Skoči na vsebino
Katero olje?
Napisano (urejeno)

Glede na druge proizvajalce ima Mazda zelo splošno specifikacijo.

In kot sem zapisal, so ble vse te gradacije predpisane. Sem pa sam šel za to na Ravenol, ker je bil A3. Shell AF pa je A5. In če študiraš olja, ugotoviš, da je A5 samo bolj ekološko in da zaradi tega kaj drugega trpi.

Ford in Alfa imata hudo natančno specifikacijo in tudi če je olje iste gradacije, se ne igrat.

Na Alfi je šla multiair enota v takih primerih, na Fordu pa wet belt razpade.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Včasih je bil uvoznik za Ravenol blizu MB. Izgleda da ne uvaža več olja ampak servisira menjalnike.

Jaz sem potem kupoval na Autodoc-u. V Forda bom letos tudi Ravenol nalil. Do letos je bil noter Castrol.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
Pred eno uro je gotto napisal:

Pravkar sem dobil odgovor od zastopnika Shella, kateri mi priporoča, da za omenjen motor uporabim olje Shell helix ultra ect c6 0w20, katero je odobreno s strani Mazde.

Kaj vi pravite na to? 

Bolj ko raziskujem bolj sem zmeden... lp 

Poglej v knjigo.

Mazda 2 2010 je imela 0w20, 5w30 in 15w40.

Servis je točil 15w40, jaz sem šel na 5w30.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski in ploščice
Napisano (urejeno)

2014 sem dal na Mazdo 2 spredaj Brembo. Do lani so bli super. Na to se je avto prodal.

Trenutno sem dal na Forda Zimmermann komplet. Diski made in Germany, pakne in EU. Za to sem za spredaj vzel pakne Textar.

Če bi kaj dajal, bi dal Zimmermann diske in Textar pakne.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
pred 6 urami je g.Wankel napisal:

Shell Helix Ultra Professional AF 5W-30

Tudi jaz sem tega točil v Mazdo, preden sem šel na Ravenol HCL.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2.2 Skyactiv nizek ECT
Napisano

Mi pa smo jo morali kdaj iz avtopralnice potisnit. Pa fertajler je šmelcal.

Je bla rezervna fertajler kapa v sovoznikovem predalu.

Pa odmično nam je zvilo in 4 izpušni ventili so se posledično zvili.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2.2 Skyactiv nizek ECT
Napisano

Pri večini avtov ja.

Smo meli 2.0 PSA, pri -20°C vozil 18km. Kazalec za temperaturo je trznil na 1km odkseku kjer je 90 omejitev in padel potem dol. Do doma se pri vožnji 50-70 ni več pomaknil nikamor.

To je bilo 15 let nazaj. Trenutni lastnik je lani menjal termostat komaj. Ker je poleti začel kazal nihat.

Če imaš pa športno varianto, M3, i20n pa temperatura niha. Ker so delani za zlorabo. Lahko posnamem. Ko je voda 90-95 pohodim gas in bo padla v par sekundah na 85-88.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Da motor ni v fazi pomeni da se bati (pogonska gred) in ventili (odmična gred) ne vrtijo prav oz. da niso sinhroni.

Pri novi verigi/jermenu hitro zgrešiš en zob (razteg stare malo zamakne odmične). Za to imajo posebna orodja, da se fiksira odmične in pravilno obrne glavno gred.

Mojstri jih delajo tudi sami, čeprav poznam tudi napake, ko si je mojster tako orodje naredil in zaj... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.