Skoči na vsebino
pred 13 urami je Slivka napisal:

Avti s 130 in več konji, a nazadnje "nimajo velikih moči"?

Ki čm, k sm kmet an s hribu doma. An sm delu vozniško na 130 konjskem vozu - TAM 130T11... Tistbot je blo 130 konu dost za kamion, zdej jih pa za auto ni...

Seveda ne, 1315konjev recimo v Suzuki Swift GTI izpred 35 let, ki je tehtal 790kg in imel 115KM je nekako tako, kot če bi Mazdi 6 dal danes 230KM, da bi bila ekvivalentna. Motorjev kamionov v kombinaciji z menjalniki pa niti v najbolj divjih sanjah ne moreš primerjat z motorji osebnih vozil.

Tko, da ja, več kot imaš ravne ceste za pospešek lažje dosežeš željeno hitrost in manj je verjetnosti, da uletiš s prenizko na vozni pas AC v upanju "sej se bo morebiti pa le izšlo"

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 urami je etcho napisal:

e-mtb je že zaradi teže težko stlačit not. Bo enkrat hrbtenica naredila "krc", pa bo.

Zato se pa baterijo ven odstrani... sej upam, da nisi verjel tistemu, ko sem napisal, da jo dam dol zato, da jo ob požaru lažje iz avta zabrišem. 😂

Gre takole. Balanca za 90 stopinj, da je vzporedna s tekalno površino gume. Prvi amortizer stisnem in zaklenem. Potem pa pod kotom 45 stopinj lepo zapeljem v avto. guma pelje spodaj desno po robu prtljažnika, balanca gre pa zgoraj levo ob strehi. Ko je balanca notri je placa dovolj, da lahko položim na tla prtljžnika. Prvo kolo se dotika sovozniškega sedeža in desnih zadnjih vrat, zadnje pa je skrajno levo. 

Nobenega posebnega napora ni in nikoli nimam občutka, da bi hrbtenica kaj trpela. 

Takole že tri leta telovadim pa mi nikoli ni muka, da bi me to odvrnilo od kolesarjenja na oddaljenih lokacijah.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 15 urami je Alex napisal:

Zdaj sem izmeril kolo in razdaljo v avtu. 

Moje kolo, velikost S4 (L), opremljeno z kolesi, spredaj 29", zadaj 27,5" je dolgo natanko 200 cm. Širina krmila je 80 cm. 

Dolžina v mazdi 6, od zadnjih vrat do sprednjih sedežev (normalno nastavljenih nazaj za višino 184 cm) je 193 cm. Višina odprtine v prtljažniku je, ko spustiš zadnje sedeže 70 cm. 

Tako, da kolo, vsaj moje velikosti  ne gre v enem kosu v mazdo 6 karavan. 

Čak, hočeš rečt, da se men sanja, da spravim cel EMTB v prtljažnik?  Moj je XL okvir, spredaj in zadaj 29 col kolesa. Še enkrat. Kolo gre v Mazdo 6 karavan cel brez snemanja koles. Ne vem, bom ob prvi priliki poslikal kako zgleda, ker očitno si tukaj več ne verjamemo na besedo. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gre lepo notri brez, da bi dajal kolo dol in rinil sedež naprej. Je pa treba balanco obrnt za 90 stopinj, oziroma mora biti vzporedna s prvim kolesom. Jaz snamem še zic in odstranim baterijo. Baterijo se splača, ker če se začne smoditi jo bom hitreje vrgel iz avta kot pa če jo je treba prej snet iz okvirja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Imaš večjo hitrost iz ovinka, ker imaš dlje časa bolj ravno linijo primerno za pospeševanje. Ravno zato, ker naši avti nimajo ogromnih moči je tole kar pomembno, saj imaš tako ovinek kot na koncu pospeševanje iz njega bolj pod kontrolo. Tudi vključevanje iz zavitih vključevalnih cest na AC je bolj varno saj hitreje dobiš željeno hitrost.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V bistvu sem mislil na to kako vzameš ovinek. Jaz ga nikoli ne bližam na začetku, ampak šele v zadnji polovici ovinka. Recimo tak lep ovinek je priključek iz Brda  na AC proti primorki. Če vzameš bolj dirkaško linijo imaš na izhodu vsaj 10km/h višjo hitrost, kot pa če približaš robu prehitro in ne moreš s tako hitrostjo zaključit ovinek. Pa sploh ne govorim o divjanju. Enostavno je hitrost avtomatično višja na izhodu iz ovinka pa sploh nimaš občutka, da gre hitreje, kot pri liniji, kjer marsikdo misli, da je najhitrejša.

Kdor še ni probal tak način, naj poskusi dvakrat peljat isti ovinek na dva različna načina... prav presenečenje je kolk je lahko razlike. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ja, dejasnko napovedujejo eno bolj sneženih zim v zadnjih 20 letih, hkrati tud bolj mrzlo. Zdej, kolk bo to res bomo pa videli.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 minutami je Alex napisal:

Ta vikend pa zagotovo gremo, ne glede na vse.

Tega vikenda je že skoraj konec Verjetno naslednjega al si že vse dneve zamešal od kar si penzionist? 😜

A gleženj je bil zvit al kej druzga? Ker če te še boli bi osebno še malo pustil al pa kako lahkotno kolesarjenje po ravnini.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stara modrost pravi:

Težki časi ustvarjajo močne in sposobne ljudi.

Močni in sposobni ustvarjajo dobre čase.

Dobri časi rodijo šibke ljudi.

Šibki ljudje ustvarijo težke čase in žal smo trenutno ravno tu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jap tale blesava baba je s temi besedami začela z razkrojem EU, njena dušna naslednica Von der Rajhova pa to asmo nadaljuje. Bom zelo presenečen, če bo EU zdržala še 10 let glede kako nazadujemo. Zdaj bi se spravili še v vojaški konflikt, v upanju, da si bodo s tem zakrili vso nesposobnost zadnjega desetletja. Ta EU danes ni tisto, kar je bila takrat, ko smo glasovali za vstop... žal. 😢

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Poglej ti tele lopove lažnjive. Še pred nekaj meseci so jamrali kako skoraj ne bodo preživeli in so izsiljevali državljane z zapiranjem bencinskih. 

Pa še vedno... ja veste niso taki dobički, kot smo jih načrtovali. Tko kot bi sam rekel, da sem računal, da bom letos zaslužil dober milijon pa nisem... država je kriva.... aja pa Golob.

WWW.RTVSLO.SI

Skupina Petrol je v prvem polletju ustvarila za tri milijarde evrov prihodkov od prodaje. EBITDA se je okrepil za 13 odstotkov na 145...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.