Mohair bi rekel da je bolj vzdr?ljiv kot vinyl kot je napisal Wankel, seveda pa zraven spada redno vzdr?evanje. Jaz ga na za?etku sezone prema?em z za??ito - letos sem ga ?e pobarval, ker je bila barva malo zbledela (pozimi imam hardtop).
Sej ful me ne moti, sam en poletje ko sva mal ve? potovala po najhuj?i vro?ini je blo kr nadle?no. Tut jest furam bos ?e se le da in takrat sm dobu fajn ?ul tut s pomo?jo tega. Pa ?e tko je vro?e, ?e bi to mal zmanj?al
Se bom enkrat tut tega lotu V0RT3X, da mal pogledam kaj se skriva spodi, tnx
@Toma nisem ?e delal, ampak bo treba pa mal razmislit o tem, ker se pri meni ne zaklene ravno najbol?
Imam ?e jaz vpra?anje - ima ?e kdo problem predvsem poleti ali ob dolgih vo?njah, da se pod nogam zelo zelo segreje. Re?itev je spodaj, me pa tudi zanima ?e je kdo ?e to delal, jaz bom verjetno probal realizirat, ker moram itak kupit izloacijo za ozvo?enje, pa bom ?e za tole zraven.
Kr tko kot je Labi napisu, je nima?, tko da ne probavat do kje gre
Jest ve?inoma tankam, ko sem na rezervi cca 30km, pa tankam ve?inoma okol 43L.
?e slika ?tevca (bencna nimam na rezervi tko da nisem sliku , ?ist leva lu?ka se ?e nikol ni posvetla - glede na knjigo bi reku da tempomat ali pa za avtomatksi menjalnik - ni? od tega seveda nimam)
Sem enako delal pred kak?nim mesecem. Kot je napisal wankel, malo bolj mo?no mora? potegnit, pa gre plastika stran.
Jaz sem dal kar ?arnice iz petrola in mi je kar v?e?, ker ni oran?no - bi probal ?e kaj svetlej?ega - se mi pa zdaj ni ujema svetloba s tisto na radiu (mam original notr), tko da bo treba ?e to popravt
Eno vpra?anje. Tisti, ki imate meglenke spredaj - kje se lu?ka pri?ge ko so pri?gane, mislim, da mi je ta ?arnica ?la?! al se narobe spomnim - zazadnjo mi dela.
HB4 so imeli navadne v BTC-ju, v hali A, sta dve trgovini in v obeh so jih imeli, mislim da za okrog 6?. ?e bo? hotel kak?ne posebne HB4 pa bo res treba na net.
po 1 letu in ca. 14.000km se vedno odlicno zavira. Narocil sem preko ebaya.
Aja zavorno olje tudi moras dat novo...in na zacetku bo pedal cuden (bolj bo treba pritisnt) ampak pol bo ok.
Jaz sem zelo zadovoljen, pri hudih zaviranjih pa upaj, da si kaj dobrega pojedel, ker gre hrana gor po trebuhu
Te tvoje cifre so mi ful v?e?, sam zame pride dra?je, zato sem ?e drugje gledal kje bi dobu cenej
Tista dva prodajalca sem s?ekiral na ebayu, samo kot sem napisu pridejo ATE diski 180? min (s tem da ma en sam sprednje, en sam zadnje, un ka je najdra?ji ma pa oboje), no malo bom ?e pogledal glede cen, potem pa ?im prej nabavim in peljem Pelkotu, da bo fresh & clean no to glede zavorne teko?ine nisem vedel, ampak sem itak mislu menjat.
Pol bo treba sam ?e ?eljusti zdrgnt pa na nov barvat, da bo lepo zgledal
Tu raskiraj 10? ve? in kupi Motul RBF600. Jaz sem bil presene?en nad razliko. Prej sem dajal razne DOT 5,1 pa je bil pedal ?e vedno ?uden, tale RBF600 je pa DOT4 vendar RBF pomeni Racing Brake Fluid.
Pa ta Motul RBF600 dela na normalnih bremzah al morjo bit tut racing?
tnx, sem ?e mislu napisat, da poznam sam v zadnjem ?asu sem gledal samo na ebayu in nisem opazil kompleta za 200?, ki ga prodajajo, mejbi pa res kar tole...
no ?e ma kdo kak?ne izku?nje slu?ajno z zgoraj napisanim
Po?as bo ?as ko bom moral tudi jaz zamenjat plo??ice in diske na MX5ki.
