@Slivka: To, da ti vlačiš ljudi iz jarkov, nima veze z avtomatskim menjalnikom. Če človek ne zna voziti, vozila preobuti v ustrezne pnevmatike in/ali prilagoditi vožnje razmeram na cesti, pač pristane ob cesti.
In sem prepričan, da v težkih razmerah v jarku ali ob njem pristane več vozil z ročnim menjalnikom. Sam niti še gumba "snow" ob avtomatskem menjalniku nisem uporabil, pa grem tudi pozimi večkrat v hribe. Je pa res, da imam vedno dobre zimske gume.
Jah, tisti, ki še v življenju niso vozili sodobnega avtomatika, pljuvajo po njih. Da bi najprej preizkusili in potem govorili, to pa ne.
Jaz imam do vikenda makadamsko cesto, najhujši klanec ima 21 stopinj naklona pa dva 270-stopinjska ovinka sta. Najlepše jo prevozijo vsi avtomatiki, dočim z malodane vsak z ročnim menjalnikom "vse prekoplje".
Tudi sam sem se pred 20 leti smejal avtomatikom, danes pa mi ročni menjalnik razen v kakem starodobniku ne pride v poštev. Tako kot težko razumem ljudi, ki kupijo nov "premijski" avto za 30 jurjev in ta ni avtomatik.
Jaz mislim, da ima še rezerve in da mu kaj hudega ne bo (je itak še relativno mlad in bencinar). Mogoče res ni najbolj priporočljivo, da zmanjka na AC - ali pač - tam se vedno lahko umakneš na odstani pas.
Ali pa če niti ne greš čisto do konca - počakaš le do prvega "trzanja" in si rečeš, to je to, tankam.
Dajmo no organizirati še en "poraba challenge", kjer bo kak odsek tudi AC (npr. do 150 km/h, da se ne boste bali za kazni) pa kak breg.
Saj je prav, da zmagajo dizli in SkyActiv-X, to je nenazadnje tudi pričakovano glede na "stanje tehnike", ampak boste presenečeni, da tudi po vašem mnenju dinozavri SkyActiv-G, še zdaleč niso za staro šaro.
1) letniki 2012 obvoz (cisto prvi letnik), raje konec 2013/2014, če že tole, še raje FL 2016/2017 (sploh za Android Auto/Apple CarPlay, ki se omenja)
2) motor G145 je identičen G165, obisk pri tunerju pa bo 175 vrancev
3) Pa glej še srednjo raven opreme, če so tisti "naloudani" predragi. So ene 19 feltne cenejše ...
Tudi ne vem, kako lahko date tem firmam, ki uvažajo avte, 2 jurja za storitev. Za ta denar vam tudi jaz pripeljem avto na dom. 😃
Mislim, DMV za M6 G165 letnik 2012 pride 134 evrov, homologacija 96, ostalo so pa stroški, ki nastanejo na poti - zakaj se ne bi zapeljali sami po avto (in občutno prihranili)?
In ja, za 2012 letnik, torej 10 let star avto, jaz človeku ne bi ponudil več kot deset jurjev. Še lani jih ne bi videl ... ne pa 16k.
Zdaj imaš dve možnosti: kupiš, kar pač dobiš vsaj približno po svojih željah, ali pa stisneš zobe in počakaš na bolj ugoden trenutek za nakup avtomobila (ki ga morebiti celo ne bo).
Lahko pa vsakemu prodajalcu ponudiš znesek, ki si si ga ti zamislil ... Saj pri teh vrtoglavih cenah se tudi rabljeni avtomobili težko prodajo ...
A ni cena malo preterana? Ne malo, kar precej... 🤪
Ja, je. To je bilo še kako leto nazaj v rangu 55-70 jurjev. Sem pogledoval k "Juliji" preden sem Mazdo kupil. Nekako si nisem upal Italijanke, čeprav je lepa ...
Naslednjič pri autodoc uporabi funkcijo klepeta - pač jih lepo vprašaš, če del, ki si ga izbral, ustreza tvojemu vozilu (če nisi prepričan). Poveš št. šasije (VIN) in oni to "duplo" preverijo. Če ne paše, ti pošljejo povezave, kateri deli ustrezajo. Potem odpade skrb pred napačnim naročilom - da bi pa napačno stvar poslali, se mi pa še ni zgodilo. Tok tok. Pa sem že več kot 10-krat naročil ...
Ja, se poznajo višje cene goriva. In imaš čisto prav, s 150-160 km/h si skoraj vedno najhitrejši na AC. Je pa zato bolj zanimivo, če greš v Nemčijo, kjer je na posameznih odsekih skrajno levi pas skoraj rezerviran za tiste, ki vozijo 190 km/h+, ozr. se z manjšo hitrostjo sploh ne gre vključevati nanj, saj stalno brzijo "ose".
Premalo na cesti?... no ja ta je pa dobra, si me nasmejal res. Službeno sem namreč kar precej in to praktično vsak dan pa AC policije svoj živi dan nisem videl.
Ja, seveda jih ne vidiš, če so v civilnih vozilih.
Pelji se 180 km/h in več, se ti bodo že pokazali. 😃
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@Slivka: To, da ti vlačiš ljudi iz jarkov, nima veze z avtomatskim menjalnikom. Če človek ne zna voziti, vozila preobuti v ustrezne pnevmatike in/ali prilagoditi vožnje razmeram na cesti, pač pristane ob cesti.
In sem prepričan, da v težkih razmerah v jarku ali ob njem pristane več vozil z ročnim menjalnikom. Sam niti še gumba "snow" ob avtomatskem menjalniku nisem uporabil, pa grem tudi pozimi večkrat v hribe. Je pa res, da imam vedno dobre zimske gume.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani