Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Moje "A" grejo na odpad po prevoženih 20kkm.Imajo pa še 4mm profila in če jih kdo rabi za kako premostitev so na voljo gratis.... 

To jesen so tudi začele nenormalno drset a imam že zadaj nove GYke.... 🤗😉

Samo kolko je govora o trdih gumah, 4mm obrabe na 20k km, je kar obraba za nešportno gumo.

Primacy4 (S1), je šel v četrtek na smetišče s 4mm. Avto ima skupaj 80k km, tako da sklepam 55k km bi rekel na njih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Drži. Sem isto jaz našel.

Se pa AMZS in osta organizacije trudijo, da bi se spremenilo na Triglav....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Kakšna pa je EU zakonodaja?

Za zimo more imeti Triglav s snežinko, za sezono pa nisem zasledil podatka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Trenutna vedno zraste, tudi če je rahitična mašina. Tukaj je fizika, brez nič ni nič.

Ti povem, da 182 konjev na Focusu karavanu vozim na 7.4/100km na obdobju 81k km.

In to je super. Giulietta 170konjev je pila 8.5 na 90k km, kolikor sem si jo lastil.

Porabo lahko primerjam samo mojo, ker avte vozim isto, po podobnih relacijah. Različni ljudje imamo različne ture in načine vožnje.

Pa se vrnimo k trenutni porabi, ti lahko slikam, tudi nadomestni 1.5 110km "delovni stroj", pride z polovičnim pritiskom na plin na minimalno 20l trenutne. Pa imam po 150km prevoženih povprečno 4.9l/100km.

Predlagam ti, če ti je prikaz porabe moteč, da ga umakneš iz ekrana. Vsaj jaz na svojih avtih ga lahko.

Za tank pa se strinjam. Nekaj ni ok. Lahko plovec, lahko elektrika. in to bi vztrajal, da se nekaj zamenja, ker ne verjamem, da je to edinkrat, kaj bo bluzil.

Svečke menjam na mojih avtih vsaki drugi servis. Na Mazdi so držale 120k km. Ampak ja. Alfa jih je totalno zgarala na 30k km. Se je še Pelko čudil. Svečke za Focusa so ble 22€, NGK.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Je nekaj časa že, mislim da tam 2014. Tudi trdil mi je, da je M2 1.5 103 konje predhodnik oz. Prvi scyactive, samo se še tako ni imenoval.

Tam sem res zvedel čuda.

Tisti mladi, zraven Brankota, je bil ok. Je imel kar pojma.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Na nadomestnem imam hiFly 6mm od oka profila in DOT20. Juuj.

Dokler je blo suho, so držale, danes pa samo krampa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
Pred eno uro je Pavle napisal:

Se sprehajaš po dvorišču in imaš ključ v žepu. Vsakič ko greš mimo vozila se ta odklene (ogledala se odprejo, zažene se toplotna črpalka, ventilacija začne delat...), kar je moteče.

To je mene motlo na Hyundai-ju. Imaš oba ključa, greš do drugega, pa Hyundai zmes odpira špegle in prižiga luči. Sem zelo hitro greeting ugasnil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 21 minutami je Boss napisal:

Ker liter ni enak litru al kako? 

Evo, to ti pravim. Jaz bi rad imel trošarino po litru, ne glede na tip goriva.

Ni razloga, da liter ni enak litru, še sam si zapisal 😉

pred 23 minutami je Boss napisal:

Pa ne vem kaj ma to veze s plačo, ki tukaj pa res ni primerjave.

Zakaj ni ok primerjava? Če se višjo plačo bolj obdavči, se lahko tudi gorivo z višjim izkoristkom bolj obdavči.

Saj si sam rekel, da še svet tega ni videl, da se boljši izkoristek bolj kaznuje. In to je nevideno. Višjo plačo se pa lahko bolj kaznuje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 15 urami je Boss napisal:

bi ti kaznoval z višjo ceno... mater to se pa še komunisti niso spomnili - uravnilovka press.

Hmm a se ne kaznuje višje plače z višjo dohodnino? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Dobro vem kaj so trošarine in zakaj jih ima država. Skozi pravim, da bo šla elektrika z njimi gor, ko ne bo več fosilnega goriva.

Kot ti praviš, da je dosti tovornega prometa na dizlu, bi Slovenija morala imeti dizl krepko višje, saj smo tranzitna država in bi tuje tovornjake molzli ali pa jih pognali okoli države.

Pred leti, se je trošarina na dizlu nižala, ker je veljal za bolj čisto gorivo oz. bolj okolju prijazno. Sedaj pa je težko enačit, ko temu ni tako.

Nisem v naglici zapisal, da bi dizel bolj obdavčil. Je samo drugačen pogled. Trenutno je razmerje trošarin čez palec. Lahko bi ga imel po litru, torej obe gorivi enaka trošarina na liter. lahko pa bi ga imel po proizvedeni energiji. Kar koli od tega, bi bilo bolj smiselno, kot za šankom dorečeno razmerje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Prav je.

Ker je ne fer, da je gorivo za delovne stroje manj obdavčeno kot za avte.

Ko bo dizl imel isto trošarino kot bencin se lahko pogovarjamo. Moral bi imeti višjo, ker ima višjo energijsko gostoto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Ma pa končno "gume" gor.

Naša je imela čudo od Toya, Bridgestone A tudi šimfate.

Ta pa ima Michelinke baje. 🫠

In to v časih, ko gre VAG na Giti ali pa Linlong.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 12 minutami je NevLado napisal:

reči NE nexenu je podobno kot reči NE hyundaiju, ker je korejc... kvaliteta je pa tam tam ali še boljša

Si ti en biser.

Nexen je prej KGM SsangYong kot pa Hyundai.

Hyundai je kot Hankook.

(Pazljivo beri, nikjer nisem omenil premiuma)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je sportman333 napisal:

...je pa razlagal, da imajo sedaj z iskanjem čim boljših ocen vsi proizvajalci - predvsem premium težave z hitro obrabo (predvsem robov zaradi mehkih bočnic), tako michelin, conti, goodyear....tako da.....n

Dobra zgodbica. 

Vsi na forumu in tudi drugi, ki jih poznam, jamrajo, da je Nexem mehka pri bočnici in robe pobira.

Če hočeš met gume, ki dolgo držijo, ne jemlji športnih.

Avto je imel serijsko Primacy 4, pa ima trenutno 80k km in 6 let. Gume še imajo 4mm, samo grejo vstran, ker so drsalnica in pokajo.

Sam raje vidim športno gumo, ki se obrabi, kot pa gumo, ki povprečno drži in gre na koncu s profilom na odpad/Bolho.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jooj. Moja napaka. Sklopko sem mislil. In grdo klikne.

Pri zavorah, sem kdaj pri kerem avtu slišal ampak to je samo stikalo za zavorno luč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 31. 10. 2025 ob 17:14 je Sivc 1 napisal:

Mogoče ena stvar pri G140 AT za katero opažam, da je malenkost moteča, ko je v vozilu tišina (= ni radia, ventilacija dela zelo počasi, idr)…. Stopalka za zavoro naredi zvok “klik” ki je podoben zvoku tipke na računalniški tipkovnici. Še kdo zazna ta zvok? 

Poglej fedro.

Na vseh Hyundai i20n je fedra malo odmakjena. In ko stisneš, jo pritegne. Dal sem preko drobno gumijasto cevko in ne klika. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.