GLedal sem na netu, bral forume, iskal najcenej?e variante,... in sem bolj kot ne zmeden
Bi prosu ?e ima kdo izku?nje z kako je s kompatibilnostjo med razli?nimi znamkami diskov in plo??ic.
Ne rabim kak?nih sport in oh in sploh, samo nekaj da bo vsaj tako kot original, da zdr?i normalne obrementive in ob?asno hitrej?o vo?njo.
Ne bi rad kupil ?kart robe, ne bi dal pa tudi premo?enja za cel komplet - kao best buy
Plo??ice sem najcenej?e na?el EBC Ultimax - kolikor razumem so to ?isto normalne kot zamenjava za original (skupaj komplet - cca 60 EUR, to je najceneje kar sem najdu).
Kolikor sem bral so ok, samo da so kao trde (mogo?e to velja za Green in vse ostale barve stuff?).
Diski pridejo malo dra?je, vendar me zanima ?e ima kdo kak?ne izku?nje z diski in EBC plo??icami.
EBC diski so precej dragi, ATE kolikor sem gledal, cca 200? za vse 4 (zadnji cca 80? + sprednji 100? + po?tnina).
Na?el sem tudi ponudbo za komplet Mtec diski in Mintex plo??ice (za Mintex bolj slabi komentarji) - diski so narezani, povrtani..., ?e ho?e? ti tudi samo sredinski del prodajo
klima ?ist prou pride sploh ?e ma? cabrio za vsak dan - ob teh de?evnih dneh vsaj ven vidi?, no pa tudi poleti v koloni zelo prav pride mal mrzlega vetri?a
V setu je ?istilec in za??ita, lahko kupi? pa tudi barvo ali nekaj podobnega, ?e ima? ?e bledo barvo. Imajo za vinyl in platno. ?istilca v bistvu nisem rabil, za??ita se pa po mojem mnenju zelo dobro obnese.
Hehe, daj sporo?i prosim ?e si najdu katera ?arnica je. Pa magar pridem enkrat pogledat, da vidim razliko med mojimi in tvojimi. Sej ti si verjetno na beayu nabavu ne
Gledal sem ?arnice za menjavo na MX5ki. Na sre?o je zelo na izi narejeno za menjavo ?arnic, tko da sem pogledal kak?ne rabim in tukaj sledi moje vpra?anje.
kratke: HB4
dolge: HB3
Sem pogledal ponudbo in pri tipu HB ?arnic je zelo slaba. Mogo?e obstaja kak?en adapter, da bi se dalo gor montirat H tip ?arnice? Kako ste to drugi re?ili oz katere imate?
Gledal sem pa Osram NB plus ?arnice, vendar nimajo v HB tipu.
Rad bi imel belo svetlobo in svetlo (ne samo da zgleda lepo), ne rabim modrih ala fejk xenon. Veliko se vozim pono?i, zato me malo moti, ker se mi zdi da sedanje slabo osvetlijo cesto.
Preventivno ti jo jaz pregledam, ker sem svojo naredil totalen servis razen jermena, vklju?no s streho, karoserijo itd...
Za kaj ve? pa ja Simon iz Senice (ima? cifro v temi menjava teflonov na V6)
OK bom pogledal v tisti temi. Jah ?e ima? ?as, bi se lahko tudi midva zmenila. Prej?nji lastnik je naredil servis na 90k KM (zdaj jih ima 5 ve?), vendar bi vseeno nekomu dal malo pogledat, da se ne bom tepu po glavi ?e bo kaj ?lo (avto vseeno ni nov oz da vem za naprej kaj bi blo dobro v kratkem menjat) ?e bolje ?e lahko zravn malo gledam, se kaj nau?im, da bom sam vedel kaj kako postoriti. Imam pa ?as ve?inoma samo ?ez vikend. V soboto jo operem in nama?em streho (?e kupil vse za ?i??enje in za??ito
Druga?e sem pa z Vrhnike (LJ slu?ba).
V?eraj sem ?e 150KM naredil, ko sem dokon?no postal lastnik pono?i s kapo na glavi pa spu??eno streho po ovinkih - pribli?no takole sem zgledal
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri meni se tudi pojavlja v sprejemljivi meri, je bilo pa prej?ni tedn slab?e, ker je bilo res veliko vlage v zraku.
Je pa vseeno ali je platnena streha ali hardtop, ker mi ne dihta 100% (moram popraviti dihtunge na vratih).
LPB
Povezava za deljenje
Deli na druge strani