Raje v motor natočite kakšno boljše 5W30 olje kot pa redkejša olja. Vam bo bolj hvaležen. Tisti deciliter porabe, ki ga navidezno prihranite, plačate z večjo obrabo. Mogoče bo (nekoč) račun izstavljen prav vam ...
Focus ima pogonsko verigo. Hkrati pa ima oljno črpalko gnano z namočenim zobatim jermenčkom.
Ne vem kak nor bi moral bit, da bi točil drugo olje. Bo motor izredno hvaležen, da bo kar se razpočil od veselja. To bo razslojilo jermen in ja lep račun bo izstavljen, ko bo turbino vtrgalo ali pa oljno črpalko ustavlo.
Ni kaj, kapo dol 😅
@Slivka pa lahko drugo toči, nima Ford Werke motorja.
Na 2010 M2 so ružli ti krogi za temperaturo, ventilacijo.
Je Ferk rekel, da so odprli in ni rešitve. Bi rekel, da lisice niso nikoli odprli, ko sem radio menjaval, sem preprosto vijake za ta element bolj zategnil in je bila 7 let tišina 🙂
Torej rabiš meter, ker je tu potrebna točnost. Nalepiš + na steno, da imaš višino in levo/desno poravnavo. Lepo ravno nazaj.Ustavi na 5m, točno na luč. Poračunaj padec. Nalepi novi + in korigiraj snop. Za snope so po navadi imbusi (večji), včasih celo torx.
Ja ja. Meni so po nesreči samo luč not poknili. Sem šel na AMZS, je mojster naredil totalno drisko.
Sem doma potisnil 5cm do zida, označil. Odmaknil 5m. Naredi izračun padca na dolžini, glede na to da je 40m zakonska nula. Označil na zidu in korigiral višino.
Levo desno je celo štimalo.
Vzameš si 15 min in lahko to narediš v kateri koli garsžni hiši, če doma nimaš prostora.
Klasično slovenceljstvo, vse samo proti in negativno, kaj je pa potem alternativa, kaj je bolje od tega kar dela tri krone....kako vi to rešujete, kaj delate, s čim.....rešitve ?!? glede na strokovnjake na forumu pričakujem vsaj 100 alternativ :).....(eden od politikov je imel enkrat slogan "ne jamram, iščem rešitve...." no tudi tisto ni pomagalo kaj veliko :))
13 let stara M2 je imela zelo solidno podvozje. Se je še mehanik čudil.
Vse kar naredim, je da po prvem dežju spomladi v avtopralnici operem avto, da se podvozje splahne.
13 let je pa čist ok doba, za moj avto. Potem pa pride novi.
Nimam nič proti temu, vsak dela po svoje. Tudi marsikdo dela keramiko, karbonit ali kar koli že naj.
Jaz sem skos avte tja vozil, tako moje kot od fotra pa nikoli ni bilo nobene drame. Sem nazaj dobil očiščenega in z zaščitnimi polivinili preko sedežev. Tko, da me tele tvoje izkušnje čist presenečajo.
Pred eno uro je Jest napisal:
Enako izkusijo imam tudi sam... tudi sedaj na Interclassu je podobno ... Nikoli nisem nasel kaksnega orodja ... ali pa, da kaj ne bi bilo OK ...
Vedno se kaj najde. Pač kdo dela greši.
Veliko šteje odnos in reakcija, ko jim pokažeš ka so zaj....
Pri Fordu je bil odnos kot mora bit. Naročli, menjali, uredili.
Na Hyundai-u, pa pridi si po to miloščino, kaj smo ti 2x računali.
Pozdravljeni ,imam težavo z mazdo 3 letnik 2006 1.6 bencinar 70000km ,in sicer na avtu je menjano olje filtri sveče in očiščena loputa ,avto do 3000 obratov enostavno ne gre zelo počasi dobiva na obratih ko pa preseže 3000 obratov pa normalno potegne ,je imel mogoče kdo kdaj podobno težavo..?
Kdaj se je začelo to dogajati?
Si kupil takšen avto, ali se je zadeva med lastništvom poslabšala?
Mazdin ročni menjalnik je dober, ni pa tako dober, kot naklada @Alex. To vem, ker sem vozil že kar nekaj različnih avtov ... recimo za moje pojme je bil Hondin vsaj nivo višje ...
Še moja 2 centa smetenja 😎
Hondin na 2.2 dizlu v Acordu je bil vrhunski.
Malenkost slabši na Giulietti 1.4 MA.
i20n je poseben, zaradi različnih sinhronov med predstavami, je potreben navajanja. Je skoraj tako trd kot Hondin. Vodlji z povratno informacijo.
1.5 182 Ford, je ročni poezija, ravno prav povratne, ne pretrd, ne premehak. Ne zatika. Edino lahko bi bili malo krajši hodi.
Mazdi na 1.5 104 konjskem bencinu, je bil kratek kot na i20n, se pa je rikverc zatikal. Lahko ga umestim pod te zgornje štiri.
Vse ostalo kar sem vozil. Mnjaaa. Pa je lahko PSA ročni, BMW, Peugeot 405,....
Najslabši pa je bil 1.2 Clio2, čudno mehak, lahko si ga potisnil preko prestave, med 3 in 4 je šla ročka diagonalno....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Focus ima pogonsko verigo. Hkrati pa ima oljno črpalko gnano z namočenim zobatim jermenčkom.
Ne vem kak nor bi moral bit, da bi točil drugo olje. Bo motor izredno hvaležen, da bo kar se razpočil od veselja. To bo razslojilo jermen in ja lep račun bo izstavljen, ko bo turbino vtrgalo ali pa oljno črpalko ustavlo.
Ni kaj, kapo dol 😅
@Slivka pa lahko drugo toči, nima Ford Werke motorja.
Popravljeno od godlikePovezava za deljenje
Deli na druge strani