Skoči na vsebino
AdBlue stalno na 100%
Napisano

Ne delaj problema tam kjer ga ni. V rezervoarju je plovec in če so napolnili do vrha bo še kar nekaj časa bilo na 100%, predno se bo toliko zmanjšalo, da se bodo procenti tudi začeli zmanjševati. En tank Adblue je namreč za cca 30.000km.

Boš, čez 3000km povedal, da si na 95%.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nemiren tek motorja mazda5
Napisano

A si kej akumolator menjal? Ker če si, je treba nastavit kot volana z vrtenjem levo in desno do skrajnih točk. 

Če se ne motim gre takole, vžgeš motor, poravnaš volan v sredino. Počakaš 5 sekund, nato zavttiš skrajno desno so konca in tam držiš 5 sekund v skrajno desnem položaju. Nato zavrtiš skrajno levo in ravno tako držiš 5 sekund v skrajnem položaju. Nato poravnaš volan na sredino in izklopiš motor. Po ponovnem vklopu naj bi bilo OK.  

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nemiren tek motorja mazda5
Napisano

Močno kaditi... a maš še DPF notri?

Drugač pa navadno za kaj takega je kriv aktuator na turbini. Lahko pa kakšen od senzorjev ne opravlja svoje vloge. tako MAF kot recimo sonda na katalizatorju.

Kolk km imaš narejeno?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tehnični pregledi
Napisano
pred 27 minutami je Jest napisal:

Kdor verjame, da bo leta 2035 kar rez in na cesti ne bo vec ICE vozil, je ocitno podlegel propagandi :D ... ali pa ne zna razmisljati realno ... 

Vemo samo, da naj bi ustavili leta 2035 večino prodaje ICE, po letu 2045 pa dejansko prodajo naftnih derivatov za osebno rabo, razen biogoriv. Kaj se bo dogajalo v tem vmesnem obdobju pa noben točno ne ve. Ampak ljudje ne rabijo take negotovosti, ker že jutri si lahko recimo župan Ljubljane spomni congestion charge recimo pa boš lahko se pod nosem obrisal glede uporabe starejšega ICE avta al bo pa to povezano z ogromnimi dodatnimi stroški.

Hočem samo povedat, da z vsako tako zadevo lahko nekoga "prijazno" siliš v smer, ki si jo je nekdo začrtal pa a dejansko karkoli pripomore al pa skoraj nič. In take odločitve se lahko sprejmejo domala čez noč in ker ugotavljajo, da se zeleni prehod ne izvaja s tako hitrostjo kot je začrtano bomo dobival take "spodbude" kot je rcimo pojačanje kontrole iskanje dlake v jajcu in podobno. 

Lahko, da se nam bodo kmalu zdele kontrole na smučarskih skokih, kot sprehod v parku proti kontrolam, ki jih lahko še fašemo pri avtih. Na koncu boš lahko še hvaležen, če ti bodo dovolili imeti EV kitajca z življensko dobo 5 let. Avti trenutno trajajo predolgo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tehnični pregledi
Napisano
pred 9 minutami je Jest napisal:

In kaj ima to zveze z EV? Kot sem razbral iz clanka, gre samo za bolj stroge preglede ...  

Hmm, dejansko je zadeva naperjena proti ICE vozilom, predvsem starejšim. Marsikaterega zato ne boš več mogel registrirat, ker bodo že kaj predvsem ekološkega našli (recimo, da bo avto mal več olja pil), kar ne bo delovalo optimalno in bi bil prevelik strošek popravila. Mislim, da je povprečje voznega parka v Slo več kot 12 let. Večina EV-jev še blizu tega niso in po ZKL še ne bi smeli padat na tehničnem. Padali bodo pač starejši ICE avti, ki bodo zaradi previsokih stroškov popravil ali romali v Bosno al pa na smetišče.

Kaj bodo pa potem kupili ljudje, ki bodo ostali brez starih avtov. Hja edino malo manj stare ICE al pa pocenske EV-je tipa DongLong Box al pa Dacia Spring. Zakaj ne novih ICE? Zato ker pod milim kurcem nihče točno ne ve kaj se bo dejansko dogajalo po letu 2035.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tehnični pregledi
Napisano

Kot kaže z lepa niso dosegli zvišanje prodaje EV-jev, tako, da po korenčku pride na vrsto palica za vse neposlušneže, ki ostajamo na klasičnih motorjih.

