Mnogi me ne razumejo, zakaj hodim na off-road sre?anja, kjer je zgolj obilo blata in je avto blaten od zunaj in od znotraj in so tudi vsi udele?enci blatni in potem traja vsaj en dan, da se vse opere in o?isti...
Mnogi me ne razumejo, ampak jaz si tam "odpo?ijem o?i" na takih in podobnih prizorih...
Takrat so bili avti ?e avti, ne pa samovoze?i multimedijski interaktivni zabavi??ni center na ?tirih kolesih, ki sploh nima namena biti stroj, s katerim bi si lastnik olaj?al transport oseb in tovora za lastne potrebe...
Ja, Zmaj, na ?alost ratuje nakup osebnega vozila nekaj takega, kot da bi kupoval vesoljsko ladjo...
Cvetka je npr. ?koda Kodiaq: brezkompromisno vozilo. Ko smo stopili v salon, se je ?e za?elo s kompromisi. Ali to ali pa tisto, oboje hkrati ne gre. ?e bi to, potem nujno ?e tisto, eno brez drugega ne gre. Ko so mi dali na izbiro ali sedem sede?ev ali pa vle?no kljuko, sem samo vstal in ?el. Niti "adijo" nisem ve? rekel. Ker ?e bi odprl usta...
Cena pa 35.000? za pribli?no tako vozilo, kot bi ga rad...
Sem sre?al so?olca iz osnovne ?ole. Ima e-golfa. Ker je ?e naredil en ovinek izven "standardne trase" in je potem ?e z mano ?el do kavarne, sva ?la po avtocesti 85 km/h (zaloga v akumulatorju). Ne v hrib, po ravnem! ?leperji so naju prehitevali!
On ?isto hladen, ker je bil tega ?e vajen. Meni pa je tista kava kar nekako silila nazaj gor, tisto, kar je v debelem ?revesu pa je postalo precej redko...
Imam zelo slabe izku?nje s takimi mlin?ki pri dalj?ih spustih ali pa pri zmanj?evanjih hitrosti pred kri?i??em. Kot bi vozil dvotaktni motor. Prestavi? prestavo ni?je, pa se zgolj motor vrti hitreje, zavornega u?inka pa ni.
Pa to, da potegne - koliko pa potegne iz rezervoarja za gorivo? Mislim, ?e motor ?ge? na 3700 obratov in naprej...
V stare dizle, v stilu Golf2, so menda pozimi celo tankali do 1/3 rezervoarja so lahko dali bencin v dizelsko vozilo, pa ostali 2/3 potem nafte. Da je dr?alo ve?ji minus.
Ne samo "menda" ampak dejansko res so.
Najve? 10%, ne 1/3.
Tega niso po?eli samo v starih dizlih, ampak to po?nemo tudi z novimi dizli. Ampak samo, ko se napovedo temperature pod -10?C, druga?e ne.
In koliko je ljudi, ki pogosto potujejo na te destinacije? Sploh pa s takim novim avtom
Vedno manj, ker ti sodobni avtomobili niso ravno za taka potovanja. Dokler se gre po suhi avtocesti, ni te?ava. ?e 10 cm snega zna predstavljat resen problem. Hribi, makadami in ostali ?ari periferije so pa enostavno preve?...
Bo treba kupt kakega jugota zdej, za izlete na balkan, se bo najbolj zihr pelat (@Shrek malo za ?alo malo za res)
Se mi zdi, da bomo po?asi z odpadov zvlekli vse nazaj, kar smo tja odpeljali...
Ampak dejstvo je, da se novi avti manj kvarijo, tako, da je majhna verjetnost, da se ti kaj ve?jega pokvari glih v tujini. Sicer pa obstajajo razne asistence in amzs+, kjer te pri?lepajo domov do 1100 km.
?e samo ena po?ena pnevmatika sredi dneva nekje v Italiji ti lahko hitro spremeni vero v razne asistence in amzs+. Podrobneje ti bo pa Jures razlo?il...
Aha, ja, seveda. In nato svizec zavije ?okolado. Vem, kak?na je Mazdina asistenca. Dvakrat sem jo koristil (v desetih letih na dveh Mazdah). Zdaj raje rinem avto ?e je treba do onemoglosti kot da bi jih ?e kdaj klical...
Bemti?, mi je kar slabo ratalo, ko sem se spet spomnil teh dveh dogodkov...
Ne vem, ?e to velja na sodi??u. Ker ga snema? brez njegove privolitve in brez da bi prej postavil tablo o video-nadzoru, lahko zahteva ?e od?kodnino...
Danes se vra?am iz Tolmina in je bila ?e no?. Na lepem ob cesti opazim neke odsevnike. Za dodatek se ti odsevniki premikajo. Normalno, da zmanj?am hitrost in sem pozornej?i. Pridem ?e ?isto blizu in opazim, da ima ena stara bakica v ?rnem pla??u po en odsevnik na vsakem gle?nju in po en odsevnik na vsakem komolcu.
Tudi stare bakice niso ve? to, kar so bile v?asih. Ali pa so kon?no dojele, da jih ne bodo do?akale 100, ?e jih bo pono?i kdo nalo?il na pokrov motorja...
Zavarovalnica menda noce povrnit cene vinjete, ker ni zavarovane kraje (samo stekla in parkirisce)... DARS tudi ne, ker pravijo, da moras prinesti odrezek, racun in del vinjete ...
Aha, ja, seveda. In nato svizec zavije ?okolado...
Glede na to, da je zadnje ?ase glavni akter v tej temi Boss, mislim, da bo prej Sava tekla proti Jesenicam kot bo pa on na?el elektri?ni avto po svoji meri in svojih pri?akovanjih....
Pri enem se mi smeji na bencinski, pri enem pa na servisu...
Imam dve Mazdi, obe dizel. Ena ima preko 140.000 "delovnih kilometrov", druga ima preko 270.000 prevo?enih kilomerov. Razen servisa, kjer so menjali zobati jermen (in oba sta se "ujela" v istem tednu!) Servisi za dizela?a ne pridejo ni? kaj bistveno dra?ji od servisa sestrinega Forda Fusion (bencinar) pri Pelkotu ( http://www.rumenestrani.si/si/avto-pelko-vzdrzevanje-in-popravila-vozil-simon-pelko-sp-94572 ). Ni mi jasno, od kod ideje, da je servis dizela?ev drag?
in se ena tema ki je postala dizl vs. bencin
Tema je o testiranju ostalih avtomobilov. In ?e ima nekdo bencinarja, bo testiral dizla. In primerjal ter delil svoje mnenje. Kako bo potem druga?e kot da je ?e ena tema, ki je postala dizl vs. bencin...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zdaj bom imel pa res ?e zadrego, kje porabit denar ob tolik?nih pocenitvah...
https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/bencin-od-jutri-drazji-dizel-cenejsi.html
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani