Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Autodoc je super, samo ceno moraš ulovit ,ker se kar spreminja. Drugač pa na blackfriday se kar splača, pa mogoče še kdaj..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
14 hours ago, Agerg said:

Danes prvič poletel z RC letalom, sam brez inštruktorja modelarja. Model je še cel, slava mi.

Hobi, ki sem ga malo začel v osnovni šoli s prostoletečimi modeli in raketami, je čakal skoraj 25 let, da sem ga obudil. Velik dan za mene.

20241229_142142.jpg

Bravo, tudi jaz sem se včasih s tem bavil. Komande imam še nekje doma ja 🙂 Modele sem pa prodal. Sem pa imel od elektro jadrilice do 4T motornjakarja - nizke teže seveda, tam okol 15ccm motor recimo. Luštno ja. 

Zdej si bom omislil kak dronček, za kake posnetke bolj kot kaj drugega :)

:) Še eno fotko sem našel haha

AP1GczOIDNuM6H2eOoud-yuzg5BFysJF8mi_waj3

DSC00690.JPG

Popravljeno od SpEkTr
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Davek na nepremičnine
Napisano
3 hours ago, Agerg said:

Z davkom na nepremičnine se strinjam in ga podpiram, ker v osnovi potrebujem samo eno za živeti, drugo je že luksuz. Zato je prav, da se vse sekundarne nepremičnine (stanovanja za najem, vikendi, itd.) obdavči. Glavni razlog, zakaj to podpiram je zato, ker se bo malo prislilio ljudi, da prodajo neke nepremičnine, na katerih se zdaj "splača" čepeti, ker "nič" ne stanejo. V resnici pa počasi propadajo nasrkajo pa spet tisti, ki si na začetku ustvarjajo življenje, ker se je neka preštevilčna generacija odločila čepeti kot kure na svojih ciglih, ker drugega ne znajo.

Drugo je pa, če ga bodo speljali. Mogoče v neki blagi obliki, kjer se ne bo nič poznalo, reklo se pa bo, da je davek vpeljan in so zmagali. V ozadju bo pa en kup obvoznih alinej v zakonih, ki si jih bodo spisali za sebe in seveda jih bo počasi tudi narod zakapiral. 10% bedakov, ki vedo zakaj bi bilo vse skupaj dobro, bo pa izpadlo kot idioti in bodo plačevali. Tudi sam bi bil med njimi, če bi imel sekundarne napremičnine.

Enako je tole z omrežninami. Če smo realni, je v začetku večina investicij v SE bila s strani ljudi, ki se jim tale dvig omrežnin ne bi smel poznati pri mesečnih izdatkih. Tisti, ki se jim pa, pa v investicijo ne bi smeli iti, če bi imeli nekaj izobrazbe v smeri osebnih financ. Sam spadam med zadnje - lahko bi po neki ekonomski logiki in po sili investiral v SE, pa potrebujem denar drugje in se za to nisem odločil. Pa še iz tehničnega stališča vsega skupaj ne podpiram.

Verjetno so pa ravno ti iz malo višjih slojev začeli malo vleči nitke in vse skupaj z omrežninami porivati nazaj.

Ajejej... Kot sem že večkrat rekel - problem Slovenije ni 10 tajkunov, ampak miljon tajkunčkov.

Ja in ne. Prodali ne bodo, samo najemnikom bodo zvišali najemnine, pa bo spet kaznovan tisti, ki ni bil prvotno predmet teh sprememb :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

A obstaja še kaka pametna alternativa Nissan Note-u , pa recimo Honda Jazz, za drugi avto , za fjakat kak kilometer dva sem in tja, sem in tja mogoče 10km.  Moram ženinega bavarca prodat, ker nima več smisla z dizlom..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hišna elektronika
Napisano
On 11/25/2024 at 4:19 PM, Alex said:

A n piše lepo, da je med top tremi tv v letu 24? Med vsemi? Dej, preberi še enkrat ves članek. Obstaja pa tudi en lušten pripomoček za pomoč - Google translate. 😉

Mah pomoje je oz sta tam tam, odvisno spet točno kateri model.

WWW.RTINGS.COM

The Sony BRAVIA 9 QLED and the LG C4 OLED are better than each other in different ways. As good as the contrast is on the Sony, the LG has it beat, so it looks a bit better in a dark room. The LG edges the...

Ima pa sony google tv, medtem ko ma LG nek svoj OS, spet zavisi kaj ti ustreza. Oba imata svoje pluse in minuse, običajno na koncu tudi cena prevaga :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Potem boljše brez kaska, in s kako delno kombinacijo - divjad, stekla, luči - parking je že drag. 

Sestra na njeni cx030 parkinga ni vzela, je bil skoraj 200eur. No čez 2 meseca jo je na parkingu en fajn butnu vrata z avtom. ah ja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pametne/športne ure
Napisano

Meni je letos na morju crknila Enduro 2 ura. Vem da je bilo še par procentov na voljo, ko sem prišel z vode je bilo kaput. Ni se ne prižgala ne filala, nič. Mrk.

Stara je bila leto dni. Še dobro da Garmin ne komplicira in sem takoj dobil novo uro, spet z 2-letno garancijo, ker na servisu menda teh (ali pač vseh ur), ne odpirajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.