WWW.ZURNAL24.SI

Tehnološke spremembe na tehničnih pregledih bodo postale strah in trepet za stara vozila. Nova tehnologija, ki ji pravijo kar magnetna...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski in ploščice
Napisano

Mislim, da je največ odvisno od voznika kako ploščice pobira in pa seveda, če živiš v nekih hribih in je treba bremzat za v dolino... tam je boljš MT kot pa AT kar se dolgovečnosti ploščic tiče.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano

Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe. 

Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2016, SBS/SCBS malfunction
Napisano
pred 6 minutami je bajsi6 napisal:

Ne vem. Poskusim najprej z maso. Zanimivo pa je, da grem lahko kamorkoli drugam na AC, pa tega ni.

Zato mal dvomim, ker če se zgodi vedno na isti lokaciji je zelo velika verjetnost, da imaš zunanji vzrok.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2016, SBS/SCBS malfunction
Napisano

Kaj pa če je kakšna elektromagnetna motnja ravno na tem odseku?

Recimo, v LJ na enem križišču iz obvoznice na Zaloško so men parkirni senzorji skor dušo spustili od tolk piskanja pa čeprav sem recimo sam stal tam na rdeči luči. In to vsakič, ko sem prišel tjak ene pol leta je bil isti kraval brez razloga. 

Zdaj je pa že kakšno leto mir in ne piska nič za brezveze. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lučka za motor
Napisano

Tole je problem na sesalnem delu in ne ne izpušnem. Dej poskusi sčistit MAF senzor (jaz bi šel sicer v menjavo) pa preveri, da nimaš kje kaj losano al pa pretrgano od zračnega filtra do sesalnega kolektorja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Po moje se je, ker, če se ne bi bi bil zdajle fejst zabasan. Če pa ni sta pa le dve možnosti, ali je delal avto samo dolge razdalje in ni bilo časa, da bi se ta delno zgorjeni ogljik nabiral v kolektorju ali pa je mogoče prejšnji lastnik celo blindiral EGR ventil.

Ja ker nihče ne ve a so to delali ali ne, mogoče ne bi bilo neumno, da to na naslednjem servisu zahtevaš sam. Ja bo nekaj stalo, ampak še vedno manj kot kak zariban motor.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Če je avto že tolk naredil bo verjetno še kar nekaj. Ja teli prvi 2.2. skyactiv dizli so imeli težave, če se je z njimi grdo ravnalo. Enostavno niso odpuščali zlorab. Če pa je uporabnik delal lepo, menjaval olje najmanj na 15kkm ali prej. Če ni teral mrzlega, ni ugašal pregretega. Če se je na servisu preverilo cedilo v karterju, podložke na injektorjih pa da se je recimo na vsakih 120kkm očistilo še sesalni kolektor bi tale tvoj strojček moral narediti še vsaj 100kkm brez težav.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

črta pri števcu
Napisano
pred 8 urami je ksks12 napisal:

Živjo. Ne, ne pogovarjaš se z botom Sliko sem dobil na redditu, ko sem iskal odgovore za to napako. Pri meni se enako vidi. Trenutno se vozim z motorjem, lahko pa tudi slikam in pošljem, če mi ne verjameš:). Vidi se ne glede na to kaj prikazuje, zgine pa po cca 10 minutah.

Uf, hvala bogu, sem mislil, da so že tolk dobri in prepričljivi.😜

Naredi tako kot sem rekel, zamenjaj pogled in namesto tega avta na cesti prestavi, da prikazuje nekaj drugega. Recimo porabo, domet in podobno. Zakaj to sprašujem, ker tale črta mi tako, dobro zgleda, kot bi bila del horizonta. Navadno, če na LCD-ju recimo crkne ena horizontala je več ali manj zelo tenka linija od leve do desne strani. Tukaj pa izgleda, kot bi bila del grafike.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.