Tudi MSW od OZ-ja so kitajci. Videl na lastne oči.
Ronal na Fordu so nemške ali španske. Tovarniške i20n turške. Borbet zimske pa bi naj ble nemške. Ampak, ker nisem kupil iz škatle, nimam dokazila. Znotraj ne piše.
Gorivo je že kupil ceneje, ker višina regulirane cene je vezana na preteklo 14 dnevno obdobje povprečne cene nafte na borzah. Ampak, če pa gre gor jo je pa kupil dražje in jo bo prodajal z manj dobička, do popravka regulirane cene. Ampak, ker gre gor in dol vse skupaj se obe te zadevi nekje v letnem merilu poglihata.
Logično. To je bilo samo mišljeno, če grem tankat jutri ali v torek.
Drugač pa malo te moram popravit, dokler bo regulirana cena, Petrol kaj dosti ne more vplivat na ceno, ampak vpliva zgolj gibanja cene nafte na borzah in menjalni tečaj €/$.
Vplivat ne more.
Ampak če tankam jutri, je kupil gorivo ceneje na borzi in proda po maksimalni možni ceni naprej.
Če bom točil v torek in država ne bi višala trošarin bo znižala, po formuli, naksimalno možno ceno.
Ker bo Petrol kupil prav tako gorivo za torek na borzi, bo marža Petrolu nižja.
Torej če tankam jutri, bo imel Peteol več od tega, kot če država ceno spusti in tankam v torek na Petrolu.
pred 12 minutami je Jest napisal:
MOL = INA
To To pa nisem vedel, da slovenska INA ni več pod Hrvaško....
10cm svežega snega, sem tudi jaz moral ESP ugasnit, da sem lahko prišel na Roglo.
ABS je za laika super. Ko sem na R4 skočil na bremzo, me je neslo direkt v predhodnika, da sem lahko se izognil, sem moral bremzo spustit, volan obrnit in jo spet pohodit. Ustavil sem se vzporedno z njim. Takšne reakcije večina ni zmožna v paniki in tam reši ABS. 🙂
Spraševal sem za tole ''luknjo vmes'' glede situacij na cesti... 2700-3200 sem ocenil mal na oko, glede na položaj številk na dnu grafa, mogoče sem mal preveč levo/desno odmeril, ampak sem označil, da bo bolj jasno.
Sprašujem točno to, v šesti brzini, brez žaltanja dol in po možnosti ročni menjalnik ja.
Krivulja skozi enakomerno raste.
Na sredini tvojega območja pa je verjetno premik variabilnih ventilov in zato postane bolj strma.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Torej na letnih 90% zime?
Al imaš tovornjaka?
V Avstriji je obvezna zimska oprema v obdobju od 1. novembra do 15. aprila, vendar za vozila do 3,5 t le v času zimskih voznih razmer, za težja vozila pa ne glede na vozne razmere.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani