Skoči na vsebino
Gume
Napisano (urejeno)

- Yokohamo sem vzel na spletni trgovini uvoznika, ker sem v dogovoru z njimi čakal 14 dni, je bil kontejner na poti. Drugje je sploh ni bilo (sveži model in čudna Mazda dimenzija).

- Michelin Alpin 6 sem vzel na Bartogu, ker so mi ceno enačli in je bilo težko dobit V.

- 2x Bridgestone LM005 sem vzel na gumax-u 

- Michelin Pilot Alpin 5 sem vzel v Nemčji, ker so bile v kompletu s felnami in TMPS senzorji. Cena je bila tako ugodna, da bi se splačalo po njih peljat, tudi če ne bi zraven šel na dopust.

- Michelin Pilot Alpin 5 sem vzel na nove-gume, je bila najceneje v SLO. Ceneje kot na Liderpnevmatik (sem primerjal).

Letos še ne vem kje bom vzel. Seveda obrnem Google na glavo in pogosto preverim podjetje. Če ni v EU, ne velja EU zakonodaja.

Ko se bo približal 15. 3. se bom odločil katere, verjetno PS5 ali CSC7 in poiskal trgovca.

Zgornji seznam je kronološko urejen. Pred tem mi je dobre cene rihtal vulkanizer. Ne vem, ali mu ni več, ali pa ne dobi dovolj ugodnih cen.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Po moje bo ok.

Vseeno izgleda ok stran.

Po navadi izveš koga ščiti stran komaj ko se zalomi.

18 let sem bil izredno zadovoljen z ebay-em.

To je bil en specialec nemški. Imel je tudi fizično podjetje. Samo ebay bi moral imeti možnost prijave kadarkoli. Ne pa samo v določenih korakih, če kao nisi našel skupnega jezika.

Lahko bi se šel v poenostavljen sodni postopek, samo to ni bilo vredno denarja, ki sem ga porabil. Seveda je brezplačen, moj čas pa ni.

Problem pa je ta, da ker je bil PayPal vmes, nisem mogel dati charge back na kreditni kartici. Saj je plačilo šlo PayPal-u, ki ga je posredoval in ne direkt naprej.

Na Liderpnevmatik ne kupujem, ker me moti sedež podjetja. Če se ne motim je v Andori, torej izven EU.

pred 12 minutami je skritikrt napisal:

.je pol naročil pri Petrolu,a dobil....se mi zdi,da češke namesto "Made in Germani".

Pa ok. To bi lahko tudi pri vulkanizerju dobil.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Pa za intermezzo, 3x sem claim uveljavljal na kartici odkar imam Revolut in vedno so se prijazni uradniki lepo potrudli na Revolutu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je skritikrt napisal:

Paypal-om...nisem še pri tem spletnem prodajalcu kupoval,in se zaradi 12,97€ ne mislim "zajebavati"🙄

Sem ga izbrisal z ebayem zraven.

To je blo ca. pred 1 letom.

Prodajalec mi je poslal artikel drugega proizvajalca. Trdil je, da je to naredil zavedno in da kako lahko trdim, da je nadomestek slabši. Po par dneh preprirov, sem vložil vračilo.

Poslal mi je poštno nalepko, vednar Post.de. Želel me je okrog prinesti in zatrjeval do bo pošta dostavla.

Ebay nisem mogel ničesar, ker je dal  nalepko in je bila sedaj poteza na meni. Pomoč je bila samo možna, da pokličejo, ampak ne kličejo v Slovenijo.

Mislim, da je to delal prodajalec zavedno. Bi vrgel v poštni nabiralnik, oni bi stran vrgli. Prodajalec bi pa trdil, da ni prejel. Kar res ne bi nikoli.

Sem vložil Claim na Paypalu, so potrdili in mi dali naslov, kam naj pošljem na svoje stroške denar in bom dobil nazaj denar. Torej jaz naj krijem PTT, za to da je zavestno mi poslal napačnega. So rekli, taka so pravila.

Prekopal celi ebay in našel "impresum" mail. Kjer sem se pogovarjal s podporo. Žal, ker sem eskaliral na Paypal ne bojo naredli nič, razen da ga pozovejo.

Ta kontakt zavedno skrivajo na zakonski minimum.

No sem napisal komentar kak me je okrog prinesel. In je komentar po tednu izginil. Pri vseh ostali je nazaj sikal prodajalec, tu pa ni mogel in je vložil izbris. Neko enomestno število jih lahko izbrišejo.

In sem oboje izbrisal, ker je potuha prodajalcem.

pred 13 minutami je dvorjan napisal:

To ti jih bodo z Nemčije dostavili ...

Avstrijska firma je 😉

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Mene osebno ne motijo.

Pa prečke grejo dosti lažje gor.

Tiste krive plastike pa tak samo Drago vidi. Ostali ste rabli lupo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Nizke so mi lične. Te pa nikak.

Ampak ja. Morem povdarit, da je to moje osebno mnenje. Če ne bom kregan. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Steho dol, pa se nasmej, si potem ne boš rabil doma zobe prat.

Za zašcito oči, pa bi priporočal plavalna očala.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Ja mogoče pa res vozi grozno Mazdo, ki ima nagravžne sanke in še karavan po vrhu. Pa se mu kolca po Škodini obliki od prvega dne. 🤔

A si to htel napisat? Pa nisi upal.

Če bi prebral, sem napisal, da mi ni jasno kako ti je lahko hkrati lepa Mazda in Škoda.

