Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
DVOJNA zmaga naših pajkic Janja Garnbret z najboljšim dosežkom | 24ur.com WWW.24UR.COM Med finalistkami svetovnega prvenstva v športnem plezanju v disciplini težavnost v Seulu so tudi tri Slovenke. V odločilni del tekmovanja v...
-
...se nekaj moram pripomniti. Pri meni je klima na mansardi skoraj cisto pod slemenom...cca.3m visoko...pri nizjih "štukih" je tukaj efekt dvigajocega toplega zraka sibkejsi. Je pa tudi res,da imam na mansardi le kasetna-drsna vrata,kjer gre krilo "v zid". To je idealno za ogrevanje z klimo,ker dovoljuje sorazmerno dobro cirkulacijo zraka po prostorih.
-
Meni so za mansardo tudi strokovnjaki izračunali moči radiatorjev...in se je izkazalo,da so kot sem zgoraj napisal "ekstremno predimenzionirani"...po mojem mnenju najmanj za faktor 2če ne celo za faktor 3!!! Od vseh radiatorjev imam tista dva zelo močna v kuhinji in spalnici skoz izključenega,ostali pa "delajo" tako malo,da se žena pogosto čudi,za kaj na otip greje le 10-15cm zgirnjega dela radiatorja ...spodnji pa je relativno hladen. Res je,da so to enoploščni radiatorji z pločevinastimi rebri le zadaj...velikosti 2,4mx0,60m (okna so 2,4m,in radiator je enako sirok). Imam še dva na stopnišču,ki pa nista zelo močna,ker sta enoploščna brez reber,čeprav sta sorazmerno velika... Trdim,da če je moč radiatorjev "strokovno izracunana",je toliko "rezerve",da "boli glava". Smo,ko smo fasali Covid-delto sredi novembra leta 2021 celo mansardo greli več kot dva tedna le na klimo Mitsubishi MSZ-LN35 na 35°c...k nam je ful pasala tako visoka temperatura. Res,da smo morali na stezaj zračiti najmanj nvsake 3 ure,ker nisi mogel več dihati od vrocega zraka...radiatorji so bili čist priprti,klima pa komot zmogla.