To vam govorim že 10 let, karkoli DIZAJNIRANO po 2010 je reduciranje stroškov in molzenje strank
Kako ima lahko moja 2017 letnik boljše materiale kot avti dizajnani po covidu in izdelani v 2022, 2023, ... in dobri stari bencinski motor brez problemov?
Se pravi skenslal si ful kasko, vzel delnega in plačal enako? Al se je tok podražilo spet al je pa tok paketnega popusta?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Ne - kasko bi bil 60 centov dražji kot lansko leto kljub ekstra popustu od "neškodnega dogodka", ki je zrelo za prijavo na en inšpektorat ali zvezo potrošnikov slovenije, ker nas nategujejo ko žaube
Delni kasko divjad in luči je pa cca 45% cenejši - to sem vzel na koncu
Opcija s kasko totalka pa okoli 30% ceneje - nesmiselno pomoje
Po dolgem čakanju prispela... po dveh dneh vožnje zaenkrat zelo navdušen. Avto pozitivno preseneča. Se je pa potrebno navaditi na kar nekaj novosti, ki niso tipične za Mazdo.
Danes sem bil na tehnicnem z mazdo6 G192 2.5 dino, pred vrati je stala ene 5 minut dokler nisem bil na vrsti, iz papirja pri meritvi izpušnih plinov je zabeležena temp olja 89
Za vse tiste ki se sekirate, da ob neobremenjeni vožnji niste proti 100
Jaz sem imel sedaj 3 sezone gor Good Year Asy 6, pa kar se tiče profila, bodo sigurno še za leto ali dve, pa še takrat bodo za zamenjat zaradi starosti.
Kaj pa če si vozil s prenizkim tlakom?
Ene bolj trših bočnic ima Bridgesone Potenza. Glede Nexen pa kot so že rekli, te ti bo še hitreje pobralo.
jaz sem imel nexen su4 in gy6 na 2.7 in je vrhunsko, avto je res ko po tračnicah, včasih dobim občutek da bi avto celo oversteerou če bi še bolj ovil
sedaj zimske conti 101v, xl, nisem še vozil ker sem v bolniški, me je pa babnca okol pelala in sm čutu takoj gumi čigumi zimskih 17, čez ovinke bomo pa videli; nima veze ojačana bočnica, zimska 17 nima šanse proti 19
Evo , jaz sem tudi zamenjal z novimi Alpin7 (dot 3125 in celo made in germany)....sem se pogovarjal malo za letne v dimenziji 225/45R18 in mojster pravi Nexen nfera sport -> ima kdo na forumu ? (da je zelo dobra guma - price&performance in da so imeli do sedaj samo 1 reklamacijo, vse ostalo bp), sam z letnimi michelin ps4 nisem bil zadovoljen v smislu obrabe, saj so zdržale samo 3 letne sezone, kar se mi zdi malo ob normalni vožnji.....je pa razlagal, da imajo sedaj z iskanjem čim boljših ocen vsi proizvajalci - predvsem premium težave z hitro obrabo (predvsem robov zaradi mehkih bočnic), tako michelin, conti, goodyear....tako da.....no nekaj časa je še do marca 26 in novih letnih gum
jaz sem imel su4, ker so boljše kot sport
hitro jih je pobralo, sem bil pa ZELOOO zadovoljen z njimi, par strani nazaj sem napisal tole, ko sem kupil goodyearke
dne 9. 9. 2025 ob 13:53 je NevLado napisal:
Jaz sem jih kupil po priporočilih tukaj na forumu, sedaj sem prevozil 5kkm z njimi - pustil sem jih na koncu na 2,7 bar ker se mi zdi optimalno - filing v vožnji je identičen Nexen SU4, samo malo manj tulijo v ovinkih, pa naj bi ble top 3 letne gume za to dimenzijo. Bomo videli, koliko več bodo zdržale kot Nexen.....
ps: letno naredim 35kkm hitre avtocestne vožnje nad omejitvijo in sem poleg juresa pomoje edini, ki takole nabira kilometre, sepravi vsaj 15k naredim z letnimi
reči NE nexenu je podobno kot reči NE hyundaiju, ker je korejc... kvaliteta je pa tam tam ali še boljša
Opazil sem, da ima Mazda eno boljših zadev, ki jih ima, to so adaptivni LED žarometi pri CX-5 in CX-30 sedaj samo še v najvišji(h) opremah, kar mi pa ni niti malo všeč, ker so te opreme z usnjenimi sedeži, ki pa jih ne maram. Brez teh adaptivnih žarometov, ki jih imam na obeh avtih pa avta ne kupim več.
Sej lahko na usnjene sedeže daš gor bombažno podlogo kjer sediš, na hrbtno stran pa en kosmodisk... al kje je problem?
Sej te 870P so tut prave M+S... je pa to brezvezen pogoj, ker M+S pomeni samo "mud and snow" in se ne kategorizira kot prava zimska guma izven zakonodaje
Preverjene, zimske gume imajo tist triglav z zvezdico to je faktor, da je guma kategorizirana kot zimska
Eto, za Twinga nabavil zimske gume Falken pri GuneNa Dom. So ravnoprav sveže a niso Japonske ampak Poljske, verjetno delane v isti tovarni kot Sava in še katere...
odvisno od dimenzije, različni proizvajalci v različnih tovarnah, ponavadi je dimenzija ključna ker so proizvodne linije narejene za take in take širine in velikosti
A še komu škripajo bremze pri parkiranju ali ustavljanju pa ko popuščaš bremzo? Meni ob vsakem pranju ali ko je mokro ps tudi sedaj ko je bilo suho nenormalno škripajo ko popuščam bremzo ali ob parkiranju...
Že od novega.
Imam pa ponovno vprašanje glede temperature olja.
Danes sem spremljal in je bila zjutraj kljub 35km dolgi poti (in klancem) temperatura olja 70-75c. Zadnjih par km pa je poskočila na 80c.
Do sedaj so vsi avtomobili dosegli vsaj 85c vedno. Po večini na 90c
Ta pa ne in me skrbi da je kaj narobe...
Prej si imel Astro? a si ziher, da si tam lahko spremljal temperaturo olja, in da ne mešaš tega s temperaturo vode (katerega kazalec je na armaturi) ?
pa tudi v motorju si imel verjetno 5w40 olje, tukaj imaš pa 0w20 vodo
ne obremenjujej se s tem, s tvojim motorjem ni popolnoma nič narobe....
sedaj sem ti to povedal že ene 3krat, lahko ti pa bolj v detajle po telefonu razložim, kako motorji v sodobnih premium vozilih delujejo......
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj šele, če bi imel X motor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani