Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

wow ja... cela 2? bom na tanku pr?paral... matr to ?e za sendvi? ni na pumpi :lol:

Ko bodo vse tipe goriv spustili za 10 centov bo pa napredek in ponovna vspostavitev konkuren?nosti s sosednjimi dr?avami... tale spust cen je ?al ob?utno prenizek, da bo kej zaleglo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovenija : Hrva?ka
Napisano

tipi?en primer neprilagojene hitrosti...

o?itno res ja... prekleti divjaki v kamionih k terajo k zme?ani.... hmmm, mogo?e je bil pa sam mal zmatran pa je mal o?kice utrujene zaprl. :ne vem:

:blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hrva?ka ?ber Alles
Napisano

re?itev: prpele? se na dopust, parkira? avto, od?raufa? vse ?tiri kolesa in jih shrani? v prtlja?niku. Avto je nato ves dopust na klocnih, Hrvati crkavajo od smeha in se privo??ljivo smejejo ter tudi enmu ne pade na misel, da bi ?e kak?no dodatno ?kodo naredil... na konc dopusta samo namontira? vsa kolesa nazaj, spakira? robo in se odpravi? domov. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hrva?ka ?ber Alles
Napisano

To dr?i kar si napisal, da ni to enotno obna?anje na Hrva?kem.

Za tak?no s(t/r)anje so pa poleg politikov hujska?ev krivi predvsem mediji, ki kar i??ejo najmanj?e dogodke, da jih obesijo na velik zvon. Recimo za primer je tale ?lanek na 24ur.

Slovenec ozmerjal policista... a to je novica, ki jo je treba objavlajti na obeh straneh meje? A res? Dnevno stotine ljudi tako al druga?e ozmerja policaje pa teh podatkov ni nikjer objavljenih ker nimajo nobene te?e. Ampak ko pa Slovenec na Hrva?kem ozmerja hrva?kega policaja je pa to nekaj najhuj?ega kar se lahko zgodi in verjetno bi se isto zgodilo s kontra situacijo.

To je ta probelem, ki greni odnose na obeh straneh, mediji pa si manejo rokice, ko lahko o takih stvareh pi?ejo pa ?etudi samo kvarijo medsosedske odnose.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pri?akovanja servisa
Napisano

Sej, ravno zarad kriznih ?asov ti ne daj nadomestnega avta ;)

Druga? je pa tako, da pri Gami so mi dostikrat oprali avto... verjetno je ta del "usluge" bolj odvisen od ?asa, ki ga imajo, al pa od tega kolk se jim da.

Me je pa vsaki? vseeno presenetilo, ko je bil avto opran in kr nekako la?je pol odkarta? tiste velke zneske v evrih... hehe, kolk je mene lahko okrog prnest, sam avto mi opere? pa sem ?ist bla?en :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hrva?ka ?ber Alles
Napisano

Zanimivo, na nekem drugem forumu sem enako napisal o osvobajanju du? iz gum na hrva?kem, pa mi je moderator prispevek zbrisal. Mogo?e zato, da nebi po nepotrebnem vznemirjal javnosti. :whatever:

Na kermu to? Da vidim ker forum je tolk hlap?evski, da ne sme? ?ez hr?ke kej povedat, sploh ob takih dogodkih?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo..
Napisano

za tehni?no brezhibno vozilo mora? imeti rezervno gumo ali pa komplet za popravilo pnevmatik... ?eprav za precej Mazda?ev je dost tud MES kartica ampak pravila so pravila :jezicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hrva?ka ?ber Alles
Napisano

?e vedno se vsaj lahko tola?i?, da je vsaj avto cel, kar recimo ne more trdit tale odvetnik iz Srbije

http://24ur.com/novice/crna-kronika/razbil...-odvetnika.html

Sam kaj ?mo, to je pa? "moderna" Hrva?ka in od njihovih politikov napumpan folk, ki se vede kot trop ovac. :(

?lovek se resno vpra?a a je to za spustit v EU :ne vem: pomoje, da ne, ?eprav vem, da ?e zdale? niso vsi Hrvati taki ampak vseeno je to nekaj najni?jega kar lahko nardi? ?loveku, ki ti po vrhu ?e nosi denar in re?uje dr?avo... koljejo kuro, ki jim nosi zlata jajca.**

**kolk je prispodobe v tem stavku :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF
Napisano

Vidi?, dobro da si delil tvoj problem z ostalimi na forumu in tako smo hitro ugotovili, da nekaj ne ?tima. Tako si mel pa lep potovalni dopust brez razloga za strah, da bi ti crknil DPF. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde 6
Napisano

Xedos 9 ni isti razred kot M6, je pa res da ima en model, iz na?e doline, letnik 2002 Xedosa9.

Xedos 6 in 626, sta "vzrok" za nastanek M6, zato so tudi prenehali izdelovat enega in drugega.

Ja v ker razred pa bi ga uvrstil. ?estka je v srednjem razredu, Xedos 9 ne vem, ?e sodi v vi?ji razred. ?e gledamo po takratnem luksuzu verjetno da, za dana?nje ?ase pa je vseeno opreme mnogo manj kot v povpre?no opremljeni novi ?estki al pa trojki.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde 6
Napisano

Ukinili so ga PRED prihodom mazde 6, je pa ?e vedno svetlobna leta pred vsemi sedanjimi modeli, kar se kvalitete in vzdr?ljivosti ti?e.

ne bo ?ist dr?al, ?e se ne motim so zadnji model delali od leta 2001-2003. Isto?asno kot so dali na tr?i??e Mazdo 6, ki je ?isto zasen?ila s takrat drzno obliko - Xedos 9 je bil dra?ji in oblikovno bolj tradicionalen pa ni ?el v prodajo tako kot so ?eleli pri Mazdi in so ga raje ukinili.

Je pa res kar pravi? glede kvalitete saj naj bi v za?etku devedesetih Mazda po vzoru Nissana (Infiniti) in Toyote (Lexus) naredila svojo presti?no znamko Amati katere naj bi bila oba modela Xedos, ki sta bila narejena iz kvalitetnej?ih materialov vklju?no z debelej?im nanosom barve. Tudi zato je danes ?e vedno "?ivih" toliko xedosov in manj recimo 626-ic iz tega obdobja.

Druga? pa je tako, da Amati znamka ni za?ivela in z zmanj?evanjem stro?kov sta umrla tudi Xedosa.

lahko pa da je bilo krivo tudi to da xedos 9 ni bil mi?ljen kot menjava za model 929 saj je bil Xedos 9 FWD in ne RWD kot 929 tako, da v limuzinah je z ukinitvijo 929 pri Mazdi bil ukinjen tudi RWD.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde 6
Napisano

Boss, nisem prepri?an, da je bil Xedos9 ravno rang (primerljiv razred) dana?nje ?estice, razen ?e si imel v mislih Xsedosa6? :)

?e gledamo samo centimetre je res Xedos 9 slabih 15 cm dalj?i ampak glede opreme in luksuza je dana?nja ?estica bolje opremljena kot je bil takrat Xedos, ki so ga tudi ukinili par let po prihodu prve ?estice saj je bilo nesmiselno dr?ati dva modela v istem razredu.

Razred vi?je pa so imeli pri Mazdi ?e pred cca 10 leti model 929, ki pa je res limuzina nekje v rangu velikosti BMW 5 in Audi 6.

Kar se pa Xedosa 6 ti?e je pa danes to nekje model Mazda 3 saj sta tudi po cm tam tam.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde 6
Napisano

To je res, sam po drugi strani pa si takrat za 25.000DEM dobu od opreme mogo?e elektri?ne ?ipe pa servo volan pa brezvezen radiokasetar z dvema zvo?nikoma. ABS je bil ?e eksotika, ravno tako airbag ali dva kar je blo ?e vi?ek varnosti, s klimo si bil pa ?e ?isti frajer ampak takrat avto ni bil ve? "samo" 25kDEM.

?e pa recimo gleda? malo bolje opremljene avtomobile pa so se cene tudi takrat gibale preko 40kDEM ali ?e ve?. Recimo Xedos 9 je bil verjetno, ?e upo?tevam inflacijo takrat dra?ji od dana?nje ?estice pa ji z opremo in v?ito varnostjo ne se?e niti do kolen (pustmo kvaliteto).

Lahko pa danes ?e vedno kupuje? avte za cca 12.000?, ki imajo ve? opreme kot tisti pred 15 leti.

Po drugi strani bi pa rekel, da je tehnika ?la strmo navzdol. 3 leta nazaj sem kupil Garmina in bil navdu?en nad nizko ceno 400?, danes pa je tak model nekje 150?. Pred dvema letoma sem kupil prenosnik za malo manj kot 2.000?, danes je cena podobnega med 800-900?, da se pa dobiti spodobne tudi za 500? ali celo manj.

LCD TV je bil lani po ceni 1.400? (sicer sem ga dobu za 900?) ampak podoben model danes je 600?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde 6
Napisano

Narobe si gledal cene... 2.5 GT navi stane 31.390? po trenutno aktualnem ceniku. Cena za diesel 2.0 GT Navi pa je napa?an saj je pravilna 29.990 vsaj tako pravijo na Cosmosu ampak avta s to opremo nimajo ve?.

Gledal sem pa na tem ceniku http://www.mazda.si/showroom/mazda6/5door/specs/ in te cene sem vkalkuliral v izra?un, kjer sem itak napisal, da se spla?a vzet bencin + LPG saj v 5 letih si komaj kej dra?ji od 2.0 diesla.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Haha LOL... nas pa jebe tale Kri?ani? - spet so povi?ali tro?arine za goriva tako, da bodo cene ostale enake tudi jutri. ?e bi blo vse lepo in prav bi morala biti pocenitev v vi?ini 3,5 centov tako pa :angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.