Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano

Nič pametnega. Ker se revežem ukinja pravico do avtomobila.

Hmmm ioniq 5n je bil prvi električar, ki je zmogel več kot 1 krog na Nordschleife brez da je baterijo pregrel.

Saj nima veze. Samo hotel sem reči, če mu je Kona všeč, nič ni narobe z njo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je dvorjan napisal:

Kdo zna danes delati dobre električne avte? Kitajci!

Kaj pa korejcem fali?

Ioniq 5 N je v vseh pogledih stroj, vozniško in motorno (od polnjenja, do baterije ....)

Pa se razpiši prosim, čakam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je robertk6 napisal:

Mislim pa kaj komplicirate z tem kako in kaj? Meni so ob nakupu novega avta rekli da je ta zadeva z nekim uvajanje do 2000km pase , saj tudi tisti nulti servisi se ne delajo več. Meni je prodajalec rekel vozi ga čisto normalno od prvega dne naprej , saj je v garanciji če bo kaj crknilo naj crkne zdaj.

Dobro, kdo je bolj verodostojen, prodajalec ali uradna dokumentacija/knjigica z navodili?

Piše, da je priporočljivo. S tem lahko dosež, da manj olja pije skozi življenje ali pa da ga sploh ne.

Tudi za zavore, ti bo dober mehanik rekel, da prve kilometre nežno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 15 urami je Bini napisal:

Hotel sem rečt to, da pri CX-30 niso preobremenjene in jih ne zvija. Vsaj slišal še nisem za to, da bi ji komu treslo.... :nevem:

To nima veze. Bedding oz. vleźanje zavor nima veze z preobremnjenostjo ali zmožnostjo.

Tudi nove pakne za kolo svetujejo bedd-at. Če pa jih. Je pa odvisno od posameznika. Jaz jih za kolo ne.

pred 19 urami je GregorV napisal:

2, 3X sem moral močneje zavirati, ker so mi skakali na levo stran dvopasovne ceste.

Kot da bi tekmovali, kdo mi bo razbil nov avto. 🙃

Ampak se je vse dobro izteklo.

Ne opazim, da bi bilo kaj narobe z zavorami, kaj treslo...

LP

99% nima kaj bit. Tu je mišljeno bolj 100km/h do 0km/h s polno močjo. Ali pa da bi tak redno na imel tak avtocestne manevre.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 9 urami je Bini napisal:

Zakaj si pa padel.... 🤔

S kolesom sem padel dostikrat. Ne vem od kod taka precepcija, da se more kaj posebnega zgodit, da padeš.

Tudi z avtom se zaletiš, ker pač pride taka situacija.

Imam na komolcu pošteno brazgotino, ki jo je asfalt zažgal imam še kar nekaj brazgotin. S holterjem sem salto delal. Na srečo sem pristal na nogah in holter je ostal cel. Na vlaki so mi duplo preko zvlekli. Zaradi strmine in nenadnega zivaranja, me je kipalo.

Lahko še več takih sitacij najdem.

Najhitreje sem šel po asfaltu 65km/h z 26" gorskim.

Redno na turah do 55 km/h spust po afaltu. Po šodru do 35km/h.

Če se bom razsipal pač vzamem v zakup, oziroma ne razmišljam. Vozim, kolikor mislim, da še uspem obvladat.

Če bi me bilo strah vsagega padca, poškodbe, potem bi bilo najboljše, da se v hiši v mehurčkasto folijo zavijem.

Tako da čisto razumem, tvojo hitrost na skiroju. Oceni si, da je to še za tebe obvladljivo, nisi noben daredevil. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je GregorV napisal:

Kaj to pomeni:

"Avoid unnecessary hard stops"

Bremzanje na pune.

Torej dokler se zavore ne vležejo, lahko s agresijo poškoduješ (kasnejše tresenje, valovitost,...)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 urami je GregorV napisal:

Piše to v navodilih?

Seveda.

Angleška....

pred 13 urami je NevLado napisal:

Ja, ampak i20n je turbo, tole pa atmosferc...

Do not maintain one constant speed, either slow or fast, for a long period of time.

Samo za info 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 33 minutami je GregorV napisal:

Brez skrbi, tudi do limita bo prišla. 😃

Pravite, da je 2000 km dovolj za uvajanje (break in)?

Oz. lahko zabijem pedal v dno avta 🤣 prej ali kasneje? Kako ste vi ravnali?

LP

1500-2000 po knjigi od vozila.

i20n je je še pisalo med 2000-4000 obrati in če je avtocesta, menjavaj 5/6.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano (urejeno)
pred 13 urami je samSimon napisal:

Pazi to, na Fordu pa na mestu preklop na litre na uro 😂

Sem vozil različne avte. Eni menjajo na mestu na l/h, drugi pa pokažejo pod trenutno porabo -- l/km.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 29 minutami je Slivka napisal:

Mogoče je napaka v vozniku in ne v vozilu...

Mogoče te pa za to VAG jezi, ker delaš z njim kot z Mazdo 🤔

Brez heca. Mazda 2010 so bili sprednji zviti po 35k km. Torej ob nakupu. Vozla jo je deklica, ki je bila doma na strmi cesti ene 300-500m od odcepa glavne ceste.

Tak da so se zavore uporabljale.

Verjetno je težava v nihanju kvalitete jekla. In je čisto možno, da si na M5 imel pač srečo.

Podobno zgodbo lahko zaslediš pri Alfi, ker je z njo postala kraljica odstavnih pasov. Se pa verjetno tu gori noben ni vprašal zakaj.

Imeli so 2 dobavitelja ojničnih ležajev. En je kvaliteto tak spustil, da mašine trgale okoli 170-190k km. Na forumu je veljalo, ali kupiš nad 200k, ali pa menjaš ležaje.

Alfa je izdala servisno nalogo, kjer se je nekje nad 100k menjalo te ležaje. Samo žal večina ni več servisirala na uradnem servisu.

Torej da povzamem, če bi Mazda montirala kaj drugega, škatljive kvalitete, kot pa diske, bi tudi ona bila kraljica odstavnih pasov. Pa nikoli niso izdali servisne naloge za diske.

Še tako daleč lahko grem, da sem imel ABS/ESP enoto, za katero je Mazda vedela, da je zanič. Menjali so jo, če si opazil. Ker je avto pod garancijo vozila deklica, seveda ni opazila.

In ker sem opazil pol leta čez garancijo, je preprosto rekel Ferk: žal....

Hvala bogu za Autodoc, 280€ namesto na uradnem servisu 2300€.

-------

Spet sem se preveč razpisal 🫣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

neka pol samodejna vožnja je čist brez veze, ker skos zahteva obe roki na volanu. Piska kot zmešan, da ti gre na špure in po vožnji mal več kot 50km sem ga mel poln kurac od tega piskanja in sem se počutil utrujeno, kot bi naredil 200km.

LFA vklopin na volanu, po navadi na avtocesti ali res daljši vožnji. Prevozitev črte ima Ford boljše rešeno. Popravi, če je nezavedno, če je tavedno vibrira volan (oboje ima 3 stopnje). Hyundai cukne u božjo mater, da se vstrašiš, če ne držiš dovolj volana. Imam nastavljeno samo na piskanje, vgasnil popravljanje. Piskanje vgasnem samo pri kaki objestni vožnji po kakšnih podeželskih cestah (Dravska dolina,...).

LFA se da petrigat, da imaš narahlo en prst gor na volanu. Obstajajo triki, ki jih nisem probal, da zatakneš na pol polno 0.5 plastenko na volan, pa bo vozil sam.

To piskanje nad 50 omejitvijo nimam. Samo znakec za prebrano hitrost se obarva rdeče.

Mislim pa, da lahko to vgasneš, če držiš mute gumb po zagonu vozila. Menda bi ti moral Google/maček GPT(chat == fr. maček) hitro javit kako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Če je prvi lastnik, ti bo brez problema pokazal račun.

