Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano
dne 7. 11. 2025 ob 22:49 je sportman333 napisal:

pa kdo pol pravi da Ford ni stroj, pa še nizko porabo ima, take še Mazda nima :)

Kaj šele, če bi imel X motor :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
dne 8. 11. 2025 ob 10:17 je skritikrt napisal:

Kot,da bi vedel🧐...

To vam govorim že 10 let, karkoli DIZAJNIRANO po 2010 je reduciranje stroškov in molzenje strank

Kako ima lahko moja 2017 letnik boljše materiale kot avti dizajnani po covidu in izdelani v 2022, 2023, ... in dobri stari bencinski motor brez problemov?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
dne 7. 11. 2025 ob 22:21 je SpEkTr napisal:

Se pravi skenslal si ful kasko, vzel delnega in plačal enako? Al se je tok podražilo spet al je pa tok paketnega popusta?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Ne - kasko bi bil 60 centov dražji kot lansko leto kljub ekstra popustu od "neškodnega dogodka", ki je zrelo za prijavo na en inšpektorat ali zvezo potrošnikov slovenije, ker nas nategujejo ko žaube :party0035:

Delni kasko divjad in luči je pa cca 45% cenejši - to sem vzel na koncu :bravo:

Opcija s kasko totalka pa okoli 30% ceneje - nesmiselno pomoje

Popravljeno od NevLado
pravopisne napake
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 22 urami je Pavle napisal:

Po dolgem čakanju prispela... po dveh dneh vožnje zaenkrat zelo navdušen. Avto pozitivno preseneča. Se je pa potrebno navaditi na kar nekaj novosti, ki niso tipične za Mazdo. 

20251107_152259.jpg

a je osnovna ali long range?

čestitke in srečno vožnjo!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Danes sem bil na tehnicnem z mazdo6 G192 2.5 dino, pred vrati je stala ene 5 minut dokler nisem bil na vrsti, iz papirja pri meritvi izpušnih plinov je zabeležena temp olja 89

Za vse tiste ki se sekirate, da ob neobremenjeni vožnji niste proti 100 ;)

Z vašimi motorji je vse več kot uredu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 5 urami je SpEkTr napisal:

Jaz bom tudi kaj podobnega naredil. Koliko pa je sedaj razlike v primerjavi z lansko polico? V evrih seveda.

60 centov, ker sem dobil popust za neskodni dogodek, podrazal so pa nekaj za divjad - ekstra kombinacija

Uglaunem mazda se je zapeljala skozi stezo be pe, to je to za do naslednjega leta

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 16 urami je jacques33 napisal:

Jaz sem imel sedaj 3 sezone gor Good Year Asy 6, pa kar se tiče profila, bodo sigurno še za leto ali dve, pa še takrat bodo za zamenjat zaradi starosti. 

Kaj pa če si vozil s prenizkim tlakom?

Ene bolj trših bočnic ima Bridgesone Potenza. Glede Nexen pa kot so že rekli, te ti bo še hitreje pobralo.

jaz sem imel nexen su4 in gy6 na 2.7 in je vrhunsko, avto je res ko po tračnicah, včasih dobim občutek da bi avto celo oversteerou če bi še bolj ovil

sedaj zimske conti 101v, xl, nisem še vozil ker sem v bolniški, me je pa babnca okol pelala in sm čutu takoj gumi čigumi zimskih 17, čez ovinke bomo pa videli; nima veze ojačana bočnica, zimska 17 nima šanse proti 19

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 47 minutami je godlike napisal:

Si ti en biser.

Nexen je prej KGM SsangYong kot pa Hyundai.

Hyundai je kot Hankook.

(Pazljivo beri, nikjer nisem omenil premiuma)

sfalil si bistvo ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je sportman333 napisal:

Evo , jaz sem tudi zamenjal z novimi Alpin7 (dot 3125 in celo made in germany)....sem se pogovarjal malo za letne v dimenziji 225/45R18 in mojster pravi Nexen nfera sport -> ima kdo na forumu ? (da je zelo dobra guma - price&performance in da so imeli do sedaj samo 1 reklamacijo, vse ostalo bp), sam z letnimi michelin ps4 nisem bil zadovoljen v smislu obrabe, saj so zdržale samo 3 letne sezone, kar se mi zdi malo ob normalni vožnji.....je pa razlagal, da imajo sedaj z iskanjem čim boljših ocen vsi proizvajalci - predvsem premium težave z hitro obrabo (predvsem robov zaradi mehkih bočnic), tako michelin, conti, goodyear....tako da.....no nekaj časa je še do marca 26 in novih letnih gum :)

image.png

image.png

image.png

jaz sem imel su4, ker so boljše kot sport

hitro jih je pobralo, sem bil pa ZELOOO zadovoljen z njimi, par strani nazaj sem napisal tole, ko sem kupil goodyearke

dne 9. 9. 2025 ob 13:53 je NevLado napisal:

Jaz sem jih kupil po priporočilih tukaj na forumu, sedaj sem prevozil 5kkm z njimi - pustil sem jih na koncu na 2,7 bar ker se mi zdi optimalno - filing v vožnji je identičen Nexen SU4, samo malo manj tulijo v ovinkih, pa naj bi ble top 3 letne gume za to dimenzijo. Bomo videli, koliko več bodo zdržale kot Nexen.....

ps: letno naredim 35kkm hitre avtocestne vožnje nad omejitvijo in sem poleg juresa pomoje edini, ki takole nabira kilometre, sepravi vsaj 15k naredim z letnimi

reči NE nexenu je podobno kot reči NE hyundaiju, ker je korejc... kvaliteta je pa tam tam ali še boljša

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 7 minutami je Carot napisal:

Opazil sem, da ima Mazda eno boljših zadev, ki jih ima, to so adaptivni LED žarometi pri CX-5 in CX-30 sedaj samo še v najvišji(h) opremah, kar mi pa ni niti malo všeč, ker so te opreme z usnjenimi sedeži, ki pa jih ne maram. Brez teh adaptivnih žarometov, ki jih imam na obeh avtih pa avta ne kupim več.

Sej lahko na usnjene sedeže daš gor bombažno podlogo kjer sediš, na hrbtno stran pa en kosmodisk... al kje je problem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 11 urami je Bini napisal:

Veš prodajalec v salonu propagira tisto kar mu šefi naročijo.... :nevem:

Na servisu izveš tisto kaj je res boljše in kje so kake težave in kje jih je mogoče preprečit, da motor dolgo lepo prede.... :prstgor:

a na servisu pa ni tega kar šefi rečejo? :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 minuto je Sivc 1 napisal:

Vidim da so opažanja pri večini G140 dokaj podobna:

- za porabo pod 7 litrov je kar treba paziti glede načina vožnje

- zavora pedala pri AT vsaj kot tu vidim tudi nekaterim drugim klika

- glede nizkih obratov mislim da je Ok. Za nihanje pa še preverim kako je pri našem

- besedilo pri zagonu motorja “zmanjšana zmogljivost TSR” je pogosto. Mogoče to odpravijo s kakšno posodobitvijo.

- delovno temperaturo motorja imamo tudi drugi res nizko

tudi pri X186 ni neke razlike, ga pa vozijo sami penzionerji ali bodoči penzionerji v tej temi, pa so potem rezultati mal drugačni

poglejte sprint monitor ;) 

tiste 0,5l boste pa prišparali na eni menjavi svečk, ki je pri X motorju obvezna že pri 60kkm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sej te 870P so tut prave M+S... je pa to brezvezen pogoj, ker M+S pomeni samo "mud and snow" in se ne kategorizira kot prava zimska guma izven zakonodaje

Preverjene, zimske gume imajo tist triglav z zvezdico ;) to je faktor, da je guma kategorizirana kot zimska

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
dne 4. 11. 2025 ob 9:51 je Bini napisal:

Te so bolj za poletje kot za zimo, imajo eno snežinko in tisoč sončkov na gumi... 😂😉

dne 4. 11. 2025 ob 10:24 je Boss napisal:

