Skoči na vsebino
Največja luknja na SLO cestah
Napisano
pred 1 uro je Mraušk Mčk napisal:

Za vse to sranje od lukenj  so krivi tardeči za časa Juge. Vedeli so da so jim dnevi šteti in so zanalašč delali slabe ceste.  

zato mamo pa nekateri MTB :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 4 urami je NevLado napisal:

Če bo šlo tako naprej, bo kmalu več Dongfeng-ov kot Mazda tam na servisu ;) 

So te že pripravili kje ti je mesto... :( 

je bil samo 1 :). Zraven sta 2 suzukija potem Mazdin starodobnik in še 2 novi mazdi :P 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Alex napisal:

Mah, se dobro zabarikadiraš  in ni panike. Edino v roke vedno zebe, ne glede na kakšne rokavice daš gor.

za to sem razmišlju da bi nabavu ščitnike za prste, da ne bi tolk po parklih pihal. Maš pa opcijo grelnih rokavic :P 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 7 urami je Bini napisal:

Cesta pa to.... :whatever:

Je vredi šlo.... 🤔

Evo še moja ta druga v beli Lj... 

17677726040626282977901092844647.jpg

brez težav :) , je bla včeraj popoldan slabša pa je šlo bp 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 57 minutami je Scr3am napisal:

Sej ce imas nastavljeno recimo na  50% bo skos laufal na 50% oz. z istimi obrati ? A ni tako? Nisem zasledil, da bi lahko posebi samo RPM nastavljal. To imas fan xpert 4 program an ?

image.png

Program je AI suite3, imam starejši proc. in sploh nisem gledal če je novejši :).  ja pumpo nastavlaš po procentih, najboljš v BIOSu. ampak laufat mora skos na istih obratih, ne pa da se ti obrate regulira glede na temepraturo. sej lahka pogledat v xpertu na kolk obratih ti dela.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 11 minutami je Scr3am napisal:

A imas pumpo na 55% omejeno cel cajt ne glede na temperature ?

Ne. :) mam pa nastavljeno na konstantne obrate. Ker ni fajn da punpa spreminja rpm.

Mi proc med obrementvijo laufa na 51-53°C @ 4.4+ ghz

Ventilatorji med 1100 in 1400rpm

20260104_130109.jpg

Popravljeno od TBA
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 4 urami je skritikrt napisal:

Bi si človek normalno mislil,da je tako pravilno...tudi jaz sem nekdaj tajo mislil.

A je bolje,če imaš kontrolo nad vsakim ventilatorjem posebaj. Gre za t.i.ventilatorsko "zavijanje".

Torej cilj je,da se krivulje ventilatorjev nikoli ne križajo oz. da dva,trije ali več ventilatorjev vsak dela na malce drugačnih obratih,ker če ne pride do te resonance oz. zavijanja...kar pa zna biti zelo moteče.

Jwz nastavljam cca.10-15% razliko,in naštimam paralelno krivuljo za oba inrake-a. (nikoli nimam več kot dva)

Exshaust pa običajno nastavim še nižje.

Gre za tukaj opisan efekt-priporočam ogled.

Ne vem če si me prav zastopil :) mislim sem za AIO ki ima 3 ventilatorje. Pri sebi še nismem zasledil tega efeta, je pa res da je to čisto od posameznika odvisno, ventilatorjev in pa uporabljam slušalke :) . Če se ne motim imam vezano takole (cca 4 leta nazaj sem postavljal sistem in bo počas čas, da naredim mali servis).

Trenutno imam takole:

- AIO Intake top:  3 ventilatorji vezani na CPU header

- Itake botom 3x & exaust middle 3x:  vezani na HUB header chasis

- exaust back 1x : header chasis2

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 2 urama je Scr3am napisal:

AIO sem priklopil na vsak header posebi tako, da se moram se malo z nastavitvami igrati.

Tole pa nekak ne zastopim. Pumpa se priklop na AIO heder ventilatorji pa na header za CPU, RGB pa na RGB. 

Če si mislil da si moral ventilatorje na 3 hederje dat si kupi razdelilnik iz 3 ->1 🤷‍♂️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 9 urami je Scr3am napisal:

Ohišje je drgač top in ima tudi več, kot dovolj prostora na zadnji strani za cable managment. Edino kar so failal pa še to so naknadno sami pogruntal, da zgoraj paše 280mm samo, če imaš low profile memory rame. Takoj k je ohišje vn pršu tega podatka ni bilo in je pisalo pač da zgoraj normalno paše 280mm. No potem, ko je pa folk začel delat reviewe so pa pogruntal, da so ga malo kiksnli. Drgač pa overall je meni ohišje bomba. Ima opcijo tudi vertical gpu mount. Nisem pa namerno želel kupiti nekih večjih formatov oz. tistih akvarijov na foro lian li. To njihovo čist novo ohišje frame 4000D mi je pa še bolj všeč samo kaj k ga takrat, ko sem jaz kupoval še ni bilo na trgu :)

trenutno še vedno uporabljam 5 let starega lian li o11 dynamic xl der8auer :), tako imenovanega fish tank :P. prvotno sem imel nagledanega od corsaira Obsidian 1000  in pa od Bequiet (dark base 900) ohišje samo nisem hotel dati 500€. o11d XL sem dobil pa takrat po smešno nizki ceni (200€) za ta denar takrat noben ohišje, ki bi ga poznal ni prišel blizu. 

Malo si poglej ohišje lancool 217, sem slišal kar nekaj dobrih stvari.

Če bi sedaj menjal sistem in ohišje so mi od in win mod free ohišja zanimiva, ker so modularna, še podebi free mod mini kjer lahko dokupiš komponente in ga razširiš (še posebi on z lesenimi dodatki) in lian li SUP1, kjer maš grafično kot intake :) 

Sem pa tudi gledal micro ATX in ITX, da bi mel bol prensono zadevo, sam bi moral prej vededet katere komponente, še posebi grafično bi mel ker tam si pa res omejen s prostorom :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 33 minutami je Scr3am napisal:

Corsair 4000D airflow. Zgoraj gre lahko max 280 mm pa še to samo, če imaš low memory profile rame.

ajej.... potem pa ''žago v roke'' al pa večje ohišje, al pa če daš tam k je grafa slim ventilator če paše, samo je potem slabše hlajenje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je godlike napisal:

Zakaj pa to?

Res da dam teflonske zajle noter. Ampak menjam bouden, ko cveti.

Verigo meriš. 

Kaseto lahko tudi meriš ima Unior posebno orodje. Drugače pa se vidi obraba. Tam na 3-4 verige, je bila potrebna menjava. Hkrati s kaseto sem moral menjat tamali zobnik na gonilki. Tudi spredaj ne pozabit preverjat.

vem da meriš obrabo. ponavadi ne emtb zdrži veriga cca 1000km odvisno od kvalitete in kako dobro skrbiš za kolo in po kakem terenu se voziš. pri boudnih je pač ko cveti ali pa ko se nabere svinjarija.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Če daš servisirat kakšno foxovo komplet vzmetenje, vilica + zadnji amortizer kar naj bi počel 1x letno, pa recimo še nova kaseta. Bremzole je, baje treba tudi menjat  vsako leto. Če skuriš samo 2 kompleta zavornih ploščic so že te 100€letno. Ped kratkim sem kupil zimske gume za bicikel po 65€ po kosu, kar je praktično toliko kot stane Continental TS 870 zimska za Renolda Megana.

Če kdo jamra, da je servis avta drag, si mora obvezno omislit kolo. 

ja res je. komplet dobrih gum je 120-160€, ploščice 15-30€, disk 30-80€, potem je pametno menjat zajle, boudne (vsaj na 2-3 leti) .Kaseto in verigo nekje med 1000-2000km odvisno od obrabe. tu se najbolj pozna ker so cene med 40-600€  za komplet

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )
Napisano (urejeno)
pred 13 urami je etcho napisal:

In kaj toliko stane, pa da se ne menja nič? Oz. zakaj je veliki servis brez menjave nič?

pač pregled kolesa, pogonskih sklopov, diagnostika motorja, čiščenje in mazanje vseh ležajev (teh na polnovzmentenem kolesu ni malo), odzračevanje zavor,...

Gume sem menjal kak mesec nazaj, vzemtenje gre na velik servis naslednje leto (cca 300€ za oboje). Sem pa zjutraj dobil obvestilo, da je kolo pripravljeno na prevzem. Kok bo pa končna cena pa zvem ko prevzamem kolo.

Popravljeno od TBA
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.