Skoči na vsebino
AVTOPLIN
Napisano

Sam neki je treba pazit pri teh kitih in sicer to da ?e ga 1x uporabi? v gumi je ponavadi guma nato dokon?no fu?, ker se zadeva napaca/zatrdi in jo ni mo?no odstraniti. Da bi pa novo gumo kupoval zarad enega cveka mi pa tud ni, raje MES pokli?em, ta kit je pa samo zarad policajev notri ali pa zaradi res ekstremne situacije, kjer ni druge re?itve. :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Zanimivo... Petrol v ni?jih obratih naredi najve? navora... OMV pa najve? konjev v vi?jih. A mogo?e v tem grmu ti?i dokaz te?av OMV-ja in slab?ega mazanja visokotla?ne pumpe :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Kaj, a nimate vedno pri?gane klime? Se pravi non stop, poleti pozimi?

Jaz jo imam skoz in o?itno zaradi tega ne opazim neke posebne razlike al je zuni vro?e al je pa mraz. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

pri meni tudi ni neke opazne razlike

Ma ne sam razlike, pri men je manj, ko je vro?e :ouje:

Zadnjih nekaj tankanj iz porabe.com

16.07.2010 52,59 61,11 48.186 839 6,27

09.07.2010 55,68 66,09 47.347 893 6,24

02.07.2010 57,29 68,00 46.454 930 6,16

22.06.2010 58,80 68,80 45.524 906 6,49

09.06.2010 54,29 62,05 44.618 815 6,66

26.05.2010 58,31 67,99 43.803 910 6,41

16.05.2010 52,45 60,89 42.893 805 6,52

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Samo resni - ja kako naj bom resen, ?e pa vidim tako ceno. A zarad ene nalepke in plinske instalacije poba ho?e tri jurje ve? al kako?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Pri starih generacijah dieslov se to da pri novih s preciznimi injektorji pa je loterija. Sicer je treba zadevo predno se jo vlije v rezervoar dobro sfiltrirat... raje 1x ve? kot 1x premalo in zadeva laufa. Kar se ti?e zime pa je treba preveriti koliko se to olje zgosti sam po moje je manj panike kot pa z nafto.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

No ja 0,5L na 5000km ?e ni taka panika, je pa res da naj bi bilo to v vpeljevanju - bom poro?al.

Se umiri... tako, da od 10.000 naprej ti ne bo treba dotakat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

A pol pravi? da je aktivna pa pasivna regeneracija?

Se pravi, ?e ga dosti na obratih vozi? se ti pasivno regenerira, ?e pa takega re?ima ni, pa se vklju?i aktivna regeneracija? :)

bi znal bit, ker na golfu nikakor ne morem ugotovit kdaj se regeneracija izvaja - se pa precej vozim relacijsko, tako, da je verjetno to?no to kar pravi?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Verjetno nekaj ni zategnjeno do konca.

Sam to bi verjetno opazil, ker bi mu tank hitro izpraznilo, ?e bi kje kaj pu??alo. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Man nkol ne smrdi po avtu, mi je pa parkrat pozimi zasmrdel na semaforju., samo sem pa takrat tankal na barju, od takrat ne tankam na barju pa mam mir.

To od smeti??a, ki je zraven, smrdi... :harhar: Druga? pa tam tud metan zbirajo - to bi bilo zanimivo za pogon :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Yokohama Parada
Napisano

prej?nje marangonke sm mogu pumpat na 3.5 ;)

no sej ... pol si pa ?e navajen :lol: v glavnem to sem opozoril zato, ker je bilo veliko ljudi nezadovoljnih z obrabo robov in vsi so pumpali po navodilih proizvajalca avtomobila... se pravi redko ?ez 2,2 bara kar je absolutno premalo za to gumo. Pa tud za ostale gume ni ni? narobe, ?e se pumpajo 10-20% ve? kot je navedeno na listku na vratih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

@Sischi - ti al ?e zlo dovg nis tanku na Verov?kovi, al pa ma? tam kake extra privilegije in zate ne velja cena, ki je tam napisana - 0,64?! <_<:D

Baje je zdej na Verov?kovi ?e 0,67? - tole pa dra?ijo kot v ?asu velike inflacije v biv?i Jugi <_<

Kako pa je s filtri na uparjalniku in pred injektorji? Baje da pri kvaliteti plina pri nas je to treba menjat vsakih 20.000km al pa v dolo?enih primerih ?e prej, ker se kar zaba?ejo. Kolk je kej resnice na tem?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova 6ka vs stara 6ka
Napisano

Boss, ?e sem prav bral si ti imel 1. generacijo 6 , zdaj pa ima? novo (pred leto?njo prenovo)? ?e primerja?, so naredili kroak naprej pri Mazdi ali ne? Je nova bolj?a ali mogo?e kje celo slab?a? Zanima kako je s plehom, zavorami (diski), plastika in oblazinjenje ipd. Thx.

Tako je...

