarja .
Sem pa recimo komplet vozicek nuna demi grow riveted + kosara za novorojencka in lupinico + vsi ostali dodatki k pridejo poleg prodal za 700€. Je bil pa res lepo ohranjen.
Imam 2.5 sicer druga generacija, trenutno 310.000 prevozenih in niti enega samega problema z motorjem. Nivo olja pade iz max. na min pri 20.000 prevozenih.
Trenutna cena za mazda 6 GH textar je : zadnji diski 280mm 40€ na kos in pa 29.90€ so ploscice. Torej komplet zadnja dva diska + ploscice je 130€. Se vedno 3x ceneje, kot uradni servis.
Moja slika je za sestko (mk2). Za trojko je vrjetn se ceneje. Tudi jaz sem menjal zavorno tekocino. Za delo sem jaz dal 70€. Menjava zadnjih diskov, ploscic, celjusti in komplet zavorno olje. Menjal sem 2 tedna nazaj.
Sicer ze par tednov nazaj, ampak zamenjal zadnje diske, ploscice, celjusti in zavorno olje. Sem ze pozabil kaksen je obcutek, ko zategnes rocno 🤣. Sedaj jo veselo lahko zategujem kaksno leto, dve
Jaz imam vedno vse na 2.5 pa nikoli nobenih problemov (tako 17", kot 18"). Sicer pa, ko bos na hrvaskem prekontroliral tlak v kolikor te je strah. Jaz imam v avtu vedno se " 2v1 power bank", kateri omogoča zagon avtomobila in polnjenje pnevmatik (just in case)
Drgac pa na mazdi nisem naredil (se) nic. Sem pa dobil zadnje diske, ploscice, celjusti in zavorno olje
Moja izkušnja je pa taka: čez vikend je cena iz petkovih 159 € v nedeljo zvečer narastla na 179 €, v ponedeljek zjutraj v mobilni aplikaciji je padla na 143 € (- 1€ bonus) in sem kupil. Danes pride isti set na spletu 182 €, v aplikaciji 167 €.
Na računalniku je veliko lažje pregledovati - izdelke sem dodal na seznam želja. V mobilni aplikaciji sem iz spiska želja izdelke prenesel v košarico, tu pa se znesek preračunava na aktualno stanje cen ... pustiš in čakaš, če se ne mudi.
Ja cene na autodocu ves cas nihajo. Danes je lahko ena stvar 30€ jutri je pa lahko ze 38€ itd. Hocem samo povedati, da imam jaz vedno iste cene neglede na to ali gledam preko spleta ali v app. Mi pa app ni vsec ker je slabo pregleden pa se skos neki spamajo s temi "bonusi" in pa ce imas kaksen artikel v kosarici itd.
P.S ja vem lahko ta obvestila blokiras v nastavitvah telefona.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
In kaksno dokazilo bi potem jaz kao mogu pokat vulkanizerju?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani