Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Tale ima enak sistem (prvi 2 sliki iz videa), samo je brez napeljav klima cevi, ki rokam še dodatno otežuje dostop ... Sicer pa ven gre (zasuk v levo), nazaj pa je ne znam - ne morem privit/zataknit s prsti ... s tem da so moja ležišča žarnice še brez peresa, da bi ga lahko prijel in lažje zasukal (zadnja slika) ...

image.png

image.png

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Iskreno mnenje o Mazda 6 CD175 mašini
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Boss napisal:

Mazda 3 G120 in G122 sta oznaki za moč v KM za ta dva motorja in to je 120KM in 122KM. Ne vem no, imel si tedva modela pa mešaš vse živo. :nevem:

G120 je bila tretja generacija Mazda 3 2.0 skyactiv-G

G122 pa je četrta generacija Mazda 2 2.0 skyactive-G

To pa kot kažeš na sliki je bil pa G165 v tretji generaciji

G150 pa kot oznaka ni obstajal, saj je bil to še motor izpred Skyacive-G obdobja. Verjetno 2. al pa celo 1. generacija 2.0 motorja DOHC s 150KM.

Tako kot si napisal glede generacij evropskih Mazd 3. V čem sem mešal, ko sem napisal na okrajšan način?

Tretja generacija je imela bencinski motor 2.0 v izvedenkah G120 in G165. 

Četrta generacija je imela bencinski motor 2.0 v izvedenkah G122 in G150. Pa še v X izvedbi X180 in X186.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Iskreno mnenje o Mazda 6 CD175 mašini
Napisano (urejeno)

Ja @NevLado hvala, ... v življenju sem zamenjal že kar nekaj avtov. Če se omejim na Mazdo - zame zelo posrečena modela sta Mazda 3 G120 (165) ali G122 (150) in Mazda 6 G192 ali G194. Mazdo 2.2 dizel sem kupil prvič in zadnjič leta 2020. Preveč velika verjetnost, da gre kaj narobe.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Verjetno cepljenje pomaga na podoben način, kot počasnejša vožnja po cestah. Verjetnost da se kaj zgodi, je z nižjo hitrostjo (o okviru normalne) manjša. In če se že zgodi, so posledice v povprečju manjše. Seveda v prometnih nesrečah nastradajo tudi zelo previdni vozniki, vendar je teh statistično manj, resnost poškodb pa statistično manjša. Podobno je po mojem s cepljenjem.

Sem pa tja kakšen nastrada tudi samo zaradi cepljenja (brez Covida) ali izrecno zaradi prepočasne vožnje. V splošnem (v povprečju) pa je za večino bolje.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Kaj? Da večinoma vozi ona? 😉

Večinoma, ker ima do službe skoraj 2x toliko km kot jaz. Sicer pa raje sedi na desnem sedežu, jaz pa na levem, kadar se voziva skupaj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano
pred 3 minutami je Bini napisal:

Kaj je blo pa Mumom narobe, še dela? 🤔

Še dela ... zadnjič je malo škripal, potem sem namazal zobnike in je sedaj spet OK. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano (urejeno)

Sem ga naročil in bi ga prevzel jutri v Celovcu, pa ga nato naslednji dan preklical, ker sem našel varianto iz Nemčije (ta v Celovcu ima 2 leti garancije, v Nemčiji 5 let, pa model sem želel z inox nastavki "Artisan 185" in posebno rdečo ... vse te izbire stanejo). In DDV gre Sloveniji (če bi ga kupil v Celovcu, bi šel Avstriji). :) 

Naročil v sredo, v soboto je bil paket tu (žal Pošta Slovenije nam v soboto ne dostavlja). 

So res 125 ali 175 bolj znižani, ampak saj veš, to je za ženo in ne smem preveč gledati na ceno (ko kupujem zase). :) 

image.png

WWW.KITCHENLAND.DE

Die KitchenAid 5KSM185PSECA Küchenmaschine 4.8L Artisan Farbe: liebesapfelrot bietet erstklassige Leistung und modernes Design. Mit 4,8L Schüssel und Zubehö

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

image.png

image.png

image.png

Mogoče so pri Mazdi Slovenija to pogruntali šele sedaj po 5-ih letih oziroma je bil odpoklic pred 6. 1. 2018.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 58 minutami je Scr3am napisal:

A nisem ne dolgo nazaj govoril, kako nisem opravil vpoklica. Torej 7 let sem se lahko normalno vozil, sedaj pa kar naenkrat nebom mogu tehničnega narediti, če nebo vpoklic opravljen. Pa še to ga lahko samo na šalabajzerskem pooblaščenemu servisu naredim...

IMG_20250527_123932_edit_1026153507256519.jpg

Meni se zdi pa super, da skrbijo za varnost voznikov Mazd. In seveda se zavarujejo, ker če bi se zaradi napake komu kaj zgodilo, bi bila lahko kriva Mazda ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano
pred 17 minutami je Jaka32 napisal:

Tole je eno tako skropucalo... spremljam na Gen-i porabo in presezke, pa so spodaj napisane se kazni za te presezke: enkrat 10 kW presezka in 30 centov kazni, drugic ob isti uri 5 kW presezka in 40 centov kazni... To res ne mores priti do dna, cisto prevec zapleteno.

Ni tako hudo, ena 3 pravila, navedena na začetku teme.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Če je kdo kdaj delal na ministrstvu ve, kako zadeve potekajo.

Večina projektov teče neodvisno od aktualnih vlad - itak je vedno več regulacij s strani EU. Daljši projekti gredo skozi več vlad, v redke se posamezna politika-ministri vtakne, sploh če niso zanimivi za populistično propagando ali osebne koristi. Veliko lahko naredijo - v dobrem in slabem - zaposleni strokovnjaki ministrstev. Žal je neodvisnih strokovnjakov zavezanih stroki vedno manj, saj vsaka vladna garnitura pripelje cel kup svojih kvazi strokovnjakov. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.