Skoči na vsebino
Analiza olja z metodo kapljičnega vzorca
Napisano (urejeno)
pred 27 minutami je dvorjan napisal:

Raje v motor natočite kakšno boljše 5W30 olje kot pa redkejša olja. Vam bo bolj hvaležen. Tisti deciliter porabe, ki ga navidezno prihranite, plačate z večjo obrabo. Mogoče bo (nekoč) račun izstavljen prav vam ...

Focus ima pogonsko verigo. Hkrati pa ima oljno črpalko gnano z namočenim zobatim jermenčkom.

Ne vem kak nor bi moral bit, da bi točil drugo olje. Bo motor izredno hvaležen, da bo kar se razpočil od veselja. To bo razslojilo jermen in ja lep račun bo izstavljen, ko bo turbino vtrgalo ali pa oljno črpalko ustavlo.

Ni kaj, kapo dol 😅

@Slivka pa lahko drugo toči, nima Ford Werke motorja.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano

Probaj šlatat stvari na amaturki.

Na 2010 M2 so ružli ti krogi za temperaturo, ventilacijo.

Je Ferk rekel, da so odprli in ni rešitve. Bi rekel, da lisice niso nikoli odprli, ko sem radio menjaval, sem preprosto vijake za ta element bolj zategnil in je bila 7 let tišina 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 2010, menjal sklopko na 95k km.

Občasno čuden zvok, ko je avto bil hladen, prvo minuto. Mislil sem, da je ventilator ogrevanja.

Tudi sklopka, je pri srednjem močnem stisku podrhtela oziroma se kot mičkeno zataknila.

Menjal komplet sklopke. Potisni ležaj je imel zvok lokomotive, če si ga v roki zavrtel. Malo je manjkalo, pa bi razletel.

Menja se komplet, ker pač če imaš narazen, nima smisla delno menjat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatsko nastavljanje višine žarometov cx5
Napisano (urejeno)

Jaz sem si lepil izolir trak na steno.

Torej rabiš meter, ker je tu potrebna točnost. Nalepiš + na steno, da imaš višino in levo/desno poravnavo. Lepo ravno nazaj.Ustavi na 5m, točno na luč. Poračunaj padec. Nalepi novi + in korigiraj snop. Za snope so po navadi imbusi (večji), včasih celo torx.

Ne najdem mojih slik, je pa postopek tak:

valeoaimdiagramp1.jpgaiming--sortaJPGSMALLrevised-2nd.jpg

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatsko nastavljanje višine žarometov cx5
Napisano (urejeno)

Ja ja. Meni so po nesreči samo luč not poknili. Sem šel na AMZS, je mojster naredil totalno drisko.

Sem doma potisnil 5cm do zida, označil. Odmaknil 5m. Naredi izračun padca na dolžini, glede na to da je 40m zakonska nula. Označil na zidu in korigiral višino.

Levo desno je celo štimalo.

Vzameš si 15 min in lahko to narediš v kateri koli garsžni hiši, če doma nimaš prostora.

Poiščem slike jutri v arhivi....

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2018 veriga
Napisano
pred 5 minutami je NevLado napisal:

Oba imata prav :D

Pogon gre preko verige;.... altenator, klima,.. pa preko mikro jermena (na moji 6ki G194 sta dva, nevem kako je na G120 motorjih)

Kateri avto pa nima mikrojermena 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zaščita podvozja
Napisano
pred 5 urami je sportman333 napisal:

Klasično slovenceljstvo, vse samo proti in negativno, kaj je pa potem alternativa, kaj je bolje od tega kar dela tri krone....kako vi to rešujete, kaj delate, s čim.....rešitve ?!? glede na strokovnjake na forumu pričakujem vsaj 100 alternativ :).....(eden od politikov je imel enkrat slogan "ne jamram, iščem rešitve...." no tudi tisto ni pomagalo kaj veliko :))

13 let stara M2 je imela zelo solidno podvozje. Se je še mehanik čudil.

Vse kar naredim, je da po prvem dežju spomladi v avtopralnici operem avto, da se podvozje splahne.

13 let je pa čist ok doba, za moj avto. Potem pa pride novi.

Nimam nič proti temu, vsak dela po svoje. Tudi marsikdo dela keramiko, karbonit ali kar koli že naj.

Še nisem, mogoče pa bom kdaj od tega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zaščita podvozja
Napisano

To je super zadeva. Na podvozju je staro jedilno olje, da ne rošta, je pa za nagrado cel hof vsran 🫣

Če dam to na moje avte, me domači kastrirajo, če ne obglavijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Boss napisal:

Jaz sem skos avte tja vozil, tako moje kot od fotra pa nikoli ni bilo nobene drame. Sem nazaj dobil očiščenega in z zaščitnimi polivinili preko sedežev. Tko, da me tele tvoje izkušnje čist presenečajo. :nevem:

Pred eno uro je Jest napisal:

Enako izkusijo imam tudi sam... tudi sedaj na Interclassu je podobno ... Nikoli nisem nasel kaksnega orodja :) ... ali pa, da kaj ne bi bilo OK ... 

Vedno se kaj najde. Pač kdo dela greši.

Veliko šteje odnos in reakcija, ko jim pokažeš ka so zaj....

Pri Fordu je bil odnos kot mora bit. Naročli, menjali, uredili.

Na Hyundai-u, pa pridi si po to miloščino, kaj smo ti 2x računali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 15 urami je Džan napisal:

Pozdravljeni ,imam težavo z mazdo 3 letnik 2006 1.6 bencinar  70000km ,in sicer na avtu je menjano olje filtri sveče in očiščena loputa ,avto do 3000 obratov enostavno ne gre zelo počasi dobiva na obratih ko pa preseže 3000 obratov pa normalno potegne ,je imel mogoče kdo kdaj  podobno težavo..?

Kdaj se je začelo to dogajati?

Si kupil takšen avto, ali se je zadeva med lastništvom poslabšala?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin
Napisano (urejeno)
pred 12 urami je Janez007 napisal:

Mazdin ročni menjalnik je dober, ni pa tako dober, kot naklada @Alex. To vem, ker sem vozil že kar nekaj različnih avtov ... recimo za moje pojme je bil Hondin vsaj nivo višje ...

Še moja 2 centa smetenja 😎

Hondin na 2.2 dizlu v Acordu je bil vrhunski.

Malenkost slabši na Giulietti 1.4 MA.

i20n je poseben, zaradi različnih sinhronov med predstavami, je potreben navajanja. Je skoraj tako trd kot Hondin. Vodlji z povratno informacijo.

1.5 182 Ford, je ročni poezija, ravno prav povratne, ne pretrd, ne premehak. Ne zatika. Edino lahko bi bili malo krajši hodi.

Mazdi na 1.5 104 konjskem bencinu, je bil kratek kot na i20n, se pa je rikverc zatikal. Lahko ga umestim pod te zgornje štiri.

Vse ostalo kar sem vozil. Mnjaaa. Pa je lahko PSA ročni, BMW, Peugeot 405,....

Najslabši pa je bil 1.2 Clio2, čudno mehak, lahko si ga potisnil preko prestave, med 3 in 4 je šla ročka diagonalno....

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 23 urami je NevLado napisal:

Šalo na stran, dolivaj olje pa se ne sekiraj, dokler ne bo tako kritično, da boš moral dat liter na vsak tank

Jaz pa bi zrihtal. Ker bi bil vedno nervozen, da morem olje nadzirat.

Smo si različni. Jaz sem pač tak, da imam rad vse porihtano. Nisem še na nivoju @scania ampak sem pa mu vseeno bližje kot večina.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 16 urami je janezz napisal:

Hvala za odgovore. Kar različni so:)

Verjetno bo treba kar k doktorju peljat. Tile stroški so Cca??? Pa turbino- se bolj splača obnova ali rabljena? 

Kolegu je turbino razneslo.

To je blo leta 2019. Rabljeno turbino se je dalo preventivno obnovit. Menjali se je tudi ojnične ležaje. Avto je imel preko 300.000km.

Garažnik je to naredil v treh tednih občasnega dela, za 1000€. Tudi rabljena turbina in obnova je bila v ceni.

Zdaj bi rekel, da bi ta strošek bil krepko višji....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Brane napisal:

Hladinik zraka  je poln olja, edino  Dinos  te reši

To @Slivka kupi in sanira. Bo vesel.

Brez heca.

Kaj je tu potrebno urediti? Prepucat sesalni vod, turbino na obnovo. Mogoče novi LMM.

Saj ljudem ko turbino vtrga, so na slabšem kot on, pa se vseeno rihta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 1,6 l.2010
Napisano (urejeno)
dne 11. 2. 2025 ob 16:37 je Toni28 napisal:

Kupil sem Mazdo 3 , l.2010, bencin 105KM.

To je isti motor kot v Mazdi 2 2010, 103KM?

1.5 mašina?

Sem imel tako M2.

Obvezno redna menjava olja, je pela od 40k km - 100k km variabilna jermenica, če ni bilo čisto in redno menjano olje.

Original olje Dexalia je delalo probleme. Shell je bilo dosti bolje, Ravenol HCL je rešil zadevo.

Drugače je mašina bila super, izredno rada se je vrtela.

Vse na temo mojega servisiraja te mašine imaš v moji temi:

https://www.mazda-si.net/topic/13605-mazda2-gta-ford-focus-st-line-182-by-godlike/

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.