Mogoče pa je ta test sponzoriran, ko si ga prilepil. 😉
Pa mimo grede, to še ni celi test, kje pa je obraba, aquaplaning itd....?
Ma ja, vsak da svoji življenje svojemu proizvajalcu gum v roke.
In tako je tudi prav.
Mogoče pa le pade "dobrim" gumam cena.
Vedno ko sem dobil nadomestni avto s kitajci obutimi, me je bilo strah med vožnjo. Na to sem se samo potrdil mojo domnevo, ko sem preveril kaj piše na gumi.
https://gumenadom.si/ in https://gume-zivic.si/ sem mel zadnjih par nakupov. Gume Živic so bile tudi s poštnino cenejše kot drugje, so sicer iz Velenja, gumenadom lahko prevzameš v LJ.
odpiranje hkrati vseh 4 oken na gumb ključa pri CX-30 ni omogočeno za Evropo, v Ameriki pa menda deluje... Tako da je verjetno tudi odvisno od modela in trga.
Je kdo pogledal Forscan?
Jaz sem tak obšel Slovensko zaporo za auto lock. Zdaj pa dela. Tudi v menijih je....
da motor v prvih 6.000 km popije liter olja, ni kriv voznik - ker prvih 10.000 km se motorja ne obremenjuje in ne priganja v visoke obrate, da se zadeva lepo uteče.
10.000 km utekanja? 🤨
Noro. Da bi 1.5 leta utekal motor. 1.500 - 2000 km max, pol pa bombe.
pred 7 urami je Slivka napisal:
Pa da olje kaplja iz menjalnika tudi ni odvisno od vrste goriva.
To ni kriv Ford. To je kriv proizvajalec menjalnika in motorja.
Tudi mi smo imeli srečo z 1.2 TSi iz Škodine fabrike, tisti iz VW-ja so špricali olje kot da je to Aqualuna.
Lahko pa priznam, da je Fordova mašina mastila na pokrovu verige.
Pa tudi glavni računalnik, ki so ga morali menjat, ker je ves čas nekaj prihajal v varnostni način brez da bi našli dejanske napake, tudi ni odvisen od vrste goriva
Verjetno tudi tukaj ni kriv Ford. Ker je računalnik proizvedel proizvajalec motorja.
Pa amortizer, ki je spustil olje in so ga menjali v garanciji (!! In na pooblaščenem Fordovem servisu nisem mogel dopovedat, da se take stvari menjajo v paru na osovini in ne samo enega!!
Hmmm če je Ford kaj menjaval podvozje so oni krivi, če je prišlo od donatorja => VAG ne more bit Ford kriv.
Menjava se na minimum. Vedno.
Tudi nam so na 1.2 tsi menjali 1 brizgalno šobo, pa se menja 4. In to pri 11k km.
Air-bag ni vezan na vrsto goriva in bi delal težave tudi, če ne bi bil dizel. Peder-bremze ravno tako.
Isto kot pri amortizerjih.
‐--‐-------‐---
In ja, dobro si zgrabil na @Wankel kost, kot sem jaz na tvojo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V moji dimenziji je GY AS F1 15-20€ cenejši od PS5.
Če ne bo nake novosti na trgu sem odločen da Primacy 4 nadomestijo PS5.
Moje top 3 sem pisal par strani nazaj. Zdaj sem 99% odločen.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani