Skoči na vsebino

mito3000

Člani
  • Sporočil

    56
  • Z nami že

Vse objave uporabnika mito3000

  1. mito3000

    Mazda CX-30

    Najprej vozi potem komentiraj. Jaz sem se po dobrem letu kombinacije x motorja in MT popolnoma naveličal. Poraba je bila res super ampak pravega užitka pač ni bilo. Po novem bo sedaj kot kaže res pilo kake pol litra več ampak užitek v vožnji, uf, neprecenljivo. 😀😀😀
  2. mito3000

    Mazda CX-30

    Jaz sem še vedno mnenja, da je za X motor boljša izbira AT pa naj bo MT še tako dober. Enostavno, če želiš iz motorja kaj spravit ven je potrebno preveč pretikanja. Če se vozi veliko avtoceste z radarskim tempomatom, ki je mimogrede delal zelo dobro, avto v šesti že po ravnini ni potegnil nikamor v primeru, da je pred tem zmanjšal hitrost. Tako si bil prisiljen spet prestavljat navzdol. Odpade neka lagodna vožnja, razen, če ste res ljubitelji neprestanega prestavljanja. Turbaki s svojim navorom v teh primerih zmagajo na celi črti. 😊
  3. mito3000

    Mazda CX-30

    Najbrž vam mal ze sluh nagaja. 😀😀😀 Saj ce bo sreca gre kmalu od hiše pa jih ne bo več. 😀😀😀
  4. mito3000

    Mazda CX-30

    Bose mora res bit, da vse čričke preglasi. 😀😀😀 Za mal porabe goriva bi bil kak hibrid boljša izbira. Sem vozil kakih 700km očetovo CHR 2.0 in poraba 4,8 litra. Avto je tišji od CX30, pospeši ravno tam nekje, torej bolj tako tako. Le zadaj za potnike so okencki katastrofa. Pa vse skupaj mi bolj robustno vse skupaj deluje, z Mazdo je res treba bolj z rokavičkam ravnat
  5. mito3000

    Mazda CX-30

    Sem v zadnjem času preizkušal par avtomatikov, med njimi za hec tudi CX30, pa se mi v Mazdi ne zdi spet tako slaba napram drugim.Se čisto spodobno pelje.
  6. Meni pa klima dela mogoče slabih 30 dni na leto pa še v nobenem avtu nisem imel probleme z njo. Tudi pri plus 200.000 km je bilo vse BP. Kot kaže sreča ali pa Mazda potrebuje poseben tretma.
  7. mito3000

    Mazda CX-30

    Ja moj x186 res včasih malo cukne (opazim mogoče dvakrat do trikrat na 100km 🙂 ) . Je malo opazno ni pa jasno to ob vsakem preklopu režima delovanja. Na servisu so rekli naj bi to bilo normalno. Moj prvi servis je bil pa še malo dražji. Ja so kar zlatarji napram kakim servisem Citroenov.
  8. mito3000

    Mazda CX-30

    Saj temu nihče ne oporeka da za kramo, ki jo malokrat rabiš dvojno dno pride prav. Vsaj meni je pač problem da je zato preplitek in tako noter komaj spraviš tri nahrbtnike ter gojzarje. Mi je všeč rešitev cx5, ko ima namesto police zložljiv rolo in s tem dobiš na višini ne da bi se moral s polico ukvarjat.
  9. mito3000

    Mazda CX-30

    Dvojno dno v smislu kot si ga je zamislila Mazda z zlaganjem posamezne tretjine mi je neuporabno. V prtljaznik vedno namestim gumijast tepih in potem ta funkcija odpade saj zlaganje posameznih segmentov potem ni mozno. Ko bi vsaj bilo to pametno dno gumirano, da se enostavno cisti potem bi bila to druga pesem. Saj to je pri vseh avtih problem ker uporabljajo ta zoprn material v katerega se nabira polno svinjarije
  10. mito3000

    Mazda CX-30

    Če bi vzel AT in safety opremo si krepko čez 30 k kjer se pa že kaj drugega najde. XC40 je bil drugi na moji listi nakupov in tudi meni na koncu tako kot pvi na listi predrag. Bo pa naslednjič ves sreče z nakupom 😀
  11. mito3000

    Mazda CX-30

    Za opozarjanje na prečni promet zadaj ne rabiš safety paketa, ker ima to funkcijo tudi moj. Ta funkcija se strinjam da je uporabna. 😀 Jasno, če denar ni problem kupiš vse vključno z avtomatikom. Res bi vsaj jaz za ta denar potem kupil kak drug avto.
  12. mito3000

