Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• Stroj moje M6 2,2 Skyactive s 175 konji se praviloma segreje na 85°C, pri nizkih temperaturah kot so aktualne morda kaka stopinja manj. Pri vožnji navzol po klancu pade na 79°C. Podobne temperature ima motor tudi poleti pri višjih zunanjih* temperaturah, morda kakšni 2 stopinji več, nič bistvene razlike.  Kakšna stopinja zraven pa pride  pri vleki prikolice ali DPF regeneraciji  - predvsem poleti. Tudi sam sem imel pomisleke, da je s termostatom kaj narobe, ampak bi naj po besedah mehanika za ta motor delovna temperatura okoli 85°C bila čistvu vredu. Je pa res da na 70°C meni temperatura ni še nikoli padla v opisani sistuaciji.
    • Tako je tudi pri CX-30.... 🤗😉
    • https://avto-magazin.metropolitan.si/novice/skakalni-podvig-do-tocke-norosti-je-star-trideset-let/
    • Ma če ma kdo možnost in voljo, da prever ECT pr hladni vožnji na 2.2 Skyactivu, bi imel že kr nekej za primerjavo. Termostat ni lih drag, sam dela z menjavo je pa kr nekej, da bi na koncu ugotovil, da so to normalne temperature za ta motor.   Se mi pa zdi, da bi se tud na -15° motor v 20km naizi vožnje moral ogret na delovno temp., pa da na spustih brez gasa ne bi smel past za tok.   Po drugi strani, kdo sploh v nulo razume te Skyactive 2.2 😉
    • In to velike, vsaj za ceno zimskih gum.... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.