Hehe, ni problema, aja Simon gre na dopust od 13. do 20.julija, ampak Darjan bo baje takrat vseeno delal v njihovi delavnici in ta ne bo zaprta, ampak odgovorov na maile pa tisti teden zelo verjetno ne bo.
Pa da ?e jaz poizkusim sre?o v tej temi, da ne bom Simonu skoz po telefonu te?il.... A se da nosil?ke za xenon (v lu?i, tiusti ki dr?ijo xenonko) kakorkoli popravit, zalepit, zavarit, al je nujno potrebno menjat lampo?
Ker, na vseh odpadih, internetu, ni ene same xenon zatemnjene lampe za 6ko 2006 letnik Nova je pa 620+DDV.... ZLATARJI
Sem mu pravkar poslal po e-po?ti tvoje vpra?anje oz. dilemo
@Klopko, Simon ti sporo?a, da ima tipalo na zalogi, glede motornega olja pa da ga ?e malo kontroliraj in da ?e je malenkost preko F to ?e ne predstavlja neke ve?je te?ave ali skrbi.
@Dejan, kaj sklopko bi menjal ali le obnovil oz. kaj je potrebno na njej postorit?
@Vortex, ?e lahko napi?e? letnik in pa motorno izvedbo tvoje Miate in zanima me, ?e tudi mikro jermene in kak?ne napenjalce, skratka kot se spodobi za velik servis vozila?
Z na?im mojstrom Peletom iz Avto Pelko d.o.o., sva se zmenila, da lahko odprem novo temo na forumu, v kateri bo on aktivno sodeloval in sicer s svojimi odgovori glede va?e problematike.
Sicer mojster ni registriran na tem forumu in ni ravno ljubitelj ra?unalnikov, mu bom pa zato jaz dnevno posredoval vpra?anja po e-po?ti in v tej temi pisal njegove odgovore na va?a vpra?anja.
Tema bo zelo uporabna, saj bodo odgovori in nasveti tako vidni celotnemu forumu in ne ostali zgolj interna zadeva posameznika, ki mu je Pelko dal pojasnila glede njegove te?ave ali dileme.
Glede storitev Avto Pelko d.o.o. si velja tudi zapomniti, da imajo aktualni ?lani AMD Mazda kluba pri njem 15% popusta, jaz pa vam dam v primeru moje dostave va?ega vozila k njemu ?e DODATNIH 5% popusta, ki se pri?teje k ?e obstoje?emu in torej skupaj zna?a ?e lepih 20%.
Ceneje k Pelku doslej ?e niste ?li.
Za tiste ?lane foruma, ki ne sodite med ?lane Mazda kluba, pa bo ?e vseeno pripadlo mojih 5%, to pa seveda le v primeru, da jaz prevzamem va?e vozilo, opravim z njim storitev ter ga vrnem na ?eleno lokacijo.
Verjetno se vam sli?i popolnoma nelogi?no, da boste s tem, ko ne boste izgubljali ?asa s transportom va?ega vozila do Pelka in nazaj dejansko ?e PRIVAR?EVALI, ampak tako pa? je in ste pravilno prebrali ta podatek. Ponudba velja za osnovno obmo?je poslovanja, ostalo po dogovoru z vami!
Je pa seveda primarno tema namenjena temu, da se vam pomaga pri dolo?enih zadevah, vezanih na va?e vozilo, vi se le potrudite, da pi?ete po resnici in ne o nekih nami?ljenih te?avah, ker nanje tudi Pelko verjetno ne bo imel pravega odgovora, ?e ne bodo obstajale.
K sodelovanju v tej temi ste vabljeni prav vsi in mislim, da se bomo iz nje lahko vsi skupaj kaj novega nau?ili.
Neprimerni ali ?aljivi komentarji pa bodo seveda izbrisani s strani moderatorjev tega foruma.
LP!
Borut
UREJANJE; dodajam cenik, da vam olaj?am zadevo, ker mi pogosto po?iljate ZS-je za cene
Avto Pelko d.o.o. (cene brez upo?tevanih popustov)! Vse cene z v?tetim DDV!
Redni servis:
100 ? 120?
Malo ve?ji servis (vsi filtri + sve?ke ?e gre za bencinski motor)
140 ? 160?
Velik servis (vsi jermeni (Continental), vsi filtri (Bosch), vsi napenjalci (SKF), vodna ?rpalka in le?aji SKF
400 ? 550?
Menjava sklopke in vztrajnika (diesel vozila):
600 - 900? (skupaj material in delo)
300 ? 400? (v primeru, da je menjava le sklopke in vztrajnik ?e O.K.)
Menjava sklopke (bencinska vozila):
200 - 300? (skupaj material in delo)
Zavorni servis (proizvajalec Woking):
Prednji diski in plo??ice
120 ? 160? (skupaj material in delo)
Zadnji diski in plo??ice
110 ? 130? (skupaj material in delo)
Menjava zavornih oblog + cilindrov zadaj
80?
Obnova zavornih cilindrov (prednji ali zadnji + v?teta menjava gumic)
40 ?
Polnjenje klimatske naprave (?i??enje sistema, barvilo, plin in olje vklju?eno v ceni):
45?
