Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.
Alfa je tu bila pred vsemi.
Tudi če si pozabil na avtomatsko. Ni po ponovnem vžigu brisalo. Moral si 1x ročno butnit, pa je pol avtomatika delala.
Če kdo ne ve, na Alfi se z premikom ročke 1x pobriše, delovanje ureja krogec....
To gledaš za Hyundai? Sicer so vse naštete dobre, sam imam pa Conti. Zaenkrat presenetljivo vredu, kar sem pač še lahko od septembra jih odvozil (dinamična vožnja)
Forda.
Za to me bolj na Michelin vleče, ker je kanček manj športna.
Znanec je tudi samo hvalil Conti SC.
i20 še izgleda, da bo PZ4 držal še eno leto. Potem pa PS4S verjetno, me je strah, da bo na PS5 bočnico rolalo.
PZ4 je super, samo je potrebno spomladi in jeseni hudiča preklemano gret, drugače drsi.
Ja o gumah ne vem veliko, ker pri skupaj 50-60.000km letno v treh kategorijah veckrat letim s ceste :). Nobenega ne kritizoram, vsak ma svoje mnenje, izkusnje jaz ponavljam da samo delim svoje iz prakse, pa me ni sram rečti da sem heavy user na cestah. Pustmo še vlečenje zadev za sabo....
Kilometri še niso dokaz, da si vrhunski voznik. Ne trdim, da si slab, ker te ne poznam.
Tudi tovornjakarji, jih imajo bolano dosti prevoženih, bi morali biti popolni. Potem pa berem, da se je zaletel drugemu tovornjaku v rit. Ali pa povozil koga na odstavnem...,
Ali pa se peljem po delu na cesti po omejitvi, pa bi me najraje zrinli dol,...
Bil sem na AMZS poligonu na Vranskem. Deklica z BMW 4, jo je sukalo za zabavo.
Gume 1 teden stare Nexen. Še inštruktorja nista mogla verjeti. Malo je manjkalo, pa bi se en peljal testno rundo.
Drugače če ti Sailun dobro služi, super za tebe. Dobiš ugodno gumo 👍
pred 17 minutami je Alex napisal:
Kaj bi lepil dokaze. Nimam kaj nobenemu za dokazovati. Važno je,da imamo poceni namestitev. 😋
Ta hotel reklamiraš vsako zimo.
Dokazila pa ni. Tukaj se strinjam z ostalimi. Zamegli podatke hotela, da se samo kraj vidi. Pa seveda svoje.
Jaz menjam gume zarad kilometrov na 2-3 (max) leta, verjamem da se guma katerakol že je nima časa postarat zato deluje optimalno tiste 2-3 leta, spet ne glede na znamko.
Zakaj pa so potem na testih odstopanja?
Tam imajo tudi nove in ne postarane.
pred 19 minutami je jures napisal:
Seveda Alex živi v paralelnem svetu s kavča, vsi ostali smo z Marsa
Verjetno je on v takem svetu z hoteli, kot ti z gumami 😉
Izgleda,da mazdini dizli le niso tako slabi. Anci, so res dobri in vzdržljivi. Le pravilno vzdrževanje in pravočasna menjava delov,ki se obrabijo (potrošni materijal) in pali -vozi. 🤗
Zakaj pa potem ni tak interval v knjigi vzdrževanja?
Moj prvi avto je bil Accent 2001 letnik. Mislim da je bil 1.3 motor. Koliko konjev sem že pozabil.
Prvi avto in bencinar. Pot ni bila enaka.
Ne spomnem se več koliko je pil.
Pol so bile pa same astre. Ena bencinar ostalo vse dizel.
Tudi bencinar je pil manj.
Dizli pa jasno da obcutno manj.
Getz 1.6 105KM je pil 7.5l pa je vožen bil mešano. Izredno poskočna žvad.
Renault 4 GTL mi je pil 10l, ko sem ga podedoval. S teranjem in servisi, sem ga spravil na 9l.
Jaz se držim ZKP-ja. Torej večja kot je kobikatura, bolj je poraba enakomerna. Če je pri istih konjih turbah, je pri nežni nogi nižja, pri preganjanju višja. Seveda tudi krepko bolj leti.
Torej, ker ni odgovora, na servisu še nisi bil?
Kaj pa z @NevLado si se dobil na kavi in šel na en krog z njim?
Ker je polno nejevolje nad avtom in porabo. Reševat pa še nisi začel. Za to pa normalno, da se uporablja sarkazem.
Jaz sem bil na i20n 3x na tedn na telefonu, pa vsaki teden tam, dokler niso garancijsko uredili.
Saj to potem izpade kot da sem jaz kriv, da ne dela kljuc, da škripa notranjost, da barva leti iz avta... Aja pa da gre stevec nazaj gor za gorivo tudi... 🙃
Toliko si kriv, da še nisi šel na servis. Ali pa si vsaj uredil servisni termin v prihodnosti.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Na Alfi se je klop rihtal z obratom stikala, to mislim. Nisem še zasledil Mazde s tem.
Naša M2 je še imela klasično.
Sta pa imela s Fordom eno cako. Na Fordu se dol 1x pobriše, gor stopnje, ma M2 pa je blo obratno.
Pal pa si vedno mešal 🫣
Popravljeno od godlikePovezava za deljenje
Deli na druge strani