    Mazda CX-30

    Imam točno ta model o katerem se zanimaš. Te varnostne funkcije so bolj tako tako, večino po enem mesecu izklopiš. Mislim da ni smiselno še dodatno doplačilo. Jaz bi raje sedaj doplačal za avtomatika. Kar se prostora tiče na zadnji klopi ga je dovolj tudi za manjšega odraslega. Jaz sem velik 177 in za mano ostane še kar nekaj prostora. Kar se prtljažnika tiče ima to "pametno" dno, ki je meni neuporabno zasede pa precej višine v prtljažniku. Toliko da ne morem pokonci postaviti nahrbtnika. Brez tega dna je bistveno globlji. Imam namreč gumo čez to pametno dno in tako odpade vsaka funkcija, ki jo ponuja. Pod njim je prostor samo za razno kramo, da je prtljažnik čist. ☺️ Spravim pa specialko v prtljažnik (podrti sedeži) ne da bi bilo potrebno odstraniti prvo kolo. Jasno se potem lahko peljem samo jaz. Drugače pa je najbolje, da sam preizkusiš in pogledaš ter vse premeriš, če je ustrezen.
  13. mito3000

    Mazda CX-30

    Žal je menjalnik ročni (ponedeljkovo slab), poraba do sedaj max 6,4 in min 5,8. Poraba je izračunana, potovalni laže za okoli 0.3 l. Je pa to z vožnjo malo nad omejitvami. Avtomatik naj bi imel nekoliko višjo porabo čeprav nekateri pišejo o neverjetnih številkah pod 6 l.
  14. mito3000

    Mazda CX-30

    Kar se motorja tiče jaz sem z x186 sedaj prevozil 19.000 km. Težav z njim zaenkrat ni, se lepo pelje, je dokaj tih. Ga je pa potrebno priganjati v višje vrtljaje da pokaže svojo moč. Imam pa ugodno porabo skoz okoli 6,2l res pa z ročnim menjalnikom. Vseeno moj naslednji bo spet turbo motor, če ne bo že električni.
  15. Zgleda novi standard za rdečo barvo 😀. Glavno da je vdrtina preteklost brez barvanja.
  16. Meni je danes pomeril debelino laka na parih mestih, ko mi je popravljal vdrtino na vratih. Debelina je bila povsod 70 mikronov.
  17. mito3000

    Mazda 3 sedan

    Itak, ko vleče iz kleti. Res so pa sedaj v ceniku samo še 1.0 turbo mlinčki. Čudno da 1.5 ne ponujajo več.
  18. mito3000

    Mazda 3 sedan

    G150 bo malo boljša izbira res jo moraš pa gnati v višje obrate, da občutiš razliko. Enako je z X186 kjer potem da nekaj od sebe. Sem včeraj par kilometrov vozil zadnji model Forda Focusa 1.5 s 180 konjiči. Uh jej kaka razlika napram x186. Sem dobil kar malo nostalgije.
  19. mito3000

    Mazda 3 sedan

    Opozarjanje v mrtvem kotu je tista oranžna lučka v ogledalih. To je bilo enkrat samkrat, ko sem sam mogoče malo kasneje začel zavirati in je bil blizu avto pred menoj. Bila je bolj kot ne polžja hitrost v koloni, tako da ni bilo hudega. Jasno da se posamezne sisteme lahko da izklapljat.
  20. mito3000

    Mazda 3 sedan

    Aktivni tempomat deluje dobro ni pa jasno tako nežen pri vožnji kot človek. Je pa daleč od tega da bi bil nevaren. Sem preizkusil ampak ne uporabljam. Zelo dobro deluje opozarjanje na vozila v mrtvem kotu. Enkrat se je sprozilo tudi samodejno zaviranje ko te nalima na šipo. Super je tudi opozarjanje na prečni promet zadaj, ko želiš speljati vzratno. Slabo je branje prometnih znakov saj uporablja podatke navigacije, ki pa so velikokrat zastareli.
  21. mito3000

    Mazda CX-30

    Naredil sem 17.000 km, če se v tem času nisem navadil.😀 Čudi me bolj to ko enkrat dela super in drugič zatikajoče z enakim gibom. Predvsem v peto ga včasih komaj spravim čez vse ovire drugič pa kot čez puter. Res ne razumem. Čakam prvi servis, če bodo še kaj poizkusili.
  22. mito3000

    Mazda CX-30

    Na koliko barov pumpate gume. Jaz imam na 2.5 na 16 col (zimske) in se mi zdi preveč saj slabo blaži po naših razdrapanih cestah. Bi si želel mehkejšega blaženja res bi pa to najbrž pokvarilo precej dobro lego na cesti
  23. mito3000

    Mazda CX-30

    Tudi meni so za menjalnik rekli da teče kot si lahko samo želiš, meni pa kravžlja živce. Ah ti servisi, edino pri Fordu so se na enem vedno zelo potrudili.
  24. mito3000

    Mazda CX-30

    So na servisu glede hladnega pihanja pozimi kaj ukrenili? Imam enake težave, je pa celotna logika klimatizacije zgrešena. Po minuti vožnje ti hladen zrak začne nabijat v kolena tako da jih moram stalno umikat. Nato ogreje na previsok nivo, za piko na i pa potem ko vzdržuje temperaturo stalno nekaj hladno piha. Občasno je pokalo spredaj levo tudi pri moji ampak je sedaj že nekaj časa mir. Morda se vrne nazaj v toplem vremenu.
  25. mito3000

    Mazda CX-30

    Ali si res tak srečko, ali mal sluh nagaja ali pa imaš avto kar v postelji ko ga skoz tako božaš 😀😀😀
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.