Premonta?a + centiranje pnevmatik:
ALU ? vseh dimenzij 30? , Jeklena ? vseh dimenzij 25?
Menjava kon?nika ali zgloba
30 ? 60 ?
Obnova homokineti?nega zgloba na polosovini (obnova vklju?uje demonta?o in monta?o)
60 ? 100 ? na posamezen kos
Generalni servis motorja (mali)
500 ?
Generalni servis motorja (veliki)
800 ? (vklju?ena menjava zobatega jermena, NE pa verige, ?e jo ima motor)
Bru?enje glavne gredi pri dizlih (motor zariban)
1200?
Ventili izgoreli zaradi LPG
500 ? 600 ? (vklju?ena menjava zobatega jermena, NE pa verige, ?e jo ima motor)
Menjava klasi?ne ?arnice GRATIS (?arnico mora imeti stranka s seboj)
Menjava akumulatorja GRATIS (akumulator mora imeti stranka s seboj)
Objavljene so cene brez popustov, pri akcijskih cenah popusti ne veljajo in popusti se ne se?tevajo!
Na? prijatelj Alja? z vzdevkom Zazo na forumuj, dela pa pri Avtoelektrika Alex, dobi? ga na gsm: 040 816 433, je pa med drugim nekaj ?asa delal tudi na uradnem Mazda servisu Selmar.
Mazda?i in ostali uporabniki foruma. Za ?ez wikend imate doma?o nalogo, da pregledate svoje vozilo in ugotovite, ?e je potrebno kak?nega lepotnega tretmaja. Trenutno je na barvanju pri Lak Tom d.o.o. rumena 6-ka na?ega Ga?perja in bo sam povedal, ?e je zadovoljen s postorjenim. Pred barvanjem pa vam seveda lahko odpeljem vozilo tudi na zavarovalni?ko cenitev.
Ker meni recimo, da dobro hladi na sovoznikovi desni re?i in potem proti voznikovi re?i vsako manj. Pa tudi kompresor se ni? ne izklaplja kot ponavadi in skozi deluje ob vklopljeni klimi. In kondenza je nekam malo poed avtom kot ponavadi.
Moja klima je bila tako; jo nafilam do polnega, pa traja teden ali 10 dni in spet pri?ne pihati mla?no in kasneje ?e toplo. Klinc pa take sorte klima, ?e ?e je, naj dela kot se spodobi.
Prakti?no edina zadeva, ki na sistemu klima naprave moje 6-ke doslej ?e ni bila zamenjana, je sedaj seveda "rak rana" pri nedelovanju klime v teh stra?no vro?ih dneh.
Pelko mi je sporo?il, da te?ava ti?i v "cevi za nizek tlak", obenem pa mi je kot zanimivost povedal, da ima ta trenutek pri sebi ?e ?TIRI druge tovrstne Mazde6, ki jim klima ne deluje prav tako zaradi te cevi.
Skratka, ?e vam klima ne deluje, o?itno najprej lahko kar tole cev preverite in date preventivno v sistem tudi barvilo, pa se bo hitro videlo kako in kaj.
Zadeva na sre?o ni draga, le nekaj preko 100?, v primerjavi s kompresorjem, ki je bil nov cca. 800?.
Upam, da sem vam kaj olaj?al morebitne te?ave pri nedelovanju klime v 6-kah 2002-2007.
Ker se je te?ava ponovila oz. smo se jo lotili na napa?ni strani, je danes ponovno Bo?tjan pogledal in v cca. pol minutke ugotovil kje je v resnici te?ava, to je namre? na jeklenici (zajli) menjalnika, ki je dodobra nacefrana. To je tista srednja, ki ima funkcijo za naprej in nazaj s prestavno ro?ico.
Pohvala mojstru za odkritje ter dr. Pelku, ki mi bo za ugodno ceno po?timal. ZOOM-ZOOM
Jest isto ?utim rahlo pokanje v volanu predvsem ?e na mestu vrtim volan... Je imel ?e kdo podoben problem je mogo?e ?el zglob sicer pokanje ne vpliva ni? na vo?njo ali na trdoto volana je pa mote?e.
LP
Ko sem imel jaz tak?en primer pri svoji 6-ki, sem uporabil ?ude?no metodo, ki je ?e ve?krat navedena na tem forumu in sicer spodaj pod volanom sprosti? volan in ga kasneje "trajba?" gor in dol ter po globini ven in noter. To ponavlja? nekaj ?asa, te?ava izgine.
Balast te ba?e najbr? ja. Kolikor vem je kar precej dela, da to sanira?, druga?e material da? lahko kak?nega "Kitajca" in bo stro?ek zanemarljiv, potem rabi? le ?e mojstra, ki se loti tega projekta.
Verjetno ne bo ?lo druga?e, kot na tistem delu sprostiti stropno tapeto in se potem na spodnjem delu strehe (med streho in tapeto) nahaja ena matica, ki s spodnje strani fiksira anteno. Tako je narejeno pri ve?ini vozil in vsekakor ne more? z zunanje strani vsega postoriti, bo? prej streho totalno pokrivil, ?e posku?il uporabit silo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ok, napi?i to?no kaj naj vpra?am Pelka in mu po?ljem po e-po?ti.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani