Skoči na vsebino
dne 8. 12. 2025 ob 16:42 je Alex napisal:

Ja,sobno kolo za začetek. Na izi ,do obremenitve 3. Moram počakati do začetka januarja,ko imam ponovno pregled pa da mi odobri  iti na kolo.

Jaz :" ali grem lahko počasi ven, na pravo kolo"?🤔

Doktor:" seveda, kolo je priporočljivo"

Jaz:" super. Kar ste rekli ste rekli.". 👍

IMG_20251208_164154.jpg

men se je letošnji red bull rampage zavrtel po glav... bila sta 2 zelo grda padca....

od 15min naprej.  

15:05 - 15:39 Adolf Silva 15:39 - 16:07 Emil Johansson

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 urami je Mraušk Mčk napisal:

Wh-ji so pomembni (ok, če različni sistemi delujejo na isti napetosti, potem se jih da primerjat tudi v Ah, ampak energija se meri v Wh). In Kot že ime pove  - power tube 500, ima 500Wh tako kot vsi pogoni takrat pred leti. Naj povem, da imam doma tudi Canondale bicikel s 750Wh, pa nimam občutka, da ima več dometa, kot je imel Cube s 500Wh takrat ko je bil nov. 

Namenoma sem dal stopnjo pomoči na "MTB". Če jo primerjam s stopnjo "Turbo" ki naj bi bila 250W,  je to na oko nekje dobrih 100W, mogoče 120W.  Tako da župe bi teoretično moralo biti ene 4 ure. Ne da se v manj kot pol ure sprazni na pol. 

Pomembno je, da je tester pokazal 85% kapaciteto. Če verjameš. 

Ene 2 tedna nazaj sem z novimi gumami in s 750Wh baterijo naredil 42,8 km in 968m višincev, vozil večino v emtb. ostalo mi je cca 15% baterije. 

Čez poletje in s prejšnimi gumami mi je ostalo okol 23-25% baterije ista tura.

Se pa konkretno pozna če so temperature pod 0. Gre kr pošteno po bateriji. 

Kje pa imaš kolo shranjeno?

Moj je v kleti. včeraj sem montiral termometer od vremenske in lahka spremljam temperaturo.  Temperatura čez noč ni padla pod 11°C tako da bi moralo bit čist ok za prezimit. Tud ko imamo zimske fure nikoli nisem dal kolesa polnit takoj ko sem prišel s fure ampak šele kak dan ali 2 kasneje da se baterija aklimatizira na ''sobno temperaturo''

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 21 urami je Mraušk Mčk napisal:

Sem šel danes na Miklavža na pir. Bogih 6 km in 300 višincev. Temperatura je bila minus. In baterija je izdihnila polovico svoje duše.

Če je tisto testiranje kapacitete relevantno sem jaz peterbicikel. 

kok je Ah pa ma baterija in kolk si dal pomoči :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 minutami je skritikrt napisal:

Napiši kaj,kako se odnese...mogoče zanimivo za koga...zame sicer ne,a mogoče ima kdo kak vikend ipd. brez elektrike,pa zna taka baterijska varianta biti lih taprava...

Bolj gledam ta kanal,slabše mnenje imam tudi o Milwaukee-ju...izgleda še ena znamka,ki gre po poti DeWalta...

Baterije so res dobre,stroji zmogljivi itd...samo to!!!

In takih voideov o Milwauke-ju je na tem kanalu k dreka...

Ne rečem...da se pokvari...samo,da je dobesedno narejeno,da se ne izplača popraviti...in,da rezervnega dela ne moreš kupiti,ali pa da moraš kupiti praktično pol stroja zaradi enega ležaja itd...

Pa da ne omenjam ležišče za baterijo na strojih,k se vsaj na tem kanalu že "pregovorno" lomi,in moraš kupiti komplet novo ohišje,ker skoz baterija izpada,kar pa se spet ne itplača-tipična planirana obsolescenca oz. "beži stran kolikor te noge nesejo".

TTI 

Torej HongKong-čajnizi...poleg Milwaukee-ja tudi Rioby,AEG,Kango...

Zraven sem nabavil še krajšo cev. ko dobim in bo primerno vreme ga sprobam. Namen je čiščenje kolesa doma in na poti :)  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

ja res je. Stol je kr pomembna zadeva. mam ewin, cena pred cca 5 leti je bila cca 210€. je pa že odslužil svoje in bo potrebnno menjat. Ergoles ma kr dobre stole. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 7 minutami je samSimon napisal:

Bejba ima G305 in ji baterija drži nenormalno, 2-3 mesece, ampak so AA baterije. Po specifikacijah naj bi držala 250ur. Meni je njena miška premajhna. Na tej G pro 2, z integrirano baterijo pa po specifikaciji drži 95ur, če imaš led logo ugasnjen, sicer pa 60ur. Meni se to ne zdi spet neki blazno veliko, ampak jo pač priklopiš kak večer pred spanjem in ne razmišljaš. 

Problem je, ker večino teh zadev kupuješ na blef in niti nimaš nekih realnih opcij, da jo prej primeš v roko in vidiš ali ti zares odgovarja.

al pa kupš miš ki so jo lahko customizaš kot je bla RAT. kokr sem gledal bi znala bit Cugar 700m podobna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

zame najbolša miška je bila G9 (laserski senzor). Ko je šla ven s prodaje nekak nisem našel zamenjave. mel sem jo pa več kot 7 let. menjal sem jo z g502 (original ne hero) ampak ni blo isto. 

zdaj že 4+ leta uporabljam viper ultimate. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je etcho napisal:

To je cilj gume, radirka na terenu, posledično na asfaltu (ki ga uporabljaš za dostop do terena) pa bremza. Če pa imaš dosti asfalta, napumpaj vsaj na 2,2, boš imel nek kompromis.

sprednja je bla na 2. zadnja na 2.3. sicer sem jih nafilal prejšni dan. bom moral pogledat če kaj pretirano pušča, te bo treba dolit še mal mleka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je etcho napisal:

A to misliš zdaj, dokler Alex ne sme na tahude traile? 😁

sej Alex lahk pol pride pit pa jest :P. Se pa kr pozna na bateriji ko sem menjal gume. Poraba na 40km je cca 10% večja. Maxxis max grip compound pa asfalt ni glih fajni kombo. ko je bil blag spust je kolo kr sam od sebe bremzal. 

sej zame so bol al manj samo zeleni traili. kaj težjega še nisem probal. al pa sem se fural pa še sam ne vem :P 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Alex napisal:

Upam, da bo podobno kot takrat, 2014, ko sem bil operiran junija, decembra sem pa že smučal na ski open pet dni  brez najmanjšega problema. Res da sem bil 11 let mlajši, a tudi takrat nisem bil več rosno mlad. 😊

Ja, ravno včeraj sva se srečala in se dogovorila, da me ne bo,vsaj nekaj časa, več peljal na prevelike skoke. 😊

bi se mogli spet kaj dobit :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )
Napisano (urejeno)
pred 11 urami je Tilen5 napisal:

Eno je it delat drugo se športat. Tudi meni so kostni izrastek zrezali na gležnju ven. Delat sem res že šel po 3 tednih. Da me ni jebalo v hribih in pri teku je pa trajalo.

sej ma štromarja. bo dal mal več asistence in se bo delalo manjše kroge. Etcho ga pa ne bo smel vlečt na kake hude traile. Zeleni brez skokov, dropov in kakih hudih rockgardenov bi bli ok :) 

Popravljeno od TBA
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 31. 10. 2025 ob 21:54 je Tilen5 napisal:

Vem da ste tukaj večinoma MTB-jevci..še en potencialen model se je pojavil,..boljša oprema kot tisti Canyon ki sem ga zalimal. Je pa black on black, karbonski okvir brez barve.
image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Tole men deluje da je pofarban 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 35 minutami je Tilen5 napisal:

Dobra izbira potem, boljša kot druge firme, ki se bolj specializirajo v gorske/alpinistične nahrbnike.

Mogoče je moj težji, ker ima zaščito za hrbet, v primeru padca.

p.s: poglej na Bike24 še, kaj ponujajo pa kake akcije imajo,.. kupiš 2 ali 3, pomeriš, ostala dva pošlješ na njihove stroške nazaj. V 4 dneh dobiš denar nakazan nazaj. 

Ja vedno pogledam bike-discount, bike24, ridewill,...

Prvo grem tle v lokalno trgovino pofirbcat k ma uswe pa se dobr popust mi ponavadi da. Tak da sm skoraj na istem kot če iz Nemčije narocim

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.