Skoči na vsebino
Zaščita podvozja
Napisano

Ja, kakor kdo. Tudi jaz menjujem nekje od novega do 7-8let. Ne prepogosto in uživam v novem avtu dokler lahko, potem se pa tako počasi začnejo težavice itd... 

Pazim pa na avto kot, da bo moj za večno, nikoli ne veš kaj se v življenju zgodi... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zaščita podvozja
Napisano (urejeno)

Če kupiš nov avto za par let je vse to brezveze, ker do cca 5-7let nebo nič hudga s podvozjem.... :nevem:

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 urami je Janez007 napisal:

V isto ulico, ampak verjetno k Močnikovem sosedu Žibertu?

Sicer pa je to nenaročeno pranje tudi mene zmotilo in sem jim jasno povedal v anketah. Zadnje redne servise mi ga niso oprali, tudi anket več ne dobivam, mogoče sem na seznamu njihovih "pacientov" ... 😃 

Za Šmartno ob Paki se je nanašalo tisto o Hondi.... 😊🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba 2.2d 2013 175 km
Napisano

Torej, žene znajo vozit.... :nevem:

Moja pa zaenkrat še ne🥴. Vedno, ko se vsedem v avto ima 6.2, jaz pa potem znižam na 6.0l/100. 😊

Ko bo naslednje srečanje "poraba izziv" pošljite žene..... 🤗🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je sportman333 napisal:

Ne, jaz na servis pripeljem ze opran in spucan avto, bolje kot ga lahko uradni serviser....od njega pa pričakujem da svoje delo opravi kot se za gre oz ga bom plačal.....(p.s.zato jaz že 20 let vozim na servis selič rečica ob paki, ki je daleč od lj in kr....in delo opravijo kvalitetno brez pucanja avta👍🤣)

Ti verjamem, tudi stric je vozil Hondo tja. 👍😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ko ti mehanik, ki že šraufa 25 let Mazde reče, da kupi bencinarja ne dizla se je za zamislit.... Tudi oni imajo raje manj dela... 🤗

Že tu na forumu se večino piše o težavah pri dizlih! To ne pomeni, da so klump, ampak večja verjetnost je da pride do okvare,sploh pri starih z druge, tretje roke, žaw..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 urami je Tilen5 napisal:

Evo pomoje črn scenarij, motor spet pošprican od haldilne, vsa tekočina nazaj v ekspanziji, hladilnik pomoje prazen,..tko da za bit res glava oz tesnilo do glave? Kakšen strošek je to? Sam približno, da vem al peljat avto na odpad.

Pelko to sigurno ve, njega kontaktiraj. 

V nedeljo verjetno prideš na Rogliča v Zagorje pa ti tam na uho kaj svetujem....:nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je samSimon napisal:

A tudi G194 ima deaktivacijo cilindorv? 😬 Sem mislu, da je to pri X motorjih.

Bog ne daj, da bi X motor imel kaj takega... 😁

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 48 minutami je Agerg napisal:

Se strinjam. Sem dal za primer. Pri Selmarju bi prav prišlo še ene 50 ocen, da bi bila slika bolj realna. Jaz sem zadovoljen. Drugače za oceno na Google Maps klikneš. Se mi zdi, da je še najbolj transparentno, če jih je dovolj. Pri malo ocenah so pa lahko sami domači. Tisto je za v koš. Sem pa opazil, da ponekod že odgovorijo za vsako oceno in vprašajo zakaj si dal 4 zvezdice, itd. To je tudi postopek, da v firmi ugotoviš zakaj je bila stranka nezadovoljna in kaj lahko popraviš. Je pa to pri nas še malo tuje. Po moje ni dovolj konkurence, pa malo je Balkan blizu.

Vem kje se dajo te ocene, ponavadi gostilne ocenim servis pa ne, ker se ne spomnim. Mi pa Mazda pošlje anketo po končanem servisu in jo vedno spomnim..... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 13 urami je porko-d napisal:

Pozdravljeni,

imam M6 2.5 at z 86k km in kakšen krat med vožnjo pri nizkih obratih 1,5k začne malo trest kot, da bi sklopka spodrsavala. Če dam gas, ali pa spustim gas izgine. Menjalnik dela super drugače, lepo menjuje v rikverc gre tudi brez problema. Olje in filter olja v menjalniku sta bila zamenjana (drain and fill). Mogoče bi kdo vedel kaj bi blo?

Hvala in lep pozdrav!

Pri teh obratih se naj nebi vozil tak bencinar. To so bolj diselski obrati. Mogoče so kolektorji zabiti, če se tako veliko vozi, drugače pa običajno z dinoti ni problemov. Mogoče Pelkota pokliči in obišči.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sliši se kot bi imel odprta okna! Snemaj pri ušesih, da mikrofon posname to kar slišijo tvoja ušesa. Drugače bi pa jaz šel na tvojem mestu malo na servis pogledat. 😉

Koliko km pa imaš? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin
Napisano

Tudi v Passatu disel 150KM je odličen le malo dolgi hod ima ročica, ga pa kar sam požre v prestavo, ko prestaviš. Je že skoraj pol avtomatski.... 😁🫣😉

Mislim pa, da je veliko odvisno tudi od voznika samega, zato pa delajo tudi avtomatike 😁(hec) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin
Napisano
pred 8 minutami je skritikrt napisal:

Tukaj pa se ne strinjam...vsaj pri mojem ni tako. Res pa je,da je malce novejši-2022 CX-5 z 2,5 motorjem....kako je pri ostalih ne vem,ker nisem vozil...,da bi pa nekaj trdil,brez,da bi imel izkušnje-tega ne delam.

Naslednjič,ko se vidiva,ga boš peljal...sam :zoom-zoom:😉

@Tilen5👍

Jaz sem ga poiskusil v M3ki in cx30 z g122 in g150 motorjem in se je ob bolj intenzivni vožnji nekako prepočasi in neodločno obnašal. Res pa je da se tako redko voziš in ob normalni vožnji je čist ok. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.