Zima se nezadr?no bli?a in z njo mraz, vlaga, sol na cestah. Zato je pred zimo pametno popraviti kak?ne globoke praske, ki bi povzro?ile ne?eleno rjavenje, ki ga zima ?e dodatno potencira.
No tudi mene je danes nepri?akovano ?akal tale prizor
Verjetno je bil vzrok kak?en kamen(?ek), ki je hvala bogu kon?al na plehu na strehi, ker sila, ki naredi tako po?kodbo bi verjetno po?ila tudi vetrobransko steklo.
Kot ka?e je po?kodba nastala ?e kak?nih 14 dni nazaj tako, da je rja ?e za?ela svoj ples in pred samim nanosom barve jo je potrebno odstraniti. Zato zelo prav pride kovinska ??etka, ki je del korekturnega kompleta, ki ga dobite pri va?em Mazda dealerju.
Rjo je potrebno dobro odstraniti in z njo tudi nakru?ene robove okoli po?kodbe saj bi lahko kasneje ta po?kodovan lak lahko sam odstopil.
Barve nato nanesemo rahlo s kup?kom saj ko se barva posu?i se tudi rahlo skr?i in napolni vdolbino.
Ko se posu?i zgleda nekako takole
Nanesemo ?e prozoren lak, da za??itimo barvo pred vremenskimi vpiliv
Evo to je to, sicer ni tako dobro, kot bi naredil profi li?ar ampak je pa bistveno ceneje in ?e ne nesete nosa na 10-15 cm od po?kodbe se le te skoraj ne vidi. Najbolj va?no pa je, da je lak zdaj za??iten
Potreb??ine
- korekturni komplet (cca 16?), ki vsebuje barvo, lak in kovinsko ??etko za odstranjevanje rje
a si ziher, da je to tvoja temeljna barva... je pa res, da bi lahko bila barva bolj trpe?na, ker ?e bo letos huda zima, bo bila moja havba spet ?ist popikana...
Ja in kaj je bilo narobe s tem ?altanjem... 10 sekund do 100 ? Saj to je OK... ?e ga bo? nabil v obrate ne bo? imel bolj?ih pospe?kov temve? slab?e.
Sem probal in eno in drugo in ?e ?altam pri 4.500 sem slab?i za sekundo in pol kot pri prestavljanju pri 3.500 s tem, da tretjo prestavo potegnem ?ez 100, da ne zgubljam s prestavljanjem v ?etrto.
Ampak glih Agip ti ne bi priporo?al, ker imam z njihovo nafto najve?jo porabo pa ?e ob?utek imam da avto ne gre tako dobr. ?e najslab? se mi je godilo z nafto iz Agipa pri Vodicah.
Da podprem to trditev ?e s podatki. Najlep?a hvala fantom iz poraba.com, da so naredili tudi povpre?no porabo glede na ponudnika goriva
Ja samo "na?" Agip ni enak avstrijskemu. Vse njihove bencinske so v nekih najemih raznoraznih privatnikov, ki samo hlepijo, kako bi ?im ve? denarja skupaj zgrebli.
Je bila enkrat raziskava (delo, ?e se ne motim) pa se slovenski Agip pri nafti ni glih izkazal...
Ampak glih Agip ti ne bi priporo?al, ker imam z njihovo nafto najve?jo porabo pa ?e ob?utek imam da avto ne gre tako dobr. ?e najslab? se mi je godilo z nafto iz Agipa pri Vodicah.
V prostem teku se rahlo ?uti, ko priklaplja in izklaplja ventilator od hladilnika saj "zagrabi" alternator malo mo?neje zaradi nove porabnika. Ker pa to izklapljanje in vklapljanje deluje zelo zelo pogosto se to pa? tudi ?uti, ?e si seveda pozoren in poslu?a? motor namesto muzike.
Ampak ?e vedno je ful,a?Na sre?o imam do tam ?e kar dosti km(60000).
Tega servisa in stro?ka se ogne? tako, da pri 110.000km, premakne? kilometre za 20.000 naprej na 130.000 in tako nikoli nisi pri 120.000km, ko je potreben velik servis. Simpl ko pasulj
Sorry, mal se mi kisa... spet eden tistih dni, ko se sposoben tud kak?nega na gobec - oziroma tako kot to re?e Miha ?ibrat
V redu ... potem pa naj napi?ejo priro?nik kako se uporablja avto. Tak?en priro?nik naj nato uradno izdajo, ?e si ga upajo. Da ne bomo vedno krivi vozniki, ker ne znamo vozit.
Sicer ni ravno v tola?bo samo tudi mene so podu?ili, da na znam vozit in da se mi zato zvijajo diski.
A ko jih vpra?a? kaj naj bi po?el narobe so mi o?itali, da se vozim po lu?ah. Aha, Mazda je pol le za lepo vreme, howercraft gumba pa tud nisem na?el.
Pred kratkim sem kupil rabljeno Mazdo 6 (2004l/80tiso? km) in sem opazil da mi ob pritisku na pedalo od sklopke, ko pritisnem na pedalo ali pa ko ga spustim nekaj malenkostno po?i.
Po?i pa ravno prav,da je zadeva mote?a saj se to zgodi vsaki?,ko pritisnem na pedalo od sklopke
Ali mislite da je to kaka resnej?a te?ava :ne vem:
A je tvoja Mazda slu?ajno iz Italije uvo?ena? Kilometri so mi nekam "znani", ker vse iz IT imajo nekje okrog 80kkm.
Na?eloma je lahko tu problem, ker je kilometrov ve? kot ka?e ?tevec in bi lahko bili tudi ?e problemi s sklopko. :ne vem:
Zdaj ko malo bolj prebiram tale forum me kar malo skrbi Za mazdo sem se odlo?il zaradi zanesljivosti... tu pa berem bolj ali manj o problem?kih
hehe... pa ne bomo vsak dan sproti pisali kako je vse v redu in da nam avto laufa brez te?av. To bi bil ?ele dolg?as, sploh pri Mazdah.
Normalno, da se pogovarjamo o te?avah saj le te je smiselno re?evat na forumu. Glede na to da sem prijavljen na ve?ih avto forumih se drugod pogovarjajo o veliko ve?jih problemih kot je recimo "glasna" ?oba.
Res mam te?avo s tem filtrom. Januarja letos sem kupil Mazdo 5 CD 110 TX in do konc aprila je
delala kot urca, potem pa na lepem za?ne utripat lu?ka DPF. Pogledal sem v navodila kjer pi?e,
?e lu?ka gori gre? na malce dalj?o vo?njo z okoli 2000obrati in naj bi se to spucalo. ?e pa
utripa pa se posvetuj s serviserjem. To sem tudi storil nakar mi povejo isto kot pri primeru,
?e lu?ka gori. To se mi pojavlja sedaj ?e dobre 4 mesece in odgovor je vedno isti. Povedal so,
da je to problem pri dizelskem motorju, ?e so kraj?e relacije. ?i??enje DPF filtra pa ?al ni
vklju?eno v garancijo. In tukaj je potrebna ?e potem menjava olja, ker ?e je filter zama?en
se baje za?nejo v olju nabirat nekak?ni delci in koli?ina olja se pove?a do oz. nad dovoljeno mejo
(oznaka X) na ?ibki. Menjava olja in seveda filtra stane skoraj 125 EUR. A naj to pla?ujem vsake
4 mesece, ker niso mogli dodelat sistema ?i??enja. Po moje bi to moralo biti vklju?eno vsaj v garancijo.
Ne vem kok lahk pri?akujejo da bom imel Mazdo 5 samo za dolge ture?
A si naj pol za po mestu kupim ?e en avto?
Lep pozdrav DVD
Hmmm tole pa di?i po uradu za za??ito potro?nikov ali pa tr?nem in?pektoratu RS. Avto je v garanciji in v kolikor karkoli ne deluje tako kot je v specifikacijah so dol?ni na servisu odpraviti. Ti jih naslednji? samo opomni naj se nehajo zajebavat in naj ti zadevo uredijo tako kot je treba in ?e ne znajo naj se obrnejo na proizvajalca za pomo? in re?itev. V nasprotnem primeru jih bo? pa? prijavil in zahteval od?kodnino preko pravnih sredstev.
Primer v Nem?iji - nekdo je ?el preverit homologacijo in ugotovil, da je maksimalna obremenitev vozila le cca 200kg ve?ja kot je te?a praznega (stehtanega). V specifikaciji praznega vozila je bila namre? navedena te?a cca 250kg ni?ja kot v resnici. Enostavno je napisal prito?bo prek odvetnikov, da je avto zanj neuporaben in da je bil zaveden pa je to?bo dobil. Avto namre? ni ustrezal specifikacijam.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na ?alost je tudi vdrtina saj je oreng v?galo... je pa relativno plitka tako, da ne bom ni? ravnal
Povezava za deljenje
Deli na druge strani