Skoči na vsebino
Z avta je v 1 uri zbledel lak
Napisano (urejeno)
  dne 1. 8. 2023 ob 13:32 je Jest napisal:

Se mi zdi, da zavorno olje na laku naredi štalo… samo še nisem videl, kako izgleda… Je samo tisto “rekla-kazala” … 

Razširi  

Zavorno oljo nardi povsod stalo. Tudi po kablih, ce ksn smotan mehanik nezna nalit oz. po koncanem nalivanju ne spuca za seboj. GL5 naj bi bil sploh problematicen.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Keramična zaščita
Napisano

Jurja je res huda ja. Je pa treba vedeti, da to ni samo keramika. Za nanos keramicne zascite je potrebno veckratno pranje vozila, dekontaminacija laka, vozilo komplet scistiti z glino, vecstopenjsko poliranje in sele potem nanos keramicne zascite. Tukaj govorimo o urah in urah dela. Je pa tudi za moje pojme to kar huda cena. Pa poznam avtokozmetiko kristal in tip ve kaj dela. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Keramična zaščita
Napisano (urejeno)

Kolikor vem ima gyeon 3 ali celo 5 letno pisno garanciji. 6 do 12 mesecev ti zdržijo klasični voski... Pa kolikor vem kristal bolj ali manj uporablja keramično zaščito od Gyeon. Je pa res, da se moraš držati določenih navodil in to keramično zaščito doma vzdrževati. 

Edit: Proizvajalec nudi 5 letno pisno garancijo na keramično zaščito (Gyeon).

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano (urejeno)

Ta hardware kit katerega lahko dokupis (kabel) je misljeno, da kamera uporablja parking mode, ko zazna pred avtom oviro oz. neko gibanje. To ne pomeni, da snema 24/7. Torej bojazni, da bi se akumulator izpraznil ni. Je pa tudi tako narejeno, da se samodejno izklopi, ce zazna, da ima akumulator nizko vrednost.

70mai.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Pa ravno sedaj ti pravim da to nima nobene veze s tem da je elektricen avto in da spara na zadnjih luceh. Avti so tako debilno narejeni, da ce je dovolj svetlobe gorijo samo dnevne luci spredaj. Zadaj je tema. To je ze od samega zacetka, ko so ven prisle dnevne luci. Je pa res, da bi voznik sam lahko malo razmisljal in pri slabi vidljivosti rocno obrnil stikalo na on in bi bila zadeva resena. Take paciente usak dan vidim na cesti. Tudi "blendanje" ne pomaga.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Odvisno kaj zelis. Jaz imam priklopljeno na 12v in se avtomatsko vklopi ob zagonu avta in izklopi, ko ugasnem avto. Lahko dokupis kabel (hardwire kit UP02) in priklopis tudi na stalno 12v napajanje in ima kamera opcijo tudi parking mode. Torej se aktivira, ko zazna gibanje pred avtom. Ta kabel imas isto na tem linku.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  dne 21. 4. 2023 ob 11:05 je Gregster napisal:

Ta se zdi kr uredu. Pa je 3.5m kabla dovolj, če bi napeljal iz 12v vtičnice med sedežama?

Razširi  

Na aliexpressu jo dobis za 150 € (njihova uradna trgovina). Jaz sem v preteklih letih narocil dve in je za moje pojme best price/performance. Ce ne rabis zadnje kamere je cena se nizja. 

https://www.aliexpress.com/item/4001333431211.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.19a81802cGIOuK

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.