Po moje se je, ker, če se ne bi bi bil zdajle fejst zabasan. Če pa ni sta pa le dve možnosti, ali je delal avto samo dolge razdalje in ni bilo časa, da bi se ta delno zgorjeni ogljik nabiral v kolektorju ali pa je mogoče prejšnji lastnik celo blindiral EGR ventil.
Ja ker nihče ne ve a so to delali ali ne, mogoče ne bi bilo neumno, da to na naslednjem servisu zahtevaš sam. Ja bo nekaj stalo, ampak še vedno manj kot kak zariban motor.
Če je avto že tolk naredil bo verjetno še kar nekaj. Ja teli prvi 2.2. skyactiv dizli so imeli težave, če se je z njimi grdo ravnalo. Enostavno niso odpuščali zlorab. Če pa je uporabnik delal lepo, menjaval olje najmanj na 15kkm ali prej. Če ni teral mrzlega, ni ugašal pregretega. Če se je na servisu preverilo cedilo v karterju, podložke na injektorjih pa da se je recimo na vsakih 120kkm očistilo še sesalni kolektor bi tale tvoj strojček moral narediti še vsaj 100kkm brez težav.
Živjo. Ne, ne pogovarjaš se z botom Sliko sem dobil na redditu, ko sem iskal odgovore za to napako. Pri meni se enako vidi. Trenutno se vozim z motorjem, lahko pa tudi slikam in pošljem, če mi ne verjameš:). Vidi se ne glede na to kaj prikazuje, zgine pa po cca 10 minutah.
Uf, hvala bogu, sem mislil, da so že tolk dobri in prepričljivi.😜
Naredi tako kot sem rekel, zamenjaj pogled in namesto tega avta na cesti prestavi, da prikazuje nekaj drugega. Recimo porabo, domet in podobno. Zakaj to sprašujem, ker tale črta mi tako, dobro zgleda, kot bi bila del horizonta. Navadno, če na LCD-ju recimo crkne ena horizontala je več ali manj zelo tenka linija od leve do desne strani. Tukaj pa izgleda, kot bi bila del grafike.
Hmmm, če bi bila lužca na drugi strani bi bil verjetno kriv odtočni kanal, ki odvaja vodo, katera se nabere iz šipe pod brisalci. In Ta se zaradi listja in duge nesnage zamaši pol pa čez teče. Lahko pa da je avto parkiran tako, da voda steče pod tepihom in je zato lužca na kontra strani. Ne vem osebno bi tu začel kontrolirat.
A je bla vetrobranska tud kej menjana. Če je slabo zatesnjeno lahko tudi teče skozi.
Ne bi bilo slabo, ker mamo premal izkušenj s prikolicami oziroma nosilci za kolo na Mazdah. Zato tudi ni nihče vedel odgovora, težko pa je kr neki pametovat na pamet.
To je fora za dolgoletne člane, ki pravijo da Mazdini dizli skupaj padejo samo, da jih grdo pogledaš. Zato jih bo tvojih 400kkm kar močno udarilo po prepričanju - je pa res, da verjetno 800.000km pa vseeno ne boš naredil 😂
Pri 120kkm sklopka - men je to čist prezgodaj. Sem mel na prejšnjem dizlu od šestke skoraj 300kkm pa tud bliz ni blo problemov s sklopko. Pa kolikor se spomnim tudi drugi niso imel kej velik težav s sklopkami, vsaj pri večjih modelih ne.
En tip računalnika, ki skrbi za več ali manj vse posamezne el. naprave v avtu, ki niso del glavnega ECU-ja. Recimo zaklepanje avta, el. šipe, žmigavci, gretje sedežev itd.
Če kupiš nov avto za par let je vse to brezveze, ker do cca 5-7let nebo nič hudga s podvozjem....
Po moje še dlje. Moja prejšnja Mazda ni bila nikoli pacana s kakršnokoli svinjarijo, je bila skos parkirana zunaj pod milim nebom, 270kkm in 11 let pa razen rahle površinske rje ni bilo nič drugega. Edino kar je rja pojedla so bili kovinske zaščite zadnjih amortizerjev, ampak tisto ne bi zaščitila ta packarija. Tko al tko pa je pri teh letih/kilometrih skoraj to že potrošni materjal
Zgodba z jermenom ni tako grozna kot se slisi. Pac ker gre za uveljavljane garancije je treba bit 100% kaj je. Zato so pac prvo res za zihr izlocili moznost jermena potem pa izpolnili vse formularje za cargarantie, da gre vse lepo cez.
Točno tako kot pravi @Alex. Če je v garanciji ti je vseeno, ampak takoj ko ni je pa to zelo pomembno, da se ne gremo igrico skrivalnic, kjer si glavni sponzor ti. Zato pričakujem, da bo servis zadel vrsto okvare vsaj v 80-90% primerov takoj in ne s poskušanji. Ne bentim zastonj, ker sem bil že parkrat takole ta generalni sponzor kar sam.
So preverili jermen in ni bilo to, tako da se je potrdilo da je kompresor (oz. super polnilec).
Mene pa jezi to, da bi morali stručkoti prej vedet kaj je vzrok, ne pa da ti prodajajo zgodbico o jermenu. To je problem že od leta 2019 in nemogoče je, da ne bi vedeli zanj. Če sem si jaz zapomnil pa sploh nimam X motorja in to takrat, ko sem celo želel ta motor kupit v Mazdi 3, teli k majo pa take zadeve na mesečenem nivoju se pa sprenevedajo pa delajo budalo iz stranke. Počas bom začel @Alex verjet, da je res najbolje se izognit pooblaščencem, če je le možno.
Ta kombinacija AT menjalnika in tega motorja je z vidika porabe najbolj neposrečena žal. Tako, da ta poraba, ki jo imaš bo kr prava. Na 6.5 bi bil z MT menjalnikom, pod 6 pa s švohnejšim 150KM dizlom
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Po moje se je, ker, če se ne bi bi bil zdajle fejst zabasan. Če pa ni sta pa le dve možnosti, ali je delal avto samo dolge razdalje in ni bilo časa, da bi se ta delno zgorjeni ogljik nabiral v kolektorju ali pa je mogoče prejšnji lastnik celo blindiral EGR ventil.
Ja ker nihče ne ve a so to delali ali ne, mogoče ne bi bilo neumno, da to na naslednjem servisu zahtevaš sam. Ja bo nekaj stalo, ampak še vedno manj kot kak zariban motor.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani