Danes čez Velki vrh in Šavnce na Menino (peš). Parkirala sva na 180st ovinku (bližnjica Goli vrh; odcep Lipa) Da se sicer z avtom do Limovske, potem je konec veselja.
Krasne vreme, le zgaženo ni bilo čez Šavnce. Težak gnil sneg se je mestoma vdiral čez kolena. Niti medvedi tokrat niso pustili svojih sledi. Na koči presenečenje. Ravno ko sva prišla, so začeli z akcijo dva ričeta za ceno enega.
Ljudi tokrat res ni bilo veliko gor. In to navkljub krasnemu vremenu in ambientu z ogromno rožami na južnih pobočjih. Ljudje očitno raje plačajo ogled Souvanovga parka namesto da bi si šli ogledat kaj lepega.
Jaz mam Evoc Stage 18l, dober nahrbtnik ampak pretežak v osnovi.
Drugače na bike24 ga imajo za 108€, tega ki si ga vzel S/M velikost
ja vem. sem presrfu kr precej strani da bi našel pravega. S/M mi bi bil okol pasa premajhen .
Vse povsod kjer sem gledal bi me L/XL prišu s poštnino čez 200€. Mene par gramov več ne moti. nisem specialkar , ker mava s kolesom tm okol 145-150kg.
dne 10. 2. 2026 ob 12:49 je Alex napisal:
Za uporabljam za kolesarjenje Osprey raptor 14. Ima dober meh in glih prav velik je.
mam ene 6 let star Ergon 15+2l pa mi je velikokrat mal mali in vse natlačim. Sploh za zimsko kolesarjenje kjer cote vzamejo mal več placa da se lahk pol preoblečem in ko grem s kolesom v službo in trogam še laptop in polnilca.
Sej ce imas nastavljeno recimo na 50% bo skos laufal na 50% oz. z istimi obrati ? A ni tako? Nisem zasledil, da bi lahko posebi samo RPM nastavljal. To imas fan xpert 4 program an ?
Program je AI suite3, imam starejši proc. in sploh nisem gledal če je novejši :). ja pumpo nastavlaš po procentih, najboljš v BIOSu. ampak laufat mora skos na istih obratih, ne pa da se ti obrate regulira glede na temepraturo. sej lahka pogledat v xpertu na kolk obratih ti dela.
Bi si človek normalno mislil,da je tako pravilno...tudi jaz sem nekdaj tajo mislil.
A je bolje,če imaš kontrolo nad vsakim ventilatorjem posebaj. Gre za t.i.ventilatorsko "zavijanje".
Torej cilj je,da se krivulje ventilatorjev nikoli ne križajo oz. da dva,trije ali več ventilatorjev vsak dela na malce drugačnih obratih,ker če ne pride do te resonance oz. zavijanja...kar pa zna biti zelo moteče.
Jwz nastavljam cca.10-15% razliko,in naštimam paralelno krivuljo za oba inrake-a. (nikoli nimam več kot dva)
Exshaust pa običajno nastavim še nižje.
Gre za tukaj opisan efekt-priporočam ogled.
Ne vem če si me prav zastopil mislim sem za AIO ki ima 3 ventilatorje. Pri sebi še nismem zasledil tega efeta, je pa res da je to čisto od posameznika odvisno, ventilatorjev in pa uporabljam slušalke . Če se ne motim imam vezano takole (cca 4 leta nazaj sem postavljal sistem in bo počas čas, da naredim mali servis).
Trenutno imam takole:
- AIO Intake top: 3 ventilatorji vezani na CPU header
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
kalorije je treba nadoknadit 🙃
se pravi si pojedu dvojno porcijo? 😂
Povezava za deljenje
Deli na druge strani