Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

Evo, konec ljubezni do Petrola.

Tankal sem sredi kraja z največ prebivalci (če rečem kaj drugega, so že ble reklamacije) in na ročki E10.

Bom pa Orbana tankal, pa ko bo dovolj plusa pa 100-tko pri njemu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Pri nas vulkanizerji vsi filajo gume na 2.5! Letos npr. Twinga,Xceeda, Passata, cx-30 in temu praviš ti strokovnjaki! Pri vas pa očitno 2.7-2.8.,ker je opazil, da sami sploh ne pumpate vmes in bi bile čez dva mesca 2.2 kar je pa strup za gume :nevem:

Meni pogleda tablico. Če si moški in sumljiv, še vpraša, če bi rad odstopanja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

18x sem peljal novega Polota 2010 na garancijo v prvem letu.

@Slivka tudi svojega VW/Forda X krat na garancijo.

Vsake kvatre se pojavi en tak sfaliran avto.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Tak sem imel na i20n.

Probaj v zgornjem kotu prste potisnit med gumo in pleh.

Škripanje je nehalo.

Na koncu so morali menjati tesnilo okna, ker je rotiralo in drgnilo po B stebričku.

Uredil na garancijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 urami je Alex napisal:

Pa fantje,a imate pri vožnji prižgano glasbo? Ali celo pot samo poslušate in gledate , kaj boste slišali oziroma našli kake čričke.

Na Alfi mi je počil nosilec armaturke in se je kotalil po njej sem in tja.

Počen del smo ven polovili. Samo ni bila več fix. Izredno moteče je bilo, ko je na luknji (seveda doplačano športno podvozje in nizkopresečne gume) in v tišini glasbe (ja EDM ima tudi tišje izseke ...) ali pa med govorjenjem spikerjev amaturka spokala. Teh tihih pritajenih par krck, je bilo dovolj, da sem bil nervozen.

Tak da ga razumem čisto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 3 minutami je samSimon napisal:

Niti ni navedenega podatka o nekaramboliranosti... 🤔

Ma ja. To vsi pokljukajo.

Tudi jaz sem na Alfi, čeprav sem kupcu povedal za točo in da je spredal bil menjal odbijač, luč in blatnik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je tommzy napisal:

Imam Drivvo aplikacijo s katero bom beležil pa da vidim... 

Fuelio je dober.

V tujini z njim lovim poceni črpalke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Predvidevam da tak kot 5 let star Dunlop Wintersport 4D DOT10.

Se je sodelavec vozil za mano in me je vprašal, če sem provuciral, da mi je rit tak noslo 😅

Prvo leto so ble vrhunske, potem pa eksponentno trdele.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 18 urami je tommzy napisal:

V bistvu je bil. Ker je bil 8 let star pa 190.000 je imel in 3x od toče in cel razkopan. 

Moja Alfa je bla 7.5 let 90k km in 2x od toče. Pa je že drugič duša bolela. Juuj.

Točno to je mene psihiralo, ko sem Focusa kupoval, da bo res večji, a ne bo segel Alfi do gležnjem. Na srečo moj nakup ni bil backfire kot tvoj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 21 minutami je tommzy napisal:

Sem pogruntal da največ v dežju. Kaj bi bil problem? Tudi prometni znaki dostikrat zmotijo kamero in misli da je avto pred mano. 🙃

Ta sistem matričnih je bil pri oplu svetlobna leta boljši in naprednejši. Mazda tega ne obvlada. 

Tudi Fordov sistem je top.

Preklopi na dolge, samo izven naselja. Prav se vidi kako sveti mimo sprednjega avta. Levo in desno...

Če je preveč avtov nasproti in spredaj preklopi na kratke. V trenutku, ko lahko začne podaljševati snop in podobno....

Verjetno nimaš kaj, pač ni najbolje razvit. Isto kot enim pobira prometne znake iz tovornjakov, avtobusov itd.., meni pa je v 6 letih 3x prebral znak iz izvoza avtoceste, drugače pa v nulo dela tempomat.

Ima pa vsak avto svoje hibe, tudi Ford. VW in Alfa imata dosti boljše parkirne senzorje. Hyundai je podobno čudo kot Ford.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Jaz tud nikoli ne uporabljam tega sredstva, ko so kolesa na avtu. Le ob menjavah očistim, da ne špricam bo diskih in čeljustih. Hmmm mogoče pa je to res lahko vzrok. Ker tam na slikah res tko zgleda, kot bi kaj špricnilo gor.

Perem s Sonax vedno. Špricam po felni. Pustim 2-3 minute in s kartačo ščoham. Gume se izogibam, če leti po disku, mi je potrata sredstva, tako da se tudi trudim to zmanjšat.

Na nobenem avtu še nisem imel tega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 48 minutami je Slivka napisal:

Kasneje so se prilagodili evropskim proizvajalcem in zdaj so dragi in nekvalitetni, kot ostala sodobna evropska vozila...

Ne vem no.

Kvaliteta je bla vedno dobra. Meni je bila težava, ker niso imeli dovolj "močnih" motorjev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 4 urami je samSimon napisal:

Čez 5 let ne bo nikomur več čudno kupit kitajski avto. Pa po vsej verjetnosti bojo imeli že lastne salone s servisi.

In po zaslugi salonov, ki jim zdaj dajejo uteho, jim bodo potem konkurenca. Ker kvaliteta bo šla gor...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Vse kar zmoti focus je problem.

Še vedno ista aroganca, kot je bila s selitvijo proizvodnje na Kitajsko. Saj oni ne bojo znali skopirat in izboljšat, so svetlobna leta za nami....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 50 minutami je samSimon napisal:

Samo vprašanje je kam, oziroma namesto česa 😅 Mogoče, če klime ne bi pogrešal...

Pol bo kompresor, ne turbo 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 22 minutami je tommzy napisal:

Še eno vprašanje...

A je machine grey Mazdina barva tako tanka in zanič? V petek je bila prva vožnja zjutraj po posipani cesti pa imam na havbi že par pikic oziroma odkruseno barvo. 

Kaj bo po zimi? Katastrofa od barve. 

A so druge barve kaj bolj vzdržljive in debelejše? 

To ni normalno. 

Ena zimska... 

IMG_20251123_105036.jpg

IMG_20251123_103409.jpg

Tak je z novimi barvami. Alfa 2010 je bla metalic in je bla top barva. Celo značko proizvajalca barve je imela (BASF).

Na Focusu, ki je perla, se kamenčki na haubi poznajo. Pač po 6 letih je nekaj okruškov, do belega primer-ja. Pa se ne sekiram.

Avto služi, kupec po 8Y ali več pa ne bo plačal več, če teh pikic ne bo.

Pa drugače so moji avti šolsko vzdrževani. Je imel stric na tehničnem velike oke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.