Skoči na vsebino

denis100procent

Člani
  • Sporočil

    15
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Informacija o profilu

  • Spol
    Moški

Dodatne informacije

  • Moj avto
    Mazda 6 2.2 CD SKYACTIV-D 175 Sport

Nedavni obiski profila

Blok nedavnih obiskovalcev je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

Dosežki uporabnika denis100procent

Vajenec

Vajenec (3/14)

  • Eno leto je mimo
  • Sodelovalec Rare
  • Začetnik pogovora Rare
  • Mesec dni kasneje
  • Prvi teden je končan

Nedavne značke

9

Ugled

  1. Ja to je bila opcija ko sem se bil v stanju soka ko sem zvedel za ceno popravila 😁 nisem se mogel sprijazniti da ena praskica od 15cm me bo toliko stala. Drugace pa je avto 2015.
  2. No sej to me je zanimalo. Vem da je drazja barva, samo sem imel v glavi ko je brat barval svojo hondo crx v perla barvo in je za cel avto placal 1500e... res da so takrat bile druge cene. Bomo pac placali, samo da bo postimano kot mora biti. Sem pa tudi razmisljal da bi mogoce nabavil cela zadnja vrata z ebaya se jih dobi ze od 200e+v barvi samo spet po drugi strani na sliki jih ne mores videti toliko dobro in ce niso tipi topi nisem nic zastopil...
  3. Pozdravljeni. Zanima me, ce imate kaksna priporocila za kvalitetno in cenovno sprejemljivo licarsko popravilo avtomobila. Namrec gre se za prasko od cca 15cm na zadnjih vratih. Sam sem sel po ponudbo k licarju kjer sem ze pred leti popravljal svoje avtomobile in vem da bi popravilo bilo kvalitetno narejeno, vendar me je malo zmotila cena... 730e tako da bom se malo povprasal preden se kaj odlocim. Majstor je rekel, da bi moral zaradi praske na vratih prebarvati celo stran avta zaradi "posebne" barve ki jo ima (mazdina rdeca). Zdaj nevem ali mi je dal tako ceno, ker ima ze tako prevec dela ali je to res neka realna cena za popravilo. Kaj vi pravite iz vasih izkusenj? Lp.
  4. Pozdravljeni. Ker sem opazil, da vas je veliko mehanikov sem se odlocil, da vprasam tukaj preden narocim z ebaya... Namrec rabim gumijasto cev, ki pelje iz turbine v intercooler. Iz turba prvo gre plasticna trda cev, nato pa se vertikalno proti intercooleru spusca gumijasta cev ki bi jo jaz rabil. Aja, rabim za mazdo 6 2.2 cd skyactiv-d 2015. Ce kdo ima kaj podobnega lahko me tudi kontaktira na 041 965 297.
  5. Sem videl ta video. Sam sem imel namen samo egr vzet ven in scistiti, ker pri njemu se mi pojavi problem pa tudi sem nameraval se izogniti toliksnemu sraufanju...ma verjetno ne bo slo, mogoce bom res moral vse vzet ven in narediti stvar kot je treba. Skoda ker ni posneto tudi sestavljanje, predvsem me zanima katera tesnila so bila zamenjana 🤔
  6. Pozdravljeni. Mehanike in poznavalce bi prosil, ce mi lahko potrdijo ce sta to dva egr ventila(slika spodaj) ki jih ima omenjena mazda v naslovu. Namrec imam problem pri kalibraciji egr ventila(nevem katerega) sumim, da je zabasan in bi ga rad probal ocistiti... dokler vse skupaj ne vrzem ven pa ceprav mislim da tudi takrat eden ostane v funkciji. Simotomi... Rumena lucka motorja in seveda avto nima moci.
  7. Pozdravljen. Koliko te je na koncu stal servis pri menjavi nastetih stvari? Mogoce ves tudi ceno menjave male verige? Lp.
  8. Moj je 2015/6 Tudi sam sem nekje zasledil da od 2016 naprej so ok. Skoda da nisem vedel prej za ta problem z loputo... Bi jo dal zavariti.
  9. Sem ze preveril, vendar moj ni bil med vpoklicanimi. Po moje je to samo neka ograditev za mazdo, da je zabelezen podatek kako so avti bili vpoklicani seveda tisti izpravni, ostali pa kot moj z dejansko napako na loputi so pustili da si mislimo kako smo "srecnezi", da prav moj avto od tolikih ni bil med izbranimi 😁 A je kdo oz kdo koga pozna, ki bi res imel vpoklican avto in bi mu odpravili napako?