Seveda so Škode določenim ljudem lepe. Saj nismo vsi isti. 1000 ludi, 1000 čudi.

Celo enim ni važno, če je Cyber truck oblika, samo da je drugo ok.

Ampak Mazda je vedno trdila, da imajo dražje avte in da se zavedajo, da je nakup delno iracionalen, ker če bi bil racionalen, bi kupci raje kupili Škodo ali VW-ja.

Torej so samo priznali, da se prodajajo zaradi oblike in "drugačnih" motorjev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je Alex napisal:

V vseh avtih je tako.

Mondeo 2008 letnik je imel še dodatno gumo na pragu kar nizko. In za to ta del, ni bil nikoli umazan.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Iz Mazde, ki ima podobno kot Alfe, obliko da ti srce zaigra, na robato kockasto Škodo? 😭

Kot da iščeš totalno nasprotje tega kar si imel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Dober opis.

Za to je pri nas prišla Mazda2, ker je MiTo bil samo 3 vratn.

Za naprej mi ni nikoli problem pri parkiranju, ker gledam širino snopa žarometov.

Dizl Alfe nikoli nisem vozil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano (urejeno)

Alfa imela samo eno gor, ki je 1x pobrisala. Dol ni blo nič. To kar dol premikaš ti, je imela na zasuk na vrhu ročke.

To ma Mazda svojo finto. Ker Ford in Hyundai sta kot tvoj Passat.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano (urejeno)

Na Alfi se je klop rihtal z obratom stikala, to mislim. Nisem še zasledil Mazde s tem.

Indicator-stalk-switch-Alfa-Giulietta-0156101303-6.jpg

Naša M2 je še imela klasično.

Sta pa imela s Fordom eno cako. Na Fordu se dol 1x pobriše, gor stopnje, ma M2 pa je blo obratno.

Pal pa si vedno mešal 🫣

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.

Alfa je tu bila pred vsemi.

Tudi če si pozabil na avtomatsko. Ni po ponovnem vžigu brisalo. Moral si 1x ročno butnit, pa je pol avtomatika delala.

Če kdo ne ve, na Alfi se z premikom ročke 1x pobriše, delovanje ureja krogec....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano (urejeno)

Če bi bla Mazdina šasija bi še blo verjetno mogoče. V kitajsko šasijo pa težko....

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 59 minutami je g.Wankel napisal:

To gledaš za Hyundai? Sicer so vse naštete dobre, sam imam pa Conti. Zaenkrat presenetljivo vredu, kar sem pač še lahko od septembra jih odvozil ;) (dinamična vožnja)

Forda.

Za to me bolj na Michelin vleče, ker je kanček manj športna.

Znanec je tudi samo hvalil Conti SC.

i20 še izgleda, da bo PZ4 držal še eno leto. Potem pa PS4S verjetno, me je strah, da bo na PS5 bočnico rolalo.

PZ4 je super, samo je potrebno spomladi in jeseni hudiča preklemano gret, drugače drsi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je sportman333 napisal:

sem ravno zasledil, in bom spomladi kupoval nove letne gume, kaj je komentar oz. mnenja uporabnikov teh EG F1 ? so za kej ?

Tudi jaz morem nove nabavit.

GY je drugače zelo dober. Se pa sam gibam v športnih variantah.

Kolebam med Pilot Sport 5 in Sport Contact 7.

Če bi pa kaj novega prišlo, pa 100% novi model. Tudi kake Bridgestone Potenze se ne bi branil.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 32 minutami je jures napisal:

Ja o gumah ne vem veliko, ker pri skupaj 50-60.000km letno v treh kategorijah veckrat letim s ceste :). Nobenega ne kritizoram, vsak ma svoje mnenje, izkusnje jaz ponavljam da samo delim svoje iz prakse, pa me ni sram rečti da sem heavy user na cestah. Pustmo še vlečenje zadev za sabo....

Kilometri še niso dokaz, da si vrhunski voznik. Ne trdim, da si slab, ker te ne poznam.

Tudi tovornjakarji, jih imajo bolano dosti prevoženih, bi morali biti popolni. Potem pa berem, da se je zaletel drugemu tovornjaku v rit. Ali pa povozil koga na odstavnem...,

Ali pa se peljem po delu na cesti po omejitvi, pa bi me najraje zrinli dol,...

Bil sem na AMZS poligonu na Vranskem. Deklica z BMW 4, jo je sukalo za zabavo.

Gume 1 teden stare Nexen. Še inštruktorja nista mogla verjeti. Malo je manjkalo, pa bi se en peljal testno rundo.

Drugače če ti Sailun dobro služi, super za tebe. Dobiš ugodno gumo 👍

pred 17 minutami je Alex napisal:

Kaj bi lepil dokaze. Nimam kaj  nobenemu za dokazovati. Važno je,da imamo poceni namestitev. 😋

Ta hotel reklamiraš vsako zimo.

Dokazila pa ni. Tukaj se strinjam z ostalimi. Zamegli podatke hotela, da se samo kraj vidi. Pa seveda svoje.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 18 urami je jures napisal:

Jaz menjam gume zarad kilometrov na 2-3 (max) leta, verjamem da se guma katerakol že je nima časa postarat zato deluje optimalno tiste 2-3 leta, spet ne glede na znamko.

Zakaj pa so potem na testih odstopanja?

Tam imajo tudi nove in ne postarane.

pred 19 minutami je jures napisal:

Seveda Alex živi v paralelnem svetu s kavča, vsi ostali smo z Marsa

Verjetno je on v takem svetu z hoteli, kot ti z gumami 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.