Skoči na vsebino
Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
pred 21 urami je Alex napisal:

Ja. Jaz sem jo zamenjal pred novim letom,ko je imela cx 30 tri leta in štiri mesece, na 62000km. Gelipter pa pred tretjo letom ,se mi zdi. Tudi na tujih CX 30 forumih je to kar normalen rok trajanja baterije. Sedaj sem montiral noter baterijo exide, pa bomo videli, kako bo tokrat.

Katero EXSIDE si pa dal, AGM, EFB ali navadno? Priporočajo bolj prve dve a so dosti dražje..... :nevem:

Glede uporabe male baterije pa naj bi takole bilo..... 

IMG_20260112_115237.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
pred 24 minutami je Alex napisal:

Ne vem,če to drži ,a tudi Gelipter, ki ima avto v garaži, je moral po treh letih zamenjati baterijo v njegovi CX 30, prav tako kot jaz. Po moje je bolj pomembno, koliko kilometrov si prevozil, koliko zagonov avta in start stop variant je bilo, ali uporabljaš vsakič pozimi gretje sedežev, gretje volana, kolikokrat poslušaš glasbo v avtu, ne da bi zagnal avto, kolikokrat si sesal avto in imel odprta vsak vrata...

Vse to kar si opisal se v večini napaja iz večje baterije, ki je pod sedežem sopotnika! Mala pri motorju je zdaj večino za zagon motorja. 

Oba sra že menjala na CX-30.... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
pred 33 minutami je Gregster napisal:

Moj bo tud maja 8 let. Pa še vse dela. Pa tud vžge še čist normalno. Zdaj ga mam v garaži. Prej pa bolj po redko tudi pozimi. Bomo videli👍🙏

Zima ni problem za okvaro akumulatorja ampak huda vročina, no to že verjetno vsi vemo.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
pred 41 minutami je Alex napisal:

To je po moje rekord. 👍 Na moji 6-ki ,letnik 2016, imam noter že tretji akumulator. Nekje mi zdrži štiri leta.

Vroče podnebje se zelo pozna in stanje pod milim socem iz dneva v dan.... 

Če je garažiran se zelo pozna.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2.2 Skyactiv nizek ECT
Napisano
pred 14 minutami je Brane napisal:

Ne kompliciraj preveč boš lažje spal,  natančno temperaturo motorja vidiš edino preko testerja.VW  TDI imajo konstantno temperaturo na 90 ravno zaradi tega da ni voznik pod stresom in si misli kako fajn avto ima.Potem pa ko strela iz jasnega se začnejo užigat rdeče lučke za previsoko temperatuo motorja, da nima hladilne tekočine.Temperatura motorja    kot pribita na 90 , avto pa v resnici pregret

To je pa res,malo pod 90 se drži in ne mrdne nikamor. Tem. olja pa kar niha tam od  nekje 92 do 110 celzija. 

pred 47 minutami je janB napisal:

Z razlogom nisem, jih pa vsi poznate. Seveda je odvisn tud s kom tam govoriš...

In kaj boš zdaj..... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2.2 Skyactiv nizek ECT
Napisano
Pred eno uro je janB napisal:

Mnenja uradnih servisov:

Prvi: Je normalno, da se ob zelo nizkih temperaturah tko počasi segreva, včeraj so mel eno mazdo z drugim motorjem, ki se je segrel samo do 70°C.

Drugi: Tudi 75°C je realno v teh razmerah za 2.2. Počakam naj na toplejše vreme in preverim če se izboljša. Ali opažam zginjanje hladilne tekočine. V vsakem primeru naj najprej opravim CO2 test hladilne tekočine, ker je to lahko simptom tesnila/glave motorja, šele če bo test negativen, se gleda termostat. Pogosta odpoved tesnila in pok glave pri 2.2 motorjih že pri 200kkm.

Tretji: Temperatura med vožnjo variira in je to normalno za 2.2. Ali opažam zginjanje hladilne tekočine. To je simptom tesnila/glave motorja. Pogosta odpoved tesnila in pok glave pri 2.2 motorjih.

Evo, zdaj veš pri čem si in kaj preverit. 

Lahko bi napisal kateri servis je 1,2,3.....🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2.2 Skyactiv nizek ECT
Napisano
pred 2 urama je janB napisal:

Sem sprobal je zgornja cev hladilnika pri 58° ECT že kr fajn gorka, tko da zgleda termostat spušča naprej že pred 82°C. Sam upam da je to tud pri Skyactivih zanesljiv test odprtega termostata in ne neka mazdina strategija.

