Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Če boš samo čakal, ne bo nič. Daj malo pobude. Vsaj malo zadriftaj po parkirišču tam pred njo in jo potem vprašaj, če gresta na kozarček...
-
Vsega ostalega ne bom komentiral, ker itak ne bova prišla skupaj (sploh predzadnji odstavek), se pa popolnoma strinjam z opisom kapitalizma in nenasitnostjo določenih. Kar se kapitalistov tiče, oni bi najraje videli, da potrošnik kupi izdelek, ga domov grede vrže v smeti in se vrne v trgovino po drugega. Sicer se sliši kot neka teorija zarote, a že zelo dolgo (mislim, da je bilo kmalu po prvi svetovni vojni) obstaja dogovor med proizvajalci žarnic, da posamezna žarnica ne sme zdržati več kot določeno število delovnih ur. In so imeli svoj laboratorij, kjer so testirali izdelke in če je kdo izdelal žarnice, ki so zdržale bistveno več, je moral ostalim plačat kazen. Starejši občani se bodo gotovo spomnili, kako so nas prepričevali, da varčne žarnice so sicer dražje, ampak zdržijo opazno dlje kot žarnice na nitko. In da LEDice so pa skoraj neuničljive. Se še spomnite, kako poredko ste menjali žarnice na nitko? In kako pogosto zdaj menjate LEDice? Jaz imam še zdaj doma nekaj žarnic na nitko. Kjer sem montiral pa LEDice, jih pa menjam vsaj na dve leti, če ne še pogosteje... Kot piše @Boss: potrošnik mora dobiti občutek, da je bolj ekološki. Čeprav je ves sistem v bistvu proizvodnja smeti. Kaj lahko bi naredili izdelke, ki bi trajali po 25 let. Ampak če izdelek traja 5 let, boš v tem času petkrat zaslužil. Pa kaj, če imaš v tem času pet krat porabo energije za proizvodnjo izdelka, pet krat embalažo, pet krat porabo energije za transport, pet krat porabo energije za reciklažo izdelka, ... Važno je, da potrošnika prepričaš, da je bolj ekološki, ker ima vsak nov izdelek za 0,05W manjšo porabo... In lepo pet krat pokasiraš. In kar se globalnega segrevanja tiče: nikoli nihče ne omeni, da so julija leta 1950 v Črnomlju namerili 40,6°C - to je 10 let pred fičkoti... Pa da so decembra 1989 v Lendavi namerili 21°C. Zdaj pa, tako kot piše @Boss, je vsaka nevihta posledica globalnega segrevanja in za to smo krivi lastniki dizelašev... Če bi ljudje res kupovali samo tisto, kar res potrebujejo (ne za bahat se pred sosedi in sorodniki), bi Zemlja to povsem brez težav prenesla. Sploh, če bi politika uzakonila zahteve po kvaliteti in trpežnosti izdelkov. Kapitalisti bi pa cvilili kot podgane...
-
Sva v povsem isti situaciji. Se mi zdi, da fingerprint je sedaj po posodobitvi na Android 15 še bolj začel hecat. Naj pa Pixel 10 pro ne bi bil tak preskok s trenutnega modela, zato se ogrevam za 9ko.
-
Malo se skisa vreme in že horde turistov pičijo domov. Mi pa še po opravkih ne moremo, ker vse stoji! 😡
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)