Jump to content

mito3000

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 dobro

About mito3000

 • Rank
  Novinec

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tako porabo (okoli 6,3) imam najbrž izključno zaradi trenutnega nacina voznje in minimalno avtoceste. Je pa kar nekaj mestne vožnje. Bom počasi poveceval obrate in bo takrat tudi poraba višja. 😀
 2. Po prevoženih 2.500 km lahko sedaj podam par mojih občutkov o avtu (CX30, motor X186, oprema GTplus/SO). Občutki malo temeljijo glede na prejšnji avto (Ford Focus 2011 z motorjem 1.6 ecoboost). Zapis je res malo daljši ampak je povzetek vseh trenutnih opažanj. Najprej nekaj pozitivnih: - Zunanjost: zelo subjektivno mnenje ampak meni zelo všeč. Barva (rdeča) je pač občutljiva kar sem vedel že pred nakupom. Zaenkrat je za korigirat dve majhni pikici od kamenčkov. Vse pa izgleda kvalitetno in lično izdelano. Zanima me samo kako se bo obnašala črna plastika z leti, da ne bo preveč posivela.
 3. Z menjalnikom je pri mojem enako. Včasih nikakor ne gre v prvo. Dam potem v drugo in nato v prvo. To sem zapazil že pri testnem avtu. Imam pa enako km prevozenih. To je poleg kopice čričkov edina zamera. No pa mehanizem hud displaya grdo odseva v prednji šipi pri določenih svetlobnih pogojih. Na motor x186 se še vedno privajam saj je len. Sem pac prej vozil turbo bencinarja in je razlika res poštena.
 4. Vem da ni konec sveta, sem pa velikokrat to uporabljal. Bolj je zoprno, če pozabiš šipo zapret in moraš avto ponovno vžgat, da to lahko narediš. Malo se še navajam na te japonske domislice. Tako kot, da se moraš pripasat, če hočeš avto po dvorišču premaknit. :-)
 5. Kaj res ni opcije odpiranja/zapiranja oken s pomocjo ključa ali sem kaj spregledal. Meni zelo uporabna funkcija, ki jo je imel vsak prejšnji avto.
 6. Tudi meni je bila eden izmed razlogov za nakup notranjost avta. Brez nepotrebne navlake, raznih zaslonov na dotik ali kičastih stevcev. Vse lepo pregledno in kvalitetno. No kak majhen čriček se žal vseeno oglasi. Edino tisto svetlečo plastiko bi lahko že enkrat ukinili, pa baje naj bi bila še precej občutljiva na praske. S kom jo čistite?
 7. Tudi jaz sem že cel dan lastnik nove cx30 z x186 motorjem in ročnim menjalnikom. Po prevoženih prvih 100 kilometrih lahko malo primerjam s Focusom 1.6 ecoboostom s 150km. Mazda je precej boljše zvočno izolirana, podvozje celo malo udobnejše. Menjalnik mi je bil pri Fordu bolj všeč, je lepše tekel, predvsem iz prve v drugo. Motor se je občutil v Fordu poskočnejši, res ga pa v Mazdi še malo šparam. Trenutna poraba 5,9 l po računalniku.
 8. Tudi jaz sem mesec dni nazaj naročil CX30, ker želene kombinacije opreme, motorja in barve ni bilo na zalogi naj bi jo dobil nekje junija. Na gotovino so dali 1500 EUR popusta in še dodatnih 500 EUR v opremi, ki jo lahko izberem po želji iz nabora dodatne opreme (dodatna lita platišča, kljuka...).
 9. Z enako opremo je x motor v cx30 za 900 eur drazji.
 10. Kolebam med motorjem g150 in x180 oz. x186. Sem vozil g122 in x180 in se mi je zdel x precej zmogljivejši. Pri x mi je glavna skrb zanesljivost saj še ni dolgo na tržišču. Vem da so bile težave s kompresorji, nisem pa zaznal da so to odpravili. Kake so kaj vaše trenutne izkusnje?
 11. Tudi pri parih cx30 sem danes videl kondenz v zadnjih lučeh.
 12. Glede na novi cenik letnik 2021 obstaja G150 s samo sprednjim pogonom. Ecoboost (imam 1.6 150KM) je super za vozit so pa problemi. Dvakrat že počila cev hladilne tekočine na srečo vedno na parkingu. Nazadnje menjali od termostata do ne vem koliko cevk in iz motorja še vedno zasmrdi po zažgani hladilni, ki jo moram občasno dolivat. Zadnja diagnoza glede na njihove izkušnje naj bi bil počen blok, če je res kaj na tem saj razdirali niso. Gretje je res bolj slabotno, motor pa ima temperaturo pribito na sredino čeprav kazalcu ne verjamem nič.
 13. Zanimam se za nakup Mazde CX30 z motorjem G150 s pogonom na 2 kolesi. Ali morda kdo ve ali letniki 2021 še imajo izklop dveh cilindrov? Nekje na tujih forumih sem zasledil, da tega ne bi imeli več saj naj bi bilo s tem kar nekaj problemov. Ker se toliko piše o težavah z barvo ali je to res tako velik problem. Do sedaj namreč še nikoli nisem imel japonskih avtov. Trenutno se še vozim z 10 let starim Focusom, ki ima poškodb od kamenčkov relativno malo, sem ter tja kakšen. Tudi znotraj po prevoženih 200.000 km ne kaže praktično nobenih znakov obrabe. Je Mazda podobno vzdržljiva? Upam da ima moto
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.