Se mi je pa dons "normalno" segrel na 85°, s tem da je rabu nekih 10km.

Mislim, da ni težko poklicat na servis in jih vprašat, če je to normalno za tvoj motor pri tej zimi.... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je apokalipto_81 napisal:

Zdravo,

Obljubil sem, da bom javil, kako sem avto popravil, kaj vse sem dal popraviti in ali se je investicija izplačala, zato tukaj sledi kratek povzetek:

Decembra 2025 sem imel težavo z mojo Mazdo – pri vožnji navzdol se je vedno vklopil safe mode (limp mode), prižgale so se vse lučke in izklopile vse asistence.

Avto sem peljal pri Selmarju v Celje, kjer so ugotovili, da je potrebno zamenjati vakuumsko črpalko, senzor izpuha in odmično gred.

Odmična gred je bila obrabljena in je poškodovala črpalko, senzor izpuha pa je kazal na zamašen izpušni kolektor. Pri Selmarju so očistili sesalni kolektor in zamenjali senzor izpuha z novejšim modelom.

Vakuumsko črpalko je moj mehanik zamenjal skupaj z odmično gredjo. Ker je avto imel že 200.000 km, sem zamenjal še verižni set in jermenico glavnega pogona ter opravil servis menjalnika.

Skupni stroški so bili nekaj manj kot 2.000 €.

Po tem se je avto začel bolj odzivno peljati, končna hitrost se je povečala z 190 km/h na več kot 215 km/h, poraba pa se je nekoliko znižala. Limp mode se je še enkrat pojavil le pri strmem spuščanju, nato pa nikoli več.

Več kot pol leta po popravilu lahko rečem, da sem z opravljenim več kot zadovoljen in da se je investicija definitivno izplačala.

Če imate kakšna vprašanja glede Mazde ali popravila, sem vam na voljo.

Še dodatek: moja Mazda nima DPF filtra, ker ga je prejšnji lastnik fizično in računalniško odstranil.

Srečno in veliko varnih kilometrov.

20250122_132634.jpg

20250123_082330.jpg

20250407_181817.jpg

20250407_181822.jpg

20250122_095556.jpg

20250122_132651.jpg

20250123_082349.jpg

20250122_132730.jpg

20250123_082355.jpg

Super, da si uspešno odpravil težavo... 🤗

Imam pa vprašanje, ali ta tvoj mehanik servisira Mazde ali tudi vse ostale in od kje je če ni skrivnost. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Pri kolegu se je sicer na Suzukiju snela cev na turbu in so bili podobni problemi kot jih opisuješ le, da še poleg opisanega ni delal servo volan! Je pa zanimivo, da se je samo šelna losala in je pod pritiskom snelo cev. Če nimaš odvijača je nujna asistenca... 🫣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je padalec napisal:

Jaz sem drugi lastnik; tako kot prvi lastnik, kot jaz smo jo vedno servisirali pri Avtoplus Koper, kjer je bila tudi kupljena s strani prvega lastnika.

Nekaj sem slišal, da včasih odmična gred dobi luft?!

Bolj, da se @Alexne oglasi.... 😂

pred 1 uro je padalec napisal:

Na kolko naj bi se menjala ketna?

Če ga boš še imel nekaj časa, čimprej! 

Jaz osebno sploh avta nebi kupil pri teh km, sploh pa ne Mazdo dizel.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je Janez007 napisal:

Bini je 👍. Kot vsi ostali na tem forumu. 

Mimogrede, filter kabine pa izgleda, da ne paše (na osnovi informacij na Autodoc). :(

Pri prejšnji generaciji Mazde 3 in Mazde 6  z 2.0 motorjem mi je bilo fino, ker so pasali vsi filtri (kabinski, zraka in olja), na Mazdo 3 in Mazdo 6.

Sem sklepal, da so na trojki enaki kot na cx-30. Sem imel od prejšnje trojke 2018 še ene dokaj dobre na zalogi pa sem jih vrgel proč ker so bili dimenzijsko drugačni.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 27 minutami je Janez007 napisal:

Imam dilemo. Ali naj na rednem pooblaščenem servisu Mazde 3 naročim tudi dezinfekcijo klime ali ne? Predvidevam, da se storitev naredi v kompletu z menjavo kabinskega filtra, kar bi bilo smiselno. 

Zanima me, ali gre pri taki dezinfekciji bolj za odišavljenje ali dejansko uničenje mikrobov, plesni, itd???

Je kdo to naredil pred kratkim - koliko stane?

Najbolje tam vprašat. 

Na službenem smo že to delal a je imelo malo čuden vonj! 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.