Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano
pred 12 urami je dvorjan napisal:

Ali pa zamenjaš pogonski energent in se ne sekiraš več za "petromafijo".

Pač ni Petrol mafia je pa Gen-i mafija.

Trošarine so pa tudi na elektriki in bojo seveda zrastle, če ne bomo govira točli 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

A si že kej meril gumo... mislim temperaturo pnevmatike?

Raje kaj drugega šlataj. 😉

Pirellike PZ4 se ful dolgo grejejo. Ko pa so tople/vroče pa so kot čiguma in držijo noro.... če z toplimi parkiram se poznajo na asfaltu sledi ko zavijam.

Tak da se ne sekiraj. Tak mora bit .... športne gume se bolj rabijo, ker na tak način bolj držijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 2 minutama je jures napisal:

Cene na kitajskem in evropi pa ne mores primerjat za enako stvar.

Če bi si malo pogledal stvari....

Ponting je narisal most. Torej on je posl dobil. In je primerjal ceno na kitajskem, s ceno pelješaca. Pa je bila na kitajskih projektih dražja. Sem tudi napisal to zgoraj:

pred 36 minutami je godlike napisal:

Pipenbaher je povedal javno, da je bila cena po metru cenejša, kot bi bila na Kitajskem

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 16 urami je jures napisal:

Od kje teb to? Most smo placali kar lepo mi vsi

Intervju s Pontingom.

Pipenbaher je povedal javno, da je bila cena po metru cenejša, kot bi bila na Kitajskem. Pa sem morejo pripeljat.

Je celo povedal, da se to po novem ne bi zgodlo, da bi 100% pisalo ob nepovratnih sredstvih, da more EU firma graditi.

Avstrijci so namreč trdili, da dobro vedo, kaj so ponudili in koliko lahko stane most takšnih razsežnosti. Prepričani so bili, da se za ponudbo kitajske korporacije skriva obilna državna subvencija. Našteli so 13 postavk, o katerih so sumili, da se cene med seboj ne bi mogle tako zelo razlikovati, če ne bi bila v vse skupaj vpletena država, zato so med drugim vprašali, kako je mogoče, da bo korporacija CRBC za hidroizolacijo in asfaltiranje mostu porabila samo 428.000 evrov, medtem ko bi Strabag za to potreboval 3,1 milijona evrov, in kako bo kitajski družbi uspelo odstraniti prej omenjeno blato z borih 75.500 evri, avstrijski konkurent pa bi za to potreboval najmanj 1,9 milijona evrov?

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 53 minutami je dvorjan napisal:

Nekam protislovno se bere vse skupaj? Če bi si Kitajska tako zelo želela, da Evropa gospodarsko crkne, potem ne bo kupne moči? Potem ne bomo kupovali, saj si ne bomo mogli privoščiti niti kitajskih izdelkov.

Potem pa povej, zakaj je Kitajska subvencionirala most na Pelješac?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

@Boss  verjetno sta pozabla, da smo morali banke prodat ali zapret ker smo jim pomagali. Tak je EU rekla. 

Kitajci tak pomagajo vsem firmam, ki EU oničujejo.

Tudi most na Pelješac so kitajci gradili ceneje, kot bi ga pri sebi. Pa še transport bi blo treba vštet, potem se ve, koliko ga je plačala kitajska vlada, da evropske firme crknejo.

Brez dela, bojo najbolj dolgo uživali penzionisti. Če ne bo dela, ne bo kupne moči....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 50 minutami je FuManchu napisal:

Si vozil golfa enko dizla?

IMT 539, druga sklopka je bolano trda.

Druga skopla je, ko se na dnu še malo pritisne in takrat se razklopi kardan....

Verjetno je uradni izrat drugačn.

No gasa pa nisi rabil tiščat, je že te imel tempomat 😆

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 29 minutami je dvorjan napisal:

Kolikor vem, smo na Mazda forumu, govora je o Mazda avtomobilu. Ta pa ima, zaenkrat še, 6-stopenjski avtomatski menjalnik z možnostjo ročnega pretikanja.

Tema je "Zanimivi oglasi".

Pol moreš pazit kaj pišeš v temi "Elektromobilnost", ker tudi tista tema je na Mazda forumu 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 urami je dvorjan napisal:

Ne boš verjel, če se ti res zalušta, lahko to počneš tudi pri avtomatskem menjalniku (no, vsaj tistih, ki omogočajo ročni način delovanja).

6 ročnih ali 8/9 avtomatskih v manual načinu ni isto.

Sem 2 mesca vozil AT i20, tako da sem probal.

Za kontrol freaka ni AT.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
dne 11. 6. 2025 ob 22:06 je GregorV napisal:

Kaj torej predlagate, da I-stop ne izklopim?

Velika večina vožnje je v mestu.

Osebna odločitev.

Oba avta vgasneta S&S, če ga dam na Sport.

