Skoči na vsebino
Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano

Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe. 

Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2016, SBS/SCBS malfunction
Napisano
pred 6 minutami je bajsi6 napisal:

Ne vem. Poskusim najprej z maso. Zanimivo pa je, da grem lahko kamorkoli drugam na AC, pa tega ni.

Zato mal dvomim, ker če se zgodi vedno na isti lokaciji je zelo velika verjetnost, da imaš zunanji vzrok.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2016, SBS/SCBS malfunction
Napisano

Kaj pa če je kakšna elektromagnetna motnja ravno na tem odseku?

Recimo, v LJ na enem križišču iz obvoznice na Zaloško so men parkirni senzorji skor dušo spustili od tolk piskanja pa čeprav sem recimo sam stal tam na rdeči luči. In to vsakič, ko sem prišel tjak ene pol leta je bil isti kraval brez razloga. 

Zdaj je pa že kakšno leto mir in ne piska nič za brezveze. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lučka za motor
Napisano

Tole je problem na sesalnem delu in ne ne izpušnem. Dej poskusi sčistit MAF senzor (jaz bi šel sicer v menjavo) pa preveri, da nimaš kje kaj losano al pa pretrgano od zračnega filtra do sesalnega kolektorja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Po moje se je, ker, če se ne bi bi bil zdajle fejst zabasan. Če pa ni sta pa le dve možnosti, ali je delal avto samo dolge razdalje in ni bilo časa, da bi se ta delno zgorjeni ogljik nabiral v kolektorju ali pa je mogoče prejšnji lastnik celo blindiral EGR ventil.

Ja ker nihče ne ve a so to delali ali ne, mogoče ne bi bilo neumno, da to na naslednjem servisu zahtevaš sam. Ja bo nekaj stalo, ampak še vedno manj kot kak zariban motor.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Če je avto že tolk naredil bo verjetno še kar nekaj. Ja teli prvi 2.2. skyactiv dizli so imeli težave, če se je z njimi grdo ravnalo. Enostavno niso odpuščali zlorab. Če pa je uporabnik delal lepo, menjaval olje najmanj na 15kkm ali prej. Če ni teral mrzlega, ni ugašal pregretega. Če se je na servisu preverilo cedilo v karterju, podložke na injektorjih pa da se je recimo na vsakih 120kkm očistilo še sesalni kolektor bi tale tvoj strojček moral narediti še vsaj 100kkm brez težav.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

črta pri števcu
Napisano
pred 8 urami je ksks12 napisal:

Živjo. Ne, ne pogovarjaš se z botom Sliko sem dobil na redditu, ko sem iskal odgovore za to napako. Pri meni se enako vidi. Trenutno se vozim z motorjem, lahko pa tudi slikam in pošljem, če mi ne verjameš:). Vidi se ne glede na to kaj prikazuje, zgine pa po cca 10 minutah.

Uf, hvala bogu, sem mislil, da so že tolk dobri in prepričljivi.😜

Naredi tako kot sem rekel, zamenjaj pogled in namesto tega avta na cesti prestavi, da prikazuje nekaj drugega. Recimo porabo, domet in podobno. Zakaj to sprašujem, ker tale črta mi tako, dobro zgleda, kot bi bila del horizonta. Navadno, če na LCD-ju recimo crkne ena horizontala je več ali manj zelo tenka linija od leve do desne strani. Tukaj pa izgleda, kot bi bila del grafike.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Hmmm, če bi bila lužca na drugi strani bi bil verjetno kriv odtočni kanal, ki odvaja vodo, katera se nabere iz šipe pod brisalci. In Ta se zaradi listja in duge nesnage zamaši pol pa čez teče. Lahko pa da je avto parkiran tako, da voda steče pod tepihom in je zato lužca na kontra strani. Ne vem osebno bi tu začel kontrolirat. 

A je bla vetrobranska tud kej menjana. Če je slabo zatesnjeno lahko tudi teče skozi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava sklopke in vztrajnika na Mazdi 6
Napisano

Pri 120kkm sklopka - men je to čist prezgodaj. :nevem: Sem mel na prejšnjem dizlu od šestke skoraj 300kkm pa tud bliz ni blo problemov s sklopko. Pa kolikor se spomnim tudi drugi niso imel kej velik težav s sklopkami, vsaj pri večjih modelih ne.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.