Vidim pa da ga prodaja firma. Torej je 1. lastnik prepisal avto na firmo in to je že menjava lastnika. Ki je večina noče priznat.

Tak da komot tudi njih prostaviš pred dejstva, pa boš videl odziv.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je dvorjan napisal:

Pa sklopka bi vam dišala.

Sodobni avti imajo hill holder 😉

Nazadnje sem jo kuril ma Alfi, s katero je bilo pri polno naloženi nemoče speljat. Sploh, če te je kdo zasral in si na trajektni rampi iz kleti obstlal.

Takih klancev na regionalnih cestah pa ni.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Tolk ste simfali cez Holoba, da je morał małpo dvignit cene :P ...

WWW.24UR.COM

Ob nespremenjenih trošarinah bodo najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja od torka do vključno 9. maja znašale 1,41 evra za liter bencina, 1,44 evra za liter dizelskega goriva...

Kaki članek te imaš to.

Cene bodo v 14 dnevnem obdobju od torka do 9. 5. znašale.....

Kak? Od 6. - 9. maja je 14 dni?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je sportman333 napisal:

Takemu direkt v faco rečeš, " ok hvala, bom pa drugje kupil,

Tako se vozim z i20n in ne s Pumo.

Ker mi je isti, ki je dal popust za Focusa, zabrusil da sem lahko srečen, da mi ceno drži. Hvala. Pač štofirim po trgu naprej, če je boljša ponudba, se obrnem.

Sem tak bolj vesel z i20n kot bi bil s Pumo.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 20 urami je mazdaman napisal:

Ne vem kako se ti pogovarjaš pri Ferku a jaz sem se tams stalno dogovoril za vredu popust ali ugodnost in dobil avto po dobri konkurenčni ceni. 

Hmm. Moji avti po navadi niso na zalogi.

Na Focusu sem dobil 4.100 popusta. Verjetno se znam pogovarjat.

Če te prodajalec zabije od začetka, da so pri njih cene fiksne, ker pač niso tolko večje, kor pri nemcih, ljer dajo vsem popust.

Kaj se naj s takim menim naprej?

Verjetno se pa z leti tudi menjajo politike prodaje.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 10 minutami je dvorjan napisal:

Dele za kitajski EV pa verjetno čakaš podobno dolgo/kratko kot za Mazdo oziroma katerikoli EU-voz, saj je vedno več komponent za vsa vozila narejenih na Kitajskem. Zastarevanja pa bodo deležni vsi - ne razumem, česa bi se moral tu bati? Baterija zlepa ne crkne, el. motor tudi ne, če ti pa crkne zaslon v kabini po 10 letih, ga boš pa tudi na Aliexpress dobil

2 mesca je čakal kolega na MG dele, ko ga je včehnil.... 😉

Prej pride šipa iz japonske za M2 2010. 3-4 tedne je rabla nazadnje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Valh napisal:

Smo 🙂 naročena Cx-30 nagisa zircon quartz z ročnim menjalnikom. Pride začetek junija. Me je pa zamikala 6e in mogoče spremenim naročilo.

Upam, da ne menjaš pristnega japonca, za rebranded kitajca 😉

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 12 urami je Boss napisal:

Dragrace, dragrace.... kdaj gremo, ker to bo za videt, 💗💗💗

2x ponovit. Menjava voznikov in 2x ponovit. Da ne bi @Alex se kaj pritoževal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 27 minutami je Bini napisal:
AVTOARENA.SI

Mladi par iz Charente trdi, da se je njihov Renault Arkana hibrid, kljub temu da je bil nov, pokvaril že

Ta @Slivka Fordu še do kolen ne seže... 🤣

Naš Polo je bil 18x na garanciji v prvem letu.

Edino @Slivka-in je prebil več časa tam.

Ta Renault je zlat 🫣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 9 urami je Bini napisal:

Ps, Mazda ni enako Ford 😁

Doma ima Forda (BT) in VW (Ford).

Sem mogoče jaz narobe razumel kaj se mu kvari? Ford v Mazdini preobleki ali VW v Fordovi preobleki? 🤔

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.