Sam sem imel 19 col Turanzo T001, ki je še starejši model od T005, pa nisem imel nikoli težav pri vožnji, le letošnjo sezono sem opazil, da so na mokrem ob hitrem pospeševanju podrsavale. V kombinaciji z zimskimi sem prevozil 75k km. Če je T005 enakovredna T001, bo spomladi v ožjem izboru za nakup.
Jaz se pri izbiri zimskih gum držim načela, da izberem najmanjšo dovoljeno dimenzijo in premium gume. Koliko me to pride dražje, če bi menjaval samo gume na istih platiščih, niti ne računam.
Jaz sem jo kar preobul v nove zimske Continentalke, da ne bom tik pred zdajci čakal v gužvi. V primerjavi s prejšnjimi zimskimi gumami Toyo je vsekakor tišja.
Te hankook gume so premijska roba, ne pa neke low budget. Dunlop spravi v žep, so nekje v rangu conti. Edino malo bolj glasne so. Drugače pa po prebiranju kupcev top gume. Pustimo plačane in podkupljen teste. Tisto je za
naivneže. Kar se tiče pa cx 30 sem jo dobil za ugodno ceno. Samo barva je 800€ doplačila. Zame zelo dober nakup. 👍
Je tudi meni vulkanizer danes rekel, da so Hankook zelo dobre gume, konkretno ta model, ki si ga ti vzel, tepeta predvsem kotalni upor in glasnost.
Na tej strani zelo rad preberem kakšen test, tale je vplival na mojo odločitev.
Poznam dva kvalitetnega izvajalca za suha popravila, enega iz Ljubljane in enega iz dolenjskega konca na relaciji Litija - Mirna. Več informacij na ZS, če te zanima.
ja dvojno dno je za moje pojme dosti neuporabno, vidim že pri svojem Accordu, spodaj imam prvo pomoč, nekaj opreme, ki jo nikoli ne rabim in varnostni vijak za feltne.....da bi kdaj namensko to uporablja pa ne....edina dodana vrednost tega se mi zdi, da imaš tam spodaj "popravljeno" kramo ki jo recimo samo s sabo voziš, v osnovi pa nikoli ne rabiš in imaš potem glavni prostor "prost"....
A Gorenjcev tukaj na forumu ni ali nihče na Gorenjskem ne vozi mazd ali jih vsi drugam vozite tole me še mogoče malo bolj zanima -> Močnik, je to za kaj serviser/prodajalec ali je to klasika Gorenjske podobna zgodba kot Žibert za Honde :), ker sta tudi iz istega kraja....torej da je bolje iti kam drugam, na Štajersko....
3.) preden se bom lotil iskanja, me zanima tudi h kateremu trgovcu se priporoča iti, ker jih je za Mazdo kar veliko in cele SLO nima smisla obiskovati. Ali ima kdo konkretne izkušnje z AvtoHišo Močnik (Kranj), ker mi je ta najbližji....sicer kot sem prebiral in tudi po prebrskanem na netu ima Selmar CE največjo izbiro.
Kar se tiče trgovca, moj stric je lani maja vzel CX-30 X186 gt plus v Makomi v Novem mestu za 26k eur, pa je sam iz Nove Gorice. Tu ni nekega pravila, pokličeš par prodajalcev, ko že veš, kakšen avto boš vzel in kdor ti da največ za tvoj denar, tam vzameš.
Kar se tiče servisa, sam živim 500 m stran od Močnika, pa Močnik moje Mazde še ni servisiral. Po mojih izkušnjah je Žibert profesor za Močnika.
Kaj več pa lahko na štiri oči rečeva, zdaj ko so koronske omejitve odpravljene.
V primerih menjavanja stekel ali drugih karoserijskih popravil je najbolje biti dober kolega od avtokleparja. Le tako imam jaz zagotovilo, da bo poškodba kvalitetno sanirana, sicer pa si prepuščen dnevnemu stanju majstra, ki ima tvoj avto v rokah. Tako daleč smo prišli.
Ja no, ko sem imel Accorda, je lastnik pred mano pustil račun v avtu za 2. servis na 40k km. Bil je lepih 600,00 EUR, in to davnega leta 2009, pa menjalnika takrat tudi od daleč niso pogledali. Šlo se je za servis v Radomljah in jaz ga potem nisem vozil tja.
Ja, se strinjam, da "škatla" nima dosti veze s tem. Zanimalo me je, ker so se "bencinci", ki sem jih do sedaj vozil, segreli na delovno temperaturo (70-80 stopinj) dokaj hitro, po par km, G120 pa je tudi po 60 km (50 po AC) ostala na minimalni temperaturi - slabih 50 stopinj, kar me je presenetilo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja, desnega bo zdaj treba že v drugo zamenjat, avto pa star štiri leta pa pol.
Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex
Mazda6 SPC CD 150 Revolution
Povezava za deljenje
Deli na druge strani