  10. Ce je dobil za 1600e original turbine je res naredil dober deal, ker ja sem ravno danes klical na avtoplus koper, pooblasceni servis mazda in so mi rekli da original turbo pride cca 2000e+davek+8 ur dela(400e) da se to premontira vse. Obnovljena pa je okrog 1600e vse skupaj. Drugace pa obstaja kit lopute. 810358-* Turbocharger Wastegate / Compressor Bypass Valve Repair Kit DSGT GT1752S LP WWW.TURBOREBUILD.CO.UK This turbocharger bypass valve repair kit is OE quality and ideal to repair your worn or faulty...
  11. V bistvu nisem 100 procentno siguren. To sem zakljucil od kar imam problem z loputo, ker vedno mi je vrglo opozorilno lucko na priblizno enakih prevozenih km... Cca 400. Mislim, da ko naj bi se aktivirala regeneracija in zaradi napake na loputi nebi bila izvedena.
  12. Meni se regenerira na 400km. Ma ne bi cipiral, bi pa da, dobim dejansko te konje katere pise da avto ima. Mogoce boljsi filter zraka, vecji interkuler... Sem pa enkrat na nekem forumu prebral da je clouk sel do tunerca, niso avto cipirali mu je pa nekaj naredil da je avto sel dosti boljse...nevem pa o cem se je slo.
  13. Ziu. Glede teh konjev, ki so na papirju in potem v realnosti... Sam imam 175 pa nisem glih zadovoljen kako avto gre... Po mojem obcutku gre kot avto od 150km pa se to je velik ? A obstaja kaksna finta da se te konjicke aktivira? Je mogoce tunerc dal kaksen nasvet? Lp.
  14. Ja zgleda da res. Napisal si da nova turbina pride okorg 2000e? Kaj to govorimo o celotnem bi-turbu? Mogoce imate podatek koliko bi bila cena montaze na mazdinem servisu?
  15. Pozdravljeni. Sam se trenutno ukvarjam z istim problemom na moji mazdi 6 2.2d skyactiv-d 175km 2015 105.000 km. Simptomi so bili, da avto ni vlekel do 2500 obratov.. . Sel na mazdin servis in diagnostika je rekla svoje... sla turbina... 1600e... Fak! Ker se mi je zdelo drago sem poiskal alternativo kje bi to postimal (kar se je na koncu izkazalo da je bila slaba ideja in poceni me bo na koncu prislo drazje) uglavnem ko se je turbina demontirala se je takoj videlo da je loputa odlomljena, njeni koscki so mi unicili obe turbine. To sem "postimal" turbina obnovljena, loputo so uporabili staro samo vijakec se je naredil nov (ostankov se ni naslo... Kam so sli...interkuler?), zmontirano nanazaj na avto, narejen mali servis, ker pri menjavi oz obnovi turba je to potrebno. Ce bi bilo vse kot mora biti bi bilo to to. Ce pa je clovek baksuz koz jaz potem pa show must go on... Po cca 500km spet, cutim da nekaj ne stima in res, spet izguba moci... Ko sem ugasnil auto in spet prizgal avto je sel normalno, razen lucke motorja, ki je gorela. Kasneje sem lucko samo izbrisal in 1000km je delalo pa se spet prizge... No prisel je trenutek ko se lucke ni moglo vec izbrisati in je bil cas da se spet priklopimo na dijagnostiko in tokrat mi je prikazalo da je mehanska napaka nekje na turbini... Nekaj nekje mogoce zapenja... Sam sumim to loputo in tisti ne originalni vijakec. Predvidevam da turbine niso unicene (za zdaj) ko racunalnisko zelimo turbo spraviti v inicijano pozicijo ne gre. Ce ima slucajno kdo kaksno izskusnjo ali idejo se jo ne bi branil. Sam sem zakljucil, da te japoncke malo ljudi zna in rad sraufa tako da od zdaj naprej najboljse je peljat na pooblasceni servis, ce ne drugo usaj garancijo neko mas.... Se posebaj pri teh delikatnih stvareh.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.