Focus ni kritičen, ker se manj veselo vgašuje. i20n pa ga vgasnem pozimi, ker me moti, da se motor ne zagreje dokonca. Na 10km relaciji pride pozimi do kakih 60-70°C voda in da mi ga od 50°C naprej vgašuje je norost.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 5 urami je Bini napisal:

Švedska praktičnost 🤗

Pri Alfi si gumi čep dol potegnil in žarnico odškrnil.

Kaj pa je potem to, Italjanska šlamparija, da se jim ni dalo skrivat. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je jures napisal:

Lahko ti gre lucka za tablico a ves

Še huje imam jaz. Edina non-led žarnica je osvetlitev prtljažnika, pa ga vseeno po zakonodaji morem imet.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano (urejeno)
pred 14 urami je NevLado napisal:

Ne, ima pa 3 cilindre in turbino, pa pol mlajšega voznika za volanom ;) 

Turbina ne pije kaj več, če ga ne goniš. Statistično celo manj pije, ker dokler ni pritiska, je avto z manjšo kubikaturo.

pred 14 urami je Boss napisal:

A ta ima napako na motorju? Ker tolk razlike, če je šlo za isto pot in isti način vožnje pač ne more biti.

Kitajc je 😅

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 13 urami je Alex napisal:

Sprašuje za pravi avto, ne za mini dinota. 😉

Avta, v jaterem se kadi, vozi psa in seksa, ne bi nikoli kupil. 

Pesa so vozli v naši bivši M2. Ampak samo v kuferaumu. Je kar bil podvig vse dlake posesat.

Pa je 9.5 let pri nas pridno služla.

Kak te ti veš, če so kdaj seksali v avtu. Nosiš UV lučko sabo na oglede?

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:

To je tudi medijski pomp ... saj se je ze pisalo o tem... Recimo za Grcijo je ravno @dvorjan pisal, da noben ni nic spraseval, kakana je napolnjenost baterije... ceprav so mediji pisali drugace... Podobno kot v Skandinaviji, kjer je pisalo, da ne mores na trajekt z EV... kar tudi ni res... celo nekateri trajekti so električni :P ...

Ni treba vedno verjeti vsemu, kar pise... Saj nekaj resnice je kdaj na teh govoricah... velikokrat pa se iz muhe dela slona ... 

A sem kdaj omenjal trajekte kje?

Meniva se o novih vozil, iz tovarne do stranke, ki se vozijo z ladjami.

Mogoče bo tako bolj nazorno, recimo routa Koper - Hirošima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 14 urami je dvorjan napisal:

Statistično gledano se precej pogosteje vžigajo razni hibridi, potem ICE in šele nazadnje EV.

Pri mirujočih avtih?

Vsa leta se iz Japonske in Koreje vozijo ICE in ni bilo toliko požarov, kot zdaj ko vozijo tudi električarje.

Pol tvoja statistika nekaj bluzi? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-30
Napisano (urejeno)

Saj to je problem.

Subvencionira se zadevo, ki ni niti bolj čista (skozi celo dobo s proizvodnjo) niti bolj surovinsko neodvisna.

Ker res, da pride nafte veliko od arabcev, ampak dosti večji monopol imajo kitajci z redkimi zemljami. Torej smo iz malo zategnjenega jarma šli pod konkretno zategnjenega.

Drugače pa logično. Subcencije se pobere, take in onake. Nismo končni uporabniki krivi, da so.

Brez skrbi, da bi električni avti bili cenejši brez subvencije. Ko se le ta zniža, jim čudežno pade cena.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 7 urami je Boss napisal:

Men se to sicer ni zgodilo, je pa res, da na gladkem asfaltu v mokrem je bila res podpovprečna, zato sem zamenjal.

Sem se pa danes v Kopru prepričal, zakaj @Alex je tako robantil čez njo v vožnji skozi krožišča v Kopru. Sem bil ravno takrat v Kopru, ko je bilo konec šihta in kako tele Koprske kamikaze vozijo skozi vsa ta krožišča.  Če moraš ustavit, ma ni več šanse, da prideš na vrsto. To je dobesedno škripalo skozi. Noro res, pa sem mislil, da imamo večino pacientov kle v LJ pa vidim, da so naši pacienti še dokaj v redu.

Bo enkrat Alex demonstriral tale rally in borbo za prostor. Nazadnje sem to videl v Beogradu.

Vina Koper (sonček) tablica pomeni nevarnost pri meni.

Podobno je SG in avtocesta.

Beograd je pa res bil na nož, če nimaš tam močnega avta si jih našpukal.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-30
Napisano
pred 30 minutami je mtl napisal:

Na AC pa tempomat 95km/

😵‍💫

Lani sem prevozil 1400km v dveh etapah. Ca 1250km avtoceste. Mislim, da me pri 95km/h peljejo v norišnico na pol poti.

Drugače pa 👍 in po moje boljša izbira kot e-Golf.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.