Čudn zgleda ja, ker je tolk sončkov... kapljic ni pa nič narisanih, a to pomeni, da niso primerne za dež? :nevem:

Evo, tele majo pa tko velike snežinke, da se človek že ustraši ;) 

870P + 101V + XL, 142 eur komad

Posnetek zaslona 2025–11–05 ob 10.23.00.pngPosnetek zaslona 2025–11–05 ob 10.24.31.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 6 urami je Bini napisal:

Eto, za Twinga nabavil zimske gume Falken pri GuneNa Dom. So ravnoprav sveže a niso Japonske ampak Poljske, verjetno delane v isti tovarni kot Sava in še katere... :nevem:

odvisno od dimenzije, različni proizvajalci v različnih tovarnah, ponavadi je dimenzija ključna ker so proizvodne linije narejene za take in take širine in velikosti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 21 urami je NevLado napisal:

jaz sem danes klical lokalnega vulkanizerja za svojo 6ko

verjetno bom vzel kar goodyear, tam cca 140-145 je kos

vredenstein sem imel sedaj ampak so 125 eur, za tistih 20 eur pa ne bom gledal na razliko proti top gumi

za drug avto pa celoletno goodyearko pa mir

naročili conti, ker bo prej, goodyear bi baje prišla šele po 16.11 :o 225/45/17, malo pod 100 na gumo mislim da

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 urami je tommzy napisal:

A še komu škripajo bremze pri parkiranju ali ustavljanju pa ko popuščaš bremzo? Meni ob vsakem pranju ali ko je mokro ps tudi sedaj ko je bilo suho nenormalno škripajo ko popuščam bremzo ali ob parkiranju... 

Že od novega. 

Imam pa ponovno vprašanje glede temperature olja. 

Danes sem spremljal in je bila zjutraj kljub 35km dolgi poti (in klancem) temperatura olja 70-75c. Zadnjih par km pa je poskočila na 80c. 

Do sedaj so vsi avtomobili dosegli vsaj 85c vedno. Po večini na 90c

Ta pa ne in me skrbi da je kaj narobe...

Prej si imel Astro? a si ziher, da si tam lahko spremljal temperaturo olja, in da ne mešaš tega s temperaturo vode (katerega kazalec je na armaturi) ? ;) 

pa tudi v motorju si imel verjetno 5w40 olje, tukaj imaš pa 0w20 vodo

ne obremenjujej se s tem, s tvojim motorjem ni popolnoma nič narobe....

sedaj sem ti to povedal že ene 3krat, lahko ti pa bolj v detajle po telefonu razložim, kako motorji v sodobnih premium vozilih delujejo......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 54 minutami je Janez007 napisal:

Jaz nikoli. Sem eno videl, kako razpada po štirih letih ... 

povej več

pred 44 minutami je Janez007 napisal:

Jaz bi Dunlop winter sport 5 ali Michelin pilot alpin 5.

mišelin so odlične gume za led, sneg, za naše razmere pa raje kaj drugega?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 26 minutami je GregorV napisal:

Katero od "premium" znamk zimskih gum priporočate:

goodyear ultragrip performance 3

michelin pilot alpin 5

bridgestone blizzak 6

dunlop winter sport 5

...

Do sedaj še nisem varčeval pri gumah in tudi tokrat ne mislim. Vem, da se vsi ne strinjate s tem, ampak jaz sem za znane znamke...

WWW.AMZS.SI

Veliko pnevmatik, a le malo zares dobrih

Seveda za CX-30. 16". 

Kje kupujete gume, kje se najceneje dobijo?

Hvala

LP

jaz sem danes klical lokalnega vulkanizerja za svojo 6ko

verjetno bom vzel kar goodyear, tam cca 140-145 je kos

vredenstein sem imel sedaj ampak so 125 eur, za tistih 20 eur pa ne bom gledal na razliko proti top gumi

za drug avto pa celoletno goodyearko pa mir

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.