Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Rumeni samo laja in ne grize. Botoksni vodkar je resna grožnja. Teh pijančkov se je treba bati.

A ti še vedno z isto foro? Žuti bo zavzel Grenlandijo, cel kup folka bo pa še vedno nebuloze trosilo, da se ni nič zgodilo in še hvalili bodo tako potezo. LaLaLand.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 4 minutami je Slivka napisal:

In ugotovimo, da je analogna pamet včasih boljša od digitalne...

Mene je parkrat nafukal in to je dovolj. Ne bo se delal BEBCA iz mene ta, ki še pred kratkim ni znal preštet števila črk R v besedi strawberry.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

A ne bi bilo bolj elegantno uporabiti kar konverter:

WWW.BINARYHEXCONVERTER.COM

Decimal to hexadecimal converter helps you to calculate hexadecimal value from a decimal number value up to 19 characters length, and...

Ja, izpiše se BEBEC

Ampak teli AI modeli so čedalje bolj zadrogirani in halucinirajo na polno. Upam, da jih ne uporabljate kot dejstvo, ampak bolj kot zabavo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 19 minutami je Slivka napisal:

@Boss, se ti spomniš "tiste" zime in tvoje napovedi - po kateri sem te potem še nekaj let lovil z lopato? 

Seveda se spomnim, kot bi bila včeraj. Sicer sem pa nekaj let nazaj že povedal koga se je treba bat pa ste me imeli pač za tepčka. Tko, da tole zdaj zame ni nobeno presenečenje, verjetno za večino zahodnega folka pač.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Vidim, da se ne razumemo... Mazda je nišna znamka in ima malo prodanih avtomobilov in s tem tudi malo "potrebe" po rezervnih delih, kar je glavni vzrok za kraje. Ampak 17 Škod lani in predlani od cca 60.000 kolikor se jih vozi po Sloveniji je relativno malo. 0,3 ‰ . Mazd je v teh dveh letih ukradena le ena in to pri cca 7.000 registriranih ali 0,14 ‰. Sicer zgleda 2x več ampak je razlika le v tem, da ukradejo samo še eno Mazdo pa je rezmerje enako.

Kaj hočem povedat - ne ena znamka ne druga nimata problemov z zaželjenostjo pri tatovih, kar recimo ne moremo rečt za VW (84 v dveh letih), Renault (168), Audi (68), BMW (81), Mercedes (47).

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 1 uro je Jest napisal:

Res je… prej sem iz telefona objavil in se pomotoma vpisal z drugim userjem, ki je bolj kot za testiranje ;) … 

Kopriva :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 9 urami je godlike napisal:

Izgleda da super b-ja ne kradejo, Octavie pa kar grejo...

Pa upoštevat je treba, kolk avtov se vozi po cestah. Škoda proda verjetno bliz 10x toliko avtov v Sloveniji kot Mazda. Po statistiki bi torej moralo biti tudi 10x toliko ukradenih, da bi bila verjetnost kraje enaka med obema znamkama.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 42 minutami je Slivka napisal:

Čisto resno vprašanje: koliko je človek pod vplivom droge in 1,8 promila alkohola sploh operativen.

Vprašanje na mestu... sploh, ker vemo kako deluje alkohol/pijanost na posameznika. Eni so nabrlizgani še vedno zabavni in nič škodljivi ter neprijetni. Na drugi strani pa so nekateri v alkoholiziranem stanju živa mora in bi ga najraje kar sam takrat položil vodoravno. Težava teh drugih je, da navadno še mere nimajo in gredo redno čez, ter nato ratajo problem vseh ostalih.

Potem pa drug aspekt... a bi tako nesrečno padel, če bi bil trezen in polno operativen? Ne zagovarjam nikogar, ampak zgodba dobiva pač nove dimenzije.

Recimo zaradi tega v našem športnem društvo imamo pravilnik, da pred treningom oziroma rekreacijo alkota ne sme biti. Tudi enega piva ne. Pri košarki vedno lahko pride do nesreče, ker je kontaktni šport, zdaj če je pa zraven alko in se kaj zgodi, bo vedno ostalo vprašanje, a bi se preprečilo neželen dogodek, če bi bili vsi popolnoma trezni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Pa še to so verjetno ukradene zgolj, ker so rabili dele, ne pa za preprodajo. Tako, da verjetnost, da ti ukradejo Mazdo je res majhna, kar je velik plus za znamko s stališča lastnikov/kupcev Mazd.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 urami je Slivka napisal:

Da ne bo na koncu pisalo, da je sam sebe zmlatil in da cigoti niso krivi za njegovo smrt...

Verjetno, da ne, ker človeka ne smeš ubit tud če je pijan in nakokan. 

Ampak se pa vseeno ne bi čudil, da bo kakšen pravosodni saltomortale, tko k recimo pri tisti Diskoteki Lipa, kjer so se "zadovoljili" le s procesiranjem lastnikov ne pa tistih, ki so neposredno povzročili smrt, ko so od zadaj porivali ljudi, da so stisnili uboga dekleta.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano
pred 20 minutami je Janez007 napisal:

Torej  je Boss to vedel že veliko let pred AI ...

Sem bil prepričan, da tud ostali tko delate in sem kar močno presenečen, da ne... :nevem:

pred 21 minutami je Janez007 napisal:

Počasi me je začelo skrbeti, da je tudi na drugih področjih podobno ... covid in cepljenje, fosilna goriva, vojne, ... torej da veš, kar mi še ne vemo. 😁

Hja... pa sem se kdaj motil glede tega? Sej veš kako gre ... marsikatera "teorija zarote" ali pa t.i. "fake news" velikokrat ne rabi niti pol leta, da rata resnica.😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano
pred 4 urami je godlike napisal:

Kure so velik prenosnik salmonele.

Eni se je izredno bojijo. Celo na YouTube so ima kaki podcast-er debato, kak se boš zastrupil in da ne reži skupaj piščanjega in ostalega mesa itd....

Pri nas ne polagamo na to posebne pozornosti. Normalno kot z ostalim mesom.

To je seveda možno. Piščančje meso mora biti dobro skuhano ali pečeno. Ne sme biti niti malo surovo. 

Sem pa sam pri hrani izredno pedanten in če režem piščančje meso po zaključku takoj oprem nož in desko in seveda roke, predno se lotim naslednjega rezanja pa ali naj je drugo meso al pa zelenjava. Sicer tega ne počnem zaradi strahu pred salmonelo ampak se mi zdi pač nek osnovni nivo higijene pri pripravi hrane. Doma izvajam HACCP še predno je bil uzakonjen.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:
  • Operi jih ročno, takoj po uporabi.

• Uporabi toplo vodo, blago milo in mehko gobico.

• Nož obriši takoj, da preprečiš rjo.

• Shranjuj jih v blok, na magnet ali v zaščitni etui.

Natančno tako sam počnem že od kar pomnim.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano

Nikoli v življenju še nisem nožev dajal v pomivalca? Tko, da tole me je malo presenetilo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 5 urami je Slivka napisal:

Najbrž je utopično pričakovati, da bodo to upoštevali kot garancijo...

Če bi bil udarec kamenčka potem sigurno ne. Zdaj pa ker praviš, da je tako nizko, da kamenček ne bi mogel tam udarit pa je vseeno počila šipa, jim lepo povej, da je to konstrukcijska napaka, če šipa poči sama od sebe pa ne glede, da imaš gretje priklopljeno. Za primer povej, da gre očitno za serijsko napako, ker se je sodelavcu zgodilo enako. Možnost za naključje je v takem primeru skoraj nemogoča.

Drugače, ma pa Ford kar veliko težav pri šipah na vseh modelih po svetu. Očitno šparajo na polno pa izdelava ni na nivoju, ker jim šipe konstantno pokajo. Lahko, da je napaka ali v sami izdelavi stekla ali pa v lepilu, ki drži steklo v okvirju. Je pa večino vezano na nizke temperature, kjer bi lahko bil vzrok otrdelosti lepila, ki preprečuje, da bi steklo "dihalo" pri spremembi temperature. Lahko pa da se celo odtrga od trdega lepila in začne rahlo vibrirati , kar tudi povzroči pokanje.

V glavnem... vztrajaj pri garanciji.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.