Skoči na vsebino
MX-5 vpra?anja
Napisano

Pri meni se tudi pojavlja v sprejemljivi meri, je bilo pa prej?ni tedn slab?e, ker je bilo res veliko vlage v zraku.

Je pa vseeno ali je platnena streha ali hardtop, ker mi ne dihta 100% (moram popraviti dihtunge na vratih).

LPB

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Mohair bi rekel da je bolj vzdr?ljiv kot vinyl kot je napisal Wankel, seveda pa zraven spada redno vzdr?evanje. Jaz ga na za?etku sezone prema?em z za??ito - letos sem ga ?e pobarval, ker je bila barva malo zbledela (pozimi imam hardtop).

LPB

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Sej ful me ne moti, sam en poletje ko sva mal ve? potovala po najhuj?i vro?ini je blo kr nadle?no. Tut jest furam bos ?e se le da in takrat sm dobu fajn ?ul tut s pomo?jo tega. Pa ?e tko je vro?e, ?e bi to mal zmanj?al ;)

Se bom enkrat tut tega lotu V0RT3X, da mal pogledam kaj se skriva spodi, tnx ;)

LPB

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

@Toma nisem ?e delal, ampak bo treba pa mal razmislit o tem, ker se pri meni ne zaklene ravno najbol?

Imam ?e jaz vpra?anje - ima ?e kdo problem predvsem poleti ali ob dolgih vo?njah, da se pod nogam zelo zelo segreje. Re?itev je spodaj, me pa tudi zanima ?e je kdo ?e to delal, jaz bom verjetno probal realizirat, ker moram itak kupit izloacijo za ozvo?enje, pa bom ?e za tole zraven.

http://www.youtube.com/watch?v=pFxWOdOMrgM

LPB

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Kr tko kot je Labi napisu, je nima?, tko da ne probavat do kje gre :)

Jest ve?inoma tankam, ko sem na rezervi cca 30km, pa tankam ve?inoma okol 43L.

?e slika ?tevca (bencna nimam na rezervi tko da nisem sliku :), ?ist leva lu?ka se ?e nikol ni posvetla - glede na knjigo bi reku da tempomat ali pa za avtomatksi menjalnik - ni? od tega seveda nimam)

Objavljena slika

LPB

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

da ?e jest mal zmede dodam... :)

?ist levo nad ?tevcem za benz je lu?ka, ki zasveti ko si na rezervi (sprobano in 2x tudi predolgo neupo?tevano :vskalo: )

bom dons pogledu kaj se zasveti, ko pri?gem - mam pa klimo in ABS :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Sem enako delal pred kak?nim mesecem. Kot je napisal wankel, malo bolj mo?no mora? potegnit, pa gre plastika stran.

Jaz sem dal kar ?arnice iz petrola in mi je kar v?e?, ker ni oran?no - bi probal ?e kaj svetlej?ega - se mi pa zdaj ni ujema svetloba s tisto na radiu (mam original notr), tko da bo treba ?e to popravt :)

Eno vpra?anje. Tisti, ki imate meglenke spredaj - kje se lu?ka pri?ge ko so pri?gane, mislim, da mi je ta ?arnica ?la?! al se narobe spomnim - zazadnjo mi dela.

LPB

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnice
Napisano

HB4 so imeli navadne v BTC-ju, v hali A, sta dve trgovini in v obeh so jih imeli, mislim da za okrog 6?. ?e bo? hotel kak?ne posebne HB4 pa bo res treba na net.

LPB

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavore komplet MX5
Napisano

po 1 letu in ca. 14.000km se vedno odlicno zavira. Narocil sem preko ebaya.

Aja zavorno olje tudi moras dat novo...in na zacetku bo pedal cuden (bolj bo treba pritisnt) ampak pol bo ok.

Jaz sem zelo zadovoljen, pri hudih zaviranjih pa upaj, da si kaj dobrega pojedel, ker gre hrana gor po trebuhu :D

Te tvoje cifre so mi ful v?e?, sam zame pride dra?je, zato sem ?e drugje gledal :) kje bi dobu cenej

Tista dva prodajalca sem s?ekiral na ebayu, samo kot sem napisu pridejo ATE diski 180? min (s tem da ma en sam sprednje, en sam zadnje, un ka je najdra?ji ma pa oboje), no malo bom ?e pogledal glede cen, potem pa ?im prej nabavim in peljem Pelkotu, da bo fresh & clean ;) no to glede zavorne teko?ine nisem vedel, ampak sem itak mislu menjat.

Pol bo treba sam ?e ?eljusti zdrgnt pa na nov barvat, da bo lepo zgledal :D

Tu raskiraj 10? ve? in kupi Motul RBF600. Jaz sem bil presene?en nad razliko. Prej sem dajal razne DOT 5,1 pa je bil pedal ?e vedno ?uden, tale RBF600 je pa DOT4 vendar RBF pomeni Racing Brake Fluid. :hudicek:

Pa ta Motul RBF600 dela na normalnih bremzah al morjo bit tut racing? :D

?kodit najbr? ne more ne...

Tnx za info vsem ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavore komplet MX5
Napisano

Po?as bo ?as ko bom moral tudi jaz zamenjat plo??ice in diske na MX5ki.

GLedal sem na netu, bral forume, iskal najcenej?e variante,... in sem bolj kot ne zmeden :)

Bi prosu ?e ima kdo izku?nje z kako je s kompatibilnostjo med razli?nimi znamkami diskov in plo??ic.

Ne rabim kak?nih sport in oh in sploh, samo nekaj da bo vsaj tako kot original, da zdr?i normalne obrementive in ob?asno hitrej?o vo?njo.

Ne bi rad kupil ?kart robe, ne bi dal pa tudi premo?enja za cel komplet - kao best buy ;)

Plo??ice sem najcenej?e na?el EBC Ultimax - kolikor razumem so to ?isto normalne kot zamenjava za original (skupaj komplet - cca 60 EUR, to je najceneje kar sem najdu).

Kolikor sem bral so ok, samo da so kao trde (mogo?e to velja za Green in vse ostale barve stuff?).

Diski pridejo malo dra?je, vendar me zanima ?e ima kdo kak?ne izku?nje z diski in EBC plo??icami.

EBC diski so precej dragi, ATE kolikor sem gledal, cca 200? za vse 4 (zadnji cca 80? + sprednji 100? + po?tnina).

Na?el sem tudi ponudbo za komplet Mtec diski in Mintex plo??ice (za Mintex bolj slabi komentarji) - diski so narezani, povrtani..., ?e ho?e? ti tudi samo sredinski del prodajo :hohoho:

link

Kakr?ne koli izku?nje dobrodo?le.

LPB

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnice mx5
Napisano

zelo dobr

Hehe, daj sporo?i prosim ?e si najdu katera ?arnica je. Pa magar pridem enkrat pogledat, da vidim razliko med mojimi in tvojimi. Sej ti si verjetno na beayu nabavu ne :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnice mx5
Napisano

To sem ze pregledu ja. Olep ma Philips premium HB tip.

Mene zanima bolj ce obstaja varianta da bi se H tip dalo zmontirat, ker je precej vecja izbira.

Najdu sem se Philips blue vision, ki naj bi tudi belo svetile.

Obstaja kaksen adapter hb - h, ali si samo otezujem zadevo :)

lp bojan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnice mx5
Napisano

?ivjo!

Gledal sem ?arnice za menjavo na MX5ki. Na sre?o je zelo na izi narejeno za menjavo ?arnic, tko da sem pogledal kak?ne rabim in tukaj sledi moje vpra?anje.

kratke: HB4

dolge: HB3

Sem pogledal ponudbo in pri tipu HB ?arnic je zelo slaba. Mogo?e obstaja kak?en adapter, da bi se dalo gor montirat H tip ?arnice? Kako ste to drugi re?ili oz katere imate?

Gledal sem pa Osram NB plus ?arnice, vendar nimajo v HB tipu.

Rad bi imel belo svetlobo in svetlo (ne samo da zgleda lepo), ne rabim modrih ala fejk xenon. Veliko se vozim pono?i, zato me malo moti, ker se mi zdi da sedanje slabo osvetlijo cesto.

Tnx, lpB

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis v kranju
Napisano

Si iz Medvod, jaz in moja MX-5 sva :) ?

Preventivno ti jo jaz pregledam, ker sem svojo naredil totalen servis razen jermena, vklju?no s streho, karoserijo itd...

Za kaj ve? pa ja Simon iz Senice (ima? cifro v temi menjava teflonov na V6)

OK bom pogledal v tisti temi. Jah ?e ima? ?as, bi se lahko tudi midva zmenila. Prej?nji lastnik je naredil servis na 90k KM (zdaj jih ima 5 ve?), vendar bi vseeno nekomu dal malo pogledat, da se ne bom tepu po glavi ?e bo kaj ?lo (avto vseeno ni nov oz da vem za naprej kaj bi blo dobro v kratkem menjat) :) ?e bolje ?e lahko zravn malo gledam, se kaj nau?im, da bom sam vedel kaj kako postoriti. Imam pa ?as ve?inoma samo ?ez vikend. V soboto jo operem in nama?em streho (?e kupil vse za ?i??enje in za??ito :)

Druga?e sem pa z Vrhnike (LJ slu?ba).

V?eraj sem ?e 150KM naredil, ko sem dokon?no postal lastnik :wub: pono?i s kapo na glavi pa spu??eno streho po ovinkih - pribli?no takole sem zgledal :ninja::ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.