A veš, da sem pol prov razmišljal, kam bi F1 klasificiral. Ker šalta ročno, ampak vseeno na avtomatski menjalnik. Sklopka je samo za speljevanje, če se ne motim?
Sam za štart majo sklopko ja, pa še to na volanu,..kolkr sem seznanjen.
ps: je že predhodnik odgovoril, sem videl šele po mojem odgovoru
Saj dvosklopčni menjalnik ima pripravljeno 1 predstavo gor ali dol. Glede na samo delovanje menjalnika, pa mora za kick down trenutno predstavo zamenjati.
Če pikneš gas na atmosfercu, nad 3k rpm, pocuka. Momentalno. Če to narediš na turbaku in ni na šport, rabi, če si res hiter, se zgodi dosti manj kot na atmosfercu. No, to so variabilne turbine zmanjšale in približale atmosfercu.
Avtomatik je še manj odziven na kick down, ker mora prvo menjati in na to šele pospeševati.
No, saj smo se navadli na turbake, zakaj se še ne bi na avtomatike. Samo oči si zatiskat, pa da tega ni? 🫣
Bi ti posnel na moji dizlci ki nima sport kickdown, sam jo nimam več, pol bi pa lahk primerjali.
Sej me poznate, če bi bil AT res kurac bi ga že skurcal na forumu pomoej edina stvar na avtu polek poklopa ogledal, ki je delala tipi-topi
A še kdo koristi pike pri petrolu? Jaz sm zandjič pršparu ene 4€ pri nakupu Je pa res, da poznam v Vipavi zaposlane in tankam premium župco tam odzad na "privatni cevi"
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Top!
Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani