Pomoje je še vedno BOB najcenejši in pa dejansko sem zadovoljen z njim, pretekli petek se je prvič zgodilo karkoli neprijetnega
P.S. sem pa ponosen, da nisem tiste sorte MANIJAK, ki drgne Mobičuka še ko prečka cestišče, joj men se takšni odvisniki totalno smilijo, pa koliko jih je, težka odvisnost št. 1, najbrž na SVETU
Sem najprej mislil napisat med vice, samo v bistvu ni smešno...
Pa sem mislil napisat v Jamralnik, pa v bistvu se me ne prav tiče tako da v bistvu nimam jaz kaj hudo jamrat zaradi tega. Zaenkrat...
Mah, kaj, napišem tukaj...
Torej, smo v soboto izkoristili dan pa malo čistili leske okoli travnikov, da bo poleti lažje kosit. Pa ko smo bili že pri delu, smo še požagali leske pod linijo za telefon in internet. Pridemo skoraj že do polovice pa opazim, da gre kabel vedno nižje in da če bomo žagali naprej obstaja nevarnost, da kakšna veja zakljukne kabel in ga odtrga. Na najnižjem delu je bil kabel komaj meter in pol nad zemljo. Dobro, končamo z delom, pospravimo in gremo domov. V nedeljo v miru napišem emajl na Telekom GVO, razložim, kaj je na stvari, točno napišem lokacijo in prosim, da čim prej dvignejo kabel na dogovorjeno višino vsak 4,5 metra nad tlemi.
Danes zjutraj ob 8:10 zvoni telefon, da bi prišli in možakarja zanima, če je tam pašnik, kakšna živina, pes, čebele, ... ... če lahko zaprem. Povem, da ni nič takega v bližini, da pa je sin doma pa se lahko oglasijo in gre z njimi.
Res se pripelje en možakar, gresta s sinom na "kraj zločina", mož vzame en registrator, poišče pravo kopijo, na kopiji pravo lokacijo, pospravi vse skupaj in odide v dolino naročit ekipi, da bo prišla gor dvignit linijo.
Ma, čakaj malo. Lepo sem opisal kje in kaj. In se je en možakar peljal 45 minut v eno smer, da na karti nariše krogec, kam bo poslal ekipo? Ne vem, no, meni se zdi to malo potratno. Možakar je samo na poti izgubil uro in pol, pa še kar je iskal pravo kopijo in risal krogec - mož je porabil dve uri za narisat krogec, kam naj gre ekipa. Če bi poslali ekipo gor, bi spotoma še kabel napeli in bi bilo končano...
Sm kmet an s hribu doma pei ne zastopm lih tanartabl te učinkovitosti...
V glavnem, linija je še vedno nizko nad tlemi in jaz še vedno čakam Telekom GVO, da jo pridejo dvignit. Ampak - imajo pa narisan krogec, kam morajo priti...
Sem skoraj prepričan, da bodo tudi v drugo potrebovali vodiča, ker je krogec premalo natančno narisan in ne bodo našli lokacijo, ko pride "ekipa"
Menina že nekaj časa ni imela toliko snega. Zameti so temu ustrezni.
Nekoč sem v podobni situaciji bicikel zabrisal v grmovje že mal naprej od Limovske in šel gor peš do Doma.
Ja v včerajšnjem kolesarskem primeru, bi šlo nekako do tistega 180-stopinjskega ovinka (Goli vrh - Šavnice bližnjica), do tja skoraj brez rogoviljenja, kasneje proti Bibi pa konkretna akcija, haha
Telekomunikacijski operater A1 se spoprijema z obsežnejšim izpadom storitev. Po vsej državi so težave pri delovanju mobilnih in fiksnih storitev tega operaterja, prav tako je nedostopna spletna stran podjetja.
Jeba je tole, ali pa nek kamenček direkt na voji liniji, ta te tudi lahko ponese v nebesa, zlasti če vmes gledaš ali bo šlo samo 83kmh, ali boš uspel iti še hitreje po "svojem" znanem klancu, heh
Če obstaja cesta, ki si je svoj zloglasni sloves prislužila na najbolj brutalen način, je to brez dvoma bolivijska Cesta smrti. Gre za eno najbolj ekstremnih prometnic na svetu, kjer je bila napaka voznika...
Pri ljubljanskih Stožicah pozornost pritegne pogorelo vozilo. Policisti pojasnjujejo, da gre za vozilo, ki je bilo pred požarom udeleženo v prometni nesreči v Kamniku. Voznik je s kraja pobegnil.
Komaj... bi blo pa jebeno, če bi me pičil. To so bli časi brez mobitela pa vsaj tri ure stran od pomoči.
Kot kaže si imel veliko srečo in naletel na gada z EMPATIJO, ko je videl kako te fotr žene in priganja, si je mislil "klinc, že tako je poba totalno nasrku, ne smem ga zdaj še jaz kawsnt" :))
Hja od tega, da sem se na gada usedel, pa do tega, da sem šel na 15 urni marš v ganc novih čevljih. Zadnje tri kilometre navzdol sem moral hodit ritensko. Pa 1x sva pozabila vodo s sabo po vročini cel dan pa iskat potočke. Ampak važn, da je mel fotr 25m debele vrvi v ruzaku in ta težek rešpetlin pa samo treking sva se šla nobenih plezelnih podvigov.
Oh ja... če se ti po vsem tem ne zagravža celodnevna hoja po hribih, pol moraš bit kr velik mazohista.
Lahko. Recimo, da starši na fertig forsirajo svojega otroka, ker v njem vidijo bodočega prvaka (navedi želeno disciplino) in v njem vidijo svoj (pretekli) neuspeh ter frustracijo iz neke discipline, ampak da tamali ta pa BO, čeprav ga recimo sploh ne veseli nek šport in je vanj SILJEN.
Več kot leto dni po tem, ko je na najvišji avstrijski gori zmrznila 33-letnica, bodo njenemu partnerju sodili zaradi hude malomarnosti. Tožilci so predstavili seznam, ki naj bi pojasnjeval, kako so njegove napake...
Ob hladnem vremenu se je sneg obdržal tudi v nižinah. Te dni tako smučajo tudi v Prlekiji. Domačini so tam za smuko pripravili smučišče Globoki klanec, ki je postalo prava atrakcija. V zadnjih dneh se je tam...
Po več kot dveh desetletjih v stranki SDS, v kateri je zasedal visoke položaje in jo skozi leta pomagal sooblikovati, se Anže Logar na parlamentarne volitve prvič podaja s svojo stranko. Kot poudarja...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pomoje je še vedno BOB najcenejši in pa dejansko sem zadovoljen z njim, pretekli petek se je prvič zgodilo karkoli neprijetnega
P.S. sem pa ponosen, da nisem tiste sorte MANIJAK, ki drgne Mobičuka še ko prečka cestišče, joj men se takšni odvisniki totalno smilijo, pa koliko jih je, težka odvisnost št. 1, najbrž na SVETU
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani