Focus ni kritičen, ker se manj veselo vgašuje. i20n pa ga vgasnem pozimi, ker me moti, da se motor ne zagreje dokonca. Na 10km relaciji pride pozimi do kakih 60-70°C voda in da mi ga od 50°C naprej vgašuje je norost.
To je tudi medijski pomp ... saj se je ze pisalo o tem... Recimo za Grcijo je ravno @dvorjan pisal, da noben ni nic spraseval, kakana je napolnjenost baterije... ceprav so mediji pisali drugace... Podobno kot v Skandinaviji, kjer je pisalo, da ne mores na trajekt z EV... kar tudi ni res... celo nekateri trajekti so električni ...
Ni treba vedno verjeti vsemu, kar pise... Saj nekaj resnice je kdaj na teh govoricah... velikokrat pa se iz muhe dela slona ...
A sem kdaj omenjal trajekte kje?
Meniva se o novih vozil, iz tovarne do stranke, ki se vozijo z ladjami.
Mogoče bo tako bolj nazorno, recimo routa Koper - Hirošima.
Subvencionira se zadevo, ki ni niti bolj čista (skozi celo dobo s proizvodnjo) niti bolj surovinsko neodvisna.
Ker res, da pride nafte veliko od arabcev, ampak dosti večji monopol imajo kitajci z redkimi zemljami. Torej smo iz malo zategnjenega jarma šli pod konkretno zategnjenega.
Drugače pa logično. Subcencije se pobere, take in onake. Nismo končni uporabniki krivi, da so.
Brez skrbi, da bi električni avti bili cenejši brez subvencije. Ko se le ta zniža, jim čudežno pade cena.
Men se to sicer ni zgodilo, je pa res, da na gladkem asfaltu v mokrem je bila res podpovprečna, zato sem zamenjal.
Sem se pa danes v Kopru prepričal, zakaj @Alex je tako robantil čez njo v vožnji skozi krožišča v Kopru. Sem bil ravno takrat v Kopru, ko je bilo konec šihta in kako tele Koprske kamikaze vozijo skozi vsa ta krožišča. Če moraš ustavit, ma ni več šanse, da prideš na vrsto. To je dobesedno škripalo skozi. Noro res, pa sem mislil, da imamo večino pacientov kle v LJ pa vidim, da so naši pacienti še dokaj v redu.
Bo enkrat Alex demonstriral tale rally in borbo za prostor. Nazadnje sem to videl v Beogradu.
Vina Koper (sonček) tablica pomeni nevarnost pri meni.
Podobno je SG in avtocesta.
Beograd je pa res bil na nož, če nimaš tam močnega avta si jih našpukal.
Sem bil prepričan, da bom vsaj 100 jurjev km naredil z njimi pol so me pa fantje kle gor na forumu tolk prestrašili, da sem se spraševal a se ni bolje polet vozit z zimskimi, kot pa z letnimi s skoraj 6mm profila. 😜
70k km ima avto (zimo in leto) Primacy 4 3.5-4mm profila.
Naslednje leto grejo v menjavo. Prisotne so mikrorazpoke in na dežju je slabši oprijem, ni še kritičen.
Lahko pa ti povem, da PZ4, bojo znucane, ko bo avto imel skupaj 20k km.
Tako da pri gumah je vse relativno.
Vozil sem tudi jaz primacy 4 80% časa. Tako da je isti voznik prisoten.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne bo.
Ko grejo cene gor, po navadi Golob ne dvigne trošarin 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani