Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano (urejeno)
pred 11 urami je jures napisal:

Ja res je, uporabniski vmesnik ni ravno briljantina ampak dela ko pogruntas. Se posebej ko v mydrive das svoje destinacije pol pa samo par klikov pa gas. S tem so tud sinhronizirani na vseh tomtom napravah

Tomtom se popolnoma seli na mobilno platformo. Zdaj so pa se terno zadeli, BMW je sel dol z garmina in na novih modelih z integrirano navigacijo je tomtom

Jaz tudi placam narocnino. Ampak vem zakaj.

Mene pri TomTom najbolj moti iskanje. To je pri Googlu res dobro. 
Druga slabost je počasnost. Nimam ravno najbolj hitrega telefona in TomTom bi se lahko odzival hitreje. 

Sicer pa sem videl, da gredo na mobilne platforme. 
Aja, sedaj sem očitno popolnoma spregledal in videl, da smo v temi "Tole je pa kr smeh". 
Potem se res spodobi, da tukaj preneham z navigacijo in dodam:

2024-12-01_10-34.jpg

Popravljeno od kacnje
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Sam sicer Googla ne bi tako dajal v nič, se pa vsekakor strinjam, da je TomTom občutno boljši pri prometnih informacijah in radarjih. Že vrsto let plačujem naročnino zanj, ga redno uporabljam in primerjam in vsekakor priporočam TomTom. Vendar - glede hitrosti dela, iskanj in dodatnih informacij je Google veliko boljši. 
Če bi kdo rad preizkusil in noče plačati naročnine, naj poskusi vsaj AmiGO. To je brezplačna TomTomova zadeva, v osnovi namenjena predvsem za radarje, ampak ima tudi prometne informacije in osnovno navigacijo. 

TomTom bi sicer lahko nekaj stvari izboljšal. V zadnjih letih se ni veliko spremenilo. Že dve leti je, kar sem napisal tole objavo na blogu: https://www.kacnje.eu/2023/10/tomtom-go-navigation-the-most-annoying-things.html

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hitrost ni blokirana na 25 km/h. Omejitev je le ta, da motor pomaga do hitrosti 25 km/h. Kolo se seveda lahko pelje hitreje (če je klanec navzdol ali če poganja človek tipa Pogačar 😁).

Ali se v čem ne razumemo? Če je recimo rahel spust, da že leti cca. 25 km/h. In če takrat ti poganjaš na vso moč, bo kolo pridobivalo na hitrosti, čeprav ti motor ne bo pomagal. 

Popravljeno od kacnje
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Pako je pri instalaciji Office-a po ene pol urce crknila instalacija pri 12. disketi :D

image.png

SSKJ je tudi imel 11 disket. Pa sem bil na namestitvi v Ormožu (pokojna Tovarna sladkorja). Po starih cestah je bila do tja cela večnost, potem pa crknila 11. disketa 🙂 
Ampak - izkušnje - imel sem kopijo s seboj. Drugi ampak - ko ima hudič mlade. Tudi tam je crknila 11. disketa. Res smola na kvadrat. Ker smo kupovali kakovostne diskete in da se ti to naredi v istem dnevu, precej daleč in na isti disketi. No, to so bili po svoje romantični časi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Ja. Ti si kasneje vstal ... gledam na svoji vremenski, od pol štirih, ko sem vstal, do sedajle se je 7-8 stopinj shladilo. Žal pa padavine ustavljajo svoj pohod ...

Popravljeno od kacnje
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kraft je rekel, da ni bilo fer. Da je pač edini čakal. Hkrati je dodal, da je to pač šport v naravi.
Glede ocen mu težko kaj očitamo, saj so njegovi skoki res med najlepšimi. Pa sploh ne navijam zanj, ampak to mu moram priznati. Poleg občutka in dobre tehnike je še nizke postave in vse skupaj na pogled deluje lepše kot pri višjih. O smiselnosti ocen in samem sojenju smo pa že govorili, ampak trenutno se delijo točke v ta namen.

Jebi ga - preko leta se precej skompenzira. Eden ima smolo enkrat, drugič drugi. Ne skačejo v laboratoriju in to dobro vedo, saj poleg teh skokov, ki jih mi kavčarji vidimo, naredijo še precej drugih skokov. Je pa kot vsak človek prizadet, ker se je to zgodilo "ravno meni, ravno danes ...".
Ali ni Slavko Jerič enkrat delal neke analize preko celega leta glede vetra?

Ko k temu dodamo še ocene sodnikov in žirijo s svojimi odločitvami, pa imamo kosti za glodanje takole v jutranjem deževju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 4 urami je Shrek napisal:

Skakalci bi morali biti oblečeni v obleke za potapljanje...v glavnem, tesne.

To se tudi jaz sprašujem, kaj tako komplicirajo. Zahtevajo naj se tesna oblačila - potapljaške/smučarske/pajkice, določi naj se material in stvar je zaključena.

pred 7 urami je Boss napisal:

Jaz pa ne. Žirija bi nujno morala pred zadnjimi petimi znižat nalet. Ker, ko se enkrat gre tam na 140+ si odivisen samo še od vetra in ocene skokov in nič več daljave. To pa za moje pojme ni več bistvo skokov. Ker zato se jim rečejo smučarski skoki in ne umetnostni skoki.

Ja, znižati bi morali že kar nekaj prej. Je pa res, da imajo potem tisti, ki jim ne uspe dober skok (ali slučajno ali pač sploh niso dovolj dobri), res problem. In potem so skoki nezanimiv za gledanje in ni gledalcev. Kdo pa bo gledal tiste, ki skačejo v rože. Ker roko na srce, tistih, ki skočijo res daleč je zgolj kakšnih deset (v nekem obdobju).
O ocenjevanju smo tudi že veliko govorili. In se praktično vsi strinjamo, da bi morali to stvar vreči ven ali pa zadevo res korenito prevetriti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Verjetno je tako v pravilih. Po mojem je prav, da se jih (vsi) držijo. Sigurno pa vsi lovijo neke meje, ampak to itak vsi vidijo in je v naslednjem obdobju tudi pri drugih tista novotarija. Če jo seveda tvoj opremljevalec zna narediti. Če je ne zna/zmore/ni_denarja, potem si pač na slabšem. Ampak tako je čisto povsod, v vseh športih. Delaš najbolje s tistim, kar imaš.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Veš, da gledajo malo eden drugega. Že na treningih se pogosto srečajo, na tekmah pa še bolj. Pa ljudje se menjavajo, zagotovo bi se izvedelo.
Pa verjetno bi tudi ženske imele takšno opremo.

So pa zagotovo kakšne manjše skrivnosti, o tem pa ne dvomim.
Vsekakor pa komaj čakam nadaljevanja in upam, da se našim odpre. Mogoče jih letalnica prebudi, saj imajo naši tehniko, ki je načeloma dobra na letalnicah.
Pa zanima me, kako se bo Kraft pobral. Se mi zdi, da ga je precej prizadelo. Ampak tako je. Ni najbolj fer, po drugi strani pa tudi razumem žirijo in jih ne obsojam. Če bi ga takoj spustili, bi pa poslušali, da so ga favorizirali. In bognedaj, da bi bil na vrhu Neavstrijec. 🤣
Tudi Kraft priznava, da je to šport v naravi in preko leta se plusi in minusi nekako "poglihajo". Je pa smola, če imaš minus na pomembnejših tekmah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kaj pa vem, mogoče sem malo naiven, ampak mislim, da tako hudo ni. Na začetku sezone je Pius vse premagoval kot za šalo. Po mojem gre v skokih res za majhne detajle in ko je enkrat psiha dobra, ti enostavno gre. Avstrijci sedaj sicer malo nagajajo, ko prekrivajo vezi. Ampak to je bolj za medije in javnost. Skakalci in trenerji so cel dan skupaj in itak vidijo kaj in kako (sploh, ker se tudi spoznajo, ne pa mi, kavčarji). Od opreme pa - kot je zadnjič eden naših rekel - pri nas Slatnar lahko vsakemu naredi top smuči prav zanj, vezi so Slatnarjeve najboljše (in jih tudi drugi uporabljajo), dresi pa ... pri odličnem skoku doda nekaj, pri slabem pa hude razlike zagotovo ni. Če bi šlo za znano goljufanje, bi sigurno drugi (naši, Norvežani, Nemci ...) skočili v zrak.
Da pa bi kaj imel v dresu in prožili na daljavo ... 🤣 ...
Lahko pa je kakšna malenkost, tega ne morem trditi. In tudi v tistem primeru težko rečemo, ali gre za goljufanje ali pač inovativnost. Odvisno od zadeve seveda.

Tudi Jelko in Cene sta med komentarji pri skokih teh najboljših treh rekla, da skoku ni kaj dodati ali očitati, da je izveden perfektno od naleta naprej. Trenutno jim pač gre, ni rečeno, da ne bodo Norvežani ali Nemci zaživeli. Ali pa naši.
Prav je, da zadevo pošteno gledamo.

Mene bolj skrbi, da pri naših ni toliko podmladka. Vendarle gre za enega naših najbolj paradnih športov. Trenutna ekipa lahko že na naslednjih tekmah začne z boljšimi skoki. Mladih pa manjka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pametne/športne ure
Napisano

Sam sem že vrsto let (desetletja) na Polarju. Tudi kar nekaj znancev uporablja to znamko. Je pa zanimivo, da takole na forumih opažam, da Polar ni tako razširjen. Pravzaprav niti ne vem, kaj je razlog. Polarja ne marate?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
Pred eno uro je Matick napisal:

To. Jest imam Poco x4 pro, slike katastrofa, 108MP ima, ampak se ne da AI na kameri izklopt, in pol kr on hoce nekej popravljat, in na čase pridejo vn slike kt da so dejansko AI generirane. Drugač telefon ni slab, samo to "popravljanje" slik me tolk moti, da ga bom verjetno kr kmal menjov

Poskusi namestiti kak drug program za zajemanje fotografij. Sicer ne poznam konkretnega telefona, ampak po vsej verjetnosti ti AI izvede sama aplikacija, ki jo uporabljaš za fotografiranje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano

TR je zagotovo enostavnejši, IBKR pa ponuja več funkcionalnosti.
Sam se s tem ne ukvarjam toliko, da bi vsak dan ure porabil v teh portalih, zato sem se odločil za TR.
Načeloma prijaviš na davkariji, če si prodal ali prejel kakšen priliv (dividende, dobiček).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano

Če misliš na ETFe, potem imam. Sem se pa odločil kar za Trade Republic. Bolj prijazno se mi je zdelo in za sedaj nimam pripomb.

Mimogrede - tukaj je referral link (https://ref.trade.re/33r1q1zs), če se bo kdo registriral. Mislim, da po dveh transakcijah dobiva 20-30 EUR (običajno v delnicah ali kakšnem drugem vrednostnem papirju).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.