Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

Dosedaj imel na mazdi diske in ploscice znamke Brembo, Zimmerman, ATE, Textar pa pri nobenih zavore niso nikole tresle... Velikokrat je vmes tudi celjust zastekala in je bil disk "prekomerno" obremenjen (vroc) pa ni nikoli prislo do "zvitja" oz. tresenja med zaviranjem... Vse vedno naroceno iz autodoca

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Tud jaz jo mam kupljeno že sred januarja. To je fajn, ker se da kupit za vnaprej in zato mi je smešen naval v zadnjem momentu... kot, da bi kaj prišparali zarad tega, da vlečejo nakup do zadnjega.

Tako, kot je ena gospa pred mano na bencinski postaji kupovala vinjeto pa ji je prodajalec rekel, da ji stara velja do konca meseca in da bosta takoj uredila. Pa pravi gospa no v tem primeru jo pa potem še ne bom kupila sedaj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Če se ne motim ABS računlnik in SRS (airbag) računalnik beleži km. Drgač pa tudi glavni računalnik beleži km...sploh novejši.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 29. 1. 2023 ob 7:47 je Freak napisal:

Ja,tud nima DVD  predvajalnika.

Kaj so mu pa naredili (fotru) za 400€, pri generalki?

Novi, batni obrocki, brusenje glave, novi tefloni in pa jaz sem se vztrajal naj zamenja (izpusne) ventile, ker je avto na lpg. Ceprav po mnenju mehanika so bili ventili se ok, ampak glede na to, da je bil motor ze odprt ne more skodovati :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Imamo isto 2.0 pred FL doma in je pila cca. 1l olja na 10k km. Je fotr ravno lani naredil generalko cca. 400€ in bo mir za naprej. Ima pa 200k km. Moja 2.5 pri 270.000 km recimo pa popije 0.5l na 20k km. Je pa res, da je 2.5 njihov najboljsi motor... Poleg olja ostalih tezav do sedaj ni bilo. Stekanje zadnje celjusti je pa ze klasika pri mazdah in se vec ne steje pod napako :D. Tale na oglasu je z rocnim menjalnikom in ne avtomatskim. Pac neve kaj pise.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Vodila naj nebi mazal z bakreno mastjo, ampak s silikonsko mastjo katera je namenjena prav za vodila. Jaz jo imam od trw. Jaz z bakreno mažem samo utore ploščic in pa zadnjo stran ploščice kjer batek pritiska. Tudi jaz vsakič ko menjam gume še čeljust razderem in vse spucam, ter namažem. Očitno je kljub temu zaštekala. Je pa v večini problem točno ta mehanizem za ročno, katerega si omenil, saj največkrat ta zašteka in ne spusti ploščice popolnoma.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Ploščice so stare slabe dve leti. Tako zarustajo že po dveh letih. Vsaj do sedaj so še vse :D. Je pa vse komplet ATE. Batek na čeljusti je bil pa, kot nov in je šel na nazaj, kot po maslu. Problem so bila vodila oz. slide pins, katera so bila komplet zarustana in čeljust ni dobr laufala. Še dobro, da sem imel v garaži na zalogi nove ploščice in komplet nova vodila... Stara vodila so bila za en k. kljub temu, da sem jih spucal. Kot zanimivost je tudi to, da je zadnji disk zaradi zaštekane čeljusti in visokih temperatur postal vijoličast, ampak kljub temu so bremze vedno ornk prjele in ni nikoli nič treslo oz. se kaj zvilo.. Tukaj dam kapo dol znamki ATE.

P.S. Čeljusti so stare 2 leti. Po vsej vrjetnosti majstr ni dobr oz. primerno namazal vodila. Je pa za izjemo takrat celjusti menjal nek lokalni mehanik in ne pelko. Takrat je bila korona in ostala jajca. Je pa tudi res, da mazda pac nezna narediti celjusti in celjusti stekajo ze od 1. gen pa do 3 gen. S temu sem se pac ze davno sprijaznil :)

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 urami je Janez007 napisal:

Kadar ju sam uporabljam, ne, kadar pa v nedeljo ali praznikih sosedi, pa zelo. Na terasi počivam, si za kuliso naštimam lepo glasbo, potem začne sosed nažigat z industrijskim sesalcem ali vapom. Za popenit. 😃

Se dobro da nisi moj sosed :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 43 minutami je Janez007 napisal:

Dolil tekočino za vetrobransko steklo, namazal tečaje vrat, namazal tesnilne gume okoli vrat, odišavil notranjost. Pral in sesal nisem, ker je nedelja in nočem motiti sosedov, tako kot (brezobzirno) oni mene. 😉

IMG_20221002_154115.jpg

A vap pa sesalec te motita?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.