Nisi dobro razumel... Čajniz te bo nategnil, da na začetku še opazil ne boš pa če si še tako previden. Edina zaščita ti je, da ne kupiš nič od njega. To sem imel v mislih, ko sem ti rekel velik sreče. Ja poslovanje s Čajnizi je nekje tam, kot je igranje lota.
Sej vem, da ni glih lepo samega sebe citirat, ampak leto in pol nazaj sem napisal tole in verjetno izpadel smešen. Vseeno pa se tale zapis kar dobro stara.
Citat
dne 3. 9. 2024 ob 13:00 je Boss napisal:
Začelo se je sicer že prej, ampak prvi šok je izvedla Merklca, k je začela zapirati jedrske elektrarne zaradi incidenta v Fukušimi. To je pač bolestna norost, sploh ker ti je zdaj alternativa Poljska energija iz termoelektrarn. Poljaki zdaj prosperirajo Nemci pa že gagajo. Potem so se pridružili sankcijam rusiji in odpovedali poceni energentom, kar je naslednji korak k nekonkurenčnosti.
Vmes so se šli "refugees wilcomen", kjer namesto obljubljenih doktorjev, inžinirjev in visoko kvalificiranih delavcev so dobili ogromno skupino novih socialkarjev, ki so po vrh še neprilagojeni za življenje v evropskem okolju.
Da se vrnem nazaj na Rusijo, ki je bila za Nemške produkte kar zajeten trg in kjer so bili avti nemške svete trojice zelo zaželjeni. Tako so izgubili tudi ta trg, z elektrifikacijo so nekonkurenčni še na Kitajskem, ki je bila za Nemce res ogromen trg. Kitajci nimajo moralnih zadržkov in pokradejo vse kar je možno vključno s patenti in razvojem zato pa lahko tako z lahkoto preskakujejo korake razvoja.
Medtem so se v Nemčiji bohotili zeleni, ki vedno zagovoarjajo ukrepe, kateri najbolj po prstih usekajo srednji in nižji sloj, ki dejansko zdaj celo sam ni več zmožen plačevati vozil izdelanih doma, saj so obremenjena s takimi eko dajatvami, da je njihova cena verjetno za vsaj 30% dražja kot bi bila, če se ne bi šli eko histerije.
In ko takole pada iz vseh strani se v neki situaciji gospodarstvo tudi začne lomit in moje predvidevanje, da bo ena od znamk svete trojice verjetno crknila, tudi kakšen Opel bo imel brez posega vlade tak problem, da bo šel adijo. Tudi VAG grupa bo spustila Seat, da crkne. Tudi VW se bo verjetno prestrukturiral, da velikih limuzin in SUV-ov ne bo več imel v ponudbi. To bo ostalo Škodi in verjetno Audiju. Če bo pa zelo zagustilo bodo pa žrtvovali celo Audi, ker dejansko s takimi cenami in brez trga bo težko preživel.
Zdej mi lahko rećete šovinist, ampak k daš babam odločanje v roke, gre navadno v tej smeri. A ne Frau Merkel? Aja pa tele nacifašistka UFDL mislim, da je bila tudi takrat v Nemški vladi, ko so se vlekle te abotne poteze.
In ker nisem bil ziher ne sprašujem AI za informacije, ampak sem preveril na Wikipediji, kjer dejasnko piše tole
Citat
Ministrica v zvezni vladi
Ko je leta 2005 Angela Merkel zasedla položaj kanclerke Nemčije, je von der Leyenovo imenovala na mesto zvezne ministrice za družino, starejše, ženske in mladino.[17][18] V naslednjem mandatu Merklove, je bila leta 2009 imenovana za zvezno ministrico za delo in socialne zadeve. Leta 2013 je postala zvezna ministrica za obrambo Zvezne republike Nemčije.[19] Prizadevala si je za reformiranje vojske
Ursula von der Leyen je bila ena tistih, ki je ostala ob Merklovi vsa leta njenega kanclerskega mandata. Z Merklovo naj bi postali tudi osebni prijateljici in zaveznici. Mnogi so zato von der Leyenovo videli kot možno naslednico na mestu nemške kanclerke, zaradi svojega delovanja na obrambnem ministrstvu pa celo kot generalno sekretarko zveze NATO.
Tko da UFDL Shut the fuck off in ne pametuj zdajle po bitki.
Izberite51 mm, če dajete prednost najdaljši življenjski dobi baterije, jo uporabljate za dolgotrajne aktivnosti z GPS-om ali imate raje večjo, bolj robustno uro.
Jaz rečem, samo check, check, check in bi kupil večjo. Ampak to so moje preference, tvoje so lahko precej drugačne.
pred 3 urami je godlike napisal:
Jebemu, moj zapestje zgleda proti tvojem, kot da je od medveda. Zdaj razumem 47mm, še celo 43mm mi je logična.
in to ponavadi vedno enih in istih, ki imajo po možnosti še stacionarne telefone zapisane v prastarem telefonskem imeniku.
Resno vprašanje... v zadnjih 20 letih, kolikokrat ste bili anketirani? Imam tri mobilne številke in moj rezultat je okrogla ničla. Mati in oče pa na stacionarni telefon dobita klic anketarjev 3x do 4x letno.
Tole anketiranje dejasnko ni niti približno merodajno, še manj pa da bi nakazovalo kdo bo dobil koliko. In članki po volitvah se bodo glasili nekako v stilu "Kaj je šlo narobe, da so predvolilne napovedi toliko zgrešile".
Bo kr držalo, Kitajc če bo imel možnost te bo nategnil. A veš kdaj te ne bo? Takrat, ko ve, da te še rabi za prihodnji biznis. Kitajci drugač nimajo morale, so kot nekakšni azijski židje.
V neki drugi temi sem že pisal o krompirju in razsvetljenstvu...
Optimist bi napisal... glej kako dobr kanal pobira vodo, da je že čist suho tam.
pred 4 urami je Alex napisal:
Ampak, tole bi bla pa noro dobra poslovna poteza vredna startup firme. Predvsem položnice pa take zadeve dobiš takoj informacijo ne pa čez tri dni kot je zdajšnja hitrost PTT-ja.
@Boss mislim, da bi prov fajn zgledal v eni Z4ki 😜
No sem vedel, da mi bo en BMW-ja predlagal... S KP tablco.
Brez zamere, avti so dobri, problem je samo ta negativna aura, ki je okol BMW-jev pač najbolj izrazita. Nekateri lastniki se pa prav trudijo, da jo še dodatno nižajo.
Če si mislil komentar ... sem dejansko pregledal desetine recenzij in nihče ni omenjal česa podobnega. Tudi dizla so zelo hvalili, je pa nekaj res, več ali manj praktično vsi Superba dajejo v primerjavo z Audijem, BMW-jem in Mercedesom, torej ga primerjajo z avti, ki stanejo 20-30k€ več. Ja kot bi želeli, da ne bi Superb uničil statusa premijcev. Ja navadno tak komentar pusti nekdo, ki ima premijca in išče oziroma si celo zmišljuje napake, da bi opravičil svoj prav, da se je pri nakupu premijca pravilno odločil. Ti je to kaj znano?
Men je že to zanimivo, v kakšni primerjavi je in da ne primerjajo z običajnimi avtomobili, celo za Passata govorijo da je derivat Superba in ne obratno.
Dobro vprašanje. Če bi šel vsaj na kak boljši avto.
Sej sem vprašal, pol mi pa 10 let stare modele Alf ponujate, pa pregrešno drage mečke. Čakam, da mi kdo še BMW-je predlaga pa bo kapa polna.
Mislim, da trenutno sploh ni na trgu ekvivalentnega avtomobila, da je fast back oblika, da ima motor, ki zna celo nekaj dat od sebe, da ni električen in SUV.
Enostavno ga ni. Se pravi al mogoče še poslednjega mohikanca al pa ne kupim nič pa pač trajbam tole šestko še naprej, dokler bo šla. Verjetno celo ne dolgo, glede kako eksperti tu na forumu razlagajo, da ker je dizel bo itak zdaj zdaj izdihnil.
pred 2 urama je sportman333 napisal:
In ti bi to prodal in menjal za škodo🤣😉, hmmmm
Ma ni vse v porabi... je sicer pomemben faktor in ratuje celo še bolj pomemben v trenutni rasti cen goriv. Tko, da ja... pač čakam, kaj bo... verjetno tudi ostali. Mogoče bomo pa šli vsi na EV-je zarad tega.
Ja, vedno tankam, tam nekje okoli črtice za zadnjo četrtino tanka. Pri tem avtu rumene lučke za prazno posodo goriva sploh nisem še videl. Recimo pri tem rekordnem, mi je kljub 890 prevoženih kilometrih, kazalo še 270km dometa. Tole bi šlo pošteno preko jurja kilometrov na tank in to celo pri nekoliko manjšem tanku zaradi adblue rezervoarja.
Na Shellu trenutno tankam premium nafto za ceno normalnega. Ta akcija mislim da traja do 15.03. Gre pa 6-ka malo bolje in kar je najbolj pomembno, pije še manj kot prej. Vsekakor je boljše gorivo.
Kaj so pol šele na Petrolu naredili... z zadnjim tankom imel porabo 5.04l/100km. To je skoraj dva deci manj od prejšnjega rekorda.
Lahko me pa samo avto prepričuje, da naj ga ne zamenjam...
Verjetno je pa največji vzrok v idealnih temperaturah, da ni prehladno, klima pa tudi še ni potrebna.
Hofer je eno navadno skladišče, čist po nesreči spremenjeno v trgovino. Notri se počutim bedno nekako v stilu "hurry up and buy", kar mi niti malo ni všeč.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A si kitajski avto naročil pa te zdaj mal grize
Povezava za deljenje
Deli na druge strani