Jaz nisem imel te?ave glede pleha tudi na prvi generaciji ?estke, je pa res, da se pozimi zelo trudim, da avto ne ostaja umazan od soli in tudi nimam gara?e, da bi se vlaga in sol na toplem ?e bolj spravljala nad pleh.

Kar se ti?e pa barvanja in pikic od kamen?kov pa je zgodba enak pri novi kot je bila pri stari tako, da tega se pa? ne da izognit - so pa ve?ino krive barve ne vodni osnovi, ki so manj trpe?ne od prej?njih.

Plusi pri drugi generaciji glede na prvo:

- Bolj?a zvo?na izolacija - manj hrupa

- diesel ima bistveno manj?o turbo luknjo in za?ne vle?i ?e pri 1.500 obratov

- 140KM diesel ima popolnoma dovolj mo?i - vse kar je ve? je samo bonus za ve?je u?itke

- Diski so bolj?i saj pri 47.000km tud pribli?no ni? ne tresejo... je pa res, da v de?ju pazim pri zaviranju, da jih ne segrevam preve?, ?e bi kaka voda potem pljusknila na razgrete diske in jih zvila.

- oblazinjenje GTA se mi zdi skoraj idealno saj je kombinacija usnja in blaga na sedaln/naslonjalnem delu tako, da ne drsijo, niso peklensko vro?i poleti, pozimi pa si pomagam z ogrevanjem zicev. So pa tr?i kot pri prvi generaciji

- vzmetenje je bistveno tr?e pri novi (ne vem kako je pri FL-ju druge generacije, kjer naj bi se dodatno lotili vzmetenja) tako, da avto je manj udoben ampak zato, da je pa veliko bolj?i povratni filing pri ?portni vo?nji

- veliko ve? opreme (bluetooth, biksenon, senzorji tlaka, kontrola pripetosti potnikov, MP3 veksler, ASF (svetenje lu?i v ovinek), avtomatska zatemnitev ogledala, el. zlaganje ogledal, zlo?ljiv klju?, el. odklepanje prtlja?nika, dviganje in spu??anje stekel s pomo?jo daljinca...

- plasti?ni pragovi, ki prepre?ujejo ne?eljeno peskanje kovinskih pragov in pojava rje.

- vrata se zapirajo veliko bolj premiumsko kot pri stari

- DSC je veliko bolje nastavljen in manj mote? kot pri prej?nji

- DPF filter - ni? ve? ?rnega dima za avtomobilom, kar tudi dviguje ekolo?ko osve??enost

Pa ?e Minusi

- DPF, ?e ima? kratke vo?nje

- DPF tudi pove?uje porabo pri regeneraciji tako, da je obljubljena poraba 5,5 litra prej utopija kot realnost (je pa poraba enaka kot pri 120KM dieselci prve generacije)

- Dimenzija pnevmatik je precej nestandardna tako, da so gume drage in izbor majhen

- brez zadnjih senzorjev je avto stra?no zoprn za parkirat, ker nima? ob?utka, kje ima rit.

- ?udno obna?anje funkcije auto pri osvetlitvi saj se ti zgodi, da ob popoldanskem soncu zatemni armaturko in ne vidi? ni? - pomaga ro?ni priklop osvetlitve.

- program motorja je nastavljen tako na var?evanje, da se mu dogaja, da v?asih mrzel pocuka.

- izgleda predobro tako, da se ti zna kaka zavist podpisat na pleh - men so ga recimo po vratih polili z zavornim oljem oz. nekim topilom laka :angry2:

- ?ef mi je rekel, da mi bo zni?al pla?o, ker ima kao preve? denarja, da si lahko privo??im tak avto :hohoho: Komaj sem ga prepri?al, da ne stane ve? kot 27k? in da to ni Leksus :jezicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Yokohama Parada
Napisano

?e bi izbiral zase bi se odlo?al med tema dvema

Goodyear EAGLE F1

Pirelli P ZERO NERO

eagle f1 (smrekca) zelo lepo odvajajo vodo in so zelo vodljive po mokrem. So pa to ?portne gume z eno slabostjo, da jim pobira robove tako, da jih mora? nujno pumpat tam nekje na 3,0 bara, kar pa pomeni, da so malo bolj neudobne. Se pa zato odkupijo z u?itki pri ?portni vo?nji. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova 6ka vs stara 6ka
Napisano

Ne vem, ?e ma na forumu sploh kdo ?e FL nove ?estke tako, da bo? te?ko dobil relevantno informacijo. Po moje pa ne bo? naredil narobe, ?e vzame? pred FL in ?e z dieslom potem z 2.2, ki ima ketno kar pomeni, da nima? dragega velikega servisa.

?e ho?e? z velik ali pa vso opremo bo? moral vzeti najmo?nej?i diesel ali pa benz 2.5, ker v ?ibkej?ih razli?icah je tudi oprema slab?a. To anomalijo z opremo in motorji so odpravili pri FL, kjer lahko dobi? max opremo tudi s srednje mo?nim dieslom, kar je plus za denarnico pri registraciji.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.