Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ja, sej. Tako bom naredil, mogoče bom s škodo na avtu kaj pokompenziral da bom bližje ničli. Ja, tablla je bla potem na nasprotni strani, ko sem obrnil in šel na Kozino. Najbrž je bila tudi v tisti smeri, kjer sem se prej peljal, samo itak nima veze, ker če ti skoči tik pred zdajci na cesti nimaš kaj. O teh tablah in to tudi policaji sploh niso nič razglabljali.

Menda je bilo malo pred časom tam na isti cesti ornk karambol so bli trije avti precej zbiti. En je nabasal na srnjaka potem ga je odbilo v drugi avto na nasprotni strani, potem se je pa še en zadaj nekak zabil tko da, kot je razlagal policaj, je bil kar mess.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, teorija je bila, ker se je od avta odbila v pk. Kakorkoli, očitno bom moral še na PK zavarovati divjad matr. 

V dveh letih sem z njo povozil prašiča , sedaj pa še srno :)

Na Mazdi je hvala bogu šla dol samo tista plastična letev na pragu, plastika na pk pa stane 100 eur. Bom preživel :) RIP srna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hja, teta po telefonu je najprej rekla, da če je pk pripeta na avto se upošteva polica od avta.

Cenilec pa pravi, da ne, da je to 'samostojno' vozilo in se upošteva polica od pk. 

Kolega ki je včasih delal na registracijah mi je povedal, da se tudi upošteva polica od pk v tem primeru.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No znalci, mene pa zanima tole. Z avtom sem naleten na divjad, ki jo je po trku odbilo tudi v prikolico zadaj. Vprašanje pa je, katera polica za prikolico se sedaj upošteva? Ali polica od avta - kjer imam zavarovano divjad, ali pa polica od prikolice ,kjer imam zgolj kasko?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ja, ma najdražjih itak ne bi, ker ne bi bilo neke dodane vrednosti. Eden izmed šefov v službi je na novem avtu vrgel dol nove conti 6, in dal gor michelinke 4s, a guma je več kot 300 eur :) In mi razlaga kako to vozi v nekem dirkašem stilu, z SUVjem :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Danes sem gledal na selmarju dve novi mazdi 3 z nexen nfera su4 gumami, pa me malo bega kaj niso nove mazde (od 2017 dalje) prišle z toyo ali bridgeston gumami?
Te so čisto solidne gume, vsaj po testih sodeč. So pa skoraj pol cenejše, odvisno od dimenzije. Pri meni to pomeni nekje 250eur recimo.

Poslano z mojega SM-G780F z uporabo Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano

Samodejno menjalnik sigurno vzame skoraj liter pri porabi. Ko se že pogovarjate okoli tega. Pri relacijah bi seveda razlike par dcl, pri kakšnih malo bolj start stop vožnjah bo pa narasla.

Nima sport mode-a, to ima bencinar.tako da prestavlja dokaj visoko, sploh če si navajen na dsg.

Naj bi bil pa absolutno bolj zanesljiv kot dsg, pač vsak ima neke pluse in minuse.

7. Turbo luknje ni.

9. Lahko se nastavi občutljivost oz odzivnost.

8. Da, ne. Obstaja pa workaround.

6. V 6ici težav s tem ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Itak, saj to je marsikje tako. Če stegneš jezik, dobiš mogoče kje kak popust, če ne ga pač ne. Tukaj imaš vsaj opcijo, da prineseš svoje olje. Drugače je pa tudi meni nonsense plačevati tako drago olje. Oz čebi ga mogel, ga pač ne bi vozil tja, simple.

Tko je, tko kot smo sedaj nekateri državljani drugorazredni, ... to je še huje :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Seveda ga zlatarsko prodajajo, saj jaz tako ali tako ne plačujem zlatarskih cen. A misliš da recimo Pelko pa kupuje po takšni ceni kot če bi ga kupil jaz? že na količino ima precej popusta, kar je prav. S tem načeloma ni nič narobe.

Ni mi pa všeč, da je ta razlika na uradnem servisu x2.5, pač tako je. Imaš opcijo, da ga kupiš sam in prineseš s seboj. Jaz sem takrat ko sem prvič prišel (al drugič) , povedal da dobim enako olje kot ga imajo oni tam za 3x nižjo ceno. In sva bila takrat z vodjem servisa v BTCju hitro zmenjena za ceno, po kateri mi bodo računali olje. Če bi bil tiho bi obveljala njihova. Tako pač je, včasih je treba tut jezik stegnt. Sj pr ženskah je podobno...tut tam moraš jezik stegnt, tko al drgač.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Seveda, lih cajt majo še pretankavat tam na servisu v plastenke 🙂

Jaz sem bil zraven, in je g. Serviser pred menoj odpiral zaprte literske plastenke z oljem. Zdej al delajo tako pri vseh, ne vem in mi je tudi vseeno. Mamo večje težave ,kot pa to , ali je olje vzel iz literske plastenke ali iz soda. 

Pelko vem, da ima iz soda, če se ne motim.  Pa ga zato noben ne šimfra..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.