A maš ti X186 al X180 - namreč ravno 2021 so menjali za posodobljen motor. In če me spomin še ni zapustil se je to na X180 redno dogajalo, medtem, ko na X186 pa naj bi bila odpravljena težava z jokajočim superchargerjem.
Moj predlog je, da kar pejt na servis uveljavljat garancijo. Preveri pa prej, če je bil mogoče kakšen vpoklic za tole.
Imam kar ta nov X186. Sem prej spremljal in sem vedel, da je star X180 imel problem s kompresorjem in naj bi odpravili. No ocitno niso.
Vpoklica tudi ni.
Bom po praznikih se oglasil na servisu in malo povprasal. Bom pa probal se tkole posneti kot je v tistem videu, ce se bo pojavil ta zvok. Ker sedaj se res pojavlja samo zjutraj po tem ko avto stoji cez noc. No pa recimo vcer sem bil v trstu in tist nor klanc nazaj gor, se je tudi parkrat lepo oglasil.
Moja premium ne dinozaverska Mazda CX30 X186 je zacela spuscat nek cuden zvok.
Zdaj kot prvo probam nekako posnet ta zvok pa mi nikako ne uspe najbol ker je vseh ostalih drugih zvokov prevec
Zvok se pojavi zjutraj ko grem v zluzbo nekje prvih cca 20km. Se pa to pojavi v nizkih obratih ko mora dat "malo" moci od sebe da pospesi (recmo tam 2k obratov).
Zgleda pa nekako tako, da recimo spustis gas obrati lepo pocas padajo, potem pa das malenkost gas in se slis nek "IIIK". Zdaj lokacijo bi rekel nekje levo spodaj.
Servis imam cez cca 4k km (kar je dober mesec) pa bom takrat omenil, samo mogoce ce lahko bolj natancno dolocim iz kje bi to bilo bi verjetno lazje vse skup se resilo.
Sam sem se cudil zakaj ne delajo in sem ugotovil, da je varovalka skurjena. Ob menjavi so zopet zaceli delat. Tako da ce je cilj samo to .... vzemi varovalko ven
Na malco bom su v BTC pa se bom ustavil tam na mazdo. Pol se bom pa pomoje med potjo ustavil se v Interclass-u na dolgem mostu. Drug teden grem v akcijo.
Da ne smetim ostalih tem in preden poklicem na servis. Fotr zadnje case poizkusa uporabljati navigacijo toda ne zna in ne zna te v mazdi. Nato si nekako na googl maps na telefonu nastima. No in sem mu rekel, da lahko vgradi android avto v avto.
Gre se za Mazdo 3, 2016 letnik. Ve kdo koliko pride modul z vgradnjo in ali to sploh delajo na uradnih servisih?
Sam TPMS ni noben problem zdrzi res vse. Problem je ventilcek in potem matica na tem. Na mazdi (Majes) so mi razlozili da je problem ker je drug material in potem ta matica rada pozimi poci. No meni je 2* pocila. Je pa na uradnem bil 1 ventilcek cca 90 eur. Samo matico niso hotli prodat.
No potem sem na ebayu nasel repair kit kjer dobis to matico za 5 eur in je
Tisti, ki ste naredili update zemljevidov prek Mazda Toolboxa, ste potem izbrisali backup (v primeru da ste ga nredili).
Nekam cudno mi je bilo kaj mi toliko zaseda na racunalniku nakar ugotoim, da celoten mazda stuff zaseda skoraj 60GB placa
Nadgradil sem svoje zemljevide in od fotra (2 razlicna appa) in se je malo nabralo. Kako to popucam ker v sami aplikaciji ni nic. V nasprotnem primeru bo pac "rm -rf".
Evo avto iz servisa. Opravljen redni servis in ... dolit antifriz ter zategnjeno nekje kjer bi lahko pusalo.
Avto je bil cez noc pri pelkotu in antifriza ni nic manj tako da ocitno ne pusca. Je pa pelko rekel, da lahko uhaja skozi masino in ce je to bo potrebno odpreti blok in zamenjat dihtungo (oz. neki takega). Bomo videli kaksno bo stanje antifriza cez nekaj dni.
V hladilnik sem nalil, sel en krog. Gretje ni delal, temperatura je bila ves cas normalno ... razen ko sem ga zacel priganjat pa je sla do H ampak potem takoj dol (se pravni nekaj ni ok).
Ampak kljub temu 80% ljudi se vedno nikoli v svojemu lastnistvu ne menja komplet hladilne tekocine. Pa tudi ce v navodilih pise na vsakih 200k km ali 11 let.
Kako pogosto pa vi menjate komplet hladilno glede na to da vam long-life napisi ne disijo
Edino logicno ... zato je servis. Nekako se pricakuje, da vedo kaj delajo in kaj je portebno naredit. Ce ne uradni pa pelko ali pac nek drug. Velika vecina sploh ne ve kaj in kje je hladilna tekocina.
Saj vem da je to avtomobilski forum ampak ne pricakovat od vseh, da so obsedeni z avtomobili in poznajo vse
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Evo sem danes zjutraj sel posnet tako kot on na YT. Ko je havba odprta je tole konkretno bolj ocitno 😱
Video:
https://photos.app.goo.gl/4wUmL4MGKXgLFMKk6
https://photos.app.goo.gl/hDVjwjqXdKcaX2Ti6
Povezava za deljenje
Deli na druge strani