Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• Če bi bil izbirčen, bi hotel še prostor za lopato v kabini, da je takoj pri roki in je ne iščem po kesonu...   Imaš še kaj za pripomnit?
    • Nehejte voskat avto pa mazat šipe     Takole po kmečko - Projekcija avtomatskih brisalcev dela tako, da na šipi naredi "mrežo"   Mreža je kot šahovnica... in zdej če maš ti na 1, bo sistem zakurblou brisalce ko bo recimo več kot pol šahovnice pokrite s kapljicami   Če imaš na 2, bo sistem zakurblou brisalce ko bo recimo 1/3 šahovnice pokrita s kapljicami   Če imaš na 3, bo sistem zakurblou brisalce ko bo recimo na 1/4 šahovnice ...   Na 4 pa še več recimo   In če maš ti vosek al pa nek brezvezen namaz na šajbi, je očitno ta elektrika tako "švoh", da ne zazna, da se kapljica drži šipe...kar pomeni da bo težko užgal prej kot na 4 oziroma na najbolj občutljivi stopnji
    • V bistvu Mito 1,3 turbo dizel.   Prvo sem se smejal, ko se je tretji član "odprave" skušal zbasat na zadnjo klop. Tisto je bolj "taščin sedež" kot pa sedež za prijatelja...   Ko se je on zbasal noter in sem se začel jaz basat za volan, ... ... ... No, na koncu sem se nekako znašel notri. Saj noter je še kar prostoren, moram priznat. Ma za pripet se z varnostnim pasom... Ne, to ni avto za starejše. To je avto za mlade, ki so še dovolj gibčni. Zadeva je tri-vratna, vrata so dolga in posledično je varnostni pas nekje tam zadaj... Malo je motilo, da je malo predalov za odlaganje, ampak je šlo, ker za to eno vožnjo sem vse svoje stvari pustil v žepu bunde, ki smo jih vsi trije postavili na sedež poleg tistega zadaj.   Motor je lepo vlekel, po teh naših hribih je šlo brez težav, čeprav smo bili notri trije "zdravi kmečki fantje". Vlekel je že pri majhnih obratih, tam med 1.200 in 2.000. Tudi po ovinkih je lepo držal smer. In s porabo malo čez 5 litrov.    Malo me je motilo le, da ima motor mogoče malo premalo delovne prostornine ali pa premalo kompresije - ko smo se spuščali dol po 12% spustu v drugi prestavi, ga je kar pognalo do rdečega polja in je bilo potrebno zavirati z zavoro, ker motor ni dovolj zaviral. Isto kot naš FucksWagen. Za primerjavo: Mazda 5 je imela dovolj kompresije, da je motor sam zaviral. Zato sem na Mazdi 5 sprednje zavorne diske prvič menjal šele pri 300.000 km, čeprav smo jo večino časa vozili po hribih...   Preglednost pa... Kje so vogali avta, sem lahko samo ugibal, ker je kot nek jajc in ne vidiš ničesar. In ko je treba vzvratno parkirati do zidu, je fino, če gre sovoznik ven in ti kaže, koliko je še prostora. Enako tudi za naprej. Sploh, če je tuj avto, pa te je še malo bolj strah, da kam ne pritisneš in kje ne poraziraš...    
    • Mislim, da ni težko poklicat na servis in jih vprašat, če je to normalno za tvoj motor pri tej zimi.... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.