Jump to content

mito3000

Members
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mito3000's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Reacting Well Rare
 • One Year In Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Collaborator Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

41

Reputation

 1. Meni pa klima dela mogoče slabih 30 dni na leto pa še v nobenem avtu nisem imel probleme z njo. Tudi pri plus 200.000 km je bilo vse BP. Kot kaže sreča ali pa Mazda potrebuje poseben tretma.
 2. Ja moj x186 res včasih malo cukne (opazim mogoče dvakrat do trikrat na 100km ) . Je malo opazno ni pa jasno to ob vsakem preklopu režima delovanja. Na servisu so rekli naj bi to bilo normalno. Moj prvi servis je bil pa še malo dražji. Ja so kar zlatarji napram kakim servisem Citroenov.
 3. Saj temu nihče ne oporeka da za kramo, ki jo malokrat rabiš dvojno dno pride prav. Vsaj meni je pač problem da je zato preplitek in tako noter komaj spraviš tri nahrbtnike ter gojzarje. Mi je všeč rešitev cx5, ko ima namesto police zložljiv rolo in s tem dobiš na višini ne da bi se moral s polico ukvarjat.
 4. Dvojno dno v smislu kot si ga je zamislila Mazda z zlaganjem posamezne tretjine mi je neuporabno. V prtljaznik vedno namestim gumijast tepih in potem ta funkcija odpade saj zlaganje posameznih segmentov potem ni mozno. Ko bi vsaj bilo to pametno dno gumirano, da se enostavno cisti potem bi bila to druga pesem. Saj to je pri vseh avtih problem ker uporabljajo ta zoprn material v katerega se nabira polno svinjarije
 5. Če bi vzel AT in safety opremo si krepko čez 30 k kjer se pa že kaj drugega najde. XC40 je bil drugi na moji listi nakupov in tudi meni na koncu tako kot pvi na listi predrag. Bo pa naslednjič ves sreče z nakupom
 6. Za opozarjanje na prečni promet zadaj ne rabiš safety paketa, ker ima to funkcijo tudi moj. Ta funkcija se strinjam da je uporabna. Jasno, če denar ni problem kupiš vse vključno z avtomatikom. Res bi vsaj jaz za ta denar potem kupil kak drug avto.
 7. Imam točno ta model o katerem se zanimaš. Te varnostne funkcije so bolj tako tako, večino po enem mesecu izklopiš. Mislim da ni smiselno še dodatno doplačilo. Jaz bi raje sedaj doplačal za avtomatika. Kar se prostora tiče na zadnji klopi ga je dovolj tudi za manjšega odraslega. Jaz sem velik 177 in za mano ostane še kar nekaj prostora. Kar se prtljažnika tiče ima to "pametno" dno, ki je meni neuporabno zasede pa precej višine v prtljažniku. Toliko da ne morem pokonci postaviti nahrbtnika. Brez tega dna je bistveno globlji. Imam namreč gumo čez to pametno dno in tako odpade vsaka funkcija, ki jo ponuja. Pod njim je prostor samo za razno kramo, da je prtljažnik čist. Spravim pa specialko v prtljažnik (podrti sedeži) ne da bi bilo potrebno odstraniti prvo kolo. Jasno se potem lahko peljem samo jaz. Drugače pa je najbolje, da sam preizkusiš in pogledaš ter vse premeriš, če je ustrezen.
 8. Žal je menjalnik ročni (ponedeljkovo slab), poraba do sedaj max 6,4 in min 5,8. Poraba je izračunana, potovalni laže za okoli 0.3 l. Je pa to z vožnjo malo nad omejitvami. Avtomatik naj bi imel nekoliko višjo porabo čeprav nekateri pišejo o neverjetnih številkah pod 6 l.
 9. Kar se motorja tiče jaz sem z x186 sedaj prevozil 19.000 km. Težav z njim zaenkrat ni, se lepo pelje, je dokaj tih. Ga je pa potrebno priganjati v višje vrtljaje da pokaže svojo moč. Imam pa ugodno porabo skoz okoli 6,2l res pa z ročnim menjalnikom. Vseeno moj naslednji bo spet turbo motor, če ne bo že električni.
 10. Zgleda novi standard za rdečo barvo . Glavno da je vdrtina preteklost brez barvanja.
 11. Meni je danes pomeril debelino laka na parih mestih, ko mi je popravljal vdrtino na vratih. Debelina je bila povsod 70 mikronov.
 12. Itak, ko vleče iz kleti. Res so pa sedaj v ceniku samo še 1.0 turbo mlinčki. Čudno da 1.5 ne ponujajo več.
 13. G150 bo malo boljša izbira res jo moraš pa gnati v višje obrate, da občutiš razliko. Enako je z X186 kjer potem da nekaj od sebe. Sem včeraj par kilometrov vozil zadnji model Forda Focusa 1.5 s 180 konjiči. Uh jej kaka razlika napram x186. Sem dobil kar malo nostalgije.
 14. Opozarjanje v mrtvem kotu je tista oranžna lučka v ogledalih. To je bilo enkrat samkrat, ko sem sam mogoče malo kasneje začel zavirati in je bil blizu avto pred menoj. Bila je bolj kot ne polžja hitrost v koloni, tako da ni bilo hudega. Jasno da se posamezne sisteme lahko da izklapljat.
 15. Aktivni tempomat deluje dobro ni pa jasno tako nežen pri vožnji kot človek. Je pa daleč od tega da bi bil nevaren. Sem preizkusil ampak ne uporabljam. Zelo dobro deluje opozarjanje na vozila v mrtvem kotu. Enkrat se je sprozilo tudi samodejno zaviranje ko te nalima na šipo. Super je tudi opozarjanje na prečni promet zadaj, ko želiš speljati vzratno. Slabo je branje prometnih znakov saj uporablja podatke navigacije, ki pa so velikokrat zastareli.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.