Danes sva z Etcho-jem prevozila eno res hard mtb progo (Pomjan). Zame je bila najtežja do sedaj. Teren je suh, nobenega oprijema, polmetrske skale, korenine... 😬
Vmes sem skoraj povozil metrsko črnico, ki jo je najbrž Etcho pred menoj preplašil, tako, da je za njim prečkala pot. 😊 In, ker je to najbrž slab znak v kolesarstvu (podobno, kot, ko ti prečka črna mačka pot), sem se vmes še dobro "strosil". 😊 Sicer pa, kdor ne pade vsaj enkrat, ni pravi kolesar. 😊
s
Zgleda da sta kr uživala. Kdaj bo objavljen posnetek na YT?
kolega (ki ima kolesarsko trgovino) je včeraj na furi s kolesom v trgovino (gre še na kako progo) med skokom srečal 2 mala ''psa'' vsaj tako je mislil, ko je doskočil je opazil da nista psa ampak mala divja prašča, še dobro da mame ni blio preblizu .
TBA, odlično si zapisal in mu predlagal odlična kolesa a moje mnenje je, da je boljše, da zmanjša svojo težo za do 20kg kar bo bolj zdravo za njegovo telo pa še večji in cenejši izbor koles bo imel....
tudi z električnimi se da, če si do sebe pošten, spodaj analiza ene kar konkretne fure v zimskem času. Del poti smo prefurali in gazili po snegu čez gozd in travnike.
Se mi je tri leta nazaj takrat zdelo, da tolk pocen pa spet ni...hehe.
Ok, pa dajmo takole - kaj naj pa pol kupim, da bo dober e-mtb, da mora nosit 150kg bruto mase. Po drugi strani pa naj ne bo overkill, ker nekih skokov in samomorilskih downhillov pri teh letih ne bi več izvajal.
js mam mondraker crafty RR : bike ma mal manj kot 26kg in glede na specifikacije naj nebi presegel 150 kg. Sedaj imaš kolesa do 180kg. Scotta patron eride 900 (l2024), ki so mi ga v lokalni trgovini ponujal (za ful dobro ceno) nisem vzel iz dveh razlogov. max teža je bla 128kg in pa vsi kabli so šli skoz balanco. Če hočis udobno vožno in če se voziš po makadamu in po kakšnih gozdnih poteh potem vzameš full suspension. ni mus vzet 180 al pa 170mm, gledaš tm 140-160mm hoda.
glede na specifikacije ti še lep čas nebi bilo potrebno kaj menjat razen kar je pri rednem vzdrževanju in potrošnega materiala
imaš pa tudi tole. 136-138 kg kolesa+oprema. je pa prejšna generacija boschevega motorja (gen.4) ampak kar se tiče okrvija in pa karakteristike je to top šit in če bi ga (imel za tako ceno kot je sedaj, ko se kupoval bajk bi si tegale kupu)
Pivot Shuttle AM se predstavlja kot vsegorska mojstrovina, ki dominira v svetu gorskih e-koles. To vrhunsko kolo prinaša neprekosljivo mešanico lahkotne okretnosti in zmogljivosti dolgega hoda, ravno pravo...
Kar se tiče pa prednjevzmetenih električnih koles koliko sem gledal bolj ali manj primerno samo za kake makadamske ceste ali pa asfalt in pa mogoče kake speglane traile. čez kake korenine in pa kaj velik po stopnicah se s svojo kilažo nebi upal furat.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
tudi mene malo matra prostorska stiska in bom kaj kmalu potreboval nov SSD....
zraven bom pa še nabavil USB hub s čitalcem SD kartic.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani