Sam ne same vode... trust me, sem naredil to napako enkrat in edinkrat. Obvezno notri nekaj energijskega sotonic varjante. Ker kako te sama voda zabije to ni res. Enostavno te blokira v kaki vročini in kr obtičiš z energijo. Strašljivo... ne bom nikoli pozabil, kako nemočnega sem se počutil takrat.
ja pivo,viski,... vse za energijo .
v bidon/meh si ponavadi samo vodo vlivam pa potem vzamem sabo kako frutabelo al pa kaj podobnega če grem kako krajšo in ne vzamem nahrbtnika. Če imam pa nahrbtnik si pa dodatno vzamem kako flašo izotonika al pa kaj podobnega kot je oshee, powerrade,...
Lahko... gremo pa tud recimo lahko turo treh "vrhov". Najprej na Rožnik pa dol pa na Ljubljanski grad pa dol pa spet gor na Golovec in naprej na Orle.
splaniraj eno lušno turo pa objavi. Se mogoče še kdo opogumi. Par let nazaj sem z analognim fural mimo observatorija-> golovc in potem v gostilnici orle nekaj pojedel (BBQ rebrca in so bila odlična). moram pa imeti nekje na telefonu kako sliko če koga zanima
Jaz sem tud danes mal tko za hec šel biciklirat pa sem naenkrat se znašel na Golovcu pa na Orlah pa še mal raziskovanja okrog LJ pa ne da bi veel kdaj je blo več kot 50km okrog. Je pa vročina že mal začela pritiskat, tko da bo naslednjič treba kako uro prej štartat.
No evo, nisem se zmotil.
Vidim, da si dobro predelel internet in si koristno uporabil teh 6 ur brskanja za informacijami.
Boš ti splaniral eno furo mimo observatorija na orle (neki pojest) pa nazaj 😜
pred 2 urama je Tilen5 napisal:
Priden, jaz načrtujem za soboto spet preko 1000višincev, na šunke seveda,.. pa ene 50-55km. Sem reku, da grem 10 zaporednih fur vsaj 1000 višincev ali več
Js nism nič načrtoval pač sm reku da grem mal s kolesom. Je blo spontano. Se za pit nisem nič vzel sabo.
ker imam krajši dopust (je treba pokoristi lanskiga) sem se namesto z avtom raje odločil za krajšo furo s kolesom na okoliški hrib in na poti nazaj čez dolino skočil na serekeš, k veterinarju po tablete za psa in v lokalni bike shop mal pohengat
@Alex ne odgovarja, ker že cel dan išče po internetu kje bi to kupil.
mislim da bo še kr neki časa iskal . če se ne motim, kokr sm kak dan nazaj bral so v fazi prototipa. uporabljali jih bodo v specialized ekipi (gravity racing)
Do sedaj sem imel 12 let star prenosnik HP. Sicer ga skoraj nič ne uporabljam a ko sem hotel urejati videe je vse štekalo. Celo tako je zamrznil, da sem moral kabel izklopit iz vtičnice. 😊
Kupil sem pa tega:
- ASUS TUF Gaming F15 FX507VI-LP063 i7-13620H/16GB/1TB/RTX 4070.
Upam, da bo za nekaj let v redu.
Ha, ha, je za igralničarje (ker mi ga je izbral sin informatik - ljubitelj igric) a je hkrati tudi dovolj zmogljiv za resno delo.
Ekran je malo švoh za grafično oblikovanje a bo priklopljen na Oled 4K tv.
Poganjal naj bi med drugim tudi program DaVinci resolve 20.
Ima možnost nadgranje Rama na 64 GB.
haha za silo bo .
davinci resolve sem laufu na 5let stari mašini AMD 5900X in RTX3080, 64GB ram ki jo še sedaj uporabljam.
Za grafično oblikovanje bi blo mogoče bolš imet 4k monitor. (višji PPI in mogoče bolj natačne barve)
Glede na to da mi priu trenutnem 27'' IPS crkuje panel (se vidi po pixlih) sem si včeraj prek amazona naročil 27'' QD-OLED, dobim baje v Četrtek
Ena v easy. Ni bila glih temperaturca kot je zjutraj, ampak je itak pihalo tako, da ni bilo toplo. Skozi Branico je pa itak vedno mrzel zrak tako da se da...
Ti je uspelo priti domov pred nevihto k je neki grmel na posnetku
Imam 16let starega Gianta Trance X0 (nazadnje ga je kar nekaj let ne preveč nežno uporabljal naš mulc). V 16 letih ni bilo potrebno menjat nobenega ležaja v nihajki niti zategnit enega samega vijaka ne na nihajki in ne kje drugje. Še feltne niso bile nikol centrirane, res pa da so ene hude mavicove s 3,2mm debelimi špicami. Pred 16 leti je bil bicikel 3,5K€ in zgleda da sem bil preveč razvajen.
Pri naštevanju vsega sr.. s Cube biciklom sem pozabil povedat, tudi gištel ni čist okrogel na mestu kjer vanj pride zicštanga, zato je le ta vseskozi drsela v gištel.
Tudi če bi ob nakupu Cube takrat dal več denarja za bolje opremljenega, bi velik del težav še vedno bil.
To da bi kupil boljši model in bi večina težav ostale se čisto strinjam. Ker okvir je enak (druga barva) samo oprema je ''boljša''.
Čeprau je Cube napredoval sem marsikaj slišal kar se tiče kvalitete.
Danes, komaj 2 tedna po končani 4mesečni bolniški, sem imel spet velike šanse, da se razsujem. Na ravnem, samo kilometer po končanem spustu, mi je izpadel vijak zadaj iz nihajke. Krasna reč ko ti zadnji konec kolesa nekontrolirano prestavlja levo desno. Če bi se to zgodilo samo malo prej na spustu kjer sem ovinke zalagal na polno...
Nikoli več ne kupim kolesa Cube. To je pa tak jajc. Kolo je staro 6 let in že od novega vseskozi kaj zaje... poleg tega da sem moral menjat od vilic do bremz in diskov in felten, ker so bile že nove zanič.
Te cube jajca sem nazadnje servisiral jeseni, ko sem vse vijake nihajke odvil, namazal z modrim loctete varovalom in ustrezno privil z momentključem.
Ta jajca od cube še vedno gledam pri hiši, ker ga imam za na morje, ker s tanovim biciklom ne spravim štirih koles na prtljažnik na kljuki. Danes sem se vozil z njim, ker sem dal nov bicikel na servis da zamenjajo zvito gonilko.
zato pa piše, da bi moral pred vsako vožnjo naredil bike check.
Si imel pa res srečo v nesreči.
Kolega (mehanik) pred vsako vožnjo vsaj parkrat dropne prvi in zadnji del iz višine 1/2 metra če kaj čudnega ropota.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ja pivo,viski,... vse za energijo
.
v bidon/meh si ponavadi samo vodo vlivam pa potem vzamem sabo kako frutabelo al pa kaj podobnega če grem kako krajšo in ne vzamem nahrbtnika. Če imam pa nahrbtnik si pa dodatno vzamem kako flašo izotonika al pa kaj podobnega kot je oshee, powerrade,...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani